Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 46

Téma: Android a HD2

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    112

    Portace softwaru je proces přenosu počítačového programu programu na jinou platformu, přičemž se využívá portabilita zdrojáků .......v obecné rovině bych si dovolil tvrdit, že k tomuto kroku cosi potřebuji, a nutně mě napadá TO něco Něčím spustit......ale jelikož se jedná a dvě odlišné platformy OS.. a jak se snažím vysvětlit, že v žádném případě nespustíme ze samotného linuxu s jakýmkoliv typem jádra ani z wm tak se lze celkem snadno také dočíst na dev. proč byl napsán haret-co to vůbec je -proč je nutné jej použít a hlavně jeho funkci.Myslím že cotulla popisuje a rozebírá problematiku lépe a mnohem obšírněji a také dost podrobně vysvětluje rozdíly emulátorů v aplikacích (her,dos aplikací,linuxu,mc a platforem wince)
    Ale je pravda ... toto by bylo jen slovíčkaření..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Myslím, že v tomto případě nejde o slovíčkaření, ale asi zcela rozdílné chápání (nebo nepochopení) termínů. Mějme původní software, ať už je to aplikace nebo OS. Portace znamená, že se v původních zdrojových kódech přidají místa, která řeší konkrétní situaci pro daný OS (při portaci programů) nebo hardware (při portaci OS). Emulace znamená, že původní soft zůstává v původní, nezměněné podobě a na nové platformě se mu vytvoří virtualizované prostředí, ve kterém původní soft (opět podotýkám, bez ohledu na to, zda jde o aplikaci nebo OS) běží, aniž by měl tušení, že běží na zcela jiném OS/HW, než pro který byl původně určen..

    Případ portovaného Androida na H2 je myslím vcelku jednoznačný. HARET je použit pro zavedení linuxového jádra, které následně přebírá řízení. Nejde tedy o žádnou emulaci, protože HARET nevytváří virtualizované prostředí. Opakuji ještě jednou, že HARET je primárně bootloader, zavaděč linuxového jádra a v druhé řade nástroj pro získávání nízkoúrovňových informací o hardwaru. O žádné emulované vrstvě, ve které by linuxové jádro běželo, nemůže být ani řeč.

    Každopádně tak či tak, Android pro HD2 mi silně připomíná Android pro HD. Tzn. neskutečně dlouhé čekání, z počátku povzbudivé výsledky, ve finále něco, co se dá ukázat kamarádovi v hospodě (nebo s čím si lze chvíli vyhrát, třeba zkoumat, jak se daný OS chová), ale něco pro reálnou práci naprosto nepoužitelného (stabilita, výdrž, podporovaný HW). Na jednu stranu před autory portu smekám (já bych na to neměl ani čas, ani chuť a ani schopnosti), na druhou stranu ale nemám problém říct, že výsledek je bohužel přes všechno úsilí velmi slabý.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    112

    .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    29

    chci se zeptat,jak vám funguje telefonování? Mi si druhá strana většinou stěžuje že mě neslyší nebo slyší velmi špatně,že prý je slyšet jakési bublani. Bootuju to na poslední české T-Mobile ROMce. Nevíte prosím jestli je řešení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    125

    Od posledního příspěvku koukám uplynulo už hodně vody, mezitím se Android stal natolik stabilní, že ho na HD2 používám už téměř výhradně, v podstatě jako hlavní OS. Abych si nemusel vše pamatovat, rozhodl jsem se sepsat své poznámky na tento malý webík:

    http://android.atomsoft.cz/

    Nemám s tím žádné velké ambice, jde fakt jen o souhrn poznámek a informací týkající se především HD2 ale i Androida obecně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    mam par dotazu...
    proc rozbihate OS na zarizeni, pro ktere neni urcen? proc si nekoupite pristroj s androidem?

    rad bych vas poprosil o vysvetleni vyhod Androidu oproti Win Mobile... sedm let velmi intenzivne vyuzivam Win Mobile, vesmes pro praci, ne toliko na hrani, a tak mam trochu obavy z noveho systemu. Chci se Androidaru zeptat na par veci:
    1) jak se to synchronizuje s Outlookem?
    2) jak se to synchronizuje s Exchangem?
    3) kde se na to nakupuje software?
    4) jake na tom slapou navigace?

    Android jsem videl "z rychliku" (ma to kolega, chvili jsem si s tim hral) - je to fakt rychly, ale vyse uvedene dotazy (resp. neznalost odpovedi na ne) me donutily koupit HD2 s windowsama, kde mam jistotu, co mi na tom pobezi a co ne... podotykam, ze jsem velmi konzervativni...

    dekuji za odpovedi
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Poslední verze Androidu je již celkem použitelná. Ne že by všechno šlapalo na 100%, ale omezení už nejsou tak drastická, potvrzuji poměrně dobrou zkušenost i po týdenním provozu pouze na Androidu.

    Předřečník se ptá, proč koupit HD2 a cpát na to Android a nekoupit rovnou něco s Androidem. Za sebe mohu odpovědět - zaprvé nic s 4,3" displejem (na který jsem si moc zvykl) a Androidem neznám, zadruhé v době, kdy jsem HD2 pořizoval, nebyl Android ještě tak použitelný a zatřetí - jak jsem teď napsal, použitelnost Androidu je celkem vysoká a navíc se mohu, kdybych to potřeboval, kdykoliv vrátit k WM.

    Co se týče mých negativních zkušeností:
    - mizerně funguje SIM Toolkit. Resp. když funguje, je podstatně rychlejší i příjemnější než ten z Windows Mobile, nicméně občas se mi stane, že ikona "Nástroje SIM" zmizí a ani přijaté bankovní zprávy se mi nezobrazují
    - baterka na maximu ve WM v Androidu ukazuje 84%
    - občas se dost dlouho probouzí po stisknutí tlačíka telefonu či domečku, tím dost dlouho myslím v horším případě i desítky sekund
    - nejde pořádně kompas, 5MPX foťák a mám pocit, že ani přednačítání almanachu (QuickGPS)
    - signál Wifi to ukazuje IMHO +-autobus. V místě, kde nemám šanci se připojit, to ukazuje 2 čudlíky ze 4, přičemž když se pokusím v tu samou chvíli připojit na nějaký web, samozřejmě je spojení nedostupné
    - menší výdrž než s WM
    - nefungujou LEDky
    - nenašel jsem funkční SW pro nahrávání hovorů
    - naprosto mizerná práce s kancelářskými dokumenty. DOC jde ještě jakž-takž otevřít, ale to tabulky snad vůbec, XML verze dokumentů vůbec, OpenOffice.org vůbec
    - dementní rozlišení fotek u kontaktů s maximálními 96x96 pixely
    - chybí slušná navigace typu iGo Primo. Navigon je znozecnost, Sygic také (aspoň na WM), prý je slušný CoPilot
    - absence aplikací typu SmartŘády, SmartMaps. Ano, máte-li neomezený datový plán, tak to nevadí, nemáte-li, budete smutnit
    - narozdíl od relativně inteligentního PocketOutlooku nejsou v mailech podtrhávána telefonní čísla, takže kdo byl zvyklý v mailu klepnout na telefonní číslo a potvrdit vytáčení, tak v Androidu zapláče
    - Opera Mobile na WM mi přišla použitelnější než Webkit. Sice ten umí multitouch, ale krkolomě se ovládá - chybí úvodní stránka s výběrem webů, záložky nejdou házet do složek, taby se spravují blbě
    - není slušná podpora pro úkoly. Na WM sice taky ne, ale dá se s tím žít i se standardní aplikací
    - omezený počet hlavních obrazovek spolu s neefektivně využitým místem znamená o něco horší použitelnost než u WM

    Jinak zkušenosti víceméně kladné - ovládání oproti WM špičkově příjemné, rychlost celkem úchvatná, protože i 1GHz CPU na WM se dal celkem snadno uvést do stavu, kdy měl člověk pocit, že 2MHz Z80 byla rychlejší, aplikací taky dostatek a funkčnost hardwaru slušná. Když na to po sobě koukám, o Android bych si ani kolo neopřel, ale vzhledem k tomu, že ho už týden používám jako hlavní systém, mohu říct, že rychlost, stabilita a inteligentní ovládání jsou takové trumfy, že to přebije celý seznam problémů uvedených výše. Aspoň nyní, uvidíme, co budu říkat za měsíc.

    Jinak Exchange ani Outlook nepoužívám, synchronizace se službami Googlu (mail, kalendář...) samozřejmě špičková.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    125

    Přesně tak. Ten důvod mi přijde naprosto jasný, portace na HD2 mi dala možnost Android vyzkoušet opravdu důkladně a zatím to vypadá, že mi dá i možnost u něj zůstat bez nutnosti kupovat po roce zase další HW. Na stolním PC nebo NB si taky mohou svobodně zvolit jiný OS než se kterým mi byl dodán, tak proč ne na mobilu ;-)

    Zaujal mě ten SIM toolkit, já měl na WM neustále nějaké problémy právě se SIM toolkitem, hlavně když jsem přijal bankovní správu a nechal ji zobrazenou, tak další už prostě nepřijde, ani po jejím zavření, je potřeba restartovat mobil a tohle se mi bohužel stalo už i na Androidu, takže striktně dodržuji, po přečení smazat, ukončit relaci a pak teprve posílat další zprávu.

    Jinak většina zmíněných nedostatků jde vyřešit doinstalováním té správné aplikace, vybírat jen z těch co jsou free, samozřejmě znamená (i když ne vždy), že se musíte spokojit s tím horším. Třeba jako spouštěč doporučuji Launecher Pro Plus (bez plus je zdarma, v plusu jsou navíc jen widgety). Může to pak vypadat třeba takto.

    Jinak mě toho na Androidu nadchlo daleko více věci než jen svižnost a pohodlné ovládání.
    Především mě zaujala provázanost jednotlivých aplikací, díky koncepci systému založeného na událostech.
    Jakmile dám z jakékoliv aplikace sdílet, tak mi to nabídne všechny nainstalované aplikace, které jsou schopny sdílet daný typ media.
    Jakmile dám v jakékoliv aplikaci zobrazit na mapě, nabídne mi to všechny nainstalované mapy.
    Pokud nejsem spokojen s jakoukoliv části systému, tak prostě nainstaluji jinou a všechny ostatní aplikace fungují, jako kdyby se nic nestalo
    Pamatuji jaký byl na WM vždy problém nainstalovat třeba kalendář a donutit třeba HTC Sense, aby ho používalo místo toho svého.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Ano, tím pohodlným ovládáním jsem myslel nejen to, že při návrhu systému prostě někdo přemýšlel - tzn. příjemně velké písmo, příjemné ovládání rukou, ale i geniálně navržený systém provázanosti aplikací díky základnímu elementu nikoliv aplikace, ale "aktivita", kdy prostě aplikace svou funkčnost člení do aktivit, a ty je pak možné naprosto bez problémů volat z jiných aplikací. Je navíc docela komické, že takovýto dobastlený Android je stabilnější než WM. Ty jsem musel minimálně každý 2. den restartovat, protože buď tuhly, něco nefungovalo a nebo ještě lépe to ukazuje 130MB volného místa a aplikace hlásí, že nemají dost paměti pro spuštění (včetně těch základních, kterým stačí 10M).
    Přitom to není tím, že na WM jsem měl nainstalováno poměrně dost (vesměs placeného softu) a na Androidu nemám nic. I Android už mám plný kde čeho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    0

    mam tokový problém, android nahraju na kartu a pote ho chci spustit nalitne tam to načitání to se pochvíli rozpline a nic se nedeje.. čekam 15 min a pořád nic tak nakonec vždy reset... nevíte co stím..?? děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    9

    a mas v zarizeni nahrane novejsi radio? android potrebuje radio 2.10.50 nebo novejsi... pokud mas zarizeni "z kramu" tak tam bude 2.07... a to nestaci. a popisovany stav tomu odpovida (ze se zarizeni sekne s cernym displayem)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    0

    ano je tam starší radio, a pokud tam nahraju novejší tak nezmeni se neco k horšímu ve windowsu..? a kde ho popř. seženu dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    219

    Pokud nahrajes novejsi verzi Radio, tak si spis jeste polepsis, napr: lepsi signal, baterka dele vydrzi, lepsi gps atd. Ja ted treba pouizivam posledni verzi a nemuzu si stezovat. Stahuj a procti tady http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=611787
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    125

    Tady je kompletní rozcestník se vším o flashování HD2: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=621930
    Je tam i odkaz na youtube video s návodem jak aktualizovat RADIO rom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    125

    S twitteru:
    CotullaCode
    okay... wanna news? yes, they shocked even myself. Look video: http://cotulla.pp.ru/leo/WP7S/VIDEO0243.mp4 This is just demo :-)
    Zajímavé, že?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Android
    Od rriha v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 01-12-2010, 13:34
  2. Android vs. WM
    Od lubos.rimal_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-04-2010, 08:08
  3. Android na TP2
    Od Bobanovicz_ce4you v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-02-2010, 15:59
  4. Android 2.0 do HTC HD
    Od nwagner v sekci Touch HD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-12-2009, 10:39
  5. OS Android
    Od gymko v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-12-2007, 12:32