Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 27 z 27

Téma: Wifi z PDA na PC

  1. #16
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    1. Ad-hoc spojeni je v pohode, zkousel jsem na notebooku s WiFi a par zarizenich. Staci jen spravne nastavit IP (i kdyz diky tomu pseudonahodnemu vyberu Microsoftu se to vetsinou spoji i kdyz to necham byt) a muze se komunikovat navzajem.

    2. Pokud chcete jit dal, uz to neni tak easy. Nebudu uvazovat situaci, ze budete na PDA pouzivat plnohodnotnou IP a na notebooku ji budete routovat dal, to se tyka tak 0,1% uzivatelu. Vsichni ostatni maji neverejnou IP, takze ji stejne prvni dobre nakonfigurovany router zahodi.

    Resenim je nainstalovat na desktop nejaky proxy server a pak to bude fungovat pekne (alespon na web). Pripadne dalsi proxy veci, ale to uz je na dlouhe povidani
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od george2004
    Když si koupím kartu na http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25239 tak můžu z PDA tisknout, jít na internet,... nebo si musím koupit přístupový bod?
    Ted koukam, ze to je PCI karta do desktopu. Takze jeste pro upresneni:

    1. Vytvorite spojeni mezi PDA a desktopem. Desktopu date IP 192.168.100.1, PDA date na konci dvojku.
    2. Na desktopu samozrejme musite mit nejake pripojeni do Internetu (modem, kabel...)
    3. Pokud mate nejaky rozumejsi system, tak to jde delat primo pomoci tzv. Sdileni pripojeni k Internetu, ale ja si s timto moc nerozumim. Ja nainstaluji nejakou free proxy (napriklad tady, ja pouzival ten AnalogX), nastavim, nastavim i PDA a uz webuju.
    4. Pokud chcete vetsi komfort, tak kupte nejake WiFi AP, pak by to melo fungovat bez omezeni i proxy serveru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    3. Pokud mate nejaky rozumejsi system, tak to jde delat primo pomoci tzv. Sdileni pripojeni k Internetu
    Pro většinu uživatelů jednoduchá varianta a hlavně lehce nastavitelná. WinXP Prof. ještě poskytují tzv. Network Bridge (což je routování pomocí NATu) - přemostění dvou síťových připojení (typicky internetové připojení + druhá Wi-Fi/Blutetooth síť)
    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    4. Pokud chcete vetsi komfort, tak kupte nejake WiFi AP, pak by to melo fungovat bez omezeni i proxy serveru.
    Rozhodně doporučuji nějaký jednoduchý AP pořídit - už jenom vzhledem k možnostem rozšíření a konfigurovatelnosti. Nestojí moc a svůj účel plní naprosto bez problémů a nemusí se nastavovat typ Wi-Fi připojení, pokud ho používáte i jinde (ad-hoc x infrastructure)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od eXEden
    Rozhodně doporučuji nějaký jednoduchý AP pořídit - už jenom vzhledem k možnostem rozšíření a konfigurovatelnosti. Nestojí moc a svůj účel plní naprosto bez problémů a nemusí se nastavovat typ Wi-Fi připojení, pokud ho používáte i jinde (ad-hoc x infrastructure)
    Jen me tak napada - bacha na sousedy Nikdy jsem nejake to jednoduche AP nemel v ruce, ale osobne bych zvolil nejake, co umi blokovat pristup napr. podle MAC adresy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od eXEden
    Citace Původně odesláno od george2004
    Když si koupím kartu na http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25239 tak můžu z PDA tisknout, jít na internet,... nebo si musím koupit přístupový bod?
    Abych pravdu řekl, nikdy jsem ad-hoc propojení nezkoušel. Teoreticky by neměl být problém se sdílením internetového připojení na PC pro PDA - otázkou je jestli ho PDA v ad-hoc módu bude schopno použít. Jak máš doma udělaný internet (vytáčený, Chello, Karneval, ADSL, ...) ?
    Internet máme sdílený v baráku a potom to jde přes satelit k poskytovateli. Internet mám od INDOR
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Jen me tak napada - bacha na sousedy Nikdy jsem nejake to jednoduche AP nemel v ruce, ale osobne bych zvolil nejake, co umi blokovat pristup napr. podle MAC adresy...
    Stačí, když jde AP zakázat vysílání SSID
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    15

    Když si koupím wifi sítovku http://www.dxt.cz/detail.php?ID=2112 do PC která podporuje peer-to-peer tak me pujde na PDA internet?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od george2004
    Když si koupím wifi sítovku http://www.dxt.cz/detail.php?ID=2112 do PC která podporuje peer-to-peer tak me pujde na PDA internet?
    No to jsme se Vam snazili v predchozich prispevcich zodpovedet Ano, pujde, ale budete si to muset spravne nakonfigurovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    82

    Pořídil jsem si dnes Access Point D-Link DWL-700AP v ceně pod 1500 bez DPH.

    1) Krásně funguje přístup na Internet i do sítě kdekoliv v domě.
    2) Ještě krásněji funguje ActiveSync přes Wifi!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    Tak by mě zajímalo jestli skoro po dvou letech toto někdo nevyřešil? Pro jistotu: Lze použít PDA s wifi jako externí wifi síťovou kartu? Nebo jinak, jde přemostit připojení noutbuku a pda s wifi? Zní to pořád nějak zmateně... Prostě dejme tomu máme veřejný přístupový wifi bod. Jde se na něj připojit z noutbuku přez wifi v pda?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ne, to ani vyresit nepujde...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    97

    Jedině by se musel objevit program jako je "Bezdrátový modem"v MDA ,ale aby zprostředkovával spojení wifi a né gprs. Možná,že stačí jen nějaká malá úprava.
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-02-2008, 10:39
  2. X500 - WIFI - GPRS - IE a ICQ se stále připojení na GPRS, místo WIFI
    Od Georf_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-04-2007, 11:15
  3. asus 636 wifi+nb bez wifi
    Od misoka_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-09-2006, 18:51
  4. PWP-1 WiFi SmartPhone - první smart s WiFi, Skype a VoIP
    Od Zdenek Malinsky v sekci Zbývající značky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-10-2005, 19:57
  5. Problem so zdielanim internetu v skratke wifi-lan-wifi
    Od LX v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-07-2005, 21:28