Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Jak nejrychleji přeinstalovat system ???

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    0

    Kdysi v nektere diskusi, kterou uz jsem nebyl schopen najit tvrdil pan Koza ze ma za 3 min po Hard resetu komplet vsechno nastaveno a preinstalovano. Takze by mne zajimalo jak je to mozne popripade ruzne jine nazory a triky a postupy jak nestravit cely den reinstalaci. Krome obnoveni zalohy sem na zadny jiny zpusob zatim neprisel ..... vsem predem dekuji :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Dannyson
    Kdysi v nektere diskusi, kterou uz jsem nebyl schopen najit tvrdil pan Koza ze ma za 3 min po Hard resetu komplet vsechno nastaveno a preinstalovano. Takze by mne zajimalo jak je to mozne popripade ruzne jine nazory a triky a postupy jak nestravit cely den reinstalaci. Krome obnoveni zalohy sem na zadny jiny zpusob zatim neprisel ..... vsem predem dekuji :-)
    ... osobně používám obnovení ze zálohy (podle mne bezkonkurenčně nejrychlejšín způsob ) ... nicméně další možnosti mohou být:

    Záloha nastavení
    - import registrů - je ale potřeba všechny klíče ručně dohledat. Něco na zjednodušení se chystá
    zde ...

    Aplikace
    - instalace cab souborů např. z karty (někde na PC mám zašantročenou batku, která mi jedním dvojklikem dokázala zkopírovat obsah složky z PC do PDA na určené místo, což je ale v případě instalace aplikací resp. kopírování cabů do PDA pramálo užitečné) ...

    Jinak se doporučuji podívat
    sem.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od Dannyson
    Takze by mne zajimalo jak je to mozne popripade ruzne jine nazory a triky a postupy jak nestravit cely den reinstalaci. Krome obnoveni zalohy sem na zadny jiny zpusob zatim neprisel ..... vsem predem dekuji :-)
    Zkus to zde zde - Obnova CELÉHO systému MDA2/DATAPHONE2 po HardResetu do 10 minut! A bez stolního PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Ono jde o to, co je to CELÝ SYSTÉM. Vládce náš je specifický tvor a jeho cihla neobsahuje spoustu kravin, kterými oplývají cihly nás, ostatních.
    Nicméně i tak je obnova opravdu záležitostí několika desítek minut. V mém případě:
    - načtení systému, včetně češtiny, po HR je záležitostí dvou, tří minut,
    - většinu nezbytných aplikací mám uloženou ve STORAGE v CAB a jejich instalace zabere max. minutu (npř. PocketNDays, cLaunch, azbuka, todysinfo, nezbytný pasians, a mahjong),
    - další (EXE) programy, které není třeba instalovat, mám uloženy přímo ve STORAGE a stačí k nim v cLaunch pouze vytvořit zástupce (záležitost i s nastavením cLaunche v řádu minut), jedná se např. o TotalCommander, ftxPBrowser, ICQ, PocketNav, Reset, SuperCleaner),
    - obova malé zálohy přímo ze STORAGE (kontakty a události), záležitost jedné minuty,
    - vytvoření účtů emailové pošty, ruční záležitost v řádu jedné minuty na každý účet,
    SUMA SUMÁRUM, základní obnova pro běžné použití trvá opravdu cca deset (max. patnáct) minut. Nakonec ještě instaluji navigaci (TOM TOM ROUTE PLANER) z PC, mapy mám stabilně na SD, takže neinstaluji.
    Celkově mi obnova zabere max. 20 minut a to ještě určitě existují rezervy (např. teprve včera jsem přišel na to, že nastavení PocketNDays lze zálohovat ((to ze mne bude mít eXEden radost, až si tohle přečte )), nastavení cLaunche lze určitě také zálohovat ((jen přijíta na to jak )).
    Takže tvrzení Pavla je oprávněné, jde jen o to, kolik smetí potřebuješ v cihle mít (po půl roce a několika desítkách HR jsem přišel na to, že skoro žádné ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od Dannyson
    Kdysi v nektere diskusi, kterou uz jsem nebyl schopen najit tvrdil pan Koza ze ma za 3 min po Hard resetu komplet vsechno nastaveno a preinstalovano. Takze by mne zajimalo jak je to mozne popripade ruzne jine nazory a triky a postupy jak nestravit cely den reinstalaci. Krome obnoveni zalohy sem na zadny jiny zpusob zatim neprisel ..... vsem predem dekuji :-)
    Vite, ja jsem trochu divny pripad Jelikoz posledni dobou menim Pocket PC mnohem rychleji, nez by bylo zdravo, prave z duvodu neustale reinstalace a rekonfigurace jsem dospel k nasledujicim krokum:

    1. Rezignoval jsem na velkou customizaci, naucil jsem se zit s tim, co je defualt.
    2. Az na velmi ridke vyjimky pouzivam pouze aplikace, ktere behaji z karty, bez instalace
    3. Neco malo doinstaluji pres ActiveSync a sesynchronizuji s Outlookem
    4. Na nezbytne veci mam par .REG souboru a tim to hasne.

    Z cehoz vyplyva, ze ac mozna trochu paradoxni, vetsina ctenaru zna sve dlouhodobe pouzivane zarizeni mnohem lepe nez ja...ops: Takze jestli jsem nekde prohlasil, ze mam za 3 minuty hotovo je sice pravda, ale moje PDA je ve stavu, kdy se od toho stavu po HW resetu zas tak moc nelisi.

    Na druhou stranu je otazka, jestli ma cenu venovat velkou energii nejake "priprave na HW reset"... Pokud to neplanujete delat 2x tydne, tak jednou za ctvrt roku zacit od znova zas neni takovy problem. Navic napriklad co se aplikaci tyka, tak behem tri mesicu jich bude mit valna vetsina novou verzi a podobne...

    P.S. Ha, ted jsem si precet, ze ipf to na me prasknul uz v minulem prispevku... No nic, kdyz uz jsem to napsal, tak to poslu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    371

    Mam udelanou zalohu v Sprite Backup 3 s nastavenim a programy co nejcasteji ouzivam. Obnova trva 3 minuty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    0

    Dekuji za vycerpavajici prispevky. Takze vlastne neexistuje zadny universalni postup. Proste bud nic neinstaluju , nebo to mam na karte a delam linky , nebo si udelam davkove soubory ktere to resi za me .. coz je nevyhoda pokud se meni pouzivany soft a pod. a nebo se pohrabu v registrech coz je neco podobneho ako predchozi pripad.

    Podle mne je tedy asi nejrychlejsi udelat si default instalaci ... nainstalovat vetsinu programu ktere budu urcite vzdy pouzivat. Zazalohovat a pak jenom pred HR vyexportovat nastaveni a data z tech aplikaci. dat HR obnovit zalohu a data opet naimportovat.

    Vsechny zpusoby jsou vicemene podobne ... me tedy hlavne zajimal ten mistrovsky magicky reinstal za 3 min
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Jak odinstalovat/přeinstalovat Operu?
    Od Sutech_ce4you v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-05-2009, 02:00
  2. MDA compact IV - jak přeinstalovat TOMTOMa?
    Od Ilhy v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-10-2008, 17:00
  3. kdo je nejrychleji vyjmenuje :)
    Od kubisz v sekci Jakou si vybrat / koupit navigaci?
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-06-2007, 15:34
  4. Jak n30 nejrychleji zapnout
    Od Superkojot_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-09-2005, 18:00
  5. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-08-2005, 13:13