Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: WM 6.5 ROM s HTC Sence 2.5 bez SOD

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    117

    Tak už opravdu nevím, ať dělám co dělám, tak se mi nedaří vyřešit problém s SOD na poslední oficiální ROM. Ví někdo o dobře fungující ROM která poskytne stejný komfort používání aniž by trpěla na SOD a problémy s hlasitým handsfree?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    covece ja vubec nevim cim SOD je .... nekdy ho chytnu i na ROM, kde ho normalne nechytam. Nekdo tu na foru tusim psal, ze to je prechodem mezi 3G BTSkama, tak zkus deaktivovat 3G. Jen chci rict, ze vymena ROM nejspis nepomuze. Nekdy mi ta sama ROM hazela SOD nekolikrat denne a jindy prakticky vubec.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    117

    To o te 3G jsem psal ja. zda se ze uz mi ten telefon dava min SOD nez se zaplou 3G ale stejne je to moc.

    Takze asi downgrade co? :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    tezko rict. Ja ted SOD treba nemam vubec - jsem momentalne na venkove a nepouzivam Manilu vubec. Po roce jsem nasel spokojeny stav se zarizenim :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    117

    WM 6.5 bez Manily? Nebo WM 6.1?? Moc si to neumim predstavit, pro rychle uzivani tak nejak potrebuju nejake pohodlne rozhrani. S predchozi ROM jsem nemel problem. Asi ji zitra zkusim nahodit zpatky protoze potrebuju byt bez SOD. Ale bude se mi po zastupcich na hlavni strance a podobnych vecech dost styskat no....

    Mimochodem, kde najit predchozi ROM uz vim, ale kde najit lokalizaci na tuto ROM uz ne :-( Predpokladam ze to neni ta sama co na tu novou :-(

    Nevis kde ziskat oboji? Respektive ceskou verzi Rom s Manilou 2.1??
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    117

    Zajimave, tak jsem udelal HR a nenainstaloval cestinu, cookie home tab a zobrazovani baterie po procentech a vypada to ze to zatim bezi bez problemu...tak uvidime
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    6

    Tohle téma je dlouho bez odpovědi. Už se někomu podařilo zjistit, co způsobuje SOD na poslední oficiální ROM 2.07.401.1? Už dlouhou dobu se snažím příjít na příčinu téhle otravné chyby, ale marně. Na různých fórech jsem se dočetl, že SOD způsobuje přechod mezi BTS či přepínání mezi 3G, ale zjistil jsem, že i když nastavím tyhle věci ručně, na SOD to nemá žádný vliv. Telefon ležící na jednom místě se klidně třikrát denně kousne i když datovou komunikaci má vypnutou.

    Zkusil jsem nepoužívat HTC Sense a používal cca 2 měsíce defaultní obrazovku WM 6.5 a k SOD také dochází, ale v daleko menší míře (max 1 týdně). Dále jsem četl na jiném fóru, že SOD způsobuje nainstalovaná čeština od Sunnysoftu. To jsem ale vyloučil, protože k SOD dochází i bez nainstalované češtiny a jak jsem se dočetl na anglických fórech, s SOD mají problémy i "anglicky mluvící", kteří Sunnysoft lokalizaci ani nepotřebují.

    Zkoušel jsem použít program Task29, který před instalací ROM ze zařízení smaže zbytky těch předchozích ROM. Telefon pracoval na jedničku, dokonce se zdál být svižnější. Nic jiného než ROM jsem neinstaloval, vše vypadalo nadějně, ale hned druhý den další SOD.

    Nechci se vzdát WM6.5 s HTC Sense 2.5 protože je zde spousta "vychytávek", které chci používat. Máte někdo tip na fungující ROM s WM6.5 a HTC Sense 2.5 bez SOD? Klidně i neoficiální.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    me to prijde ze je to flashnuti od flashnuti ... doporucuji JackOS ROM ... rozhodne nejlepsi ROM pro TP2, ktera je co nejvic jako oficialni. Ja s ni SOD napriklad nemel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    6

    Tak jsem narazil na netu ještě na jednu radu a to vypnout "Automatické nastavení podsvícení". A vida, problém s SOD je vyřešen. Už více než týden telefon běží a to bez jediného restartu, což bylo dříve nemyslitelné. Bez SOD běžel maximálně půl dne. Tak to tady píšu, kdyby někdo řešil stejný problém.

    Díky za tip na ROM, ale teď, když se už neseká, zůstanu u oficiální.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    291

    Co je to SOD?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    6

    SOD je zkratka pro "Standby Of Death". Je to stav, kdy se libovolné zařízení zasekne a nelze jej bez restartu normálně používat. V mém případě k tomu docházelo zcela náhodně několikrát během dne. (HTC Touch Pro 2, oficiální ROM 2.07.401.1, Sense 2.5, verze radia 4.49.25.91). Při prozvonění se telefon ani nerozsvítil, ale volaný slyšel zcela normální tón vyzvánění. Při poslání SMS na seknutý telefon přišla doručenka, ale seknutý telefon přitom SMS nezobrazil. Po soft resetu v přijatých žádná SMS nebyla a ani záznam o nepřijatém hovoru. Telefon byl prostě spuštěný, ale na nic nereagoval. Pouze při vysunutí klávesnice rozsvítil podsvícení tlačítek.

    Jak jsem psal výše, už se mi podařilo naštěstí SOD vyřešit nastavením podsvícení displaye z automaticky na ručně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    291

    Aha, díky za vysvětlení. Tento problém jsem měl taky, ale pouze s oficiální romkou, proto šla po týdnu do háje. Češtinu oželím, hlavně že vše funguje jak má. Testoval jsem Romky Core Cell a KWBR, vždy bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    23

    Tak jsem aplikoval tuto radu a vypnul si automatické podsvícení a opravdu jsem byl cca týden bez SOD, pak se objevil cca jednou za týden a postupně to pribývalo až na 4-5 SOD za den. Navíc mi to celkem žralo power, takže jsem to nedávno zase zapnul a již 4 dny jsem bez jediného SOD. Tak nevím, čím to je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    291

    Nedá mi to a musím sem hodit jedno doporučení.
    Už nějaký čas používám ROM od KWBR 2.3 21914 a naprostá spokojenost. Dokonce i komplet CZ funguje a nenašel jsem ani jednu chybu.
    Odpovídat lze po přihlášení