Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

ROM - Er!ka_2.0 WM 6.5.x - česká verze moderní romky

bropol (33)|9.11.2010 22:01
jo pořadí v popisu změn jsem neřešil, omlouvám se ti, samozřejmě, že čtu forum a proto jsem nejprve šel do úprav o Redkinse a až poté vše ostatní. Ale jak jsem psal, nevím, v čem mohl být zakopaný pes, že se to seklo. Teď zkusím nakopírovat ten soubor do windows hned na začátku a uvidím co to udělá. Ještě jednou se omlouvám za to popřehazované pořadí:oops:
Rotacak_ce4you (8)|9.11.2010 23:19
Zdravím, pár otázek jsem poslal Amosovi do SZ, ale mám ještě takový menší dotaz. Když jsem měl Eržiku, fungovala tato hra: , je pravda, že při klasickém závodu se docela dobře trhala, ale nějak jsem si již zvykl, nehlásilo to žádné problémy, prostě to fungovalo, jenže u této romky mi to neustále háže chybu. Je mi jasné, že Diamond nikdy nebude mít výkonnostně na HD2, ale přesto se mi ta hra moc líbí. Jo, a ještě abych nezapomněl, u Eržiky jse mmusel povypínat úplně vše, aby ta hra jela, včetně Sense nebo Titania, totéž jsem zkoušel u Eriky a nic.

/edit1: Konkrétní chybu, co mi to vypíše: Airplay v4.1.4 [225520] Failed to start gl, OK-Continue
mike.bike (41)|10.11.2010 08:03
Chtěl jsem se podívat Er!ce pod sukni, ale odkaz na první stránce pro kuchyni hlásí, že je neplatný. Můžete to překontrolovat.

Díky
mbiba_ce4you (143)|10.11.2010 08:23
[quote=Rotacak]Zdravím, pár otázek jsem poslal Amosovi do SZ, ale mám ještě takový menší dotaz. Když jsem měl Eržiku, fungovala tato hra: , je pravda, že při klasickém závodu se docela dobře trhala, ale nějak jsem si již zvykl, nehlásilo to žádné problémy, prostě to fungovalo, jenže u této romky mi to neustále háže chybu. Je mi jasné, že Diamond nikdy nebude mít výkonnostně na HD2, ale přesto se mi ta hra moc líbí. Jo, a ještě abych nezapomněl, u Eržiky jse mmusel povypínat úplně vše, aby ta hra jela, včetně Sense nebo Titania, totéž jsem zkoušel u Eriky a nic.

/edit1: Konkrétní chybu, co mi to vypíše: Airplay v4.1.4 [225520] Failed to start gl, OK-Continue[/quote]

Existuje prej nejakej game fix pro wm 6.5.x spousta kucharu ho ma uvedenej v poslednich verzich rom, ale nevim co to vubec je, nehraju, rom s tím jsem ale měl a ničeho zvláštního sem si nevšiml (myslím, že to byla ralphusiuon K)...

Mbiba

_Amos_ (368)|10.11.2010 10:22
Rotacak: Ty z toho děláš herní konzoli:). Co se her týče, tak to fakt neřeším, není to můj cíl. S tím Bubble braker, jak jsi psal do SZ, taky moc neporadím. Microsoft se rozhodl do nových buildů tuto hru už nedávat, pokud ji tam přidám, tak nefunguje, takže by to bylo zbytečná ztráta času...

Kuchyně 4Share mi dnes napsal, že v kuchyni našel vir, to už se tady někde řešilo, takže vira řešit nebudu a musít to dát někam jinam, třeba právě na ulož.to, ale až večer. Teď reaguji z mobilu...
Rotacak_ce4you (8)|10.11.2010 17:42
A další problém. Chtěl jsem ve verzi 2.0 spustit Teeter, ale nejde. Najpíše mi to, že soubor Labyrinth nelze otevřít, že buď není podepsaný důvěryhodným certifikátem nebo jednu z jeho součástí nelze najít... Solitaire normálně běží v pohodě
®ED SK!NS (22)|10.11.2010 20:02
Hra jde spustit v pohodě hledej chybku u sebe...
Mě se ale podařil jiný kousek po nekonečném dolazování apod. jsem nakonec spustil i pocket mechanic pročistil registry a další věci no a po restartu se nemůžu dostat do programů a nastavení teda ono to jde, ale je tam jenom záložka domů to zase vypadá na HR ach jo... Způsobil jsem to ale sám pocket mechanic už "pro jistotu" nebudu používát...

Edit:
Nebo to lze ještě nějak zachránit? Bůh ví co to odstranilo za soubor když tam ty programy nejsou vidět :-(
_Amos_ (368)|10.11.2010 20:56
To vypadá, že ti ten program přepsal základní cesty k programům a dokumentům. Než se v tom pitvat a zkoušet co se stalo, tak HR je fakt nejlepší řešení...

Ber to tak, že čím víc zkoušíš, tím víc se učíš:)
_Amos_ (368)|10.11.2010 22:07
Na první straně je opravený link na novou kuchyni Er!ka_2.0
_Amos_ (368)|11.11.2010 09:29
Dotaz na uživatele Er!ky, nemáte někdo problém s připojením přes USB, že se Vám občas stane, že flash disk nenaběhne, nebo, že se to prostě tváří, že mobil není připojen. Nevím jestli mi odchází usb konektor a nebo jestli to způsobuje Er!ka. Zatím jste si nikdo nestěžoval, ale třeba jen, že jste se neozvali...
mbiba_ce4you (143)|11.11.2010 09:46
[quote=_Amos_]Dotaz na uživatele Er!ky, nemáte někdo problém s připojením přes USB, že se Vám občas stane, že flash disk nenaběhne, nebo, že se to prostě tváří, že mobil není připojen. Nevím jestli mi odchází usb konektor a nebo jestli to způsobuje Er!ka. Zatím jste si nikdo nestěžoval, ale třeba jen, že jste se neozvali...[/quote]

Tohle se mi s eržikou holou nestávalo. Nicméně můj MDA compact IV už je kvůli závadě USBčka dvakrát po výměně základní desky... Ale matně si pamatuju, že mě to spíš nenabíjelo...

Mbiba

ms.nomi (117)|11.11.2010 10:20
[quote=_Amos_]Dotaz na uživatele Er!ky, nemáte někdo problém s připojením přes USB, že se Vám občas stane, že flash disk nenaběhne, nebo, že se to prostě tváří, že mobil není připojen. Nevím jestli mi odchází usb konektor a nebo jestli to způsobuje Er!ka. Zatím jste si nikdo nestěžoval, ale třeba jen, že jste se neozvali...[/quote]

Nevím...
Jen Tě můžu uklidnit, že něco podobného se mi občas stane i s jinou ROM.
Stane se že flash disk se v PC objeví až za "půl hodiny" ....
Někdy je potřeba dokonce restart.
Ale je to jednou za "sto" připojení.

Spíš mi to připadá jak kdyby něco (program, ovladač..) ten port blokoval.
_Amos_ (368)|11.11.2010 10:28
To jsi mě přivedl na myšlenku, že jsem kvůli mtty instaloval starší ovladač, to by mohlo být ono. Díky.
mbiba_ce4you (143)|11.11.2010 11:04
[quote=_Amos_]To jsi mě přivedl na myšlenku, že jsem kvůli mtty instaloval starší ovladač, to by mohlo být ono. Díky.[/quote]

Jo ty zpropadeny ovladace na mtty, taky to tak mam, jenze na mem poci musim spustit při startu pomoci F8 system se zakazem vynucovani podpisu ovladacu, takze vetsinou jedu na origo ovladac co tam dotahli windows, ale na MTTY si to restartuju. Nevadilo by me to, dokonce mi to i tak vyhovuje, mít prostě jeden nepodepsanej ovladač funkční jen po jednom restartu a normalne bezet na origo... Jenže!!! kdyby jsem nezjistil, ze po nekolika dnech to MTTY uz USB zase nevidí přestože ten nepodepsaný ovladač tam podle správce zařízení je funkční, prostě peklo...

Taky to tedy vidím na ten ovladč, je z roku 3-4 takže je to trochu nasnadě, že bude kravit v o pět let starším systému :-)

Perličkou je to, že to MTTY nejde rozchodit ani ve virtualnich XP ktery jsou v podstate soucasti win7, teda rozchodit ano, ale jen jednou, podruhe uz ani parem volu a to muzu tvorit novou image s XP, restartovat doaleluja, uz to tam proste podruhy nedostanu :-/

Mbiba

Kjubik (6)|11.11.2010 16:00
Zdravím. Někde jsem zahledl dotáz ohledně Buble Breakeru. V Er!ce sice není, ale našel jsem clona, vyzkoušel jsem nainstovát a funguje. Tady je. :) ;)
®ED SK!NS (22)|11.11.2010 16:23
[quote=_Amos_]To vypadá, že ti ten program přepsal základní cesty k programům a dokumentům. Než se v tom pitvat a zkoušet co se stalo, tak HR je fakt nejlepší řešení...

Ber to tak, že čím víc zkoušíš, tím víc se učíš:)[/quote]

Svatá pravda chybama se hold člověk učí... Ještě by mě zajímalo v této souvislosti jaký je podle Vás NEJlepší program na komplet zálohování (včetně paměťovky) když pak taková situace nastane, aby se vše dalo nahodit z5, používal jsem Spb Backup i ten origo soft od HTC, ale nikdy ta záloha nebyla tak úplně dokonalá co je podle Vás na zálohy nejlepší, jaký program? Budu vděčný za každ tip či radu, díky.
_Amos_ (368)|11.11.2010 23:42
®ED SK!NS:
Tak jsem rozchodil na Er!ce ten tvůj facebook, ale vzásadě nevidím, žádnou výhodu mezi tím, že tu záložku mám mezi kontakty a nebo přímo mezi hlavními kartami. Informace jsou stejné, nic víc to nenabízí. Ale je to hezky zpracovaný. Nicméně to do příští verze Er!ky nepřidám...
®ED SK!NS (22)|12.11.2010 17:12
4Amos
Je to hezky zpracované člověk to má hned při ruce a navíc si tam můžeš přidat další FB aplikace pro rychlé spuštění přímo z toho tabu FIM apod. podle toho co si tam kdo nastaví, takže zas až tak to stejný není, jak je to obyčejný v kontaktech má to víc možností...
Tak jestli bych se mohl přimluvit o uploadnutí aspoň nějakého cabu jestli to lze? Nejlepší by bylo kdyby ta tvoje verze byla kompatibilní, jak pro Eržiku, tak i pro Er!ku :-) Díky.

[quote]Nicméně to do příští verze Er!ky nepřidám... [/quote]
Kdyby jsi to "náhodou" přidal a někomu by ten TAB vadil, tak si ho jednoduše schová podobně jako třeba Twitter ne?
_Amos_ (368)|12.11.2010 17:39
Na tý stránce je docela podrobný návod jak si to nainstalovat. Stačí jen upravit jeden maniláckej soubor. Ale popravdě jsem musel po instalaci udělat HR, něco se pak nepovedlo. Instalace cabem není ideální, je lepší to přímo uvařit do romky, to je pak jistota. Problém je právě v tom, že každej má jinak nastavený jednotlivé záložky v sense a přidání jakékoliv další záložky je pak složité...

Uvařit a pak schovávát je samozřejmě možná, ale to to asi připravím do kuchyně a když to někdo bude chtít, tak si to prostě jen v kuchyni přídá a uvaří sám. Takto je v kuchyni připraveno i to nahrávání hovorů...
®ED SK!NS (22)|12.11.2010 17:58
Nikdy před tím jsem ještě nevařil nemám zkušenosti, takže bůh ví jak by to asi dopadlo? :D Raději to nechávám na odborníky :-) Mě se ten fb tab tuším, že to bylo na Eržice nějakým záhadným způsobem právě jednou podařilo rozjet potom už ne a byl jsem z toho docela nadšený...
_Amos_ (368)|14.11.2010 22:09
Adow se se mnou podělil o balíčky k finální verzi Co0kieho Home tabu 2.0, tak jsem ji zkusil přidat do Er!ky (přidal jsem tam i ten facebook jako záložku) a pár dní to zkusím co to bude dělat. Pokud to bude provozuschopný, tak pověsím na první stranu i verzi Er!ka 2.0.1 pro toho kdo prostě CHT musí mít:)
cz71 (49)|15.11.2010 16:18
hoj Amos, hoď pls tu verzi Er!ka 2.0.1 dřiv na naše nebezpečí :)
Meichel (6)|15.11.2010 20:38
Podařilo se mi uvařit funkční PhoneCanvas s přepnutím na video hovor do Eriky, dokonce v češtině,ale mám jeden problém, videohovor mi nefunguje, pořád hlásí,že se nepodařilo, přitom mi to s WM 6.1 šlo normálně. Nevíte někdo z jakého důvodu to nejde? Můžete někdo zkusit s Erikou videohovor? Volejte na *34 je to testovací videohovor v síti O2 zadarmo. Díky.
_Amos_ (368)|15.11.2010 21:36
Meichel: Běžná Er!ka možnost videohovoru nemá, neměl jsem k dispozici phone canvas, který to podporuje a nezlobil, takže to nikdo asi nevyzkouší, pokud si někdo něco sám neuvařil jako ty. Ale pokud se podělíš o ten phone canvas, tak bych to zkusil...

cz71: Neurychlím to, je to o čase, většinou si ukuchtím romku do které pak zasahuji různýma změnama a až pak následně vařím na ostro. A u CHT je tento způsob ideální, takže musíš počkat a nebo si CHT zatím nainstalovat z cabu, není s tím žádná komplikace. A nebo pokud vaříš, tak Adow dal pro Eržiku update s CHT a ten je s Er!kou plně kompaktibilní:)

Jisté je, že CHT běhá na Er!ce dobře, možná to ovlivňuje i nastavení CHT, mám to totiž připravené tak, že to vizuálně bude vypadat jako by tam skoro CHT nebyl a držím se běžného standartu sense (s funkcemi z CHT navíc:)...

Navíc Adow zapracoval na nové češtině pro Office atd... tak je co zapracovávat, šefkuchař je prostě mistr:)
cz71 (49)|15.11.2010 21:40
dik za info,počkám :oops:
Meichel (6)|15.11.2010 23:30
_Amos_ tak máš pravdu, ta možnost videohovoru tam sice s tou mojí nalezenou Phone Canvas je,ale nefunguje,na xda to u ni taky rozebírali. Prostě to nefunguje. Jediné kdy my šel videohovor v Erice bylo po instalaci af974_3G_Phone_Canvas.cab který byl bohužel QVGA,takže malinký a rozhozený,ale videohovor se mi povedl.:-) Po několika hodinovém hledání a zkoušení jsem opravdu nenašel nic funkčního pro VGA, proto se znovu vracím k WM 6.1,kde mi funguje bezproblémů videohovor i konference.
_Amos_ (368)|16.11.2010 00:05
Přidal jsem na první stránku SMS menu fix pro Er!ku_2.0, oprava nabídky menu v sense záložce zprávy sms...

Už se nezobrazují prázdné položky v nabídce.
_Amos_ (368)|16.11.2010 23:37
Na první stranu jsem přidal odkaz na novou verzi Er!ky 2.0.1.

Tato verze je totožná jako Er!ka 2.0 navíc obsahuje Co0kiho home tab 2.0.0, základní nastavení je upraveno tak, že se vše podobá běžnému sense. Dále pak obsahuje Facebook záložku v sense a je opraveno menu v záložce zpráv. Zároveň jsem přidal opravenou verzi češtiny Excelu, kterou připravil Adow.

Zkoušel jsem přidat i HTC messaging clienta, ale zlobilo zobrazení WVGA namísto VGA a taky jsem se v tom nějak nezhlídl, tak jsem se zase vrátil k vyzkoušené verzi...

Tak přeji hodně úprav s Co0kieho home tabem, s tím se daj dělat věci:)...

P.S.: někdo se tu ptal na paměť při zapínání foťáku. Ověřil jem si, že pokud je zapnut foťák z menu a ne ze záložky sense, tak nemá problém s pamětí. Proto jsem přidal v nastavení foťák do rychlých odkazů a doporučuji spouštět foťák zde...
®ED SK!NS (22)|17.11.2010 10:43
To vypadá na našlápnutou verzi, díky :-) je zase bez titania?
mike.bike (41)|18.11.2010 16:53
Problém se synchronizací
Poslední dobou se mi poostupně zhoršuje proces sysnchronizace (přes Vistu). Už se to tu probíralo a tak se ptám, jestli někdo má nápad jak vrátit synchornizaci do původního stavu jelikož mě nyní už vůbec nefunguje a vždy mi napíše hlášku: "Synchronizaci nelze dokončit. "viz http/go.microsoft.com/...../LinkId=72544"
Přeinstalaci WMDC jsem provedl, nové nastavení partnerství také, restarty jak PC tak PDA také - už mě nic dalšího nenapadá.
Budu vděčný za každou pomoc
_Amos_ (368)|18.11.2010 16:57
To je problém s Er!kou a nebo řešíš globální problém, já totiž žádné problémy při synchonizaci s Er!kou nemám
mike.bike (41)|18.11.2010 19:34
To právě nemohu s určitostí říci. Ale problémy se začaly projevovat v době flashování nové romky Er!ky.
mbiba_ce4you (143)|18.11.2010 19:44
[quote=mike.bike]Problém se synchronizací
Poslední dobou se mi poostupně zhoršuje proces sysnchronizace (přes Vistu). Už se to tu probíralo a tak se ptám, jestli někdo má nápad jak vrátit synchornizaci do původního stavu jelikož mě nyní už vůbec nefunguje a vždy mi napíše hlášku: "Synchronizaci nelze dokončit. "viz http/go.microsoft.com/...../LinkId=72544"
Přeinstalaci WMDC jsem provedl, nové nastavení partnerství také, restarty jak PC tak PDA také - už mě nic dalšího nenapadá.
Budu vděčný za každou pomoc[/quote]

No mě korektně nefunguje žádná rom pro diamonda, sync pres ActiveSync je proste nefunkcni, bud to napise neznama chyba, nebo porusena data anebo to sesynchronizuje kontakty ktery chce a ty co nechce proste ne. Je to spis tiom, ze MS neumi napsat synchronizaci mezi svymi mobilnimi windows a desktopovym systemem.

Nefunguje to ani s outlookem a ani se vzdalenym serverem spravne...

Pochybuju, ze tohle je chyba rom...

Mbiba

_Amos_ (368)|18.11.2010 19:54
No Er!kou to asi nebude, mě synchronizuje Er!ka data v pohodě. Tak doporučuji otevřít nové téma a založit diskuzi tam... S Er!kou to bude mít asi málo společného...
Blekota_ce4you (73)|18.11.2010 20:32
Na Er!ce 2.0.1 mi běhá synchro přes WMDC ve Windows 7 naprosto bezproblémově...
sforza (0)|19.11.2010 12:22
Zdravim. Romka vypadá parádně. Akorát se mi stalo, že při obnově kontaktů přes ten softík co je tam nainstalovanej (pimbackup?) se mi nic neobnovilo a teď se mi kousnul a při soft resetu nechce naběhnout :/
_Amos_ (368)|19.11.2010 12:38
To je zvláštní. Já teda synchronizuji kontakty přes Exchange, takže kontakty nazálohuji, ale třeba zprávy sms se mi takto zálohují v pohodě. Taky nevidím spojitost, že po záloze nenaběhne softreset. Takže jediné mě napadá jestli jsi udělal před tím MTTY. Kontakty je totiž vždy to první o co přijdu, když se s diamondem něco děje a odflákl jsem MTTY (taky ho nedělám pravidelně a někdy třeba až za dva dny se najednou mobil blokne a po soft resetu tam nemám ani jeden kontakt, tak to už vím, která bije:)...

Zkusím při příštím HR udělat zálohu kontaktů a natáhnout ji přes PIM Backup, abych to prověřil...
sforza (0)|19.11.2010 18:05
Naštěstí jsem ještě zálohoval přes active Sync. Ale horší je že mi teď tel naběhne, kousne se a po soft resetu se znovu spoustí instalace :/ dělá to celý den, pořád dokola. Stačí když po instalaci jen nahraju kontakty tak se kousne a konec....nevim co s nim.
_Amos_ (368)|19.11.2010 18:16
Udělej to MTTY a znova nahraj Romku. To co ti to dela neni normalni. Pokud ti nepomuze MTTY, tak nahraj originalni romku, ktera je komplexni i s radiem atd... a pak mas cisty stul a muzes zacit znova testovat.
Bohuzel nic jinyho neporadim, me Er!ka slape krasne, i ted pisu z Er!ky...
Blekota_ce4you (73)|19.11.2010 18:58
Před flashem je lepší VŽDY provést MTTY, ušetříš si tak starosti a problémy ;)
Rotacak_ce4you (8)|19.11.2010 21:47
Nevím, zda to dělá jen mě, ale zjistil jsem že po spuštění foťáku mi následně nefunguje ovládání podsvícení podle senzoru. Nevíte, kde je chyba? Dělalo mi to jak u verze 1c, tak u verze 2.0...
_Amos_ (368)|20.11.2010 09:47
Jak se to konkrétně projeví? Neshasíná ti display, nebo je příliš tmavý. Zkoušel jsem si to a nic nepozoruji.
Takže mě napadá, že to může být pamětí. Zkus spustit foťák z menu a nebo z rychlých odkazů (verze 2.0.1) a ne z karty fotografie, jestli ti to bude dělat taky...
bropol (33)|20.11.2010 12:31
Ať dělám co dělám, tak nemůžu přijít na to jak do Sense vložit tapetu jak na hlavní obrazovku, tak ani do všech ostatních karet. Nefunguje mi to ani když jsem si nainstalil cab od Adowa, který toto upravuje.

Edit: vyřešeno
_Amos_ (368)|20.11.2010 13:04
Stáhni si z první stránky BG4ALL mód pro Sense, pokud teda nemáš verzi 2.0.1

_Amos_ (368)|20.11.2010 13:25
Novinky pro připravovanou verzi 2.0.2:
  • podařilo se mi rozchodit bubble braker - hra, která mi prostě chyběla:)[/*]
  • společně s Meichel ladíme nový dialer, minimálně se již podařilo, že dialer nemá problémy s pozicí některých screenů při ukládání hovorů, měl by umět i videohovory, takže to vypadá, že tahle část by měla mít již své řešení...[/*]

bropol (33)|20.11.2010 14:06
[quote=_Amos_]Stáhni si z první stránky BG4ALL mód pro Sense, pokud teda nemáš verzi 2.0.1

[/quote]

Verze 2.0.1 BG4ALL nepotřebuje???
_Amos_ (368)|20.11.2010 14:48
ne tam to řeší Co0kieho hometab, musíš jít do Co0kieho editoru a v ostatním nastavení si změníš mód pro tapety...
bropol (33)|20.11.2010 20:04
Zdá se mi to, nebo je Erika 2.0.1 pomalejší než předchozí verze.
_Amos_ (368)|20.11.2010 20:14
Určitě je paměťově náročnějši díky CHT. Hodně záleží jak si CHT nastavíš... Ale není to tak hrozný...
Blekota_ce4you (73)|22.11.2010 15:41
Tak zkouším verzi 2.0.1 a v Sense u SMS mi chybí v menu Odpovědět. Je tam jen Nová zpráva a Odstranit zprávu.