Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 4 z 5 PrvníPrvní ... 2345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 63

Téma: Problem s GPS Navilock BT-308

  1. #46

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Konektor je sice JACK, ale ten pasuje do te redukce, ktera je u XDAII pribalena - siroky konektor. Slo mi hlavne o ten proud. Diky
    Tak ja jsem si koupil GPS Fortuna Clip-On BT, a ta nabijecka od GPS ma 2 konektory s vetsim prumerem, takze se nevejde do redukce od MDA
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od simonik2
    Zvažuji mezi Clip On a Fortuna GPSmart BT. GPS smart je sice větší, ale má displej a paměť na data. Když jedu na kole, pěšky, tak bych měl dokumentovanou celou cestu a nemusel bych si zapínam PDA. Jaký máte názor vy?
    Mate nekdo zkusenost s GPSmartem? Ma konektor na externi antenu? Jak moc je velky rozdil mezi Clip on pri zaplem Xtracku a GPSmartem?

    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    78

    S napajecem pro BT 308 muzete s klidem nabijeet MDA2 pres redukci. Baterie se nenici, jenom nabijeni trva dele, prave z duvodu mensiho proudu. Mam to vyzkousene.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od karlic
    Tak ja jsem si koupil GPS Fortuna Clip-On BT, a ta nabijecka od GPS ma 2 konektory s vetsim prumerem, takze se nevejde do redukce od MDA
    Sorry, omyl, mystifikace. Tu nabijecku lze pouzit s MDA. Ja jsem omylem pouzil redukci od smartphone, ktera je s MDA totozna, ma jen ten mensi prumer.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    10

    Jelikož jsem si chtěl pořídit BT-308 pročetl jsem si tuto diskuzi. Po zvažování jsem se rozhodl pro Fortuna Clip-on, ale cena mne odradila. PO hledání jsem objevil společnost za louží která prodává i do ČR a ceny přijatelné. Př. HOLUX GR-231 xTrac v&chází i s poplatky na pěkných 4000,- Kč a Fortuna Clip-on je o cca 500,- Kč dražší.
    Jsou zde i další nabídky poradí někdo co pořídit? Viz. odkaz
    http://www.semsons.com/bluetgpsrec.html

    díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2003
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od araya
    Jelikož jsem si chtěl pořídit BT-308 pročetl jsem si tuto diskuzi. Po zvažování jsem se rozhodl pro Fortuna Clip-on, ale cena mne odradila. PO hledání jsem objevil společnost za louží která prodává i do ČR a ceny přijatelné. Př. HOLUX GR-231 xTrac v&chází i s poplatky na pěkných 4000,- Kč a Fortuna Clip-on je o cca 500,- Kč dražší.
    Jsou zde i další nabídky poradí někdo co pořídit? Viz. odkaz
    http://www.semsons.com/bluetgpsrec.html

    díky
    Já si jako náhradu za BT-308 koupil GPS 9537 od Leadtecu cca. za 3.500 s DPH.

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30026

    Je sice pomalejsi, tedy kzurzor na mape se nepohybuje tak plynule jako v pripade Navilocku ale jinak sem jinou nevyhodu nezpozoroval. No a je znatelne levnejsi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    307

    Citace Původně odesláno od Yen
    Já si jako náhradu za BT-308 koupil GPS 9537 od Leadtecu...
    Je sice pomalejsi, tedy kzurzor na mape se nepohybuje tak plynule jako v pripade Navilocku...
    Použij WinFast Navigator/Command... a nastav hodnoty vyšší než 1 v protokolu NMEA na 1. Pak už se bude kurzor pohybovat plynule, bez těch nepříjemných prodlev.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2003
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od windmaster
    Citace Původně odesláno od Yen
    Já si jako náhradu za BT-308 koupil GPS 9537 od Leadtecu...
    Je sice pomalejsi, tedy kzurzor na mape se nepohybuje tak plynule jako v pripade Navilocku...
    Použij WinFast Navigator/Command... a nastav hodnoty vyšší než 1 v protokolu NMEA na 1. Pak už se bude kurzor pohybovat plynule, bez těch nepříjemných prodlev.
    Jéé, nemohl by být prosím trochu konkrétnější? Navigator mám a na možnost nastavování parametrů pro NMEA sem koukal, nicméně co mám konkrétně a na kolik nastavit netuším. Nebyl by howto?

    Díky moc, H.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    307

    V datovém protokolu NMEA jsou defaultně nastaveny GSA a GSV na hodnotu 5, obě nastav na 1. Přenosovou rychlost můžeš zvýšit až na 38400 BaudRate, většina GPS programů ji podporuje. Dáš OK, nové nastavení se přenese do přijimače, což poznáš podle toho, že se sám vypne. Nic zkazit nejde, tlačítkem Default můžeš všechno uvést do původního stavu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2003
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od windmaster
    V datovém protokolu NMEA jsou defaultně nastaveny GSA a GSV na hodnotu 5, obě nastav na 1. Přenosovou rychlost můžeš zvýšit až na 38400 BaudRate, většina GPS programů ji podporuje. Dáš OK, nové nastavení se přenese do přijimače, což poznáš podle toho, že se sám vypne. Nic zkazit nejde, tlačítkem Default můžeš všechno uvést do původního stavu.
    Diky, testnu. BTW: Proc teda vyrobce uvadi prenosovou rychlost 4800 a nevyuzije jako ostatni 38400 k marketingu? Nicmene v te prenosove rychlosti to neni, na tech par znaku textu tech 4800 musi stacit.

    GSA a GSV dělá co přesně? A je k něčemu přepnutí do Sfir? Lze nějak zapnout ty různé módy šetření spotřeby? Mnoho otázek najednou? :P

    dík,
    H.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    307

    Myslím, že všechna ta nastavení jsou jednak vedena snahou o úsporu energie a také je to prostě nastavení výchozí tak jako u GPS programů.

    K sentenci protokolu NMEA:
    GSA - GPS dilution of precision and active satellites
    GSV - Satellites in view

    Zdá se tedy, že změna GSA a GSV na hodnotu 1 (pokud je to ovšem hodnota četnosti intervalu přenosu ve vteřinách, jak se domnívám), by neměla mít vliv na zpoždění kurzoru, a vlastně ani základní přenosová rychlost. Nicméně výše uvedeným přenastavením se kýžený výsledek dostavil. Jsem zvědav na zkušenosti ostatních.

    SIRF je jiný, nový, rychlejší protokol, myslím, že obsahuje pouze surová data, zatím to pokud vím, žádný program nepodporuje.

    Přepnutí do úsporného Trickle Mode WinFast Navigator neumožňuje, u mého předešlého Emtacu to šlo. Ale k šetření energií by asi měly sloužit nastavení prodlev v NMEA protokolu.

    K ostatním pojmům doporučuji tento slovníček, nebo si přečíst Kniha GPS od A do Z (asi si to taky koupím).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od windmaster
    Myslím, že všechna ta nastavení jsou jednak vedena snahou o úsporu energie a také je to prostě nastavení výchozí tak jako u GPS programů.

    K sentenci protokolu NMEA:
    GSA - GPS dilution of precision and active satellites
    GSV - Satellites in view

    Zdá se tedy, že změna GSA a GSV na hodnotu 1 (pokud je to ovšem hodnota četnosti intervalu přenosu ve vteřinách, jak se domnívám), by neměla mít vliv na zpoždění kurzoru, a vlastně ani základní přenosová rychlost. Nicméně výše uvedeným přenastavením se kýžený výsledek dostavil. Jsem zvědav na zkušenosti ostatních.

    SIRF je jiný, nový, rychlejší protokol, myslím, že obsahuje pouze surová data, zatím to pokud vím, žádný program nepodporuje.

    Přepnutí do úsporného Trickle Mode WinFast Navigator neumožňuje, u mého předešlého Emtacu to šlo. Ale k šetření energií by asi měly sloužit nastavení prodlev v NMEA protokolu.

    K ostatním pojmům doporučuji tento slovníček, nebo si přečíst Kniha GPS od A do Z (asi si to taky koupím).
    hmmm, nevim o čem to mluvíte, můžete mi to přiblížit, já jsem u toho leadteku žádné CD nebo něco podobného neměl, kdyžtak mi řekněte jak se to jmenuje, a já si to stáhnu
    díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2003
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od killerGBU
    hmmm, nevim o čem to mluvíte, můžete mi to přiblížit, já jsem u toho leadteku žádné CD nebo něco podobného neměl, kdyžtak mi řekněte jak se to jmenuje, a já si to stáhnu
    díky
    co takhle www.leadtek.com.tw/product/gps/wireless/support nebo tam nekde?

    H.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    24

    Já jsem si v pátek pořídil GPS I-Tec BT-308 a spojil jsem ho s mým iPAQkem od HP. Nejdřív se mi to nějak trošku odpojovalo, ale trošku prolezl vším možným nastavením a už je to v klidu. Doma, když dám na balkon externí anténu, tak mám přesnost zaměření 1,2/2,8 metru. To je asi nejlepší co se mi zatím povedlo Samozřejmě jsem byl zvědav, jak bude fungovat navigace v autě podle mapy (PocketKim) a je to super, jenom mi ta mapa zvukově nesignalizuje křižovatky Nevíte někdo proč? Zvuky jsem nesmazal, tak to nechápu Nemáte někdo nějakej software - mapu? Něco by se hodilo ... komu ne ;-) Stačil by mi pro začátek nějakej software, který by dokázal měřit třeba ajetou vzdálenost a čas. To PocketKim ani GPSinfo neumí
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od kamikadze
    Já jsem si v pátek pořídil GPS I-Tec BT-308 a spojil jsem ho s mým iPAQkem od HP. Nejdřív se mi to nějak trošku odpojovalo, ale trošku prolezl vším možným nastavením a už je to v klidu. Doma, když dám na balkon externí anténu, tak mám přesnost zaměření 1,2/2,8 metru. To je asi nejlepší co se mi zatím povedlo Samozřejmě jsem byl zvědav, jak bude fungovat navigace v autě podle mapy (PocketKim) a je to super, jenom mi ta mapa zvukově nesignalizuje křižovatky Nevíte někdo proč? Zvuky jsem nesmazal, tak to nechápu Nemáte někdo nějakej software - mapu? Něco by se hodilo ... komu ne ;-) Stačil by mi pro začátek nějakej software, který by dokázal měřit třeba ajetou vzdálenost a čas. To PocketKim ani GPSinfo neumí
    muzu se zeptat, jake nastaveni si prolezl? ja si koupil he svemu h1940 tu samou GPS minuly patek a napr. v pocket KIM se mi to odpoji asi po dvou minutach, pokud nechyta zadny satelit. v Ozi se zase stava, ze se obcas na chvili zasekne komunikace mezi PDA a GPS, ale vetsinou se po par desitkach vterin zase obnovi. celkove se tato GPS chova trosku nevyzpytatelne, tak bych uvital jakoukoliv radu. diky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 5 PrvníPrvní ... 2345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. navilock
    Od Vasek666 v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-08-2010, 21:35
  2. přesnost GPS Navilock 338
    Od Beny_ce4you v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-11-2007, 14:29
  3. problém MDA II a GPS modul NaviLock
    Od ladis33 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-01-2005, 12:17
  4. Navilock BT-308
    Od zsadek v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-03-2004, 15:57