Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: M10 - vady na kráse

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    18

    Mám tu jeden problém. Nainstaloval jsem na M10 aplikaci GarminMobileXT s Topo czech 3. Paráda, až na jeden problém. Pravděpodobně se navigace spolu nesnesou, protože mi přestala původní navigace fungovat. To by mi vůbec nevadilo, nejraději bych ji smazal, ale vadí mi ty dvě nefunční ikony, kterých se neumím zbavit. Neřešil někdo podobnou věc?

  2. #2
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Jestli myslíš ty dvě velké ikony dole (viz. obrázek) tak těch se zbavíš jedině že je všechny (ale všechny tři) vyhodíš.
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\ASUS\WatchDog\Home]
    "File"="home.exe"
    To červené smaž a restratuj.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00347793_000_1uh7.jpg 
Zobrazení: 37 
Velikost: 35.8 KB 
ID: 11639  



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    18

    Díky a nejde na ně navázat jiný soubor? Abych je mohl nasměrovat třeba na ten XT? Smazání celé původní navigace asi možné nebude předpokládám.

  4. #4
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Ne, přesměrovat je na jiný soubor (exe) nejde, protože to je všechno nacpáno v tom "Home.exe". Jedině, žy by jsi upravil samotný HOME.EXE,
    ale i tak, to není 100% výsledek.
    Já jsem to vyhodil, včetně těch ikon dole a mám klasický Today s pluginy, které chci a je to

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    18

    napadlo mě ještě zazálohovat exe soubory které se tím spouští a po instalaci Topo je tam vrátit. Pak by předpokládám mohly běžet, ale otázka je jesti zase nezruším tu turistickou.. Navíc nevím jak zjistit které exe soubory to spouští.. Vrátil jsem to totiž zatím do normálu a tu hlášku už si nepamatuju

  6. #6
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    No nevím.... takhle bych se s tím teda netrápil ... máš tam navigační soft navíc, dobrá, tak buď tam budou oba a spouštět se to bude jak to bylo a ten nový soft budeš spouštet někde z Nabídky Start a původní přes původní ikony.
    Nebo ten starý vyházej a je to. Já používám IGO a jen jsem vyhodil ty zástupce z ToDay (ty velké ikony - HOME.EXE), vyházel vše z MyStorage.
    Celá koncepce M10 je vázaná na tu původní navigaci, takže to na hraní moc není. Buď tam bude nebo ne.

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    18

    OK DÍK, odstraním to.



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    18

    ještě dotaz, nezmizí po smazání home.exe ale pak funkce přidávání a odebírání ikon z plochy, která jak se zdá vychází z toho spodního panelu? Jako když kliknu na plochu, podržím to a pak je tam ten režim úprav?

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    18

    Takže instalace Topo czech3 do M10 totálně zruší fungování telefonu. Musím dát obnovení do původního stavu a znova instalovat vše o co jsem přišel...

  10. #10

    HH HH je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    40

    Opravdu nechápu, že se snažíš z M10 vymazat GM XT, aby sis tam následně opětovně nainstaloval to samé. Ta aplikace co je v M10 je upravené Garmin mobile XT :-)

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    18

    Už se nesnažím. Jak jsem psal, instalací Topo czech se tam uplně zrušily funkce telefonu. Ale to, co je v M10 není moc dobrá navigace. Je to jen jakýsi základ. Proto bych z toho nejraději udělal čisté PDA a dal si tam co chci. JEDINÁ dobrá věc na tomto fonu, je gps foťák. Jinak nic.

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    18

    Dovolím si pár postřehů na co jsem ještě narazil a co považuju za problém.
    1/ Použití IGO Primo: Nenašel jsem nikde možnost Přidat položku: vlastní body zájmu. Tzn. že pokud si stáhnu aktuální stavy z www.poi.cz, není možné je zařadit do seznamu?
    2/ Jakmile nastavím navigaci mimo držák, při nasazení přestane fungovat ovládání /tlačítka budou mít aktivní plochu uplně jinde/ Je tedy nutné trasu nastavovat v držáku, což není moc pohodlné. To samé při snímání. Pokud se nevypne před sejmutí, je prakticky nemožné aplikaci vypnout.



  13. #13
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Ne, přidání bodů zájmů přímo v PRIMO bohužel není. Místa na mapě lze přidat pouze do oblíbených.
    Al lze samozřejmě přidat svoje body zájmů, které si stáhneš z poi.cz a to ve formátu KML, to je stejné jako v IGO. nevím co ti nejde .... ?
    Stahneš KML soubor, ten zkopíruješ do \content\USERDATA\Poi\ a je to, mám tam takhle stovky bodů zájmů.

    K tomu bodu dvě co píšeš.... moc nerozumím.
    PRIMO jako takové bylo sestaveno pro PNA zařízení, což jsou jednoúčelové zařízení s rozlišením 480x272, to znamená, že jsou na šířku.
    Pokud máš PRIMO v M10 a chceš to používat, musíš dodržet jednu věc.
    Před spuštěním PRIMO je nutné mít zařízení již otočené na šířku, jinak se to sice spustí, ale ovládání je k ničemu.
    Samozřejmě kdy je M10 v originálním držáku, je to OK, ale když si chceš spustit PRIMO jen tak na stole, musíš si prostě otočit zařízení na šířku.
    K tomu třeba používám jeden upravený MortScript, který jsem si dělal a ten zařízení otočí, spustí PRIMO a po ukončení zase vše otočí na výšku.
    Nebo ještě jiný způsob, mám po 2x stisku červeného tlačítka namapován "Rotate Screen", který to otočí tak, pak spustím PRIMO.

    Taky je vhodné, ale to platí i pro IGO, si nastavit výjimky v BlackListu pro AutoRotation, aby se systém nesnažil sám otáčet tyto aplikace.
    V obecném vláknu to najdeš.


  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    18

    to ano, mám Igo fixně na šířku, ale ten problém tam je. Zobrazení je v pořádku, ale pokud se zadává na držáku, nedá se sundat a pak na tom něco dál dělat. Je nutné na držáku i vypnout. A obráceně. Tak to prostě je.

    kml soubory jsem přidal, ale v seznamu značek se nikde neobjevily, tak nevím... jen pokud přidám soubor poi tak se tam přidá, ale těch není tolik k dispozici a navíc nejsou vždy aktuální

    Rychlosti v obcích skoro nikde nesedí. Skoro v každé mi to do poloviny povolí 90 a ani dlouhodobé změny v rychlosti to moc nezná

    Další problém mám s kapacitou baterie. Pokud mobil trochu víc používám třeba v terénu, vydrží maximálně 3 hodiny, ale spíš míň. Pokud stáhnu jas, nic nevidím. Jak trochu svítí slunko není nic vidět ani s plným jasem. Hledám nějakou rozumnou variantu - solární nabíječku, 2 další náhradní baterie sebou ...

  15. #15
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    553

    Maximálně ti vydrží při navigaci 3 hodiny ? Chápu to správně ,že asi máš zaplou navigaci ,třeba nějaké cyklomapy či turistiskou, a po třech hodinách se PDA vybije? Zkoušel jsem kdysi používat OziExplorer, ale s tak nízkou výdrži jsem se nesetkal. Zkusím to a dám vědět......

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC Touch HD - problém - vady displaye
    Od hacin v sekci Touch HD
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-03-2009, 20:32
  2. MDA Compact SW vady: Přehled, možnost opravy.
    Od JendaV v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-09-2005, 20:38