Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: WM 6.1 pro D2

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    71

    Ahojky,
    nedávno jsem otevřel svoje starý MIO A501 a překvapila mně rychlost aplikací i telefonu, při 200 MHz procesoru a 20MB volné RAM. V porovnání s ním je Diamond 2 s WM 6.5 dost těžkopádnej,nemáte někdo orig.WM 6.1 pro Diamonda2? Jde mi hlavně o tu rychlost,nebo nemá někdo zkušenost s přeinstalováním zpět na WM 6.1?Nějakej zázračnej rozdíl mimo grafiky jsem mezi 6.1 a 6.5 nezpozoroval,mimo toho,že 6.5 je pomalejší.Já koupil D2 rovnou s WM 6,5 a neměl jsem v ruce žádnej D2 s WM 6.1 ale myslím,že by mohl být telefon o hodně svižnější.A to nepoužívám žádný pluginy pro today jako Mobile shell a pod..a mám okolo 80 MB volné RAM.Je nějaký důvod proč zachovat WM 6.5 a nevracet se zpět k 6.1 u tohohle telefonu?Když jsem zkoušel WM 6.5 na MIO A501,tak tam vydržely přesně dva dny kvůli neskutečnému zpomalení telefonu,myslím,že při hardwarové výbavě D2 by v kombinaci s WM 6.1 mohl být z tohohle těžkopádného telefonu docela svižný foun.Jinou ROMku zkoušet nechci,protože jak jsem tak sledoval všechny možný fóra,každá má něco,ne u každé všechno funguje,zajímá mně rovnou reinstall na WM 6.1.Díky za odpovědi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    229

    Taky jsem uvazoval na prechod na 6.1 Na sve D2 jsem aml od koupe 6.5 original. Mozna sem nekdo napise kdo ma D2 a zacinal na 6.1 a ted ma 6.5. Zkusenost, porovnani.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    199

    Mám D2 od května 2009, původně s WM6.1 ENG /tedy ještě bez lokalizace SS , leč TF3d počeštěné přepnutím v registrech/ a skutečně reakce na jednotlivé akce byla znatelně rychlejší - ALE pro dosažení cíle operace /např. spuštění programu/ bylo potřeba více dílčích kroků /6,1 jsou přece jen o něco méně sofistikované než 6.5 /, oproti tomu v 6.5 /jak je mám dnes nainstalované - poslední ROM plus CHT a nutné utility pro údržbu - CleanRAM , SPB Backup , TaskManager 3.1 atd./ je rychlost provedení operace vyšší/je potřeba méně úkonů/. Jinak originální ROM není problém stáhnout z HTC Europe , nebo XDA...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    9

    Pánové, používal jsem WM 6.1 na Diamondovi2 asi 4 měsíce a pak jsem si tam ze zvědavosti dal WM 6.5 + sense 2.5......to byla ale hovadina!!!Telefon je o hodně pomalejší, často se seká,musím ho často restartovat,má pomalé reakce při psaní sms......je pravda že má pár vymožeností, které ulehčují nebo zjednodušují práci, ale za ty nervy s jeho rychlostí mi to nestálo.Bohužel mi na to nepomáhá ani hard reset, takže se připojuji k žádosti, pokud by byl někdo tak hodný a dal sem odkaz na WM 6.1 + TF3D .......děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    32

    Cochran> Měl jsem přesně stejný dojmy. Doporučuju dvě možnosti - buď flashnout zpátky WM6.1 (nezkoušel jsem ale, zda se telefon nebude nějak "bránit" downgrade systému), nebo přejít na Eržiku. Pokud by k downgrade ofic. systému bylo třeba telefon odemknout, tak bych asi radši sáhl po Eržice. Starší ROM by neměla být problém (označení RUU_Topaz_HTC_WWE_EastEurope_1.39.479.1 (nebo na konci 2), pokud se nepletu), neměl by být problém to vygooglovat. Pokud by se ti to nedařilo, tak mi dej vědět a já to někde uploadnu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    71

    No,já teď testuju Eržiku,ale dokud to ještě nemám vyladěný,klidně bych ten downgrade prubnul a rád se s ostatními o dojmy podělím,můžeš to někam pověsit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    32

    Zkouším uploadovat. Ale upozorňuju, že jsem ji nikdy neflashoval, měl jsem ji jen jako zálohu, pokud by se mi WM6.5 nelíbily. Zpětným pohledem bych asi, být tebou, volil Eržiku ;-)

    EDIT: Tak je to tady:
    http://www.uloz.to/6206340/ruu-topaz-htc-wwe-easteurope-1-39-479-2-radio-signed-topaz-61-20t-25-10-3-43-25-19-ship-zip
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    71

    tak jsem to flashnul.První dojmy-po vypnutí toho dementního Touchfla volná RAM na 95 MB,cožpak o to,ale ten fofr oproti WM 6,5 je neskutečně znát,je to rychlejší hodně znatelně....doinstaluju svoje nejoblíbenější programy,navigace..a uvidím,co to bude dělat s výdrží baterky a se stabilitou,ale no,sranda je,že sice je to downgrade,ale mně to teda jako krok zpět nepřijde..na začátku tejdne jsem měl ještě ofiko ROM,pak chvilku Eržiku senze 2.5..teď testnu tak na tejden tyhle WM 6.1 a opak prubnu ještě Eržiku 2.1 a pak se rozhodnu,co v mém telefonu zůstane...ty WM 6.1 jsou sice na pohled dost nezajímavé,s WM 6.5 člověk přece jen nemusí vytahovat stylus tak často jako u 6.1..no,uvidím,dám tomu pár dní
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    229

    Take uvazuji o 6.1 . Probehlo to bez komplikaci, coz me tesi a doda odvahu se do toho pustit. Je potreba tel. odemknout? Mas cz lokalizaci ? Tesim se na vysledky posouzeni os.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    71

    nemám CZ lokalizaci,ani o ni neuvažuju,přijde mi to zbytečný,navíc co si tak pamatuju u starýho PDA,tak čeština mi systém zpomalila,ne že by to u toho Diamonda2 bylo tolik znát,ale přece jen,snažím se vyždímat maximum výkonu..instalace proběhla bez komplikací,mám nejnovější HardSPL,ale pokud je tohle ofiko ROM,tak se to snad odemknout nemusí,já to mám odemčený,protože testuju zároveň ještě Eržiku,který teď dávám týden.Pokud nebudu spokojen,půjdu do tý 6.1 znova a už ji tam nechám.Přece jenom-je to rychlejší,neseká se,když použiju svý oblíbený Resco today plugin s spb pocket plus,tak ve finále není vidět,jestli je tam 6.1 nebo 6.5...zkoušel jsem ty 6.1 asi šest hodin a na žádnej problém jsem nenarazil,takže je dost možný,že u nich ve finále skončím..flashnout to je otázka pár minut,dohrát programy a nastavit otázka dvou hodin..zatím teda běžím na Eržice 2.1,tak uvidím jak budu spokojenej,každopádně v těch 6.1 z odkazu od Ondrowicze jsem nenašel jedinej nedostatek,hlavně jde do 6.1 dohrát Fdcsoft start menu,což je supr věc,6.5 nepodporuje,quick menu zlobí..udělá to klasickou lištu jako ve windowsech..stále jsem na vážkách,jestli si nechat Eržiku nebo flashnout zpátky 6.1 a už to neřešit..každopádně bez debat-6.1 jsou rychlejší,i než Eržika,která je rychlá dost,uvidím,jak s výdrží baterky a stabilitou,pokud se mi to bude sekat jako že se mi mobil občas kousne,protože se v tom teď hrabu furt,když hledám optimální ROM pro moje potřeby,restarty mně nebaví..u WM 6.1 jsem neměl jedinej problém během těch cca šesti hodin nastavování.Např.po instalaci Mobile Shell 3.5 to běželo daleko svižněji než ve WM 6.5,při přepnutí obrazovky se ikony načetly hned,ne až po dvou vteřinách,hry,které se ve WM 6.5 sekaly,běží plynule..Myslím,že si to stejně každý testne sám,kdo bude chtít,flashování 6.1 je naprosto bez problémů.Zkoušel jsem i nejnovější ofiko ROM pro Diamonda a to je teda děs běs,to byla lepší ta původní co v tom byla.Po týdnu používání Eržiky tam dám zas na týden 6.1 a uvidím.Každopádně s orig.ROM to vůbec srovnávat nebudu,protože to prostě jednoznačně vyhrála Eržika,teď jde ještě o srovnání Eržika vs WM 6.1 a pak dám vědět co a jak..ale jestli se mi to ještě párkrát kousne,jdu rovnou zpátky do těch šestjedniček,,zatím od včerejška na Eržice 2.1 a stále jsem na vážkách..Taky používám SKTools,CleanRam,Pocket mechanic..ale WM 6.5 v kombinaci Senze a CHT je prostě neskutečně rozvážnej a pomalej..hezky to vypadá..to jo..stejně používám jen ten Resco plugin a pocket plus..to je pak v rychlosti hodně velkej rozdíl..
    ROM eržika 2.1 - volná RAM 110 MB po vypnutí Senze.
    Ofic ROM s tím samým nastavením - 70-80 MB
    Eržika 2.5 - 30-70 MB..
    nejpomalejší ofic.ROM,potom Eržika,nejrychlejší WM 6.1 při volné RAM 95 MB
    Že tam ve finále nacpu WM 6.1,plus Resco Today plugin plus pocket plus,jako hračku navíc MS 3.5 vyhozenou ze startupu mi začíná být asi jasný

    Edit:tak po dalším z mnoha ,,zahryznutí mobilu,, jsem právě flashnul zpět na 6.1,ani tejden jsem to nevydržel..ten rozdíl je tam fakt obrovskej,protože to mám ještě v oku,před 15 minutama tam byla Eržika 2.1..takže rozhodnuto,v mým Diamondu2 bude ROM s WM6.1,ta rychlost je prostě pro mně důležitá hodně,stejně tak jako maximální spolehlivost,na starým PDA jsem s 6.1 neměl problém..u 6.5 jsem furt něco řešil..takže tam jdu nahrát ještě programy a navigace,nastavím maily,vyvolám zálohu kontaktů..a mám klid a nic už s jinou ROM nebudu řešit..pokud někdy vyjde nějaká ROM s WM 6,5,která bude stabilní,rychllá a spolehlivá jako 6.1 a nebude žrát baterku takhle nehorázným způsobem,dobrá,budu možná flashovat ještě jednou,do té doby zůstávám u starých dobrých jednoduchých ale rychlých a funkčních WM6.1..okna jsou prostě okna Po čistým restartu a vypnutí TF to šlape jako hodinky,úplně supr.Kámoš má Diamonda2 s WM 6,5,nevím,jako ROM,tak až se s ním potkám,schválně to s ním srovnám jak jsme na tom s rychlostí,ale už teď vím,že určitě budu první V Eržice je supr,že si člověk ROM sestaví jak potřebuje,už hodně supr aplikací je tam v základu..oproti pův ROM je teda Eržika hodně rychlá..jenže mně se prostě občas kousne.Takže u mně souboj WM 6.5 vs. WM 6.1 vyhrál WM6.1.

    Edit:tak během testování a instalací aplikací žádný zákus,akorát má tahle verze nějaký trable s Frameworkem,ale to snad vyřeším reinstalací nejnovější verze..je to rychlý,žádný SR..už tam mám všechny programy co používám a pohoda klid..i baterka se mi zdá že ubývá daleko míň ...zatím teda spokojenost,určitě ještě se k tomuhle tématu po pár dnech vrátím,až posbírám další zkušenosti v souboji 6.1 - 6.5 ..tak co,jde do toho někdo taky?

    Edit:Noční úbytek 3% za 10 hodin,zapnutej telefon a stažený tři maily plus aktualizace počasí po dvou hodinách,žádný kousance,všechno rychlý jak má bejt,sice hodně strohá grafika,ale ta rychlost a spolehlivost zatím jasně vede,no a ohledně baterky,zdá se mi,že ze všech ROM berou WM 6.1 nejmíň..což je pro mně rozhodující faktor v kombinací s rychlostí,takže u mně zůstávaj napořád WM 6.1.Volná RAM bez MS 3.5 jen s Resco pluginem a pocket plus po SR 110 MB,v provozu cca 80-90 MB,po zapnutí MS 3,5 všechny obrazovky nejde RAM pod 60MB...v dnešním porovnání s kámošovo D2 s WM 6.5 nějaká Energy ROM-staré dobré šestjedničky otvíraj aplikace rychleji,reagujou rychleji,u 6.5 se rychleji načtou satelity po aktualizaci satelitů přes web o cca 2 vteřiny,při zavolání zvoní 6.1 o cca vteřinu a půl dřív,Softreset o 13 vteřin rychlejší,během srovnávání musel kámoš udělat dvakrát SR z důvodu kousnutí,jak jsme závodili v rychlosti,zakousnul to přicházel s 6.5 a odcházel s čerstvě naflashovanýma 6.1 a flashdiskem plným instalaček a nechápavě kroutil hlavou..mám takový dojem,že se všichni během vývoje WM 6.5 soustředili na grafiku a aplikace,ale jaksi pozapoměli že hodně uživatelů žádá od svýho PDA hlavně rychlost,stabilitu,co nejvíc volné RAM..já patřím k nim,takže u mně jasná volba mít v mobilu jednouduchou ale rychlou ROM.

    Editro zajímavost-při úplně vypnutých datech v mobilu úbytek baterky za 9 hodin byl 1% !!!To nebylo u žádný ROM s WM 6.5.Včera doinstalováno hromadu programů,všechno rychlý bez problémů,bez zamrzání.

    23.10. - takže po čtyřech dnech-naprosto v pohodě,nainstalovány úplně všechny programy a oblíbené hry,cca 90 aplikací,rychlost stále supr,bez zapnutýho Mobile Shell,jen s rescem today a pocket plus je volná RAM stále přes 100 MB. Ohledně baterky - noční úbytky jsou v porovnání s WM 6.5 směšné,přes den mi běžné používání spolkne cca 50 % baterky,u WM 6.5 to bylo 75%, nutno podotknout,že se v tom hrabu skoro pořád,věčně jsem na netu a pořád zapnutý Palringo nebo Skype. Uznávám, že WM jsou vymakanější graficky,některé ROM mají v základu aplikace,které já jsem do 6.1 musel dohrávat,ale po doinstalování aplikací naprostá spokojenost,dokonce náročnější hry na grafiku,které se škubaly pod WM 6.5 běží fakt plynule. Z hlediska úspory baterky a rychlosti celého systému a stability vyhrály u mně WM 6.1 na celý čáře.Kámoš je taky spokojen s změnou Energy ROM na WM 6.1,chtěl jsem po něm,aby napsal taky své poznatky,ale při jeho stylu to bude trvat tak měsíc než se jenom zaregistruje
    Abych to jenom nechválil,našel jsem jednu nevýhodu-fotoaparát má delší prodlevu.Když chci fotit,po zmáčknutí spouště fotoaparátu trvá dýl,než foťák vyfotí.Měl jsem ISO nastavený na auto stejně jako ve WM 6.5,ale když jsem nastavil ISO na hodnotu 800,hodně se to zlepšilo,ale každopádně-ten rozdíl tam je,prostě ve WM 6.5 reaguje foťák rychleji.Taky je nutný nainstalovat nejnovější Framework.

    Pokud se najde někdo,kdo by chtěl taky tenhle downgrade zkusit, zajímala by mně taky reakce a zkušenosti. Je fakt, že většina Diamondu2 co vylezly už měly v základu 6.5, těch s 6.1 bylo přece jenom míň.Asi bych to taky neřešil kdybych neměl starý PDA s 6.1 a náhodou ho nezapnul a nezjistil,jak je to při 20MB volné RAM a 200MHz rychlý, dokonce tak, že D2 s WM 6.5 při daleko větší RAM a frekvenci procesoru byl pomalej proti archaickému MIO A501.A to js
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    28

    Zaplať PánBůh, že se mi podařilo udělal totéž (přechod k 6,1).
    NBěkolik dnů jsem se pokoušel vylepšit si Diamonda2 a nepříliš rád jsem se pustil do flesh na 6,5 + Sense z originál webů HTC a Sunnysoftu. Byl jsem uchvácenej barvičkama, ale to ovládání jsem i po několika dnech prostě nerozdejchal. Rozhodl jsem se pro Eržiku, ale HSPL mi tvalo (a snad i trvá) skoro tejden po večerech a nocích po práci) našel jsem snad 10 návodů a vždy to fungovalo jen zčásti. Ať už čeký, nebo xda, prostě vždychky to proběhlo s nějakými potížemi. Teprve včera v noci proběhlo HSPL až do konce a trvalo to skutečně pár minut.
    Dnes ráno jsem našel tento váš článek se zkušenostmi a velmi rád jsem se vrátil k 6,1
    Mám tedy z výše uvedeného odkazu 6,1, ale češtinu se bojím , resp nevím kde ji vzít - poradíte ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    71

    No,češtinu... čeština od Sunnysoftu dokáže telefon taky zpomalit.Myslím,že čeština pro WM 6.1 není nutná.Já jsem ji do téhle verze ROM instaloval, už ani nevím,kde jsem ji stáhnul,ale fofrem šla hned z mobilu pryč.Otázka je,jestli je čeština pro WM 6.1 nutná.Pokud používáš SPB mobile shell,tak si počešti jen tuhle nástavbu a stačí to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    76

    Tady kolega píše, že mu na TD2 funguje tato čeština. Tak můžeš vyzkoušet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    28

    Tak včera jsem ho málem zahodil. Zase zamrznul a nešel ovládat-pomohlo pouze vyndat baterku, ale i potom mi sice přijal hovory (mluvil a slyšel jsem) a le displej nereagoval. Po cca hodině zase maká jako by se nic nedělo. To asi ROMkou nebude co ? Jakoby naokraj jsem si uvědomil, že to bylo poté, co jsem měl telefon v kapse a na displeji byl "jakoby mastný" nebo "pod folií tekutina" velikosti otisku prstu. Napadá mě. že displej byl promáčklý a jakoby sepnutý na velké ploše
    K přístroji se chovám uctivě, nicméně stalo se - ale za skoro 3 roky je to poprvé - je možné, že displej "stárne" a nemá už tu pružnost co dřív ?
    Ono to sem asi nepatří, ale zkušenost by mě zajímala.

    Otázka č.2 - Jde zjistit, zda poslední pokus o HSPL proběhl a "jsem odemčenej"? Jsem tak štastnej, že to funguje, že se mi nechce moc experimentovat, ale kdyby náhoudou..., tak mě zajímá, jestli to mám za sebou (odemčení).
    děkuju
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    71

    Tak ten odkaz na tu češtinu-tuhle češtinu jsem tam měl nainstalovanou,fungovala..ale nějak prapodivně,telefon se zpomalil a zamrzal, stejně nebylo počeštěný všechno, takže šla z telefonu zase pryč obnovením zálohy. Ohledně Tvého problému se zaseknutím mobilu-já s touhle ROM nemám absolutně žádné problémy,šlape jak hodinky a je to ta nejspolehlivější ROM co jsem měl v tel.flashnutou, možná že Tě skutečně zlobí ten displej, možný to je. Když jsi flashnul novou ROM,udělal jsi ještě Hardreset? Když telefon unlockneš, objeví se Ti tam nápis, že jsi nahrál HSPL a že je tel.odemčenej. Zkus si flashnout třeba Eržiku a pokud Ti půjde, máš to odemčený. Jinak Diamonda2 mám rok a žádný změny v pružnosti displeje jsem si nevšimnul, ale to, co popisuješ asi možný je, že máš prohnutý kryt a dotýká se displeje.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední