Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 86

Téma: I-Tec PowerBank Pro - Li-Ion baterie 7.2V, 2000 mAh

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    266

    Unikátní Li-Ion akumulátor s nabíjecí soupravou pro napájení fotoaparátů, telefonů, videokamer a dalších elektronických zařízení. Akumulátor má nastavitelné výstupní napětí v rozsahu 3V až 9V a kapacitu až 6 Ah (při napětí 3V). 4 napájecí konektory zajistí kompatibilitu skutečně se všemi zařízeními. Univerzální nabíječka pracuje s napájecím napětím 90 – 240 V (50/60 Hz) a 12 V (do auta) a nabije akumulátor na plnou kapacitu za 4-6 hodin.

    Parametry a specifikace:
    Typ: externí Li-Ion baterie (min. 300 nabíjecích cyklů)
    Rozměry: 135 x 45 x 31 mm
    Hmotnost: 350 gramů
    Kapacita: 3V/6 Ah, 4V/5 Ah, 5V/3,5 Ah, 6V/3,3 Ah, 7V/2,5 Ah, 8V/2,2Ah, 9V/1,8 Ah

    Jaké máte zkušenosti s tímto zařízením? Dostačuje k nabití PDA?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    108

    Už ho shánim. Pak napíšu své zážitky. Vypadá to jako supr věc... )
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    To je jako baterka ktera nabiji jinou baterku? U alzy to stoji tusim sestnact set. To neni zas tak moc.

    Ale nejak jsem to nepochopil s tema koncovkama. To z toho couha nekolik kabelu s ruznymi koncovkami? Pokud jo tak kdo vam zaruci ze tam bude zrovna ta vase? Vzdyt kazda znacka mobilu, fotaku ci pda ma jinej konektor.:?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    108

    Co se týče konektoru, tak strach nemám. Už jsem si vyráběl univerzální nabíječku na PDA, GPS a mobil zároveň. Důležité je to napětí. Redukci si už dovyrobím.
    Co jsem koukal na ty konektory co tam jsou, tak to uspokojí Nokie, LOOXe, NaviLock, Motoroly a se standardní redukcí za pouhých 500Kč i iPAQy.

    U Alzasoftu to mají, ale jsou tam nesrovnalosti s kapacitou, tak jsem jim napsal o opravdové parametry. Existují totiž minimálně dva typy a oni to pomíchali. Píšou tam, že vestavěný akumulátor má 7.2V 2Ah a jedna z výstupních kapacit je dokonce 8V/2,2Ah

    Možná že už konečně udělali to Perpetuum mobile...
    Ale to by bylo asi :$:

    No nic, počkám na jejich odezvu a pak se rozhodnu. Doufám, že to z nich nebudu muset nějak složitě vytloukat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Ty
    Co se týče konektoru, tak strach nemám. Už jsem si vyráběl univerzální nabíječku na PDA, GPS a mobil zároveň. Důležité je to napětí. Redukci si už dovyrobím.
    Ty s iPaqem asi strach nemas, ale ja, ja jsem jenom maalaa sekta:dead:

    S tou redukci na to hodlas popravit dalsi kabel?

    A to napeti, o to bych s moc nebal. Olespon ze skusenosti vim, ze mym adapterem na bedynky se da nabijet kde co:?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    108

    Mno jó, Aceří koncovku neznám...
    S tim adaptérem: Vzal jsem nabíječku na iPAQ a popravil. Dokoupil jsem konektor na Erika a NaviLock a udělal roztrojku. Všichni maj 5V =
    Když se na vstup roztrojky dá lehce sehnatelnej konektor a na výstup adaptéru jeho protipól, lze pak roztrojku připojit na jakýkoliv zdroj (třeba na tento externí ACCU), když mu uděláme hezkou obřízku nebo redukci...

    PS: V Alzasoftu asi někdo , ještě stále se mi neozvali...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    108

    Nákup
    Tak už jsem to konečně koupil. No ale bylo to úsilí. V Alzasoftu vůbec ani nevěděli, co to je, a v eshopu to podle toho vypadalo. Tak jsem to objednal a za měsíc už to konečně přišlo. Vyzvedl jsem si tento poklad a za chvilku pochopil, proč nikdo nic neví.
    Zmatení sama sebe
    Na krabici se člověk ničeho pořádného nedočte (vlastně ničeho), je tam jen napěťové rozpětí 1,5V až 9V. Po otevření krabice jsem zjistil, že rozsah je ve skutečnosti 3V až 9V. Mno nic. Hledal jsem udávanou kapacitu akumulátoru a NIKDE :!: jsem ji nenašel. Zkrátka nevím, co mám
    Kompatibilita
    Nastavil jsem 5V a našel konektor odpovídající napájecímu BT GPS NaviLock a přes redukci i k iPAQu. Musím konstatovat, že to je jediný užitečný konektor, který jsem našel. Ostatní jsem viděl poprvé v životě a ani slibovaný konektor na Nokii tam nebyl. Mno co, stejně Nokii nemám a nikdy nebudu...
    První zkušenosti
    Navzdory všemu jsou mé první zkušenosti pozitivní, i když bych pár věcí udělal jinak. Ale zase za tu cenu je to poklad. GPSka mi běžela 24h v kuse po prvním nabití. Připojoval jsem ji nabitou a nabitou ji i odpojoval, když svítila poslední kontrolka (už jen červená) na PowerBanku. Jednalo se o první nabití, tudíž už by to mělo být jen lepší a lepší. Uvidíme časem, nové zážitky připíšu. Skoro se mi zdá, že by stálo za malou recenzi, i když je to tak jednoduché zařízení...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    266

    Skvělé, konečně dobrá zpráva. Hned šetřím penízky a objednávám. Když už to bylo jednou protlačeno přes obchodníka, tak už to snad půjde nám ostatním lépe. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    108

    Citace Původně odesláno od Erikt68i
    Skvělé, konečně dobrá zpráva. Hned šetřím penízky a objednávám. Když už to bylo jednou protlačeno přes obchodníka, tak už to snad půjde nám ostatním lépe. Díky.
    Mno přeji hodně štěstí. Bylo to fakt těžkopádné a zdlouhavé. Ale zdá se, že to stálo za to...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    288

    Citace Původně odesláno od Anitka
    Citace Původně odesláno od Erikt68i
    Skvělé, konečně dobrá zpráva. Hned šetřím penízky a objednávám. Když už to bylo jednou protlačeno přes obchodníka, tak už to snad půjde nám ostatním lépe. Díky.
    Mno přeji hodně štěstí. Bylo to fakt těžkopádné a zdlouhavé. Ale zdá se, že to stálo za to...
    No me to teda neprijde moc vyhodny.To je jako si koupit hodne tezkou a velkou nahadni baterii.Treba meho Asuse by to dobylo jednou a kousicek by zbyl-ma 1500mAh baterii a u toho zarizeni pisou, ze ma 2000mAh kapacitu.Kdyby to melo treba 3600mAh, coz by i mit mohlo na to jak je to velky, tak by to byla jina vec.Kdyz si koupim nahradni baterii za cca 1200Kc, tak po te co mi dojde zakladni, tak ji jednoduse vymenim a PDA vydrzi 2x tak dlouho.Kdybych misto vymeny baterie pouzil tohle, tak musim jeste cekat, az se mi nabije a stejne nevydrzi o moc dele(navic je rozdil v tom tahat druhou baterii a tohle o poznani vetsi a tezsi zarizeni).Asi je to spis na mene kapacitni baterie nebo jsem neco prehledl:?: .
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Ty mozna. Ja bych k ty nahradni baterii musel tahat jezte kladivo, ktera je este vetsi a tezsi nez PowerBank
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    108

    Citace Původně odesláno od Mightywizard
    Citace Původně odesláno od Anitka
    Citace Původně odesláno od Erikt68i
    Skvělé, konečně dobrá zpráva. Hned šetřím penízky a objednávám. Když už to bylo jednou protlačeno přes obchodníka, tak už to snad půjde nám ostatním lépe. Díky.
    Mno přeji hodně štěstí. Bylo to fakt těžkopádné a zdlouhavé. Ale zdá se, že to stálo za to...
    No me to teda neprijde moc vyhodny.To je jako si koupit hodne tezkou a velkou nahadni baterii.Treba meho Asuse by to dobylo jednou a kousicek by zbyl-ma 1500mAh baterii a u toho zarizeni pisou, ze ma 2000mAh kapacitu.Kdyby to melo treba 3600mAh, coz by i mit mohlo na to jak je to velky, tak by to byla jina vec.Kdyz si koupim nahradni baterii za cca 1200Kc, tak po te co mi dojde zakladni, tak ji jednoduse vymenim a PDA vydrzi 2x tak dlouho.Kdybych misto vymeny baterie pouzil tohle, tak musim jeste cekat, az se mi nabije a stejne nevydrzi o moc dele(navic je rozdil v tom tahat druhou baterii a tohle o poznani vetsi a tezsi zarizeni).Asi je to spis na mene kapacitni baterie nebo jsem neco prehledl:?: .
    Jde jen o to, jak se na to koukáš. Je tu několik skutečností, které komplikují situaci. V PowerBanku je použit měnič, tudíž skutečná kapacita při 5V je pravděpodobně více než 2Ah, a to v poměru 7.2/5 mínus ztráty. Záleží tedy jen na kvalitě měniče. Další věc je, že nikdo (kromě výrobce) neví, jestli tam je ACCU 2Ah. Našel jsem na webu i teorii, že tam je 2,5Ah. Parametry u Alzasoftu praví úplné nesmysly (při ACCU 7,2V 2Ah má jeden z výstupů 7,5V a více než 2Ah). Navíc podle hmotnosti, rozměrů a zkušeností bych ho tipl na vyšší kapacitu.
    Další věc je, jak to budeš používat. Jestli máš jedno PDA a nic k tomu, tak to vyřeší náhradní baterka a je to. Já z toho mohu krmit PDA, GPS a mobil, tudíž užitečnost stoupá, obzvlášť při dlouhých cestách na kole. V hospodě to jen šikovně uklidit do zásuvky a poobědvat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    To chces tahat takovouhle vec na kolo? JA mam strach na nej brat mobil:?

    A navic...vazi to opravdu tech tristapadesta gramu? Od te doby co jsem v ruce drzel takovou tu cernou upeesku tak neverim nicemu co ma baterku. A navic, rikali jste ze u alzy pisou kraviny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    108

    Citace Původně odesláno od CommanderZ
    To chces tahat takovouhle vec na kolo? JA mam strach na nej brat mobil:?

    A navic...vazi to opravdu tech tristapadesta gramu? Od te doby co jsem v ruce drzel takovou tu cernou upeesku tak neverim nicemu co ma baterku. A navic, rikali jste ze u alzy pisou kraviny.
    Jé, to mě zas někdo pobavil...
    Ten PowerBank je právě to nejlevnější, co u sebe budu mít a budu se nejmíň bát to nechat někde nabíjet.
    Jinak digitální váhu nemám, ale o někom bych věděl. Nechám to zvážit.
    Ták. Už je to na cestě. Napíšu přesný výsledek... Co se týče UPSek, tak mají olověný akumulátor, což zaručuje výbornou stabilitu pod stolem. Tohle je Lion, myslim, že bude mít i míň než 350g.
    U Alzy určitě napsali kravinu, protože popsali v detailu produktu perpetuum mobile, dokonce se ziskem. Nejsem příliš sběhlý v cenách perpetuum mobile, ale zdá se mi to příliš lacinné..
    Přesnější výsledky kapacity budu mít poté, co to třikrát vybiju a nabiju, pak za to dám rezistor a nechám to vybíjet a měřit až do bezvědomí (alespoň pro 5V, ostatní pro mne nemá smysl). Zatím jsem to vybil poprvé... )
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    A jeste k prikonu a proudum. Ja jsem mezi moznostmi nastaveni nasel mych 5V/2A a tam se pise 3,6 Ah a to uz je vzhledem k kapacite n30 1 Ah a nevymenitelnosti baterky celkem dobre.

    Kolik ze to stoji?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Simcity 2000 for pocket pc?
    Od fizo1_ce4you v sekci Hry pro Pocket PC
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 03-09-2008, 09:04
  2. upgrade z PPc 2000 na PPC 2002
    Od vmjv_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 12-11-2003, 21:52
  3. Pocket PC 2000 nastaveni DNS
    Od v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-08-2002, 14:31
  4. emulace Palm OS pod Pocket PC 2000
    Od martanx_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-05-2002, 08:01