Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Zamrzání telefonu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    9

    Ahoj,

    stalo se někomu, to že mu zamrzl telefon a musel ho restartovat tlačítkem pod krytem?

    Přesněji stává se mi, někdy 2x za týden jindy třeba 1x za 14dní, že mi telefon přestane reagovat a musím provést restart pomocí tlačítka pod krytem.
    U telefonu nejde zapnout displej, nereaguje na příchozí hovory (zavolám si z jiného čísla, hovor normálně vyzání, ale můj telefon se nerozsvítí ani nehraje vyzváněcí melodie), telefon neregistruje ani připojenou nabíječku či vyndání stylusu. Po restartu je vše ok.
    Zkoušel jsem hard reset, nainstaloval si programy a tak na dva měsíce používání bylo všechno ok, pak tel.začal o5 zamrzat.

    Mám oficiální ROMku od HTC s win.mobile 6.5 CZ.

    Ještě než udělám další hard reset, tak Vás žádám o radu jestli jste už neco takového viděli a jestli to třeba není na servisní opravu či tak něco.

    Novou ROMku s Win 6.5.3 nechci, přečetl jsem si o ní dost negativních věcí. A nějakou neoficiální také zatím nechci z důvodu zachování záruky.

    Předem Vám děkuju za jakokouliv odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    na TP2 se to obcas deje. Je to ROM od ROM a flash of flashe .... nevyzpytatelny :-/ A bylo to treba i 2x za den.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    62

    Čauky, taky mi tohle muj Diamond II dělal s původní ROMkou když jsem ho cca před měsícem donesl z obchodu a začal to dělat asi po měsíci používání. Hned jak vyšla nová ROM na
    Kód:
    http://www.sunnysoft.cz/htc/
    tak jsem si ji nainstaloval a tenhle provblém se víceméně přestal objevovat. Nicméně je jinej problém a to ten, že občas nezazvoní SMSka a telefon jenom vibruje... Člověk si nevybere, Diamond II je asi dost problémovej
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Pokud pravidelně, nejlépe každodenně, zálohuješ (každý s tím začne, teprve až přijde o data ), tak můžeš v backup manažeru nastavit, aby se po záloze udělal soft reset a tím se těmto výše uvedeným problémům dá vyhnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    9

    Naučil jsem se zálohovat už v minulosti na počítači :-) Zálohy provádim průměrně 2x do měsíce, podle potřeby i častěji (v PC i v mobilu). Nastavení každodenního zálohování s automatickým restartem zní jako dobrý nápad, ale aby to fungovalo, musel bych zrušit požadavek na vložení PIN kódu což zase vede k jiným rizikům.

    Asi zkusím cestu upgradu na novou ROMku s win 6.5.3. Ikdyž se tam vyskytují jiné již zmíněné problémy, tak si myslím, že bude menší zlo když mi nezazvoní SMSka než když úplně přestane reagovat telefon, který potom musím "rozebrat" a provést restart.
    I když u nové ROMky údajně telefon zamrzá při práci se SMS, takže by to bylo z bláta do louže.
    Ještě si znova projdu celé téma věnované přechodu na novou ROMku a potom se uvidí co bude dál (zda další hard reset nebo upgrade).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    4

    Asi tě nepotěším, ale začal jsem mít ten samý problém při přechodu na ofiko 6.5, nepomohl několikanásobný flash. Prodejce mi pouze radil, ať pošlu přístroj do servisu. Když vyšla 6.5.3 ihned jsem provedl flash. Objevilo se několik nových problémů, ale ne tak zásadních jako je zamrzání. To trvalo cca týden a zamrzání bylo zpět. Nepomohl ani softreset. Večer v cc 22.00 jsem ho provedl a ráno zamrznuto. Protože potřebuji být neustálo on-line a závisí na tom moje práce, tak jsem přešel na neofiko ROM (Energy) a nemám problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Nemůže to dělat nějaká aplikace? Zkoumali jste? Zkoušeli jste s prázdným PDA = jen nasypaná PIM data, bez aplikací 3. strany?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    4

    Když se to stalo poprvé, provedl jsem hardreset a nechal ho čistý. Vydrželo to cca 2 dny. Nejdéle bez zamrznutí jsem vydržel 6 dnů. Někdy naopak 3x za den. Jak říkám s Energy se mi to nestalo a mám v tom nasypáno docela dost aplikací.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    Nemůže to dělat nějaká aplikace? Zkoumali jste? Zkoušeli jste s prázdným PDA = jen nasypaná PIM data, bez aplikací 3. strany?
    Ja jsem si po hard resetu nainstaloval vsechny programy a odhadem 2 mesice pouzivani bylo vse v poradku a potom z nicehoz nic opet zacal telefon zamrzat.
    Po instalaci programu jsem uz zadne nove neinstaloval. Telefon jsem pouzival na volani, SMS (casto pres program Dreamcom SMS) a MMS, na kazdodenni probouzeni (G-Alarm), prohlizeni www pomoci Opery mobile 10 (finalni verze), ICQ chatovani pres qip mobile, stahovani pocasi, poslouchani MP3, obcas jsem se podival na google mapy, neco vyfotil, naplanoval v kalendari a tak.
    Jednou za cas jsem udelal pro jistotu soft restart aby se uvolnila pamet.

    Pokud by to bylo zpusobene nejakym programem, neprojevilo by se to hned po instalaci toho programu?

    EDIT:// Jeste me napadlo otestovat mobil antivirovym programem (F-Secure - Mobile Security) na pritomnost viru, ktere by mohli treba zpusobovat probelmy...system je cisty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    32

    Ještě bych zkusil jednu možnost. Může to být nastavením datových přenosů. Na xda-developers se to řešilo. Když jsem si pořídil Diamonda2, šel mi stroj bez jediného restartu několik týdnů. Pak jsem si zaplatil a povolil data a po nějaké době se začaly restarty množit. Minimálně jeden za dva dny. Dočetl jsem se, že by zamrzání (mobil se neprobere ze spánku) v některých případech mohlo být způsobeno přepínáním mezi 3G a jinými typy sítí. Minulý týden jsem zkusil přenastavit telefon (nastavení telefonu-Pásmo z původního "Vyberte typ sítě: Auto" a "Vyberte pásmo GSM/UMTS: Auto" na "GSM" a "Auto") a zatím jsem pět dní bez restartu a bez zamrznutí. Sice mi teď nejde 3G, ale na služby, co používám, ho nepotřebuju. Navíc jde v případě potřeby povolit naopak jenom 3G.
    Testuju dál, pokud to zamrzne, tak dám vědět.
    Mám W6.5, ROM 2.16.479.1, Radio 4.49.25.17.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    62

    čauky, mám všechno na auto stejně jako ty, v Ostravě u Vodafone 3G sítě nejsou, takže nevím, zda opravdu nefungují nicméně plánuju výlet do brna tak to tam chci zkusit No, ale i když mám vše na AUTO, tak telefon občas ve spánku zamrzne a nelze ho probudit
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Ondrowicz
    nastavení telefonu-Pásmo z původního "Vyberte typ sítě: Auto" a "Vyberte pásmo GSM/UMTS: Auto" na "GSM" a "Auto")
    Nastaveni site na GSM a pasmo na AUTO mam uz od hard resetu, nekde jsem cetl, ze se tim o neco prodlouzi vydrz na baterii a tak jsem to ihned tak nastavil. A telefon mi zamrza.
    Jinak pripojeni pres GPRS/3G mam zakazane pres MoDaCo - NoData, na internet se pripojuji jen pres wifi.
    Pri prvnim zamrzani jsem mel podezreni na Skype Mobile, byla to posledni aplikace kterou jsem instaloval pred vznikem problemu...odinstalaci se ale nic nezmenilo a po hard resetu jsem si skype opet nainstaloval (kvuli overeni) a telefon byl cca 2mesice ok.

    Osobne by mne take lakala nejaka Energy ROM, ale obavam se ztraty zaruky...obnoveni originalni ROMky by asi bylo mozne, ale nepoznaji v servisu,ze byl telefon odemceny? Pri moji smule by se s telefonem stalo neco, co by zpusobilo, ze by nebylo mozne obnovit puvodni ROMku (napr. odesel by displej).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    32

    Už to je týden bez resetu...
    Ovšem je pravda, že si nemůžu být 100% jistý, že to bylo opravdu nastavením sítě. Minulý týden jsem měnil i pár nastavení v Touch Tools (měl jsem vypnuto, aby se telefon vzbudil při příchodu SMS a navíc jsem měl vypnuto propojení SMS s TouchFlo), ale to se mi nezdá tak zásadní. A taky (ale to už možná před delší dobou) zapínám na noc režim Letadlo, aby mě mobil nerušil kvůli příchozím mailům atd. Ostatních zásahů si nejsem vědom.
    Osobně jsem se taky bál odemykání telefonu a nahrátí EnergyROM (i když by vše mělo jít vrátit do původního stavu, že nikdo nic nepozná). Ale už jsem rozhodnutý, že pokud se zamrzání opět objeví, tak ji nainstaluji.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zamrzání systému
    Od StrikoIV. v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 08-03-2009, 17:59
  2. C550 - zamrzani
    Od jenik82 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-02-2007, 19:00
  3. zamrzání na 0:00
    Od mike99 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-11-2006, 14:09
  4. Zamrzání obrazovky
    Od gorgon_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-04-2006, 17:37
  5. Zamrzání MDA/XDA 1
    Od Feel_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-06-2004, 12:53