Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Odblokování .OZFX3 formátu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    0

    Ahoj,
    Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jak dekódovat .ozfx3, aby mapa převedená od kompassu šla v map merge vyříznout a pod.

    Co se týče tohoto odkazu od "hnedky" tak ten program se mi bohužel nepodařilo zprovoznit :-(
    Nevím, jestli se to bude někomu hodit, ale udělal jsem program na konverzi mezi ozf2 a ozfx3 (oběma směry). Funguje z příkazové řádky a i soubor o velikosti několika set MB je zkonvertován během chvilky. Taky umí soubor uzamknout nebo naopak odemknout. Zdrojový kód je volně k dispozici.

    http://rapidshare.com/files/326089547/OzfConverter.rar
    Díky za tipy a rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    124

    Tak jsem se k tomu konecne dostal a je to funkcni. Parametr je -lock nebo -unlock, pak format ozf2 nebo ozfx3 a pak nazev file(s)
    ukazka:
    Kód:
    C:\OzfConverter\OzfConverter.exe -unlock ozfx3 c:\Maps\Rugen.ozfx3
    Problem s odblokovanym souborem vsak nastane, ze ti Ozi pri prevodu do rastroveho obrazku nahlasi nedostatek pameti, nebo malo mista na disku.
    Pomoci MapMerge ovsem uz vyrez udelas.
    Jeste dodatek, programek nesnasi nezname znaky a mezery v nazvu souboru a bylo by dobre zastavit beh programu po skonceni akce, aby si uzivatel precetl, co se vlastne stalo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    0

    Ahoj děkuji za návod napsat za sebou oba parametry to mě nenapadlo... Nicméně teď to funguje tak je to super.
    Dnes sem celých 23 hodin převáděl mapu Rakouska od Kompasu do .ozfx3 vše proběhlo OK bez žádné chyby, ale ejhle když sem kouknul na disk tak žádný nový soubor :-( je fakt že mapa rakouska má od kompasu 7GB , ale jak jí mám jinak trasportovat do .ozfx3 jinak než s pomocí img2ozf??
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    124

    Kompassove Rakousko - too big. S takovymi soubory nelze delat. Pouzivam rozdeleni na jednotlive zeme. To lze potahat tady:
    Kód:
    http://rapidlibrary.com/index.php?q=Kompass&filetype=0
    Soucasne compy nejsou na tak velke rastry stavene(ale zkusit se musi vsechno:-).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    0

    Aha no to já vím, že je jinak rakousko rozloženo do více regionů jde o to, že poslední dobou vyvíjí kompass big mapy (např. Švýcarsko, které bych časem rád převedl, až ho získám)... chtěl bych se teda zeptat jestli není nejaký program, který například udělá nejdřív výřez a potom přepočítání na .ozfx3. Popřípadě jestli nemáš nějaký nápad, jak by to mohlo jít jinak??

    Díky Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    vkb vkb je offline
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    22

    No, me to nechodi. v zip souboru jsou ruzne DVA .exe. Nejde mi to ani s jednim.
    VZOR .bat souboru spusteno v CMD (XP SP1):

    Rem MSVCR90D
    C:\OzfConverter\OzfConverter.exe -unlock ozfx3 c:\Maps\Rugen.ozfx3
    Nechybi mi nahodou ta zaremovana knihovna dll, nebo co to k certu je.

    Rugen.ozfx3 jsem vytvoril z any mapy, ma asi 2.5 MB.
    Obe slozky jsou samo na C:
    vkb
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    vkb vkb je offline
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    22

    No, me to nechodi. v zip souboru jsou ruzne DVA .exe. Nejde mi to ani s jednim.
    VZOR .bat souboru spusteno v CMD (XP SP1):

    Rem MSVCR90D
    C:\OzfConverter\OzfConverter.exe -unlock ozfx3 c:\Maps\Rugen.ozfx3
    Nechybi mi nahodou ta zaremovana knihovna dll, nebo co to k certu je.

    Rugen.ozfx3 jsem vytvoril z any mapy, ma asi 2.5 MB.
    Obe slozky jsou samo na C:
    vkb
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    6

    Zdravím, všem se omlouvám za chybějící DLL u mého prográmku, sám jsem o tom neměl ponětí, dokud jsem to nevyzkoušel na jiném počítači. Nedávno jsem provedl řadu aktualizací a přidal i možnost pro export do PNG, takže tady link na novou verzi i s přiloženou DLL:
    http://www.multiupload.com/M65OJK34Z9
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od hnedka
    Zdravím, všem se omlouvám za chybějící DLL u mého prográmku, sám jsem o tom neměl ponětí, dokud jsem to nevyzkoušel na jiném počítači. Nedávno jsem provedl řadu aktualizací a přidal i možnost pro export do PNG, takže tady link na novou verzi i s přiloženou DLL:
    http://www.multiupload.com/M65OJK34Z9
    Tak stáhl jsem si novou verzi a nefunguje :-(. Je tam soubor msvcr100.dll a OzfConverter.exe po spustění v příkazovém řádku to zahlásí:
    Aplikace nemohla být spuštěná, protože součást MSVCP100.dll nelze najít. Potíže pravděpodobně odstraníte opětovnou instalací aplikace.

    Poupravil by jsi nám to aby to fungovalo prosím?

    Díky Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    6

    Ach jo, naposled kdy jsem to kontroloval to chtělo jen jednu z těch dvou MSVC knihoven (MSVCR100.DLL), kterou ti to nehlásí, tak jsem tam dal jen tu. Dělal jsem pak ještě nějaký změny a nenapadlo mě to už znovu zkontrolovat. No nic, tady je ta verze i s tou knihovnou, snad už to půjde, dej vědět.
    http://www.multiupload.com/D3NGUB17UN
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    0

    Jo jo ted to funguje bez problému ;-). heleť prosímtě nevíš jak by šlo převést velkou 7GB kompass mapu? Program img2ozf zkolabuje nebo on počíta den v kuse, ale pak nevytvoří soubor. Mě nejde o to vytvořit takhle velkou mapu pro oziho ale udelat treba z teto mapy vyrez rozumne velikosti ( jakoby spojeni img2ozf a mapmerge dohromady) jestli chapes o co mi jde. nějaká utilitka by asi byla náročná na vytvoření viď?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    6

    S formátem Kompass obeznámen nejsem, nicméně zkusil bych tohle. Zkoušel jsi s poslední verzi img2ozf? Vím, že jsou upravené pro zpracování velkých souborů, ale nevím, jestli konkrétně pro tenhle případ. Pokud tohle nepomůže, zkusil bych CompeGPS (ten tyhle mapy určitě umí načíst a možná i exportovat) nebo Global Mapper (tam nevím, jestli je podpora). Jestli máš odkaz na nějakou kompass mapu, můžu mrknout.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od hnedka
    S formátem Kompass obeznámen nejsem, nicméně zkusil bych tohle. Zkoušel jsi s poslední verzi img2ozf? Vím, že jsou upravené pro zpracování velkých souborů, ale nevím, jestli konkrétně pro tenhle případ. Pokud tohle nepomůže, zkusil bych CompeGPS (ten tyhle mapy určitě umí načíst a možná i exportovat) nebo Global Mapper (tam nevím, jestli je podpora). Jestli máš odkaz na nějakou kompass mapu, můžu mrknout.
    Ahoj,
    Verzi Img2ozf mám 3,14 nevím jestli je poslední ale myslím si ,že ano. Program CompeGPS jsem nikde nenašel na Windows nemohl by jsi hodit odkaz?
    Jinak tady posílám odkaz na mapu z kompass ;-)
    http://rapidshare.com/files/136248668/Kompass-K4230-Mallorca.rar
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    6

    Zkus novou verzi OzfConvertera:
    http://www.multiupload.com/8XIJ7VFXA1

    Přidal jsem export GMP map, ale zkoušel jsem to jen na dvou vzorcích (ten z tvého odkazu a ještě jeden další co jsem našel). A vzhledem k tomu, že se jedná de facto o konverzi JPG -> PNG, tak je výsledný soubor asi 6x větší než originál, takže ho je vhodné dála upravit (třeba snížit počet barev na 256, což ho sníží na třetinu až čtvrtinu). Nebo to dát rovnou do Img2Ozf a ten už by si s tím měl poradit. Pokud ten tvůj file má fakt 7 GB, tak to převést nepůjde, protože oba ty vzorky, co jsem zkoušel, mají formát stavěný na max. 4 GB. Takže mi kdyžtak z toho 7 GB souboru vyextrahuj prvních několik mega a hoď je někam (preferoval bych megaupload nebo mediafira, na rapidshare už premium nemám), já na to mrknu.

    Přidal jsem i pár dalších věcí pro úpravu MAP souborů.

    Co se týče CompeGPS, dej si do googlu "CompeGPS Land" a najdeš. Ten program je přímá konkurence Oziho a je dle mého lepší a modernější (i když má víc bugů).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. zpětný převod .ozfx3
    Od Gándhí_oldd v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-04-2010, 14:05
  2. převod ozfx3
    Od Jery_ce4you v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 09-06-2008, 00:21
  3. *.ozfx3 a *.map --> co jeste potrebuju??
    Od scerba v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-08-2007, 21:18