Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 90

Téma: Problémy jednotlivých verzí ROM u přístrojů MDA2/DATAPHONE2

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    K založení této diskuze mne vedlo, zjištění, že po nahraní ( flashnutí ) nových verzí ROM do přístroje se začaly objevovat chyby, které se dříve vůbec nevyskytovaly.

    Chyby které jsem zjistli u verze ROM 1.72.00

    - hodněkrát se mi stalo, že pokud mi někdo volal a já jsem hovor přijmul, tak to trvalo někdy i několik sekund než jsme se slyšeli.
    Toto je velmi nepříjemné. Zdálo se mi, že se jednalo vpředevším pokud mi někdo volal z T-mobilu na Eurotel.

    - u této verze ROM je bluetoothové spojení se stolním PC otázkou do loterie. Někdy až napotřetí. S ROMkou 1.60 je to z 99% na poprvé.


    A které mne vedly k tomu, že jsem si nahrál sice starší, ale podle mne nejstabilnější a bezprobémovou ROMku od Qteku 1.60 s novým rádiem 1.17.
    Pokud máte i Vy nějaké problémy s novějšíma verzema ROMek, tak se o ně podělte.



    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    22

    Jak uz jsem psal v tematu "Kousnuti, HR", muj problem s novou ROM je, ze po nejake dobe se XDA neda zapnout, pomuze jen hard reset.

    Taky bych se chtel vratit k 1.60.00 ale nejak ji nemuzu najit. Neporadis kde roste?
    A bude stacit jen upgrade ROM bez upgrade radia a EXT?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od cemak
    Taky bych se chtel vratit k 1.60.00 ale nejak ji nemuzu najit. Neporadis kde roste?
    Záhonek od Qteku, kde roste ROMka je zde.
    Citace Původně odesláno od cemak
    A bude stacit jen upgrade ROM bez upgrade radia a EXT?
    Ano stačí. I já jsem si dnes přehrál jen tuto jednu ROMku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    316

    Osobne mam pocit, ze Radio 1,17 zpusobuje nestabilitu GPRS. Se starsim radiem se to nestavalo, ale tet mi nekdy padne treba 3x za 5min (jindy zas drzi x hodin).... Mate nekdo podobny pocit? GbSoft Tweek pouzivam
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    Mě naopak to nejnovější rádio drží GPRS hovor nehovor... S tím zdržením hovoru se mi to stávalo taky a zjistil sem, že to dělají BThtools - jak se to snaží aktivovat rychle bluetooth tak to má tokovéhle lagy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Citace Původně odesláno od JirkaP.
    K založení této diskuze mne vedlo, zjištění, že po nahraní ( flashnutí ) nových verzí ROM do přístroje se začaly objevovat chyby, které se dříve vůbec nevyskytovaly.

    Chyby které jsem zjistli u verze ROM 1.72.00

    - hodněkrát se mi stalo, že pokud mi někdo volal a já jsem hovor přijmul, tak to trvalo někdy i několik sekund než jsme se slyšeli.
    Toto je velmi nepříjemné. Zdálo se mi, že se jednalo vpředevším pokud mi někdo volal z T-mobilu na Eurotel.

    - u této verze ROM je bluetoothové spojení se stolním PC otázkou do loterie. Někdy až napotřetí. S ROMkou 1.60 je to z 99% na poprvé.


    A které mne vedly k tomu, že jsem si nahrál sice starší, ale podle mne nejstabilnější a bezprobémovou ROMku od Qteku 1.60 s novým rádiem 1.17.
    Pokud máte i Vy nějaké problémy s novějšíma verzema ROMek, tak se o ně podělte.
    ..no, konečně došlo na má slova..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Citace Původně odesláno od hrtak
    Osobne mam pocit, ze Radio 1,17 zpusobuje nestabilitu GPRS. Se starsim radiem se to nestavalo, ale tet mi nekdy padne treba 3x za 5min (jindy zas drzi x hodin).... Mate nekdo podobny pocit? GbSoft Tweek pouzivam
    U mne naopak došlo po updatu na 1.17.00 ke zlepšení vlastností telefonní části..:yes:
    Gprs se mi teď připojuje o malinko rychleji, internetová rádia mi teď běhají většinou bez jakéhokoliv přerušování, bez problémů mohu přepínat mezi dvěma hovory na lince, pokud používám zrovna MDA jako modem pro PC přes BT, bez problémů přijímám hovory pokud se zvládnou "protlačit" daty..:yes:
    Jsem momentálně s 1.17.00 naprosto spokojen..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    O 1.60.00 tvrdím již od mých prvních krůčků v oblasti flešování že je "nej"..
    Několikrát jsem se nechal strhnout davem, a flešnul jsem znovu na 1.72.00 ale vydržel jsem u ní maximálně cca 14 dní, a "šla z domu"! Následoval vždy návrat k 1.60.00..:yes:
    Důvody?
    1. Cleartype. Když někdo vydá oficiální update a dovolí si tam nechat takovouhle hrubou chybu, evidentně je ten update spíchnutej hodně horkou jehlou a zřejmě se dají očekávat nedostatky i v jiných částech systému. To platí i pro strašnou 1.66.00..Toť muj názor.
    2. Hardresety. Ať už v kombinaci se Zen phonem, XCPUscalarem či jinými softy jež se nesnášejí s 1.72.00, bylo jich dost..( Když mam nainstalovanou 1.60.00 potká mne Hardreset akorát tak když příliš blbnu s přetaktováním, jinak ne.
    3. BT. Též mam zkušenost s tím, že BT v kombinaci s 1.72.00 se chová silně podivně, u mne především u HeadSetu a u BT modemu..
    4. Výmysl, že 1.72.00 vydrží na baterie znatelně déle než 1.60.00.
    5. Hardresety podruhé. Mam dvě baterie. Jednu v MDA a druhou vždy nabitou v pouzdře na MDA. Občas musí tedy dojít k jejich vzájemné výměně, tzn. že je MDA minimálně pár vteřin bez energie, a při životě jej drží jen záložní baterie. Cca 25 minut? U 1.72.00 (a dokonce té oficiální od GSmobilu jež mne stála 500kč) mne potkalo cca pět naprosto bezdůvodných Hardresetů právě při výměně baterií.. Pět hardresetů během měsíce!
    Že mam slabou záložná baterii? Tenhle názor jsem slyšel již několikrát.. Ouha, ale v tom to nebude.. Co jsem zpět u 1.60.00, nepostihl mne jediný Hardreset.. A před pár dny jsem dokonce nechal MDA bez baterie cca 35 minut, a po jejím vrácení a zapnutí MDA mne uvítal muj nainstalovaný systém, a po Hardresetu ani památky... :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Citace Původně odesláno od cemak
    A bude stacit jen upgrade ROM bez upgrade radia a EXT?
    Citace Původně odesláno od JirkaP
    Ano stačí. I já jsem si dnes přehrál jen tuto jednu ROMku.
    Je potřeba pokud se vracíte z 1.72.00 na ROM 1.60.00 změnit v ExtROMce alespoň OEM.cab.
    Jinak budete mít problémy s ovládáním rádiočásti, wireless modemem apod..
    K ROM 1.60.00 prostě patří OEM_WWE_04021801.sa.CAB, který najdete v ExtROMce 1.60.50 jež je součástí této ROM.
    Za další musíte změnit foťák na CameraRC132_WWE_1.5.sa.CAB, jinak vám zřejmě nebude chodit korektně čeština v menu nastavení foťáku..

    Tady je muj aktuální config.txt, s těmito defaultními komponentami jež jsou tam umístěné chodí nejnovější čeština naprosto korektně..


    EXEC:\Extended_ROM\TPDisable.exe
    CAB: \Extended_ROM\CallerIDB31_Hima2_WWE.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Broadcast_WWE.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\MIDI561.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\CameraRC132_WWE_1.5.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\MMS1.6.0.14WWE.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Album_EnableStreaming.CAB
    CAB: \Extended_ROM\ClearVue2.4.380WWE_update.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\VideoMMSB21.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\OEM_WWE_04021801.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\OEM_ExtraSetting_04070501.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Version_AKU1.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\PocketZenPhone_4_5_1.arm.CAB
    CAB: \Extended_ROM\icons.CAB
    CAB: \Extended_ROM\ExtROMunlock.ARM.CAB
    CAB: \Extended_ROM\GPRSTweak.arm.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Tools.CAB
    CAB: \Extended_ROM\TotalCmd.arm.CAB
    CAB: \Extended_ROM\TotalCmd_Cesky.arm.CAB
    CAB: \Extended_ROM\WarningFix.CAB
    CAB: \Extended_ROM\xcpuscalar[1].arm.CAB
    CAB: \Extended_ROM\rar.ppc_arm.CAB
    CAB: \Extended_ROM\itibm.ARM.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Customization_TMO_RC_CZ.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\TMDCZCustomize.sa.CAB
    EXEC:\Extended_ROM\TPEnable.exe
    RST: Reset
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Jsem rád, že se mi nejen "XP" potvrdil to, že né vždy to nejnovější musí být to nejlepší. Bylo mi nepříjemné, pokud se mi někdo volal, a já jsem hovor přijmul, že trvalo třeba i 4 sekundy, než jsme se poprvé slyšeli. A já jsem do toho pořád volal "PROSIM".

    S rádiem verze 1.17 jsem spokojen.

    Jinak v config.tx používám OEM_WWE_04051001.sa.cab a žádné problémy s ovládáním rádiočásti, wireless modemem nemám.. Nebo "XP" upřesni o jaké problémy konkrétně jde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2003
    Příspěvků
    159

    Se zdržením hovoru se mi to někdy stává taky a je to velice nepříjemné. Pak podle mě bez příčiny zas dobrý. ROM i radio mám stále původní a jestli to dělají BThtools, tak proč jednou jo a pak zas né? Kdybych dal pryč BThtools, tak mám smůlu s použitím více BT zařízení nebo se pletu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od dyndy
    Se zdržením hovoru se mi to někdy stává taky a je to velice nepříjemné.
    Nepříjemné ?? Já bych to ohodnotil sprostějším slovem.

    Připadám si jak debil, když po páté říkám do telefonu "Prosím".
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    No, zkusil bych třeba vypnout telefonní část, pak se ji pokusit zapnout. Pak bych zkusil jít do GPRS nastavení, a zkoušel bych měnit mezi třídou 8 a třídou 10. Telefonní část by na změny měla reagovat svižně, bez potřeby soft resetu.. A to jak při zaplém překladu prostředí tak při vyplém překladu prostředí. Když dám vypnout-měla by se okamžitě vypnout, když dám zapnout, měla by se okamžitě zapnout, a to nejen fyzicky, ale i graficky (ukazatel stavu signálu v horní liště).. Když dám změnu GPRS nastavení, změna by se měla provést během cca 20 sekund.. Po změně by se měla tel. část okamžitě zapnout. Mam zkušenost, že když jsem zvolil špatné OEMko pro konkrétní ROM, vždy se to projevilo při tomto "testování".

    Mimochodem, znáte to heslo: "neni všechno zlato co se třpití"?...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od xp
    Citace Původně odesláno od cemak
    A bude stacit jen upgrade ROM bez upgrade radia a EXT?
    Citace Původně odesláno od JirkaP
    Ano stačí. I já jsem si dnes přehrál jen tuto jednu ROMku.
    Je potřeba pokud se vracíte z 1.72.00 na ROM 1.60.00 změnit v ExtROMce alespoň OEM.cab.
    Jinak budete mít problémy s ovládáním rádiočásti, wireless modemem apod..
    K ROM 1.60.00 prostě patří OEM_WWE_04021801.sa.CAB, který najdete v ExtROMce 1.60.50 jež je součástí této ROM.
    Za další musíte změnit foťák na CameraRC132_WWE_1.5.sa.CAB, jinak vám zřejmě nebude chodit korektně čeština v menu nastavení foťáku...
    Nevim, mozna ze mam vyjimecne stesti nebo co, ale zkusil sem tam flashnout 1.60.00 bez nejakych uprav ExtROM co popisujete nahore a slape to jak vino!!! :yes:
    Vim jak vypadaji problemy s fotakem, respektive s fotakem a starou cestinou, me se nic takovyho nedeje.
    A bohuzel jsem si take okusil problemy s radiovou casti vs. bezdratovy modem, at uz USB nebo BT. Ale ted je vse v poradku...

    Vzal sem DataPhone, jak prisel ze servisu a flashnul sem tam na tu starou verzi (ROM 1.60.00 Radio 1.10.00 ExtROM 1.60.49) novou ROM 1.72.00 Radio 1.17.00 ExtROM 1.72.777 a vznikly neustale problemy -> neustale HR
    Ted jsem vzal pouze ROM 1.60.00 a flashnul ji tam bez cehokoli jineho....
    a vysledek -> prozatim totalni spokojenost, vse slape jak ma.
    Dokonce jsem mel i zaruceny postup jak vyvolat HR na 1.72.00 a ted ten postup na 1.60.00 provede jen normalni reset :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Jo? No tak to je super! :yes: Tzn. že když budete dělat downgrade z Beecherovi 1.72.777 tak to lze bez úprav ExtROM,jelikož Beecher ji postavil z komponent jež jsem mu dal po upgradu svého MDA II ofiko upgradem za 500kč od GSMobilu 1.72.176. A v něm byla i nová čeština 3995, jež si s foťákem a OEMkem rozumí.. Když ale budete dělat downgrade třeba z 1.72.104, nebo 1.72.801 apod, potíže jež jsem popisoval se mohou objevit. Navíc jsem trošičku "náročnější", a přeji si mít svou ExtROM "dokonalou" v rámci možností, a po zjištění, že u této ExtROM po vypnutí lengu funguje wireless modem v němčině jsem trošku experimentoval.. A jeden ze tří OEMů jež toto způsobuje vymazal a už to maká jak má. Vy ostatní to udělat nemůžete, jelikož Beecher vzal všechny tři OEMy jež ode mne dostal a spojil je v jeden velký..
    Další můj argument pro to proč mít v ExtROM OEM jež k ní "patří" je to, že v něm jsou obsaženy mimo jiné i nějaké ty "opravy" nedostatků pro danou ROM. Tzn. že předpokládám, že je vhodné aby "oprava" pro ROM 1.60.00 byla umístěna v ExtROM právě této ROM, a ne v ExtROM jež je součástí ROM 1.72.00. A naopak! :!:
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Redukce na 2 SIM do přístrojů MDA2/DATAPHONE2
    Od Jiří Pospíšil_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 23-02-2006, 17:38
  2. Reakcí: 77
    Poslední příspěvek: 27-08-2004, 08:00
  3. Reakcí: 52
    Poslední příspěvek: 12-06-2004, 13:10
  4. Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 23-04-2004, 07:22
  5. Postup aktualizace ROM na verzi 1.60.36 , Radio 1.10.00 na DATAPHONE2
    Od Jiří Pospíšil_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-03-2004, 15:02