Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

ROM - Er!ka_2.0 WM 6.5.x - česká verze moderní romky

_Amos_ (368)|22.11.2010 17:27
Dik, to opravim. Malem jsem napsal, ze to mam v poradku, ale v poradku je to jen jednou po restartu sense. Tu chybu jsem ale udelal sam, tak vim kde opravovat:)...
mike.bike (41)|22.11.2010 17:31
Už nějaký čas zkouším novou, novější a nejnovější verzi Er!ky a tak došlo i na zkoušku podpory G-sensoru v aplikacích. Bohužel mi nějak nefunguje např. automatické otáčení Opery a dalších podobných aplikací. Tak se ptám jestli je to záměr nebo jestli je chyba někde mezi klávesnici (displejem) a židlí.

Díky za odpověď
_Amos_ (368)|22.11.2010 18:45
Ze zacatku to byl zamer, vyhovuje mi to vice, ale cekal jsem, ze se nekdo ozve. Pak se nikdo neozval, tak jsem to nechal tak:)... Takze v dalsi verzi to uz bude ok.
mike.bike (41)|22.11.2010 20:07
Předpokládám, že tuto funkčnost (podporu G-senzoru v aplikacích) nebude možno dohrát formou cabu, ale bude mě čekat nový flash romky?! Pokud by to cab nespravil, uvítal bych přidání položky do kuchyně? Nebo to tam snad už je a já mám digitální slepotu?
_Amos_ (368)|22.11.2010 21:26
Já předpokládám, že změním pouze balíček Senzor SDK a bude to chodit, ale nezkoušel jsem to, fakt jsem neměl důvod. Jsou na to i programy, které to řeší, třeba tento, ale nic z toho jsem nezkoušel a proto to nemám v kuchyni...
Rotacak_ce4you (8)|25.11.2010 00:40
[quote=_Amos_]Novinky pro připravovanou verzi 2.0.2:
  • podařilo se mi rozchodit bubble braker - hra, která mi prostě chyběla:)[/*]
  • společně s Meichel ladíme nový dialer, minimálně se již podařilo, že dialer nemá problémy s pozicí některých screenů při ukládání hovorů, měl by umět i videohovory, takže to vypadá, že tahle část by měla mít již své řešení...[/*]

[/quote]

Hurá, konečně se dočkám. Už aby to bylo :)). JInak s tím foťákem, provedl jsem SR a je to zase všechno v pohodě, nevím, kde je chyba...
Snori_ce4you (1)|9.12.2010 10:25
Včera jsem si úspěšně nainstaloval Er!ku a hnen jsem byl nadšený, to ovšem jen chvíli. Nikde jsem to v diskuzích nenašel, takse chci zeptat:
  • proč na horní liště nevidím spuštěné programy?[/*]
  • můžu mít vůbec najednou spuštěných více programů, nebo je nová Er!ka tak náročná na RAM, že Wokna ihned každý program vypínají?[/*]
  • jak zjistím volnou paměť RAM?[/*]
  • proč nefunguje středové tlačítko na multitasking?[/*]
Dik za odpovědi, jinak to vypadá skvěle, ale tak trochu nefunkčně.:disgusted:
_Amos_ (368)|9.12.2010 10:56
To co popisuješ není nefunkčnost, ale záměr...

Diamond je paměťově na hraně, spustit několik programů za sebou je skoro pro normální funkčnost mobilu nereálné, ale můžeš si to vyzkoušet. Musíš jít v systémových nástrojích do nastavení Ameba a tam si změnit chování při zavření aplikace - tapnutí na křížek, aby se aplikace pouze minimalizovala.

Na horní liště vždy vidíš jen jméno programu, který je aktuálně spuštěn, písmo je jen o trochu tmavší než pozadí.

Volnou Ram zjistíš v nastavení / systém / paměť

Prostě na WM 6.5.x to chce již jiný mobil, tohle je takový funkční pokus, který potřebuje kompromisy a nebo nepoužívat Sense, ale mě to bez Sense zase nebaví:)
bropol (33)|9.12.2010 14:22
Verze 2.0.2 už je venku nebo ještě ne??? Nikde jsem ji nenašel, tak stále čekám. Je v nové verzi obsažen taky ten upraveny dialer, jak jsi psal výše???
_Amos_ (368)|9.12.2010 14:35
Já už mám v telefonu snad verzi 2.0.55 a furt mám s dialerem problém. Prostě normální řešení neexistuje, bohužel jsem jásal předčasně...

Když už je všechno perfektní, tak není vidět volající. Našel jsem i romku, kde je dialer napsán přímo pro VGA, bohužel jsem z kuchaře nedostal jeho verzi a musel jsem to z jeho romky vypreparovat a neběhá mi to ideálně... Zlobí to... Prostě dialer je to na čem stojím.

Nic jiného vlastně už ani neřeším, ostatní změny už mám hotové a beru je jako konečné.

Jelikož si kupuji nový mobil, tak to o víkendu musím dodělat... Bude to definitivní final verze, pak s Diamondem loučím.
bropol (33)|9.12.2010 14:42
a do čeho jdeš? Taky pořád uvažuju o obnovení mobilního parku a nějak se nemůžu rozhodnout.
_Amos_ (368)|9.12.2010 15:01
Ještě před třemi dny jsem byl plně rozhodnut pro Gratii, ale teď jsem dostal dobrou nabídku na mini, navíc jsem si přečetl že soft Gratie už někdo překopává pro mini, tak by z toho byla Gratia za třetinovou cenu:). Taky Mini si už umím sám uvařit podle svého...

Takže jeden z nich, už jsem zkousnul i to rozlišení HVGA...

Prostě na rozměrech mi záleží a mobil je to moc hezkej...
Horácio (8)|10.12.2010 07:18
Prosím Vás,a nebolo by možné spraviť aspoň jednu ROM-ku na ten štýl ako je ROM-ka "Energy"?Teraz nemám na mysli ako WM 6.5. Normálne WM 6.1 len taký pekne vytunený.Mne sa totižto prostredia také viac páčia. Ďakujem.
_Amos_ (368)|10.12.2010 16:35
Soukromé tunění uděláš nejlépe v kuchyni. Stáhni si kuchyň Er!ky a nebo Eržiky a můžeš ladit a přidávat podle svých představ... Na míru ti to asi žádný kuchař neudělá:). Je to moc času navíc...
Nic.Nebude_ce4you (16)|10.12.2010 21:16
Velká škoda, že plánuješ končit a mám radost, že chceš své dílo dokončit. Manželka už se nemůže dočkat na kuličky :c)
_Amos_ (368)|10.12.2010 22:10
Nerad bych to opustil nehotové, strašně mě štve ten dialer, ale prostě nikde jsem nenašel dialer bez problémů, takže poslední verze bude s WM dialerem a k tomu dodám 4 dialery v cabu na instalaci a popíšu problémy. Nejlépe funguje a zatím ani moc nezradil dialer od Amaralluze, jako jediný má i videocall, ale taky jako jediný má nejvíce pozičních problémů. Přesto nic co by se nedalo přežít. Dva dialery jsou přímo VGA, ale jeden mě zlobil natolik, že se jsem to fakt nezkousl, druhý je z nějakého jiného mobilu, a po instalaci odpálí záložku lidé z manily, ten jsem moc nezkoušel, ale taky varianta, prostě toto už nedořeším a asi to moc ani řešení nemá. Dokonce jsem se chtěl pustit do ladění WM dialeru, protože s tím se daj dělat divy, ale ...

Tak jestli mě novej miláček nezabere příliš času, tak bych to chtěl o víkendu zvládnout...
Meichel (6)|12.12.2010 17:21
jj Dialer.:-D
Mám na všechny takový dotaz, už se někomu stalo,že vytáhl mobil s Eržikou nebo Erikou z kapsy a měl telefon seknutý tím způsobem, že byl na displeji jen černobílý šum (jako u nenalazené analogové televize). Zaráží mě,že se mi to stavá pouze jen u Eriky a Eržiky, žádná jiná ROM se takhle nezasekla. Četnost: někdy po týdnu, jindy za měsíc, občas ob den. Nestalo se to někdy někomu?
ms.nomi (117)|12.12.2010 17:34
Ahoj.

Už se mi to taky stalo. Sice se úplně nekousl ale to "zrnění" už jsem zažil.

Ale byla to úplně jiná ROM. Bohužel si už nevzpomenu jaká :(

Udělalo mi to 2x a tak jsem raději tu ROM opustil.

Na jiných mi to zatím neudělalo.
bropol (33)|12.12.2010 21:03
Ano, toto se mi taky stává a nevím čím to může být. Četnost přesně jak uvádíš. Pokud někdo znáte řešení, dejte vědět.
mike.bike (41)|12.12.2010 22:25
Jeden uživatelský problém s Erikou:
- Nelze stylusem označit větší skupinu buněk, písmen, řádků apod. Např. v Excelu bylo vždy možné vybírat najednou více buněk a upravit jejich vlastnosti najednou (barvu apod.). Nyní u Eriky 2.0.1 to není možné. Setkal jste se s tím již někdo? A existuje na to řešení, třeba zásahem do registru?

Bude už nová verze Eriky podporovat otáčení displeje?

A bude pro novou verzi také kuchyně. Rád bych si jí odlehčil k obrazu svému.

Díky
_Amos_ (368)|12.12.2010 23:00
Zrnění: Stává se mi to také, myslím, že je to nedostatkem paměti, ale ruku do ohně za to nedám. Mám zkušenosti takový, že když něco zkouším, tak se mi to děje pravidelněji a tak proto to dávám za vinu paměti.

mike.bike: otáčení displaje mi už běhá, to vybírání buněk asi tuším, tak to zkusím zapracovat. O víkendu jsem se k mobilu vůbec nedostal a mobil koncem týdne předávám kamarádovi, tak to snad stihnu. Když ne, tak už to bude na tobě. Samozřejmě finální kuchyni vydám i s různýma dialerema na vyzkoušení...
mike.bike (41)|12.12.2010 23:39
tak to se už těším
_Amos_ (368)|14.12.2010 00:00
Tak jsem dnes zkoušel to označení buněk v excelu a mě to funguje. Možná je rozdíl v tom jak na to. Klikneš na buňku a podržíš, objeví se menu a v horním řádku je Provést výběr. Po kliknutí už můžeš vybírat kolik buněk chceš...

Tak s tím dělat už nic nebudu...
Adow (1267)|14.12.2010 09:44
Je to obecným chováním WM6.5.x. Ty totiž mají nativní scrolování prsty (aby fungovalo i bez posuvníku) a tyhle výběry už takhle dělat nejdou. Místo toho je teď totiž posun. To stejné je třeba i v TotalCommanderu apod..
mike.bike (41)|14.12.2010 13:39
Děkuji za vysvětlení. Teď už to umím i já :)
Milis (129)|15.12.2010 01:08
Jen pro doplnění. Nevím, jestli se to tu někde řešilo. Vývoj české Eržiky sleduju, nicméně jsem zkusil a nepoužívám, nesedla mi a stačí mi rok stará BsB tak jak je. Jen tady často čtu o potížích s dialerem. Za ani ne tři stovky se dá koupit Iconsoft PhonEx a nic lepšího jsem nikdy nezkusil, Vynikající dialer řešící od kompletní správy kontaktů, přes dialer po skvělý today plugins mnoha možnostmi, vše finger friendly a velmi intuitivní. Kdo nezná, vřele doporučuji vyzkoušet.
_Amos_ (368)|15.12.2010 10:16
Ten dialer znám, je to individuální řešení, nemůžu to použít při vaření romky, romka se skládá jen s freewarů. Ale právě proto, že dialer zatím nemá pro diamond řešení, tak nechám v romce základní WM dialer a každý si bude moct doinstalovat co se mu líbí, toto je čtvrtá možnost:).

Finální verze bude ke stažení dnes večer
_Amos_ (368)|15.12.2010 14:28
[h]ER!KA verze 2.02 final[/h]

Na první stránce najdete ke stažení novou a poslední verzi Er!ky. Zároveň se tímto loučím s diamondem, kterého jsem měl více jak dva roky a jelikož jsem dříve měnil mobily po půl roce, tak to jednoznačně do teď bylo nejlepší zařízení co jsem měl (minimalizace zařízení je pro mě hodně důležitá a tu splňuje diamond stále nejlépe k tomu co umí).

Finální verze Er!ky je verze kompromisní a předpokládám, že každý si bude chtít doinstalovat něco jiného. Největší problém VGA s WM6.5.x je dialer, proto nová verze má jen originál WM dialer a přidávám (ještě dodám) možné funkční dialery.
Doplnil jsem automatické natáčení displeje (např opera) a hru bubble braker, Ammeba obsahuje češtinu od Adowa, a nějaké další úpravy. Co0kie home tab je upraven tak jak jsem ho sám používal, takže si své nastavení napřed zálohujte!

Naopak jsem odstranil Biotouch - výběr klávesnice a přikládám dva možné caby k řešení, biotouch a nebo odkaz do hlavního menu.

Poslední verze obsahuje i WM Titánium i Sense...

Tak ať Er!ka poslouží, její největší nepřítel je paměť Diamonda, prostě na WM6.5.x nestačí, přesto jsem od vývoje Er!ky fungoval jen na Er!ce, takže provozu schopný to je:). Hledáte-li romku, která je plně stabilní, tak si Er!ku zkuste, ale stabilní řešení je stále nejlepší Eržika, z které Er!ka vychází.

[h]Telefonní aplikace:[/h]
Varianta 1. Amarullzův dialer, který podporuje i videocall ( Meichel: doufám, že nenapíšeš, že to nejde, po tolika testech je tenhle, který jsi vlastně našel ty i nejlepší:)... Pozičně má nejvíce chyb, je špatně odstředěná ikona na schovávání klávesnice a horní šipka, která maže číslo volaného se někdy nezobrazí celá. A jako u všech dialerů je posunutý o pár pixelů dolů (jakoby pro WM6.5). Přesto nejspolehlivější dialer.

budu pokračovat později...
mike.bike (41)|15.12.2010 15:51
Bude i kuchyně?
_Amos_ (368)|15.12.2010 15:55
Do víkendu..., napřed chci udělat ty caby na dialery..., před vánoci prostě nestíhám
bropol (33)|15.12.2010 19:46
Mám jeden dotaz. Když budu zkoušet různé dailery, tak tam původní musím odinstalovat, nebo se ten původní přepíše.
Pokud je třeba jej odinstalovat, tak jak to mám udělat, jde to jen přes kuchyni, nebo to jde i jednodušeji?
díky
_Amos_ (368)|15.12.2010 20:00
Dám sem 4 caby, první dialer nainstaluješ běžně, pokud však budeš instalovat druhý, tak musíš tzv. killed cprog.exe a můžeš odinstalovat jeden a dát druhej. Odstřelit cprog.exe musíš taskmanagerem, ale jiným než je v romce... asi mě to bude chvilku trvat, ale dám sem i ten task manager, mám takovej předpotopní, úplně na jiné zařízení, ale funguje bezvadně a tak ho stále používám:).
Milis (129)|20.12.2010 20:40
Ahoj, dotaz k Er!ce i Eržice. Známý flešoval a flešoval až se to celé seklo. No problem, udělal jsem MTTY a fleš nové ROM přes bootloader. Co ale nechápu. Předtím používal Eržiku a ať tam teď flešnu jakoukoliv ROM, tak při startu zařízení, kdy se objeví údaje o ROM, radiu etc, tak na pozadí je stále obrázek Eržiky. Jak je možné, že tam furt je? U jiných ROM se mi to nestávalo nikdy, ale tady požád na boot obrazovce zlstává Eržika. Jak je to možné?
Adow (1267)|20.12.2010 21:17
Eržika se nenechá vykousat nějakou bezejmennou potvorou!! A jinak - odpověď najdeš tady..
Milis (129)|20.12.2010 21:46
Eržika je stejně bezejmenná potvora jako jiné bezejmenné potvory co všichni používáme :-P Ale dík za odpověď, jdu studovat, je tam nějak moc textu :-)

edit: Díky, solved
ms.nomi (117)|21.12.2010 13:02
[quote=_Amos_]Zrnění: Stává se mi to také, myslím, že je to nedostatkem paměti, ale ruku do ohně za to nedám....[/quote]

Ahoj. Opravdu ji do ohně nedávej, mohl by jsi o ni přijít :)

Opravdu to pamětí nebude. Teď se mi to stalo v rozmezí cca 10 dnů už podruhé.
A to mám v "mazlíčkovi" Eržiku a navíc "vykuchanou" takže pamět u mne neklesá pod 25MB. Stabilně se pohybuje v hodnotách cca 29 až 32 MB.

A navíc oba případy nastaly v době kdy na PDA vůbec nic "neběželo" - jen Sense 2.5.
Pda jsem tlačítkem "power" uspal a když jsem ho po nějaké době zapnul tak naskočil "program pro ženy" - zrnění.
A to v obou případech.
Jestli to nedělá spíš "zámek" ???
Zkusím ho vypnout a budu testovat. Jenže při takové "četnosti" je to běh na dlouhou trať :?

bropol (33)|21.12.2010 16:26
Tak v tomto ti pomůžu, zámek to nedělá. Já ho nepoužívám a stejně mi taky sem tam naskočí zrnění. Ještě se mi nepodařilo vypozorovat, za jakých okolností.
mike.bike (41)|22.12.2010 15:39
Nemůžeš tu kuchyňku poslat do světa dřív než ty caby?

Díky
_Amos_ (368)|22.12.2010 20:36
Kuchyni Er!ka 2.02 jsem dal na první stranu, omlouvám se za zpoždění...
3dM@X (8)|4.1.2011 17:28
4 _Amos_: Nejspíš už tuhle kuchyni pro Diamond neděláš, ale chtěl bych upozornit na problém se zamrznutím. Používám Er!ku 2.02 (je skvělá), ale s vypnutým Sense a při připojování na bezdrátovou síť se zabezpečením WPA2 vyžadujícím osobní certifikát, se můj blýštivý-ošoupaný drahokam rozhodl rezignovat a zamrznul. Naštěstí to SR zpravil. Pak bych se tě chtěl ještě zeptat jestli náhodou nevydáš Er!ku 2.02+ (spíš mínus) bez Sense, ale s tím témátkem od GTX (v holém systému dělá divy, taky vážně povedený)? Díky :cool:

EDIT: jo a ještě je problém s podsvícením displeje. Aspoň mně teda nejde nastavit ručně a tak docela dost žere baterku. :(
_Amos_ (368)|4.1.2011 18:46
S tím zamrznutím bohužel moc nesvedu, diamonda už nemám a tohle už nenasimuluji. Doufám, že se to neděje pravidelně...

To uvaření romky bez sense si můžeš zvládnout sám v kuchyni. Bez sense se totiž dá chápat různě. Buď jen bez Sense jako takového a nebo také bez všech možných aplikací, které se k sense přivařují. V kuchyni si to prostě jen odklepneš co chceš a co ne a máš to podle svých představ.

To podsvícení určitě nastavit jde, to jsem si sám i nastavoval. Když půjdeš do tabu nastavení v sense, tak odklikneš Zvuky a displej a dole máš odkaz na podsvícení. Asi to bude tím, že nemáš zapnuté sense a není tam extra ikona v nastavení. To je asi možné, protože na HD mini tuto ikonu taky nemám.

mimo chodem to GTX téma mě teď docela chybí, tak si ho plánuji překonvertovat do HVGA...
3dM@X (8)|4.1.2011 19:04
[quote=_Amos_]S tím zamrznutím bohužel moc nesvedu, diamonda už nemám a tohle už nenasimuluji. Doufám, že se to neděje pravidelně...

To uvaření romky bez sense si můžeš zvládnout sám v kuchyni. Bez sense se totiž dá chápat různě. Buď jen bez Sense jako takového a nebo také bez všech možných aplikací, které se k sense přivařují. V kuchyni si to prostě jen odklepneš co chceš a co ne a máš to podle svých představ.

To podsvícení určitě nastavit jde, to jsem si sám i nastavoval. Když půjdeš do tabu nastavení v sense, tak odklikneš Zvuky a displej a dole máš odkaz na podsvícení. Asi to bude tím, že nemáš zapnuté sense a není tam extra ikona v nastavení. To je asi možné, protože na HD mini tuto ikonu taky nemám.

mimo chodem to GTX téma mě teď docela chybí, tak si ho plánuji překonvertovat do HVGA...[/quote]

Moc často ne, nebo spíš vždycky když mám zapnutou Operu a k tomu vypadne síť. Sem ale udiven že se to děje jen a právě u té jedné (možná nějaká nekompatibilita s certifikátem), ale přežít se to dá. Kupodivu po SR před zobrazením toho SIM Dialeru jeste vidim co sem mel zobrazene :D (u 6.1 se me to nestavalo).

Z kuchtění ROMky mám tak trochu obavy. Mám obavy že se po x-denní práci někde zaseknu a nakonec tam stejně hodím už udělanej recept. Na odklikávání sem nějak jaksi nepřišel :D vidím true/false, ale nikde žádnej button na to. Jinak bych ti byl moc vděčný kdybys mně napověděl (né slovíčkem gůgl), jak s tím trošku pracovat a jaký jazyk a vazby(mezi jedn. řádky, addony, či co to je) se používají.

Co se týče Sense, chtěl bych oddělat pouze Sense jako grafické uživatelské rozhraní (líbí se, ale pro diamantík je to záhul i bez CHT). Ostatní aplikace mi ani tak nevadí - snad až na ten fejsbůůůk :D ale to je stejně jen widget. Jde mi hlavně o ušetření místa.

O koupi tvojeho HD sem včera četl, tak se mi zastesklo že něco takovýho budu mít v ruce až tak za rok :D

EDIT: (zase sem zapomněl na podsvícení) ikona nikde v menu (programech/nastavení) není, ale jde se do nastavení podsvícení dostat ze statusbar lišty nahoře (Baterie & Podsvícení). Hýbu s posuvnítkem a nic. To bych si taky co nejraději opravil. Nevíš náhodou jaký registr nastavuje právě podsvícení? :?:
_Amos_ (368)|4.1.2011 19:14
S tím kuchtěním strach neměj, zvlášť když chceš oddělat jen Sense. Co je zelené je v romce, dvojklikem myší to nepovolíš a naopak. Jestli chceš romku bez sense tak jen takto odklikni všechny balíčky ve složce M10_Sense_2_5_2019_1914_ORI_WVGA_[LOC] a M11_Sense_2_5_2019_1914_ORI_VGA a taky celý Co0kiho složku a vše co je ve N2 - Sense - různé úpravy... Tak se zbavíš komplet sense.

Nemůžeš nic zkazit...

Co se HD mini týče, tak je super jeho rychlost, i zařízení jako takové je super. Rozlišení HVGA je žalostné. Ani ne tak kvůli kompaktibilitě, ale zobrazení je špatné. Písmo je někde rozmazanější a podobně. Tohle HTC trochu nezvládlo:). Ale jinak super přístroj...
3dM@X (8)|4.1.2011 19:23
[quote=_Amos_]S tím kuchtěním strach neměj, zvlášť když chceš oddělat jen Sense. Co je zelené je v romce, dvojklikem myší to nepovolíš a naopak. Jestli chceš romku bez sense tak jen takto odklikni všechny balíčky ve složce M10_Sense_2_5_2019_1914_ORI_WVGA_[LOC] a M11_Sense_2_5_2019_1914_ORI_VGA a taky celý Co0kiho složku a vše co je ve N2 - Sense - různé úpravy... Tak se zbavíš komplet sense.

Nemůžeš nic zkazit...

Co se HD mini týče, tak je super jeho rychlost, i zařízení jako takové je super. Rozlišení HVGA je žalostné. Ani ne tak kvůli kompaktibilitě, ale zobrazení je špatné. Písmo je někde rozmazanější a podobně. Tohle HTC trochu nezvládlo:). Ale jinak super přístroj...[/quote]

Mockrát díky! :)) Hned je den o něco veselejší :D

Funkce ClearType je v Mini pořád přítomná? I když je pravda že s tím rozlišením toho moc nadělat nejde.
_Amos_ (368)|4.1.2011 19:49
Clear type normálně v Mini není, ale dostal jsem to tam, ne vždy to pomůže:( Přesně jak píšeš, když si na compu zvětšíš obrázek, tak to do nekonečna bez chyb nejde:)

Přeju fajn kuchtění
3dM@X (8)|4.1.2011 20:14
Myslím si že to i s tím písmem vyřešíš. Kdyžtak je tu ještě Adow ne? :D

Jinak nevím jestli to není off-topic, chci se tě ještě zeptat ke kuchtění:
- k čemu slouží položky Phone Canvas a Phone Canvas Enhacement (jsou tři)
- náhodou nevíš jak se jmenuje pack ovládající backlight
- jak se dostanu do editoru jednotlivé položky z hlavního okna - vím že je nalevo panel, ve kterém si vyberu jednotlivé typy, ale těžko se v tom hledají ty které patří k tomu či onemu packu

Jinak ještě jednou díky za rady a taky hodně štěstí s WMkama :yes:

EDIT: pozdravuj ženu a vyřiď jí že lepší sedět u mobilu než u jiný ženský :D
_Amos_ (368)|4.1.2011 21:08
Ty canvasy jsou tři možné dozkoušené variaty, které na Er!ce fungují. Každý ale vezme něco z paměti a pak se může v některých případech Er!ka chovat nestabilně, proto jsem volil ve finální verzi WM dialer...

Backlight - to je proto abys vytáhl ikonu??? To samozřejmě jde, jen bych to musel hledat. Jestli se nepletu je to součástí Power a systému, ale fakt bych musel hledat...

K editaci je nejlepší Total commander a klávesnice F4:)... pokud mluvíme o *.reg a nebo *.dat. Editory v kuchyni používám minimálně, vždy pracuji přímo v daným balíčku, je to přehlednější...

K edit: Manželka to zatím snáší, ale nechápe:)
3dM@X (8)|5.1.2011 15:05
:bulb: Tak se mi jeste vcera povedlo "převařit" Er!ku bez Sense a oddělal jsem ještě nějaký blbosti, ale to podsvícení disleje mě pořád dělá vrásky na čele.:mad: Zástupce jsem dostal do menu bez problémů, ale to nastavování tím posuvnítkem mně nefunguje real time, ale vždycky až po restartu. Zkousel sem to aji prepisovat primo v registrech a nepovedlo se. Jinak sem si vsim ze je v registrech pro backlight (podsvícení) odkaz na backlight.exe a stringová hodnota dll backlight.dll, ale ani jeden z nich není v romce, tak jsem zjitil že sdružené menu baterie a podsvícení spouští powerexe.exe tak sem ho přiřadil místo backlight.exe a místo backlight.dll jsem vytvořil xml klíč s hodnotou PowerAndBacklightBacklight.xml, protože ten soubor je podle mě přidruženej k powerexe.exe. Kdyžtak kdyby mel kdokoliv funkci nastavovani podsvícení (ne automaticky) v Er!ce 2.02 funkční s vypnutým Sense (ale asi to s ním nemá nic společnýho), tak se ozvěte ;)
_Amos_ (368)|5.1.2011 15:21
Ahoj,

backlight.dll by měl být v OEM/Diamond/...atd/OEMDrivers a máš pravdu, že jsem ho v Er!ce teď nenašel. Zkus si stáhnout kuchyň Eržiky X 1.3 a použij z ní celou OEM složku jestli ti to vyřeší problém.

Používal jsem pro OEM balík jiný základ než Eržiku, vzal jsem z Eržiky jen češtinu, takže toto může být chyba, kterou jsem vůbec nevysledoval...
3dM@X (8)|5.1.2011 23:39
Díky za řešení. :yes: Doufal sem sice, že postačí nějaká úprava registrů, nebo případně nějakej balík do stávající romky, nu co už, budu si muset najít chvilku na vaření :) Jinak opět musím vyzdvihnout tvoji Er!ku, co se týče nastavení profilů vyzvánění a ovládání hlasitosti. U WM 6.1 mě už neskutečně sr**y ty dlouhý vibrace. Jednou sem si myslel ze to bude skutecne diskretni vibrace (nemel jsem jeste vse odzkousene) a v kine se divili i lide sedici o dve mista dal :D A jelikoz si tvurce Er!ky musim se te jeste zeptat jestli nevis proc u hudebni prehravacu preskakuje (občas vypadne na cca 1/4 vteřiny) zvuk, zatim me to delal Nitrogen i Slide2Play. A pak jeste jaky mas zkusenosti s vydrzi baterie na svym bývalým Diamondovi (jakou jsi tam mel baterii, jaky radio jsi pouzival, jak dlouho cca vydržel)

Nakonec musím dodat opět tisíceré díky, jak za pomoc tak za Erču :)