Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Android

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    149

    zkoušel prosím někdo v poslední době android na TP2? Já zkoušel před X měsíci co bylo tehdy na xda... vidím, že dnes už je to lepší ... zajímalo by mne, jstli to někdo zkoušel používat v běžném proozu, jaké jsou zkušenosti s rychlostí, stabilitou, jak spolehlivá je synchronizace dat atd. ... dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    rozhodne nelze. Krom toho ze to desne zere baterii, tak je to i pomaly. Na ozkouseni jak vypada android ok, ale na pouzivani rozhodne ne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Souhlas.
    Měl jsem to na HD, používal asi 5 dnů. Záměrně jsem tam vůbec nic neinstaloval a bylo to pomalé, baterie mizela před očima. Zlatý windows
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    149

    o jakem buildu je řeč? na fóru to vypadá, že to intenzivně upgradují a vylepšují - nedávno třeba zprovoznili hw podporu grafiky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Já jsem měl "XDAndroid 2.2 (rel 1.6)" oproti minulému, kde nefungovalo skor nic, tak tohle už šlapalo zase všechno, GPS, wifi, BT atd... vlastně jsem nepřišel na něco, co by nešlo vůbec, takže :yes:
    Ale proti WM to bylo utahané, jako nikdy.... Je fakt, že zkoušet tohle na CPU 528MB je asi o ničem, když zařízení, které se prodávají s A. mají přes 800MHz procesory....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od tomsoft
    Je fakt, že zkoušet tohle na CPU 528MB je asi o ničem, když zařízení, které se prodávají s A. mají přes 800MHz procesory....
    to je právě to - je Android na stejném HW rychlejší systém než WM 6.1? Nakonec jsem na 6.1 downgradoval, systém je svižný, problémy s pamětí nejsou, jen...pořád jsou to WM, takže spolehlivost není 100% ... proto zvažuji Android.

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Co je nespolihlivého na WM... ?
    S androdem to jako bude lepší? Pochybuju.
    Na stejném HW jako je WM je Android znatelně pomalejší.
    Ale to zase spekulujeme stejně jako když řeknu, že Windows7 je pomalejší než Windows XP na stejném HW, kterým bude třeba PC, které má CPU s 1GHz a s 512 MB RAM. XPčka tam pojedou slušně, ale Win7 už ani náhodou.
    Windows 7 ? Kup si nový HW.
    Android? Stejná odpověď....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    149

    hm, to já si právě myslel, že to je opačně - že android je linuxovatá věc, která by na stejném HW měla být rychlejší, než WM ... ono to tak opravdu není?
    Ohledně stability: vždy jde o systém+aplikace, takže asi těžko říci, jestli ta či ona nestbilita je dána OS, nebo aplikacemi. Ve výsledku je to ale jedno, protože člověk chce nějakou funkčnost a tu mu dává buď OS rovnou, nebo ji musí zajistit aplikace - to je ten rozdíl XP vs. 7ky ... myslel jsem si, že Android má v sobě lepší browser, lepší tohle a tamto takže nebudu muset instalovat tolik aplikací - mýlil jsem se i v tom?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    No, ono dnešní distribuce linuxu, třeba Mandriva není žádný extra rychlík, proti Windows 7 na stejném železe.
    Každopádně nemá cenu srovnávat starý OS, jakým je WM s novým jakým je Android. WM pojede na 200MHz CPU s 64MB RAM, to Android těžko.
    A ke srovnáním prohlížečů ... to jsem nějak neřešil. Mě stačí IE co je ve WM 6.5 a žiju, takže k tomu asi moc nenapíšu
    Pokud má někdo zájem o Androida, chce to nové železo nebo alespoň HD2, ale i na tom to nebude stejné jako na např. Desire HD
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    No, win 7 běží na starym železe líp, než linuxy, což je překvapivé. lol
    A k výše řešeným dilematům. Kup si iPhone a takovýhle blbosti nebudeš muset řešit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od tomsoft
    Každopádně nemá cenu srovnávat starý OS, jakým je WM s novým jakým je Android. WM pojede na 200MHz CPU s 64MB RAM, to Android těžko.
    S tím se mi souhlasí těžko - podle mne to srovnání smysl má - od PDA chci něco, já konkrétně přehledný kalendář s maximem groupware funkcí, dobře fungující telefon, rychlý internet, GPS, pouštět muziku, číst knížky, skicovat kresby, fotit - a je mi jedno, jestli systém, na kterém mi tohle vše poběží, je nový nebo starý...chci, aby to na HW,který je dnes dostupný (proč řešit, zda něco běží na 200MHz CPU, když teď máme všichni rychlejší) běhalo co nejrychleji, aby se mezi sebou aplikace nehádaly, systém se časem nezanášel... a taky si chci chování sytému trošku upravit podle svého - zkratky,co je kde... ze 6.5+HTC Sense jsem zpět na 6.1+SPB. Na stejném železe je starší systém rychlejší, díky menším nárokům na paměť stabilnější...jasně, iPhone j jedno řešení, ale ...iTunes, iVšechno, nevím... bojímse: fakt mi iPhone tosvrchupopsané splní líp, než HTC?
    k tématu: co si má uživatel (viz výše) vybrat, na co si zvykat? WinMo? Android? nbo ten iPhone?

    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    iSračku bych si nekupoval, tam těch věcí co chceš dělat budeš moci dělat nejméně.
    A v jakém systému se nebudou hádat aplikace, nebude se zanášet? Žádný.
    A to, co chceš všecno na PDA dělat, tak jedině WM. Na Androidu těch aplikací na marketu je hodně, ale jak kvalitní aplikace to jsou???
    Na AppleStore je jich asi (teda určitě) nejvíce, ale jaké jsou, to ti neřeknu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od tomsoft
    iSračku bych si nekupoval, tam těch věcí co chceš dělat budeš moci dělat nejméně.
    Proč? Omezení systému? Nedostatek aplikací? ...

    Citace Původně odesláno od tomsoft
    A v jakém systému se nebudou hádat aplikace, nebude se zanášet? Žádný.
    Pardon, z logiky toho, jak funguje OS, vyplývá, že se zanášet musí... měl jsem dotaz formulovat pregnantněji: je Android ustrojen tak, že se bude zanášet rychleji, než WM? A co iSystém?

    Citace Původně odesláno od tomsoft
    A to, co chceš všecno na PDA dělat...
    Nechápu - PDA je Personal Digital Assistent, v čem jsou moje požadavky přehnané? Teď to na PDA vše nějak dělám a k úvaze o přechodu na Android mne vedou pouze následující nedokonalosti mého současného řešení (6.1 ROM+SPB Phone Suite, SPB Diary, Pocket Artist, Mobipocket Reader, iGo, S2U2, Opera, Tomsoft Nokia Fonts, Spike Mcneo Icons, WakuTaskmanager, Pocket player):
    - občas se mi na obrazovce objevují černé pruhy nebo systém zamrzne, i když paměť není moc obsazená, obzvlášť naštve při přijímání hovoru...
    - internet je pomalý a nespolehlivý
    - groupware nedostatečný - nefunguje přijímání úkolů, nesyncují se poznámky, nevidím volný čas, když smažu mail na PDA, tak se nesmaže na serveru...
    Citace Původně odesláno od tomsoft
    Na Androidu těch aplikací na marketu je hodně, ale jak kvalitní aplikace to jsou???
    Na AppleStore je jich asi (teda určitě) nejvíce, ale jaké jsou, to ti neřeknu.
    Díval jsem se na:
    malování - Ekvivalent Pocket painteru na Androidu není.
    Groupware - na Androidu (a AFAIK i na iPhone) je lepší
    iPhone platformu neznám
    Zajímá mne názor někoho, kdo to takhle celkově používá....proti žádné platformě nemám výhrady, chci své funkce... býval jsem šťastný s Palm II, ten šel nastavit tak, že dělal přesně to, co jsem chtěl a to bývalo maximum toho, co tehdy dovolovaly dostupné technologie.

    Shrnuto: Z mého - čistě uživatelského pohledu (OK, asi jsem náročný uživatel) - fóra jako je toto neplní svou funkci zcela, je velmi těžké najít tu jasnou informaci. Nikde nejde najít relevantní benchmark. Jezdím na motorce, takže informace, že stejný jezdec zajede Brno v čase X na jedné a v čase Y na druhé motorce a má k tomu ještě nějaké postřehy mi jako někomu, kdo dává čas Z, pomůže. Toto fórum (ani XDA) mi nepomáhá.




    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Já nejsem uživatel Iphona. To, co děláš na PDA, je v pohodě a myslím, že je spousta takových uživatelů a mají WM.
    Pokud chceš z nějakého důvodu přejít na jinou platformu, když to, co ti teď funguje, tam fungovat nebude, aspoň ne hned, prosím.
    Toto fórum má v názvu CE..., takže tady řeč o jiném OS, než je Windows, ani nikdo neřeší.
    Předpokládám, že tohle čtou i jiní, než my dva a jak vidíš, nikdo kromě Zdenka se k tomu nevyjadřuje... proč, to nebudu rozebírat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Android a HD2
    Od xaries v sekci HD2
    Reakcí: 45
    Poslední příspěvek: 16-06-2011, 15:23
  2. Android vs. WM
    Od lubos.rimal_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-04-2010, 08:08
  3. Android na TP2
    Od Bobanovicz_ce4you v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-02-2010, 15:59
  4. Android 2.0 do HTC HD
    Od nwagner v sekci Touch HD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-12-2009, 10:39
  5. OS Android
    Od gymko v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-12-2007, 12:32