Koupil jsem si Gigabyte Gsmart S1205. Docela to funguje, ale jediné, co se mi zatím nedaří rozchodit je wifina. Mám v tom WM6.5. Mám ještě FSC C550, s WM5. Doma mám přístupový bod, na který přistupují všchny PC, co jsou doma (cca 6 ks, vč. toho FSC). Je nastaven na WPA klíčování a definovaný seznam MAC adres, které mohou k AP přistoupit.
Všechna zařízení, kromě té nové S1205, normálně fungují - připojí se k internetu. I ta S1205 se připojí k AP, to vidím na stavu WIFI v zařízení i přehledu aktivních připojených zařízení k AP, ale k internetu se již nedostanu. Pokud ho zapnu, hlásí mi neplatný DSN server. Na AP je aktivován DHCP server a IP adresu normálně dostanu.
Ze zkušenosti s FSC se musala nastavit v zařízení "Řízení spotřeby bezdrátové sítě" na hodnotu vypnuto. To také vidím na tom AP v listu aktivních zařízení - "Saving mode" hodnota "no". Pokud se připojím s S1205, tak v tomto listu vidím tento parametr "saving mode" s hodnotou "yes".
K mé otázce - kde se dá nastavit toto řízení spotřeby ve WM6.5. Ve WM5 na to je v záložce systém přímo prográmek, tady jsem nic nenašel. Procházel jsem veškeré programy v adresáři Windows, ale program "Powerlan", který je v WM5, a upravuje právě řízení spotřeby, jsem nenašel a ani žádný vzdáleně podobný.
Hledal jsem na netu nějakou aplikaci, která konfiguruje wifinu, aby měla možnost právě toho řízení spotřeby a taky neúspěšně.
Děkuji za každou radu
Lipanek