Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: 3G Vodafone a určení polohy

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    62

    Zdravím, nevím, zda jsem zvolil zrovna dobrou sekci, pokud ne tak se omlouvám.
    V ostravě před pár dny Vodafone spoustil testovací provoz 3G síťě. Vše mi funguje, ale telefon neurčí (např. v google maps) svou polohu a nestáhne si aktuální počasí, protože prostě neví kde je. Trochu sem hledal a zjistil jsem, že to je snad tím, že ty BTSky nejsou v databázích.
    V Brně a Praze je 3G už daleko víéce zaběhnuté a tak by mne zajímalo, zda vám to už funguje normálně, nebo máte stejnej problém
    Díky za odp
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    abys zjistil, kde jsi, tak potrebujes GPSku, takze s BTS to nema nic spolecneho. Pokud chces, aby ti telefon odhadoval pozici na zaklade BTS, tak pouzij toto: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=571266
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    62

    mno nevím nevím.... když vypnu 3G tak to počasí stáhne normálně, ale přes 3G prostě ne... to samé s Google Maps... přes GPRS (EDGE) určí svojí polohu (s přesností cca na 1000m) ale přes 3G napíše že to je nedostupný... docela mě to sere... kdyby to počasí bylo přes GPS tak by se snad normálně stáhlo, což se teda rozhodně nestáhne. ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    DD_ DD_ je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    0

    Je to opakovany problem s Vodafone. Kdyz se rozjizdela 3G v Brne tak byly ty same problemy, po nejakou dobu (cca. mesic) se to bud polohu neurcilo vubec nebo byla ruzne zmatecna.
    V Praze se to chvili delo taky ale po kratsi dobu, takze bych v klidu vyckal. S GPS to nema nic spolecneho, location service funguje prave na zaklade BTSek pri vypnute GPS. Se zapnutou GPS by mel fungovat taky ale ne vzdy je mozne a rozumne zapinat GPS kvuli aktualizaci pocasi napriklad.

    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    62

    a už to teda funguje normálně? Docela mne to mrzí... Mám poslední aktualizace počasí Vlöre, Albania z dovolené....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    V Praze a Brně už to funguje O.K. Zkus to ještě aktualizovat přes wi-fi. Ale mě např. (mám T-mobile) v Praze nádherně ukazuje i městské části, ale na severní Moravě, přesněji v Příboře mi to ukazuje Moravia-Silezia a občas česky Moravskoslezský (logiku kdy ang. a kdy čj. jsem nevypozoroval).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    62

    i to ukazovalo taky městské části.. Pustkovec, Poruba, Martinov, když jsem byl v centru ostravy tak psal přímo Ostrava...
    doufám, že bude ssituace lepší
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    0

    V Karlových Varech mám úplně stejnou zkušenost s 3G od Vodafonu jako v prvním příspěvku - na filmový festival slavnostně spuštěno 3G, ale nešlo mi aktualizovat počasí a nefungovala ani poloha v GoogleMaps. Teď už jsem mimo Vary, takže nevím jestli už to funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    21

    Počasí mám v Ostravě funkční , Google jse nezkoušel ale zkusím.
    Edit: polohu na Google maps / modrá tečka / určen, ovšem nevím jestli tomu nepomoho domácí wi-fi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    62

    si wifinou mi to funguje taky naprosto v pohodě, to mi stáhne i počasí přímo pro pustkovec (i když bydlím kousek od něj)... ale přes 3G nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    DD_ DD_ je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    0

    No jasne musite proste pockat az Google aktualizuje a prida nove 3G BTSky do databaze. Nic jineho s tim neudelate. Ze to s WiFi funguje je protoze Google mapuje i Wifi site .. viz nedavna afera se skenovanim wifi ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    62

    jj o té sem četl Docela mne mrzí to počasí... myslím si, že pány z accuweather nebude vůbec zajímat že někde v ostravě sou nové 3G BTS
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    DD_ DD_ je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    0

    To neni o panech s accuweather, to je o Googlu. Geolokaci poskytuje google, aplikace pocasi pak jen podle toho kde je tak stahne odpovidajici pocasi z Accuweather.
    Google proste rekne podle BTSek tedka jsme v Ostrave, a aplikace pocasi stahne z Accuweather pocasi pro Ostravu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    62

    jo takhle... no, tak budeme pánům z Google pomáhat aspon tím, že se budu googlamaps zapínat se zaplou GPS
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    62

    tak všechno funguje jak máš, měl jsi pravdu DD... ) Děkuju za odpověd )
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. ROM version vs. země určení
    Od TomBiker v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-04-2010, 13:53
  2. Igo a presnost polohy
    Od guard_ce4you v sekci iGO
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 26-10-2006, 13:00
  3. Nejpřesnější zaměření polohy
    Od Naj_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 18-09-2006, 20:24
  4. Aktualizace polohy
    Od Viktor Čistič v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-04-2006, 08:35
  5. Urceni polohy pomoci BTS na MDA
    Od kopec_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-03-2006, 21:27