Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: aka je najlepsia rom?:)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    27

    cawte, takze uz som prisiel na to ako sa flashuje a teraz sa chcem poradit aka rom je najlepsia.. ja zhanam nejaku rychlu, so start menu dole s ciernym designom. hladal som na xda aj som nasiel nejaku enrgy, ktora sa mi paci ale nie je tam download link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=562952 ak mate nejake tipy na nejaku podobnu tak sem s nimi!!

    EDIT1: uz som nasiel download link ale su tam 2: 1. Energy.BLACKSTONE.21916.Sense2.5.Cookie
    2.Energy.BLACKSTONE.23699.Sense2.5.Cookie
    lysia sa len tymi cislami 21916 a 23699, prosim vas, mohol by mi niekto vysvetlit aky je v tom rozdiel? a ci to suvisi s manila version(ja mam 2.5.2012)? a este co znamena to Cookie? -- diki
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Rychlá ROM? A to chceš energy ROM? Tak ta zrovna rychlá určitě není. Teda na HD(1) určitě ne. Neříkám, že nepojede, pojede, ale zvlášť u těchto ROM je vždy několik verzí, tady se můžeš podívat na co je jaké verze ....

    Co se týče toho číslování, tak to nemusíme rozebírat, stačí pročíst něco na XDA.
    219xx jsou jádra s Nabídkou start nahoře vlevo
    235xx jsou jádra s Nabídkou start dole vlevo
    Ale aby to nebylo tak jednoduché, tak jsou ještě další 24xxx, 28xxx - ty josu také s nabídkou dole - osobně nedoporučuji tyto jádra.
    Dále je ještě 231xx, které mají také Nabídku Start dole vlevo.
    Nejrychlejší z nich josu určitě ty 219xx, ale mají nabídku start nahoře, takže pokdu chceš Start dole, tak vyzkoušej nějaké ROM s jádrem 213xx.

    Energy ROM nepatří k těm nejrychlejším, protože obsahuje tolik (pro někoho) zbytečných aplikací, jako že vylepšení, které vše jen brzdí.
    Stejný autor, dělá stejné ROM pro HD2, tak je to ale něco úplně jiného než na HD(1).
    A jaké ROM je nejlepší? Na to si musíš přijít sám. Když ti napíšu že je to tahle nebo tam ta, další zase napíše, že ne a že je lepší tam ta...
    Každý jsme jiný a každému vyhovuje něco jiného.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    27

    dobre, a este by si mi, alebo kludne aj niekto iny nevysvetlil (staci jednoducho..)myslim ze zakladne vyrazy,ktore bohuzial este neovladam, co sa tyka rom..?
    napr manila, HTCsense, Cookie rom, naco su registre, od coho zavisi aka romka mi pojde a aka nie(ked mam HSPL 1.51.), co je to radio a ako to ovplyvnuje mobil/rom(je to tak ze napr. nejaka rom ide len na urcitu verziu radia?) a naco mi je total commander v mojom hd-ecku?vdaka
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    A můžeš mi říct, proč sis koupil HDčko?
    Proč sis nekoupil třeba Nokii nebo iPhona, tam podobné věci není třeba řešit.
    Jak jsi psal...
    Citace Původně odesláno od mirko185
    ... zakladne vyrazy
    to bohužel budeš muset nastudovat, protože když se někdo zeptá, někdo kdo flešuje ROMku, co je HTC Sense nebo radio, tak je něco špatně a nezlob se na mě, ale to jsou fakt základy, které pokud je neznáš, tak doporučuji výchozí ROM od výrobce.

    Ve velmi kráté zkratce:
    HSPL 1.51 - myslím, že taková verze neexistuje pro HTC HD
    Manila - starší název pro grafické uživatelské rozhraní, dříve to byo TochFLO
    HTC Sense - nový název pro to stejné (grafické uživatelské rozhraní).
    Cookie's je nádstavba pro HTC Sense, která přidá mnoho zajímavých funkcí, které v základu v HTC nejsou (taky to ale trochu zabrzdí)
    Radio - Firmware pro komunikaci mezi zařízením a HW součastmí jako je BT, Wifi, GPS, GPS atd..., pokud je ROM upravena na konkrétní verzi radia, měla by se dodržet a nepcat tam jinou viz. RilPhone (použij Google).
    TotalCommander - K čemu ti je na PC? K tomu stejnému je v PDA. Umí toho více než klasický průzkumník v PDA, ale není nutné ho mít, je to jen volba.
    Regitry - to je na dlouho... je to součást OS, kde je většina nastavení, nejen ty, které nějak upravíš v nastavení telefonu, ale taky jsou tam hodnoty pro ovladače, zařízení jako takové atd... ve velkém Windows jsou taky, ve všech Windows jous registry. Pokud nevíš co, tak je nikdy, nijak neupravuj.
    Když něco nevíš, tak si zkus tohle
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    27

    hd som kupil lavne preto, lebo je pekny,ma velky display a je pomerne lacnejsi ako iphone.nokiu som mal a ten symbian ma uplne znechutil, bola to otrava skoro ako vista vzdy sa len daco pytal. pred tym nez som kupil hd som vobec netusil nic o tom ze sa daju menit romky a tak.. ale uz sa do toho dostavam, ale nikde som nevidel nejaky zakladny manual o flashovani, aon na off. stranka, ani na xda, preto sa radsej veci pytam,akoby som sa potom mohol dostat do preblemov. ale uz smo si nasiel peknu a celkom okej rom, uz som ju uz aj nainstaloval, este akurat to potrebujem doladit nejake nastavenia, com som niekde cital ze sa to robi cez registre.. ale dobre diki aspon za nieco..a s tym HSPL neviem ci to je presne take cislo, ale ten najnovsi z vraj skratka..
    a pocuj, nevies akoby sa dalo nastavit to aby si pri pisani klavesnica obratila vodorovne s mobilom?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Pokud se ti klávesnice sama neotočí, když otočíš zařízení, tak ta ROM nestojí a nic. Tohle funguje na slušné ROMce samo a není třeba nic nastavovat.
    Hele, když si chceš hrát, tak si stáhni ROM od např. KWBR, Onkolog (zde jsou trochu starší vydání, protože autor už nevaří), CLEAN ROM, možná ještě Grzegorz má slušné ROM, i když poslední dobou používá jádro, které se obecně moc nepovedlo (24xxx).
    NRG ROMky, bych ti doporučil až něco vyzkoušíš...
    nebo si přečti něco ZDE, tady jsem některé ROM popsal z mého pohledu, když jsem je měl v zařízení nebo samozřejmě první příspěvek v tomto vláknu ZDE, ale to jsi určitě už četl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    27

    uz som mal rom od KWBR a to 5.6 sence,ale velmi sa mi nepacila, tak teraz mam energy, a neviem, ci si mi to pisal priamo ty alebo niekto iny ale mali ste pravdu, fakt je to pomale.., pozeral som na tvojej stranke, ta clean rom sami velmi nepacila. to KWBR co si tam mal vyzera zaujimavo, ale si tam napisal ze si to isntaloval cez nejake SASHIMI .co netusm co to je lebo som zatial instaloval len cez wrapper, co bol vzdy prilozeny v rar subori.. od onkologa som pozeral na tej teme rom, flash a ledenie, a potom na xda,ale tam som nasiel ze vela veci vylucil z rom, tak preto som do toho nesiel, ale ta tvoja uprava vyzera velmi zaujimavo ale dole su obrazky s WM 6.5 ale ja mam 6.1- mam to updatnut na 6.5-je to lepsie/nutne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    To ti teda teď moc nerozumím... Pokud jsi měl v zařízení ROM od NRG, tedy Energy ROM, tak tam jsou WM 6.5.
    WM6.1 NRG myslím snda ani už nedělá.
    KWBR 5.6 není moc povedená. Na mém webu mám KWBR 5.5.1 + další úpravy a SASHIMI je jen doplněk, jak do zařízení najednou nainstalovat
    všechny "potřebné" programy a další nastavení, které jsem třeba upravoval a tím že tam nějaký ten CAB nainstaluješ, je už hodně předem nastaveno
    nebo upraveno. Mám tam i popis, jak to přes SASHIMI nainstalovat, není to nijak složité a je tam i k dispozici ten balík CABů. Samozřejmě není to nutné, když si tam ty CABy nainstaluješ po jednom, ale některé vyžadují restart a přes SASHIMI to uděláš až nakonci.
    Jestli WM 6.1 nebo 6.5? To je otázka.... Já jsem nedávno tam nahodil tu ROM od Onkologa co mám na webu (červnová trojka) a tak rychlé HDčko
    jsem nikdy neměl. Samozřejmě, bez Sense a podobných věcí, které autor vyházel, ale po startu OS jsem měl třeba 150MB volné RAM, což na ROMkách, kde je HTC Sense + ještě nějaké další věci jako Cookies, nikdy mít nebudeš.
    Takže je třeba zvážit, rychlost nebo design ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    27

    prave som naflashoval tu tvoju upravenu rom.. odskusam, a potom ti napisem hodnotenie..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Jenom bych podotknul...
    Já jsem tu ROM nijak neupravoval, ale jen je k dispozici balík CABů, které z toho udělají to, co je na obrázcích.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    27

    ja som flashoval tu co si mal od onkologa a v rare neboli zaidne caby, takze som sial bez nich.., a je velmi rychla, ale trocha nestabilna.. asi najlespia bude o5 ta zlata stredna cesta- vyrovnany pomer rychlos/design, a to myslim ze je KWBR, tak pohladam nieco zaujimave, to co mas ty na svojom webe tam je prilis vela tych odkazov na homescreene... a pocuj, na tej starej rom som mal problemy s wi-fi, a taktiez som nemohol posielaat subory cez BT, toti naslo mi wifi siet/druhy mobil s BT ale nedalo sa napopisalo ze failed, tak nwm ci to je problem len tej verzie energy co som mal ale je to nejaky hlbsi problem..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Ta verze od Onkologa? tak tu ano, tu jsem upravoval přímo samotnou ROM. Nestabilní? Co to znamená?
    Tu ROM jsme používal asi 3 měsíce a nestabilitě nevím. Jediné co je, je rychlá, ale nestabilní? Stáhlo ji přes 300 lidí a co mi psali maily, tak o nestabilitě nikdo. Je už trochu staršího data, ale jinak je OK.
    Broblémy s BT.... to je na slabších ROM normální
    Ale za některé si může i sám uživatel, když to v nastavení nepovolí, tak mu žádný soubor nepříjde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    34

    mirko185,můžu doporučit kwbr 5.7 http://htcpedia.com/kwbr_HD_Sense_C3/soft/htc-blackstone-rom.html je čistá bez balastu a naistaloval jsem si jenom to co potřebuji,po týdnu bez závad
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    27

    no, tak som si stiahol rom XT GRID LEO 3 a ta sa mi zda dobra, je celkom pekna, a neni nejaka super rychla ale to nevadi..ale ako na predchadzajucich rom co som mal, aj tu sa objavil problem s sd kartou..:/sama od seba vypadne(mobil ju nevidi) hoci je stale v nom(po SR ju opat vidi), mobil nevidi subory na nej ulozene v inych priecinkoch- vidi len subory na roote, a aj to nie vsetky chce otvorit(subory=.jpg, .gif, .mp3), taktiez je tam jeden podozrivy subor, ktory sa mi ale vobec nepaci(myslim si za vsetko moze on) - EncFiltLog.MENC a pritom encryption mam vypnute, to som pozeral.. ale vzdy ked ho vymazem cez pocitac, odpojim mobil a zasa napojim tak vzdy je tam, hladal som aj v nastaveniach atd ale nic som nenasiel... taktiez ked pripajam mobil k pocitacu tak trocha sa zasekne, je mozne ze v tom ma prstiky nejaky virus?? aj niekedy pri otvarani karty na mojom pocitaci-xp professional sp3 vyskocit sprava o chybe programu abk.bat aj ked pripojim mobil k pocitacu, tak na karte vidim subory s celkovou velkostou 10MB ale pri vlastnostiach karty vypisuje ze obsadenych je 600mb zo 15800mb.. prehnal som to cez eset smart security a nic nevynuchal..-to bolo ked som bol v rezime mass storage, ked som siel zes activsinc, tak po skopirovani suborov ich mobil videl ,ale pri orazkoch krica lcannot open this type of JPG file, comu fakt nechapem a pri mp3. krical wmplayer ze file is corrupted or unsupported format..a mam v mobile nastroj na formatovanie karty, a ked sa o to pokusim, tak vypise ze storage card was damaged and cannot format.. toto ma trapi od zaciatku ako som kupil htc, myslel som ze pri zmene rom sa to vyriesi, skusal som zmenu karty, na kamaratovom mobile moja karta slapala, aj jeho na mojom, ale moja na mojom nie a nie pracovat..uz ma to zacina trocha stvat..ak mi dokazate poradit budem velmi vdacny..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    27

    a este som zabudol, ked kopirujem cez activesync, tak isty cas kopiruje, ale neskor vypise error:acces was denied, neviem preco..
    ak kopirujem hocake subory do pamete mobilu, ziadny z tychto problemov nema, vsetko bezi skvele
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Aka najlepsia ROM na MDA Vario
    Od Dreamon_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 18-01-2008, 15:18
  2. Pamatova karta - aka je najlepsia pre X500+
    Od Vestman v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-11-2007, 12:15
  3. Graficky najlepsia navigacia-poradte.
    Od pdq v sekci Jakou si vybrat / koupit navigaci?
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 20-11-2006, 16:07