Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 7 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 92

Téma: HP 4700 nebo LOOX 720

  1. #31
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    1. Nutnost 128MB ROM mi prijde dost pritazena za vlasy vzhledem k tomu, ze i po prepsani kodu staci 32MB a jeste neco zbyde... Podobne halo bylo tusim u nejake h5450 ci h3900, ktere jako prvni nabidlo 48MB ROM. Pry kvuli moznemu upgrade
    2. Jak ukazal pripad upgradu na WM2003 SE, teoreticka moznost ani nahodou neznamena, ze se ho uzivatele dockaji.
    3. Buh vi, kdy Windows CE 5.0 vubec budou
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    174

    Jen me napada otazka, kdyz uz se jedna o vlajkovou lod a HP mysli na budouci upgrade, tak proc proboha neudelal variantu 128RAM+128ROM
    Cenovy rozdil by byl minimalni a videl bych to jako rozumne. Vzdyt HP musel jasne vedet, ze konkurence bude mit 128RAM.
    Proste se mi to nezda a pripada mi, ze marketingove oddeleni proste pocita s dalsim modelem "4710" co bude mit 128RAM a co vyjde pristi jaro.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    K rozdílu mezi 128 MB a 64 MB RAMky (pro praktické používání v denní praxi). Citace od: Seba, ihorak, Pavel Koza.

    To první je z LOOXe 720. To druhé by mohlo být třeba z LOOXe 600. Je to z iPAQ hx4700.



    To první je z LOOXe 720. To druhé by mohlo být třeba z LOOXe 600. Je to z iPAQ hx4700.

    Dtto po resetu.


    64 MB RAM (třeba proti 32 MB) je fakt skvělá velikost. Používám ji už dva roky. Ale dnes už mě nebaví ji pořád čistit a uvolňovat. Začíná být často nějak těsná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    174

    Mel jsem trosku chaos v jedne veci - kam se cpou databaze kontaktu, kalendare a podobne. Podle meho je zobrazeny posuvnik presne o tom. V RAMdisku jsou ulozena data, v ROM jsou spustene aplikace. Na spustene aplikace mi 64MB bohate stacil. Kdyz jsem ale mel v RAMdisku kontakty, kalendar a pridal tam postu (seznamy) z mych IMAP uctu, za chvilku jsem se nehnul. Navic zakladni aplikace neumoznuji presmerovani techto databazi mimo RAMdisk. Alespon jsem to nenasel a registry jsem editovat nechtel.

    Takze ja osobne fakt chci 128RAM pac jinak se nevejdu a nebo mi staci 64RAM, ale chci mit moznost ukladat data do ROM, pripadne na kartu.
    Tak premyslim, ktera z techto dvou variant je pruchozi :disgusted:

    Jen na okraj... Vsema deseti bych bral HP, kdyby melo 128MB RAM. Bez USB Hostu se obejdu, fotak doslova nechci (jsem zvedav kdy ho budu mit v kartacku na zuby) a magneziovy obal je idealni.
    Nicmene tech 128MB u Looxe to pravdepodobne rozhodne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Při vší úctě, Milane, tady si trošku "protiřečíš". Dobře jsem prohlížel celou stať od Seby a bavil se s ním na ICQ, cože všechno do LOOXe dokázal nacpat (a kam). Kompletní instalace všeho potřebného mu (jak je i z fotografie zřejmé) zabrala 29MB, takže mu zbylo úžasných 100MB, zatímco v případě "LOOXe 600" by mu zbylo "pouze" cca 30MB. To Ti opravdu připadá na běžný život málo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Musím říci, že 30 MB free je dostačující do dé doby, než se začneš někde opravdu nudit a vlezeš třeba na internet. Byl jsem se ženou v pojišťovně a samozřejmě čekací doba asi 2 hod (i když jsme tambyli jediní ). No tak jsem si přes NETFRONT začal brousit (tehdy ještě na 4150 ce) a asi tak za 40 min na mě začal iPAQ křičet, že nemá volnou paměť . A to jsem před prohlížením měl 27 MB free. Takže jsem musel přerušit čtení, vypnout Netfront, vyčistit paměť a začít znova Ale jinak jak žíkáš, ipfe, na běžný celodenní provoz by to mělo být dostačující.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Citace Původně odesláno od ipf
    ...Kompletní instalace všeho potřebného mu (jak je i z fotografie zřejmé) zabrala 29MB, takže mu zbylo úžasných 100MB, zatímco v případě "LOOXe 600" by mu zbylo "pouze" cca 30MB. To Ti opravdu připadá na běžný život málo?
    Pavle (ipf), díky. Jednoduše to vysvětluje "Andílek". Doplním k tomu.
    PDA používám pro práci. K té potřebuji data. Bez omezení prostorem (RAM) a časem (počet právě spuštěných programů).
    Na to jsem byl zvyklý už u Ericssona MC218 (modifikace Psiona 5mx s OS Epoc od Symbian). Na to, abych si ho mohl pořídít, jsem čekal dva roky. Až bude mít takovou verzi s takovou pamětí, kam se mi vejdou všechna data z Outlooku, Accesu, Excellu, Wordu (a teď už i pošty, grafiky, zvukového zápisu) atd. Která potřebuji mít u sebe, současně a hned, během několika sekund (vteřin).
    Přestup z 32 MB na 64 MB byl proto více než vyhovující (pro tehdejší objemy dat).
    "Andílek" výše to vysvětluje i pro mě. Nynější SW pro práci s daty na PDA prostě cpe všechna data do RAM.
    Není to tedy otázka, kolik toho nainstaluji a jestli je 30 MB málo.
    Je to otázka, jestli ten zbytek paměti postačí pro práci (data) všech právě otevřených programů. Tak, abych je mohl nechat stále v paměti (vč. všech dat - bez omezování se velikostí vnitřní paměti) a mít je tedy okamžitě k dispozici po spuštění PDA.
    Což považuji za hlavní přednost PDA proti notebookům (to okamžitě - do 5 sec.)
    Všude v oficiálních textech se uvádá, že LOOX 720 je určen pro profesionální práci. Tedy pro data a komunikaci - ne pro hraní her, pouštění filmů atd. Třeba to zvládne nějak taky, já nevím, nepoužívám to ani teď na 600ce.
    Ale její 64 MB RAM (LOOX 600) mi už skutečně nestačí. O nutnosti ji pořád čistit už jsem toho tady napsal taky dost (nakonec stejně s MemMaid). A když čtu, jak totéž musí dnes řešit noví majitelé hx4700 ... (viz diskuze)
    Pro jiné použití bude spoustě lidí 64 MB určitě stačit. Je to úplně stejné jako u PC.
    Taky (jako "Andílek") bych rád, aby bylo nějaké PDA se 128 MB RAM, s větším displejem, kovovým tělem, rychlejším procesorem, s touchpadem, foťákem, USB hostem nebo bez nich a stejně velké, lehké a tenké. Není.
    Ale 64 MB mám už teď. Potřebuji 128. Práce ve stylu Windows 95 (se staráním se u uvolňování paměti pro další SW či data) mě nebaví už ani na PDA.
    Pavle, hodně zábavy s hx4700!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Dobré ráno všem.
    Celé to nebudu číst, nechám si to na večer. Jen jednu poznámku:
    právě jsme narazili na problém objektivní a neobjektivní.
    Já jsem s HX4700 spokojen. Pro mé potřeby je přesně to, co potřebuji. Má nádherný velký displej (zvládá desítky mých výpočtových, propočtových a kontrolních tabulek) a má email a internet. A ty spousty potřebného softu, co jsem za rok používání nastřádal, jsem už na MDA2 omezil na jednu mapu a eXEdenovi svátky (které ale nechodí nám všem). Já jsem s 4700 spokojen (a navíc už jsem si stihnul zvyknout na touchpad - manipulace s ním je úžasná).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2002
    Příspěvků
    105

    Snad jsem to dobře pochopil, ale s tou pamětí se to má asi tak, že Loox má sice 128 MB RAM, ale jen 28MB file store. Zatím co hx 4700 má jen 64 MB RAM, naproti tomu zase 80 MB file store. To znamená, že když budu instalovat programy na file store nebo na kartu tak oněch zmíněných 64 MB RAM budu používat pouze pro běžící programy, ne ?? Nebo se mýlým ?? Ve finále je tedy jedno jestli mám aplikace nainstalovaný v RAM nebo file store. Připouštím, že může být někde rozdíl v rychlosti, ale i ten bude zanedbatelný..

    Aifel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Ráno (vlastně už včera) jsem slíbil se vyjádřit k problému s 64MB RAM u HáPéčka, a to zcela objektivně (tj. objektivně z mého pohledu ).

    Nejprve bych se vrátil k fotografiím obsazené paměti, tak, jak je zveřejnil SEBA a ptám se: Jaká že to leží vedle sebe zařízení? A hlavně: Jsou na obou nainstalovány stejné aplikace?
    Stále se tady omílá problém nedostatečné paměti RAM, jenže se zapomíná na 85MB iPAQ File Store, neboli úložiště, do kterého si můžete ukládat data, ale také (čímž odpovídám na dotaz Aifela) instalovat softwér. A teď konkrétní čísla, jak jsem je dnes změřil (bohužel mám docela fofr a navíc jsem na cihle, takže to zatím bude bez foto - nemám možnost je překonvertovat a vložit):
    Po uměle vynuceném HáeR vypadá RAM následovně (uvádím pouze volnou část): 28,51 + 20,17 = 48,68 (vše MB).
    Do cihly bylo nainstalováno 22 aplikací, z nichž 2 se instalovaly již po HáeR přímo do RAM a další 2 odmítly instalaci do iPAQ File Store, takže také skončily v RAM. Ostatní aplikace se nechaly přesvědčit a skončily v iPAQ File Store a fungují. Dále jsem RAM zasvinil 4-mi poštovními účty, cca 300 kontakty a cca 50 úkoly v kalendáři. Výsledkem je stav 27,32 + 18,84 = 46,16 (MB).
    Třetí fáze - pracovní poloha cihly: následovalo spuštění WORDu (velikost nevím) a Pracovní smlouvy (+10,7kB), EXCELu a Náhrad soukromého vozidla (+ 192,0 kB), kalendáře, kontaktů, emailového účtu, IE, kalkulačky, ICQ a Total Commanderu. Výsledkem je stav: 20,15 + 17,58 = 37,73 (MB). Přiznávám, není to žádný zázrak, ale nejedná se ani o krizi, kdy bez mazání není možn pracovat. Můj závěr je takový, že
    1) zastánci 128MB RAM musí uznat, že pro běžné potřeby je výsledný stav dostačující,
    2) váhající potenciální kupci si udělají obrázek, do čeho jdou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    174

    Na FileStore nezapominam. Nicmene stale musim konstatovat, ze FileStore mi nahradi kterakoli karta. S moznosti 2 karet a cenami je mi nejake Filestore vcelku ukradene, proste tam koupim 1GB SD a dat se vejde habadej.
    Add kontakty, jen v telefonu mam kolem 200 kontaktu. Kalendar tam potrebuji vcetne historie, takze spolehlive prelezu 100 zaznamu. A co je horsi, v poste, kde potrebuji historii mam na kazdem uctu pres 1000 zasilek. Klasicky mailovy klient jsem nastavil na ukladani priloh na kartu a stahovani pouze hlavicek. I pres toto nastaveni jsem na mem iPAQu 3970 mel nasledujici situaci:
    HaeR, spusteni pouze maila a nastaveni uctu. Stazeni zahlavi ze 3 uctu v pohode. Stazeni 4. uctu - nedostatek pameti. Podotykam, ze spousta veci je v podslozkach, ktere logicky subscribuji take.
    Presne z toho duvodu bych asi uvazoval o HP4700 pouze v pripade, ze bych mel program, co postu specificky stahuje na kartu a nic necpe do RAM a nebo ze budu mit dost RAM.
    Vykon procesoru tolik netrapi. I moje 400MHz 3970 vse v pohode zvladala a nemel jsem pocit pomalosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    216

    Citace Původně odesláno od Andilek
    Presne z toho duvodu bych asi uvazoval o HP4700 pouze v pripade, ze bych mel program, co postu specificky stahuje na kartu a nic necpe do RAM.
    Co se týče vhodného sw na e-maily, který přesně vyhovuje tomuto požadavku, dporučuji se podívat třeba sem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    184

    Muj nazor je takovyto

    PPC pouzivam jiz od roku 1999. Zatim jsem mel jen same Ipaqy. 3630, 3870, 5450.

    Jsem na Ipaqa zvykly, ikdyz musim rict, ze jsem je reklamoval uz ani nevim kolikrat. Urcite 10krat.

    Vzdy ale nakonec, smekam klobouk pred Compaq/HP jsem na konci dostal bud novy kousek, nebo penize zpet. Takze v podstate mi HP dela jiz nekolik let bezplatny upgrade. Naposledy jsem dostal zpet 31 tis za 3870ku a za 26 si koupil 5450ku a zbytek mi zbyl na utratu


    Prave se rozhoduji, ze si poridim neco novejsiho a zvazuji presne tyto dva diskutovane modely.

    A. Ta 64mb Ram je velke minus ( File store je v podstate mala sd karta, kterou nepotrebuju, pac mam vetsi. Navic file store je o poznani pomalejsi a pokud si kupujete stroj s nejrychlejsim CPU a nechate to pak drastickym zpusobem brzdit dobou cteni a zapisu je podle me ulet.

    Ja osobne pouzivam hodne slovniky (8-16mb) mapovy soft do auta (12-40mb) kalendat mam asi 10 veci kazdy den za poslednich 5let, takze to taky bude par mb.

    Co z toho plyne. 64mb je proste alespon pro me totalne malo. File store a SD jsou mozna dobre uloziste pro media ci dokumenty, ale rozhodne ne pro software. Rychlost je pro me rozhodujici. Mozna to ale nekomu staci, nepopiram.
    Takze zde vede Loox 720

    B. Co se povrchu, tj krytiny tyce vede Ipaq !!!

    C. Obrazovka - VGA rozliseni je rozhodne lepsi v provedeni 4palc. obrazovky - vede Ipaq

    D. Velikost a Vaha
    Cim mensi, tim mobilnejsi. 4700ka je velka tezka cihla. Loox vede

    E. Touchpad - podle me zbytecnost. Pokud mate stylus v ruce naco touchpad. Ale samozrejme nevadil by mi. Dobre, touchpad neni totalne k zahozeni, bod pro Ipaq.

    F. USB host. Totalni propad Ipaqu. Jeden z rozhodujicich faktoru proc chci jit do noveho PDA. Zde Vede Loox

    G. Fotak - je to neco jako s tim touchpadem. Tak trochu k nicemu obzvlaste co se kvality tyce,ale kdyz uz tam je tak neskodi. Pokud jsem dal bod Ipaqu za touchpad, musim dat ted bod Looxu.

    H. Cena - Loox - lepsi parametry, nizsi cena, proste bod pro Loox

    I. Pocatecni problemy - jak se zda, tak HP opet uvedla na trh nedostatecne otestovane zarizeni. Mel jsem jednu z prvich 3630tek v CR - 3*reklamace - display se po case zrdcadlove otocil a dalo se to precist jedine pred zrcadle ;-)
    Mel jsem jako jeden z prvnich 3870ku a opet 3* reklamace - nefungovalo podsviceni displaye
    Popobne u 5450ky - reklamace hned po tydnu, sice jiny, ale zase dalsi problem

    Co jsem cetl tak novy Ipaq 4700 ma problemy s dobijenim, hodne uzivatelu tady na foru to uz reklamovalo.

    Takze opet bod pro looxe, u neho jsem se zatim s nicim podobnym nepotkal.


    Celkem 6 pro Looxe 3 pro Ipaq

    Subjektivne me to tahne k Ipaqu pac jsem je vzdy mel ale rozum mi rika vzit Looxe. Proste nevim, ale zatim to vypada na Loox 720.


    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    137

    No ale pocitejte s tim, ze nektere programky nechteji lezt na kartu, a cpou se do systemove pameti, nechate to instalovat na kartu a jejhle, oni jsou v ramce je pravda ze tech je opravdu malo, ale castokrat jsou dost velky. Delal mi to treba PocketCAD, ktery ma asi 20 MB, a taky par her. Za chvili mate ramku na onych 60 Mbajtech. Napriklad kdyz jsem nainstaloval RescoKeyboard na SD kartu, musel sem po resetu odklikat 2 chybove hlasky ktere prodluzovali start asi o 20 vterin. Pak sem to hodil do iPaq file store a byl klid. Nevim jak to je u looxe (pripadne looxaci at napisou), ale pri poklesu napeti pod deset procent, se odpojuji pametove karty, ale iPaq file store stale bezi, takze mate pristup k datum i pri skoro vybite baterce, a osobne pro mne takova malickost je hodne dulezita. O tom, ze file store je pomalej nic nevim, hraju z nej hry bez zadrhelu, takze s prominutim je to blbost.
    Jinak mi oba zarizeni prijdou dost vyvazene, ale kdyby mnel hx4700 128 pamet, nemel by loox co nabidnout. No a s nabijenim jsem problemy zatim nemel (trikrat zaklepu), krome jednoho falesneho poplachu je to zatim v pohode.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    184

    Citace Původně odesláno od smarter
    O tom, ze file store je pomalej nic nevim, hraju z nej hry bez zadrhelu, takze s prominutim je to blbost

    No bohuzel to blbost neni. Hola smutna pravda, ktera je bych rekl celkem vsem znama. Prekvapuje me, ze to nevis.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 7 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FS Loox 500 nebo 520
    Od EasyShare_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-11-2006, 21:46
  2. Axim™ X51v-624 anebo HP 4700 nebo něco jiného?
    Od Paullus_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-03-2006, 20:55
  3. Mrtvý iPAQ hx 4700, aneb jak spustím u hx 4700 bootloader?
    Od Miloš Strouhal v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 29-09-2005, 23:11
  4. HP 4700 nebo Loox 720???
    Od millan_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-06-2005, 13:25
  5. Poradte s vyberem, HP nebo FS (ne, nejde o 4700 ani 720)
    Od JirKa.K_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 05-12-2004, 21:38