Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Linux vs PDA

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    71

    At se nam ty fora nepletou ...Linuxaci sem ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Ok, diky za zalozeni tematu Je jinak celkem problem dostat radu ohledne provozovani PPC pod Linuxem neb vetsina Linuxaru nejak nerada Windows vcetne PPC a pouziva Palm, jehoz podpora je uz v Linuxu zabudovana...
    Kazdopadne muzou byt stastni uzivatele Debianu neb v jeho nejnovejsi verzi uz je podpora PPC primo zabudovana...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Jinak mam MDK 10, kernel 2.6.3... Hm paralelni pouziti jader? Jezis
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    71

    Neni to takova hruza jak to zni ..pouziti dvou paralernich jader najdes i v manualu pro zacatecniky ...potiz ale je ...ze drtiva podpora app pro pocket pc jsou *.exe ...a je snazsi vytahnout si caby z windows ,nez je pracne extrahovat z exe souboru v Lin. ...a pokud uz jednou windows bootly mam ...proc skakat znovu do Lin...synchronizaci kontaktu a mailu nepotrebuji tak casto,tak mi zbejva jen prenos souboru ...a ten je o hodne snazsi s nejakym externim karbanikem a pametovou kartou..stoji tusim usb verze 7v1 500 ,- ... Pokud uz by sis chtel hrat s jadry ...radeji bych zkusil rozchodit nejaky kernel s podporou Bluetooth ...videl jsem jich par na webu ,ale s GPRS velky download nehrozi A pokud vim jejich pouziti taky neni snadne ...a uz vubec ne bezproblemove
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    71

    Wuffi ...proc tedy neprejdes na Debian ?Ja uz o tom taky premejslim docela dlouho ...a jedinej duvod proc jsem jeste mdk neopustil je moje lenost a uzivatelska prijemnost verze 10 ...app nemam oficialni verzi ..stahl jsem raci vyvojovou ..ma problemy se zvukem,ale je rychlejsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    18

    co vlastne resite? linux na iPAQu nebo propojeni linuxovyho desktopu s iPAQem s WIN CE? ja osobne mam druhou variantu a na synchronizaci souboru uspesne pouzivam program synCE http://synce.sourceforge.net. zatim jsem se jeste nedokopal k pouziti MultiSyncu, protoze se mi nejak zacina sypat RPM databaze (ne, RPM neni spatnej system, ale upgradovat RH9 z Rawhide na unstable FC2 - to po pul roce nejaky problemy prinese ). jedina vec, ktera mi vadi, je, ze pri prvnim hotplugu se navaze spojeni, ale pri dalsich se to podari az napotreti (nekdy ani to ne, musim pak zabit pppd). musim se podivat do toho hotplug skriptu, urcite to pujde poladit...

    -aquarius

    EDIT: ach jo... kdybych si radsi precet to vlakno, ze kteryho to vyslo... no aspon neco doplnim: provozuju SynCE ve Fedore a pouzivam verzi 0.8.4. jadro mam momentalne 2.6.6 s nejakejma patchema od redhatu (konkretne je to 2.6.6-1.435.2.3 z rawhide). iPAQa mam pripojenyho pres USB bez nejmensich problemu (deska s VIA686B - tedy KT133A, modul uhci_hcd, funguje i hotplug). synce-kde zatim nepouzivam, protoze misto KDE mam XFCE4...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    174

    No, pokud vim, tak synce + gnome zadny problem, synce + kde na linuxu zadny problem, na FreeBSD zatim neni synce-kde port a z korespondence se spravcem portu jsem se dozvedel, ze zatim nebude funkcni podpora synchronizace kde adresare.

    Jina otazka je Linux NA PDA. Kdo zkousel, asi potvrdi, ze opie slape a me se to libilo az do chvile, kdy jsem nebyl sto syncovat s FreeBSD (na linuxu funguje slusne kitchensync). A protoze Familiar prozatim neni pro novejsi modely PDA a ja zvazuju nejake VGA, tak jsem se rozhodl dat z toho linux zase pryc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Mno ja zkousel jak Synce-KDE tak SynCE 0.9... Formou RPM i zdrojaku. RPM SynCE-KDE (0.8) zkonci s hlaskou ze nesplnuju Orange==0.2, coz je zvlastni neb mam Orange nainstalovan. SynCE 0.9 mi zase tvrdi ze nemam XRender, a kdyz se ho pokusim nainstalovat, odmitne to ze je v konfliktu s KDE.
    Jak jste to zprovoznili Vy?

    Diky moc za radu!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    71

    Mili aquarie,zatim se resi desktop Linux vs Pocket WindowsCe ...podarilo se mi zprovoznit synce ,ale jen jednou Od te doby mi ta app pada ...problem mam v usb -ale to je ted jedno ...pouzivam MDK Linux 10 community ..neoficial kernel ...cislo ti z hlavy nereknu ..jsem hlava derava ..zatim jsem dosel k zaveru ze pouzivat Linux k synchronizaci s winCe je znacne neefektivni ...alespon dokud nebude jeho podpora ze strany programatoru vetsi ...vsechny app jsou exekace a pracne z nich dolovat caby je na nic .. A na prenos samotnych dat a cabu staci pouzit ctecku pam.karet ..u ktere je zprovozneni mnohem snazsi a rychlejsi ...Dalsim problemem je synchronizace kontaktu ..kazdej z nas pouziva neco jineho "kmail,evolution,atd." a najit univerzalni zpusob databazovani poznamek,kontaktu,mailu,schuzek,atd. nebude jednoduchy ...muj k mail odmita jakejkoli zpusob komunikace s jinou nez svou vnitrni databazi
    Ale nakousl jsi tema ktery me zajima ...jeste jsem nemel tu cest videt tucnaky na ipaqu...je tady nekdo komu to beha ? Mel bych par otazek
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od Wuffi
    Mno ja zkousel jak Synce-KDE tak SynCE 0.9... Formou RPM i zdrojaku. RPM SynCE-KDE (0.8) zkonci s hlaskou ze nesplnuju Orange==0.2, coz je zvlastni neb mam Orange nainstalovan. SynCE 0.9 mi zase tvrdi ze nemam XRender, a kdyz se ho pokusim nainstalovat, odmitne to ze je v konfliktu s KDE.
    Jak jste to zprovoznili Vy?

    Diky moc za radu!
    extremni moznost by byla instaovat s volbou nodeps. rpm -Uvh synce-kde-blabla --nodeps
    jenze po urcite dobe a nekolika instalacich takovychto baliku se to muze zacit hroutit (vim dobre, o cem mluvim... nepomaha ani rebuild rpm databaze )

    -aquarius
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    71

    Vyborne ... to se nam to rozjizdi Andilku ...mam par dotazu :
    1.V jakym ppc jsi mel hozenej ten lin.?
    2.Co to bylo za distribuci ?
    3.Jakej pouziva desktop ? nebo aspon prirovnej (kde,gnome,icewm,windowmaker,atd.)
    4.Jaky je zpusob instalace app do linuxu (rpm,zdrojaky,binarky)?
    5.Jake tam jsou predinstalovany aplikace ?
    6.Vis o nejakym pokud mozno ceskym webu s touto problematikou ?
    Za odpovedi mooooc dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od aquarius
    jedina vec, ktera mi vadi, je, ze pri prvnim hotplugu se navaze spojeni, ale pri dalsich se to podari az napotreti (nekdy ani to ne, musim pak zabit pppd). musim se podivat do toho hotplug skriptu, urcite to pujde poladit...
    ...slo stacilo na konec hotplug skriptu pridat
    Kód:
    killall -s 9 pppd
    a tvari se to mnohem lip. akorat musim pockat cca 20 sekund od vytazeni nez se uvolni TTYUSB0

    -aquarius
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od William Edgar Coyotte
    Vyborne ... to se nam to rozjizdi Andilku ...mam par dotazu :
    vzhledem k tomu, ze kamarad mel v iPAQu 3630 taky linux, tak se pridam...
    Citace Původně odesláno od William Edgar Coyotte
    1.V jakym ppc jsi mel hozenej ten lin.?
    viz vyse - myslim, ze se jednalo o 3630
    Citace Původně odesláno od William Edgar Coyotte
    2.Co to bylo za distribuci ?
    Familiar Linux
    Citace Původně odesláno od William Edgar Coyotte
    3.Jakej pouziva desktop ? nebo aspon prirovnej (kde,gnome,icewm,windowmaker,atd.)
    jsou tam dva ruzny, on mel snad radsi opie, ktery vypadao jako maly KDE (vcetne ikon)
    Citace Původně odesláno od William Edgar Coyotte
    4.Jaky je zpusob instalace app do linuxu (rpm,zdrojaky,binarky)?
    viz stranky projektu... nicmene by asi nemel bejt tak velej problem tam dodelat treba rpm support
    akorat databazi by to mozna chtelo drzet spis externi
    Citace Původně odesláno od William Edgar Coyotte
    5.Jake tam jsou predinstalovany aplikace ?
    to bohuzel nevim
    Citace Původně odesláno od William Edgar Coyotte
    6.Vis o nejakym pokud mozno ceskym webu s touto problematikou ?
    :no:
    Citace Původně odesláno od William Edgar Coyotte
    Za odpovedi mooooc dekuji
    neni zac

    -aquarius
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od William Edgar Coyotte
    ...Dalsim problemem je synchronizace kontaktu ..kazdej z nas pouziva neco jineho "kmail,evolution,atd." a najit univerzalni zpusob databazovani poznamek,kontaktu,mailu,schuzek,atd. nebude jednoduchy ...muj k mail odmita jakejkoli zpusob komunikace s jinou nez svou vnitrni databazi
    ja bych v tom takovej problem nevidel... resenim by podle me byl LDAP. moc o tom nevim, takze nez prectu dokumentaci, tak mam jen mlhavou predstavu nejakeho domaciho LDAP serveru, se kterym by se vsichni (kmail., evolution, mozilla, iPAQ) synchronizovali. KDE suite to umi, casem se tomu budu venovat... mimochodem, jak je na tom PPC s podporou IPv6? umi to uz aspon WM2003SE?

    -aquarius
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    71

    LDAP ? Rekl bych ze to bude ten problem ...IPv6 ? Co tim myslis ? ...cela ta situace kolem linuxu prave vazne na komplikovanosti ...pouziti ext.databaze pro synchronizaci...jina pro instal softu.Pro bezneho uzivatele PDA neco naprosto nepochopitelneho ...Jedu na Linuxu na PC uz 2 roky a tohle je ten duvod proc mam i Windows ...snadnost !!! Jen kolik problemu mi delalo rozjet na jadru MDK10 IRDA+GPRS ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Linux?
    Od Mach31 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-06-2008, 00:12
  2. Linux
    Od Perry_ce4you v sekci Zařízení typu Palm-size PC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-03-2008, 18:23
  3. Linux
    Od Medwidek v sekci Zařízení typu Handheld PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-07-2006, 18:32
  4. Linux na PDA
    Od Melkor Nemesis v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 06-09-2004, 20:13