Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Aktualizace MAP pro Garmin ASUS M10 - dříve než začnete aktualizovat mapy, čtěte.

  1. #1
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    [h]Před aktualizací map je nutné nejprve mít také nejnovější ROM pro M10ku, pak vše funguje jak má[/h]

    [h]Přesunuto z jiné sekce:[/h]
    Citace Původně odesláno od jm99
    Ahoj, nahral jsem do M10 novou mapu Europe 2011.40 a jelikoz se mi zobrazovala v nastroje-spravovane udaje-sady map-vestavene mapy puvodni mapa verze 30,ssmazl jsem tuto mapu. Nyni mam v /my storage mapu verze 40, ale mapa se jiz nezobrazuje zadna, kliknutim na prochazet mapu
    je text Pro pouziti teto funkce jsou nutne podrobne mapy. Mapy nejsou dostupne, pokud je zarizeni v rezimu velkokapacitniho pametoveho zarizeni / nejsem pripojen k pocitaci/. Proste mapa se nezobrazuje, potrebuji nejak zprovoznit tu novou mapu, ktera je v jako vestavena mapa.
    Byl tady jiz nekdoi take tak "sikovny" jako ja ci poradi co s tim.
    Diky Jirka

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    553

    jm99 - jak si nahrál tu novou mapu??? Pomocí mygarmin.com ? Nebo jsi ji tam dal,zkopíroval,z jiných neofico stránek? Protože ,když instaluješ nové mapy přes stránky mygarmin.com,vždy se ti staré mapy smažou,přepíšou novými..... Já tam žádné dvě mapy (verze) nemám,.V Sadě map, po instalaci nových,se zobrazí jen ty aktuální......



  3. #3
    jm99
    Guest

    Samzrejme z mygarmin.com, stejne jako kdyz predti jsem nahral verzi 30.
    V slozce se mi zobrazovaly obe verze, ale zaskrtavaci policka pro ty mapy byla jen u te 30 verze.
    Tu jsem smazal v domneni, ze pak pijde ta nova verze, ale nejde ted zadna, prestoze mapa se zobrtazuje v vestavene mapy/ma 217,8 Mb/.
    Takze ted nejak potrebuji ji nejak zprovoznit a nevim jak?

    Mapa ma 2117,8 Mb

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    553

    Zkus M10ku znovu připojit přes USB k PC a najeď na mygarmin.com a zkus aktualizaci map ještě jednou....

  5. #5
    jm99
    Guest

    No to kdyz tak za hodku zkusim, zda se mi to ale divny, ze nainstalovana je, snad se to tedy pak nejak prepise spravne.

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    553

    Po aktualizace se VŽDY zobrazí aktuální verze map,proto je divné,že tobě se zobrazovaly dvě verze,a hlavně příště nic NEMAZAT!!! )

  7. #7
    jm99
    Guest

    Tak jsem to znova nainstaloval/nove mapy mohu nahrat jiz jen do 4.3/ a je to to same.
    V sadach map mam Vestavene mapy- My storage mapu Europe 2011.40, soubor obsahuje 2117 MB,
    ale mapu nezobrazim. Jako kdyby nebyla mapa naistalovana, prestoze je. Fakt nevim, co by mohlo pomoci, napada vás něco:
    Díky Jirka



  8. #8
    jm99
    Guest

    No ja mam sice 2011.40, ale absolutne mi to nefunguje, copak to nejde nijak opravit, preci kvuli tomu mobil nezahodim.
    Jirka

  9. #9
    jm99
    Guest

    Zatim jsem stahl verzi ROM 1.26... z jedne z doporucenych stranek, jak jsem psal, nemohu ted bez snury propojit a nahrat, zitra dam vedet, zda toto pomohlo.
    Diky vsem za pomoc.
    Jirka

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    553

    Chlape kdyby sis to tady trochu procetl,tak bys nemel problem,tak tady vsichni premyslime co s tim mas,a ono je to vlastne vinou tve nevedomosti a trochu i lenosti, precti si to zde od prvni stranky + jine vlakno zabyvajici se verzemi ROM,jak flashovat ROMky atd.... a vyvarujes se zbytecnym problemum.

  11. #11
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Jirko,
    Jedna hlavní věc je ta, že ROM jakou máš ty (6.22) ani neumí číst ty nové mapy.
    To je základ, mít vždy nejnovější ROM a pak aktualizovat systém.
    Takže aktualizací ROM bych začal jako první. Pak můžeš řešit nějaké mapy.
    Proč píšeš 1.27 když je to 6.27
    Ale to je jen detajil. Tím bych začal. Zde je návod jak na to.
    Nebo klidně použij oficiální ROM přímo od výrobce. To už je jedno, důležité je mít tam ROM s číslem 6.26 nebo vyšší.

  12. #12
    jm99
    Guest

    Tak jsem nainstaloval zatim verzi 6.26 a mapa funguje - hurrá!!! Díky moc vsem a hlavne Tomsoft mne navedl tim nejspravnejsim smerem.
    DIKY Jirka



  13. #13
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Tak vidíš.... :yes:
    Stačilo nejdříve udělat aktualizaci ROM a pak mapy.
    ROM si klidně nech 6.26 a když zase vyjdou nové mapy, je vhodné zkontrolovat, zda není také k dispozici nová ROM.

    Před aktualizací map je nutné nejprve mít také nejnovější ROM pro M10ku, pak vše funguje jak má :yes:

Podobná témata

  1. Garmin-Asus nüvifone M10 - Vlastní POI-kešky pro Garmin navigaci
    Od nefrit_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-03-2011, 17:21
  2. Garmin-Asus nüvifone M10 – Přizpůsobení integrované Garmin navigace.
    Od nefrit_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-02-2011, 23:02
  3. Garmin-Asus nüvifone M10 - Vlastní POI pro Garmin navigaci
    Od Pavel.ct v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-12-2010, 22:56
  4. MIO 710 - jak aktualizovat mapy?
    Od mdragon v sekci Mio
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-11-2008, 21:36