Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Zakladna doska na iPaq 3870 v haji (mrtva, dead, kaput, finito)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    18

    Zdravim odbornikov. Ako mi prave volali zo servisu, pricinou toho, ze moj iPaq nevykazuje ziadnu cinnost je to, ze ma vadnu zakladnu dosku. Este mi sice nevedel povedat cenu za vymenu, ale - mam tento pristroj uz dva roky, a pocul som, ze ked mu exne (uhynie, pokazi sa) bateria, bude vymena stat okolo 5000 Sk. Vymena zakladnej dosky asi nepojde pod par tisic. Neviem, kedy ma pokazenie baterie caka. Vie mi niekdo povedat, po akej dobe sa pri priemernom uzivani znici bateria? Ma zmysel za takychto okolnosti (mainboard dead, vysoka cena za bateriu) pristroj opravovat, alebo staci ho rozslapnut?

    Dakujem.
    email
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Nez Ti budou sdelovat cenu za vymenu zakladni desky tak se nekde posad ci se neceho chytni, jinak sebou prastis
    Tedy jestli je to porad stejne jako kdyz jsem ja kdysi mel v servisu Jornadu s tim samym problemem. Tenkrat odhadli opravu na 24500 za novou zakladni desku + neco za praci a rovnou mi doporucili koupi noveho zarizeni (ktere stalo o 500Kc vic)
    Jenom me to tenkrat celkem udivilo a dlouho jsem si delal legraci z toho, ze kdyz zakladni deska stoji 24500 a cele zarizeni 25000, jaka je asi hodnota zbyvajicich dilu

    Ale jinak drzim palce... :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    baterie tak cca 1-2 roky dle uzivani. Co se tyce dosky, levnejsi bude koupit bazarovej kus a vymenit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Citace Původně odesláno od Wuffi
    ... dlouho jsem si delal legraci z toho, ze kdyz zakladni deska stoji 24500 a cele zarizeni 25000, jaka je asi hodnota zbyvajicich dilu
    ...
    Kdyby sis postavil novou Fabii jen z koupených náhradních dílů, tak tě také bude stát skoro milión :no: .
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Jiste, ale asi jsi to nepochopil, narazim na to, ze je to proste u nas predrazene... A to hodne predrazene...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Myslíš si, že je to problém jen "u nás"? Tak proč jsou u nás plné bazary elektroniky ze západu, kterou tam nikdo neopravuje, rovnou ji vyhodí a koupí si novou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Ne, neni, mas pravdu... Ale u nas je to krapanek horsi...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    18

    No, takze vymena zakladnej dosky stoji 10200 Sk bez DPH. Cize si pojdem pristroj zo servisu vyzdvihnut, a podrobim ho zaverecnemu, tzv. "terminalnemu" prieskumu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od Bobo
    No, takze vymena zakladnej dosky stoji 10200 Sk bez DPH. Cize si pojdem pristroj zo servisu vyzdvihnut, a podrobim ho zaverecnemu, tzv. "terminalnemu" prieskumu.
    Hodne stesti, muze to byt jen blby kontakt "nekde"

    Jeste k te cene - vite, ono se to nascita. Uvedomte si, ze tento iPAQ se uz dlouho nevyrabi, takze ani vyroba noveho nahradniho dilu nepripada v uvahu, ale musi mit dil vyrobeny uz nekde na skladu. To uskladneni stoji penize, za 2 roky se to opet pekne nascita. Ten sklad maji jeden pro celou Evropu, takze se to zase musi dorucit, coz opet neni zdarma. Pak nejaky technik musi manualne pristroj rozdelat, opravit, zase smontovat. To musi nekde udelat, tezko bude pracovat na ulici... A tak by se dalo pokracovat.

    Ano, cena je to silena. Ale kdyz se na to clovek podiva z jineho uhlu, tak to zas tak nepochopitelne neni...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    168

    No a da se konci baterie nejak predejit? Je treba mozna vymena? Predpokladam, ze se bavime o tzv. BackUp baterii. Bylo by spatne, kdyz by tak relativne draha vec vydrzela jenom 2 roky.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. CZ lokalizace do ipaq 3870
    Od alfonso v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-04-2006, 19:27
  2. rx3715 rom backup +ako na ipaq file store kaput problem
    Od LX v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-05-2005, 21:04
  3. ipaq 3870 z ger na us
    Od lck77 v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-10-2003, 08:09