Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: SD karta na pc se ukáže v PDA ne

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    191

    Zdravím ,
    z mobilu jsem vyndal kartu 2G micro sd , dal jí do adaptéru a vložil do HP4700 , všechno co na ní bylo se ukázalo a šlo i normálně přehrát. A protože jsem jí chtěl úplně smazat a něco jiného na ní nahrát , tak jsem jí vyndal a vložil do pc . Tam jsem jí zformátoval a nahrál soubory . Po vložení do pda se karta vůbec neukáže , vůbec ji nedetekuje. Opět jsem jí vyndal a dal do palm tra 750 a tam ta karta taky není vidět . Ale v pc funguje normálně . Udělal jsem SR i HR , ale ani jedno nepomohlo . Čím to je , že byla a najednou není , co mám udělat abych ji v PDA zas našel ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    191

    nemůže být problém v tom , že se karta v pc ukazuje jako čtyři jednotky G, K ,L , M , ale ukládat a číst lze jen z L ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Ty čtyři jednotky G, K ,L , M nejsou všechny ta karta, ale ta Tvá čtečka ne?
    Když si ji formátoval v PC, jaký formát a systém souborů jsi použil.
    Zkus to ještě jednou a v PC zvol "Rychlý formát" a systém souborů FAT32.
    Nebo jestli máš nějaký foťát, tak až ji naformátuješ v PC, tak ji dej do foťáku a tam ji naformátuj, pak dej do HL4700.

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    191

    dík, tak ještě do toho foťáku ,a to bude horší
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    A naformátoval jsi ji na FAT32 a výsledek?
    A nemůže být problém v té redukci z microSD na SD. Jednou, když jsem vytáhl kartu z redukce, tak jsem zjistil, že ta redukce se rozpadává a ndrží dobře, takže ta menší karta co je v ní nemá "kontakt" a pak to nejede....
    Předpokládám, že ve čtečce ji v redukci nedáváš. Tak to zkus i s tou redukcí, jestli ji uvidí PC
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    191

    do pc jí dávám taky v redukci a funguje . Než jsem jí zformátoval tak šla i v pda . Formatoval jsem jak ve fat 32 tak ve fat a formátování proběhlo v pořádku. Nainstaloval jsem i novější romku přímo ze stránek HP , ale stejně nejde . V té samé redukdi mám gigovou micro sd a ta jede . Je mi divný že před formátováním šla a po něm jde jen v pc .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Zkus ji ještě naformátovat v tomhle programu. Jinak ji vyhoď
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    7

    Mam podobnou zkusenost s kartou SD Pretec 4GB 133x. Jedna mi funguje naprosto bez problemu (formatovani, zapis, mazani) a druhou uplne stejnou nemohu rozchodit. Po naformatovani v PC (FAT32) neni v hx4700 vubec videt. Jediny zpusob, jak ji zviditelnit v PDA je pouzit low level format z http://hddguru.com/software/2006.04.12-HDD-Low-Level-Format-Tool/
    Po taktovemto naformatovani a zasunuti do PDA je dotaz na formatovani, ktere je hotovo behem par sekund, ale neni dostupna cela kapacita karty, ale jen par kB. Mohu na ni zapisovat, ale po restartu WIN opet neni v PDA videt.
    V teto souvislosti bych mel dotaz, zda nekdo na hx4700 pouziva redukci SD/CF
    http://www.delock.com/produkte/gruppen/Card-Reader/Delock_Compact_Flash_Adapter_for_SD_SLASH_MMC_Memo ry_Cards_61796.html?setLanguage=CZ
    ktera by mela cist i SDHC karty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    694

    Mrkni na ni v nějakým partition manageru. Asi tam bude vytvořen nějaký vadný oddíl. Zkus třeba tento.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Co tohle?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    7

    Zkusil jsem ten prográmek a smazal partition, vytvořil novou primární, zformátoval na FAT32. Takto v PC s kartou můžu bez problémů pracovat s plnou kapacitou 4GB, ale v PDA není vůbec vidět. Pokud jen vytvořím partition bez formátování a nechám zformátovat v PDA pod WM 6.5 ukáže se mi celková kapacita karty 0.11 MB!!! Dokonce jsem zkoušel tam něco nakopírovat a šlo to, data jsou čitelná, ale pozor, jen na PDA. Pokud takto zformátovanou kartu vložím zpět do PC, tak správce disků i Partition wizard mi ukazují "nepřiřazeno", respektive "Unallocated" na plnou kapacitu 3,76 GB. Tady to spíš bude problém Windows Vista, které nevidí oddíl nebo souborový systém, který vytvořilo PDA, ale zatím nemám nástroj, kterým bych na PC prověřil, co je na kartě opravdu zapsáno. Všechny programy pro práci se souborovými systémy spuštěné z boot CD troskotají na řadiči SD karty v notebooku a kartu prostě nevidí.
    Ještě je tady jedna zajímavost. Jak jsem psal, mám 2 totožné karty SD 4GB Pretec 133x, ale koupené v různém časovém rozmezí. Ta co mi funguje bez problémů, tak mi ukazuje v Partition wizardu kapacitu 3,67GB a ta druhá, problémová 3,76 na stejném souborovém systému se stejnou velikostí clusteru - ta čísla prosím nejsou přesmyčky, ale realita.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    694

    A co teď na ni říká ten mobil, ze kterého ta karta je?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    A nemůže být problém trošku i v tom, že WM 6.5 nejsou ofiko, takže může být problém v PDA s řadiči apod.?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    7

    Dávno bych už přestal experimentovat, kdybych neměl ještě jednu tu samou kartu, naprosto funkční. Ta co mi nejde je fungl nová, ale protože v PC jede úplně v pohodě, nemůžu ji reklamovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    191

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    A nemůže být problém trošku i v tom, že WM 6.5 nejsou ofiko, takže může být problém v PDA s řadiči apod.?
    Tím to asi nebude , protože , když jsem jí vyndal z telefonu a vložil do pda , tak jsem z ní spustil fotky i videa které byly v telefonu vytvořeny . A pda ukazovalo plnou velikost karty 1,8gb a nějaké drobné. Neukázala se až po tom co jsem jí v pc zformátoval .
    Krom toho , se karta nezobrazí ani v palm treo 750 . V původním telefonu nevím , protože má rozflákaný displej .
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 20-09-2008, 19:45
  2. LOOX T810 GPS ukáže satelity ale neukáže polohu
    Od xxxharleyxxx v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-01-2008, 01:07
  3. MDA Vario WM6 a karta Karta Transcend miniSD 1 GB
    Od Alesh_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-03-2007, 12:24