Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Garmin-Asus nüvifone M10 - PRIMO 1.2.1

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    13

    Omlouvám se, že dotaz směřuji sem. Nenašel jsem sekci Primo. Potřeboval bych nějakým způsobem, aby na M10, Primo 1.2.1 při startu bylo otočené tak, že napájecí kabel bude směřovat směrem nahoru. Zkoušel jsem různé zápisy do sys.txt , ale nepomáhá to. Zkoušel jsem sys téměř celý vymazat, ale primo i když otočím před startem mobil napájecím kabelem vzhůru tak primo startuje vzhůru nohama. Zkoušel jsem i další dvě jiné verze a stejný výsledek. IGo 8.3.2 mi vždy nabíhá tak jak mám otočený mobil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Ty máš držák v autě naopak?
    Jinak na tohle je v PRIMO možnost si to upravit pomocí SYS.TXT
    Jestli máš v SYS.TXT tohle
    [rawdisplay]
    class="landscape"
    tak to vyhoď a použij jen tento zápis
    [screen]
    preferred_orientation=2

    bohužel teď nevím, jaká přesně hodnota tam má být, aby se to otočilo, tak jak si představuješ, ale to můžeš vyzkoušet... zkus tam hodnoty 2 nebo 3 nebo 4
    Jedna z nich bude OK.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    13

    Tak zásah. Byla to hned ta první možnost. Díky. Přesně tak, mám v autě držák obráceně. Jelikož ho mám nad zpětným zrcátkem tak mi tam skoro nedosáhne kabel a je dost přešponovaný. Jinak musím říct, že Primo 1.2.1 je dost slabota. Zvládne oproti iGo 8 tedy rastrové mapy a popisná čísla fpa, ale nečekal bych, že bude ztrácet gps signál u tohoto bezkonkurenčního telefonu. Normálně při jízdě se stává, že ztrácí chvílemi signál i když jsem dal do sys txt zápis:
    [gps]
    port=2
    baud=4800
    set_messages=0
    Předchozí verze prima fungovaly na gps signál bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Tak ta ztráta signálu není PRIMEM... ale uživatelem
    Jezdím s PRIMO dost dlouho a tyto problémy, byly ze začátku, protože verze 1.2 komunikuje zcela jinak s HW GPSky v PDA zařízeních (ve všech).
    Bez skinu (popřípadě úpravy DZ) a patřičného záznamu v SYS ti to nebude správně fungovat nikdy.
    Po úpravě se to již nestane nikdy.

    customized.lua
    Kód:
    if sc_GetSysEntry("utility", "calibratefix", 0) then
    START_APPLICATION(L"utility/esc.exe","")
    sc_CalibrateScreen()
    end
    Samozřejmě musíš mít v adresáři PRIMI také onu složku UTILITY a v SYS.TXT tento zápis.
    Kód:
    [utility]
    calibratefix=1
    a je po problému s GPSkou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    13

    Je možné zadat tento zápis přímo do datazipu, když otevřu soubor costomized.lua a nakopírovat to tam? Když jsem otevřel tento soubor v datazipu textovým editorem tak se mi tam zobrazily jen nějaké zkomoleniny. Nepoužívam zatím žádný skyn.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Obsah Data.zipu je komprimovaný do LUA komprese. Pokud chceš upravit přímo customized.lua, který je v Data.zipu, musíš ho dekomprimovat, což není jen tak, musíš mít k tomu utilitku, kterou nemám, protože ve skinech je už vše bez komprimace. Obsah mého customized.lua ti dát nemůžu, protože ten zase obsahuje jiné vazby na další soubory a funkce ve skinu.
    Pokud si tam hodíš skin (GJA nebo Dimka) tak máš vše vyřešeno. Pokud nechceš žádný skin, tak si sežeň "luadec51 2.0" ale s tím jsou jen problémy, protože když nebudeš mít přesně tu správnou verzi, dekomprimuje to třeba jen část toho souboru, takže pak ti nepojede nic.
    Bez skinu to moc nepůjde.

    P.S.
    Rozdělil jsem tuto diskuzi do samostatného tématu....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    13

    Tak se mi podařilo sehnat gps.fix a je po problému. To znamená, že primo 1.2.1 už nemá výpadky signálu gps. Soubor stačí rozbalit a nahrát do složky MobileNavigator a přidat zápis do sys.txt, který je uvedený v textovém dokumentu.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    13

    Neví náhodou někdo jak se zbavit plovoucích modrých bublin v mapě ve 3D, které vypadají jako poi? Vůbec nevím co to je?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Ty plovoucí bubliny jsou viditelné POI.
    Viditelnost jednotlivých POI se dá nastavit v nastavení Mapy - Spravovat POI. Není nutné mít na mapě viditelně všechny možné POI.
    Nevím, ale jestli to jde nastavit bez skinu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    13

    Tak to jsem zkoušlel vypnout všechny poi, ale bohužel jsou tam ty bubliny stále. Pokud na to přijdu tak dám vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    No, hlavně nevím, co za bubliny máš na mysli :bulb: :?:
    Udělej obrázek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    13

    Tak tady jsou ty obrázky. Zkusil jsem i všechny poi vymazat a je to tam stále. Zkusil jsem vymazat i adresní body fpa a taky nic
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00354465_IMGP0040_VHf.jpg 
Zobrazení: 73 
Velikost: 150.5 KB 
ID: 11947   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00354465_IMGP0044_UPB.jpg 
Zobrazení: 64 
Velikost: 92.8 KB 
ID: 11948  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    No vidíš... kdyby jsi používal skin, tak si to můžeš vypnut. To by měly být obrázky z foťáku.
    Obrázky z foťáku mají uložené GPS souřadnice a PRIMO ti je zobrazuje na mapě.

    Nevím v jaké složce máš obrázky z foťáku, ale zkus si přidat do SYS.TXT tohle

    Kód:
    [oasis]
    exclude_directories="%root%/Application Data,%root%/Program Files,%root%/Windows,PICTURE::%app%/content/games"
    include_directories="GAME::%app%/content/games,PICTURE::%sdcard%/my pictures,PICTURE::%sdcard%/dcim,PICTURE::%myflashdisk%/my pictures,PICTURE::%myflashdisk%/dcim,MUSIC::%sdcard%/my audio,MUSIC::%myflashdisk%/my audio"
    Ale nevím přesně jestli to bude stačit, ono se to dá vypnout, ale na proměnnou do SYS jsem zapomněl, protože to mám vypnuté ve skinu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    13

    Tak to by mě nenapadlo, že to jsou fotky. Ten zápis do sys.txt bohužel nezabral ani když jsem smazal složku save. Fotky jsem si uložil na kartu do složky pictrue. Jinak já bych používal skyn, ale je tam na mě moc různých fičurek. Skoro mi to přijde tak, že pro mapu je tam strašně málo místa. Jediné co se mi líbí je jak to ukazuje rychlost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Smazání SAVE je samozřejmě v tomto případě k ničemu, protože to, že PRIMO zobrazuje obrázky jako POI body, tam není.
    Ten zápis do SYS nastavuje složky, které má PRIMO zobrazovat (prohledávat) nebo ne. Tak to zkus upravit jinak...
    Kód:
    [oasis]
    exclude_directories="PICTURE::%sdcard%/my pictures,PICTURE::%sdcard%/dcim,PICTURE::%myflashdisk%/my pictures,PICTURE::%myflashdisk%/dcim,MUSIC::%sdcard%/my audio,%root%/Application Data,%root%/Program Files,%root%/Windows,PICTURE::%app%/content/games"
    include_directories="GAME::%app%/content/games,MUSIC::%myflashdisk%/my audio"
    Resp. do sekce exclude_directories dej umístění složky, kde jsou ty fotky, aby je PRIMO neprohledávalo. Ono k tomu sloužil konkrétní zápis do SYS, ale nějak mi to vypadlo....

    A používání skinu je na Tobě... já ho používám a na mapě mám méně věcí než v originále, resp. více, ano, ale nejdou vidět, protože si můžu nastavit průhlednost, tlačítek a všech věci co jsou na mapě vidět nebo některé tlačítka vpravo úplně vyhodit a podobně....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Garmin-Asus nüvifone M10 - Vlastní POI-kešky pro Garmin navigaci
    Od nefrit_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-03-2011, 18:21
  2. Garmin-Asus nüvifone M10 - registrace
    Od nefrit_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-02-2011, 17:10
  3. Garmin-Asus nüvifone M10 – Přizpůsobení integrované Garmin navigace.
    Od nefrit_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 00:02
  4. Garmin-Asus nüvifone M10 - Vlastní POI pro Garmin navigaci
    Od Pavel.ct v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-12-2010, 23:56