Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: HP 4700 filesys

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    9

    Zdravám vás,

    mám na svém PDA menší problém a to je ten, že se mi pda sem tam začne kousat a když se podívám do spuštěných procesů tak soubor filesys.exe maká na 60 -90%. vÍm, že jse to tu řešilo pro WM 5 ale já mám WM 6.1 hp4700_2.08.27_b20764_phamquang. Ale měl jsem i jiné romky WM 6.1 a dělaly mi to taky. Prosím o nějakou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    9

    Tak co lidicky nikdo neumi poradit? Nebo aspon vysvetlit co a jak ten filesys funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Hledal jsem, ale marně. Všude jen popis tohoto problému, ale bez odpovědi. Bohužel... filesys.exe je základní komponenta systému a pokud zblbne, je problém. Občas problém vyvolá nějaká aplikace třetí strany, dělá to i čisté zařízení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    Asi takto, 4700 bohužel obsahuje nevhodnou verzi Flash pamětí a MS od WM5.0 změnil práci s pamětí, což dalo vzniknout filesys.exe, který je zodpovědný za "pořádek" ve Flash , jika řečeno pokud cokoliv zapíše byt jediný bite do Flash dříve nebo později příjde ke slovu filesys.exe a pokusi se data ve Flash "srovnat", bohužel to co u spravného typu flash pamětí trbá 1ms trvá u pamětí v 4700 10ms a problém je na světě.
    Řešení v podstatě jediné vše instalovat na kartu a minimalizovat zápisy do Flash. Pak existuje prográmek, který snižuje prioritu procesu filesys.exe tak aby tento tak vysoce nezatěžoval CPU, ale chodí to jen s některými ROM a jak kdy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Dobrý příspěvěk, díky za info!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    9

    Děkuji za vysvětlení. O tom prográmku jsem četl, ale našel jsem jenom pro WM 5. Pokud by někdo věděl i o prográmku na WM 6 nebo 6.1 tak ať mi dá prosím vědět. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    Tohle by snad melo fungovat i s WM6.1, respektive 2E-Alkor.1S verzi, ale sam jsem nezkousel i kdyz tuto verzi ROM aktualne pouzivam.
    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=165912&d=1236886886
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    9

    Jo dík\y moc. Jen nikde nemůžu najit tu Romku o které píšeš. Můžeš mi dát odkaz na stáhnutí. A já to hned zkusím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    9

    Tak jsem tu romku našel a vyzkoušel i s tím Patchem. Ale patch nejde nainstalovat píše to něco ve smyslu že mám špatnou romku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    On se tan patch dá udělt i ručně nebo si můžeš upravit patchovací prográmek aby pracoval s danám filesys.exe, ale upozorňuji, není to úplně triviální.

    1. Stahneme si http://www.winmobiletech.com/sekalaiset/isutils-pps.zip a rozbalime ho v PC
    2. Připojíme hx4700 k PC a počkáme až se sesynchronizuje
    3. V příkazovém řádku spustíme "pps.exe -t >out.txt"
    4. Podíváme se do vytvořeného souboru out.txt, pokud má jen cca 87bytu, je něco špatně a provedem sw reset hx4700 a vše zopakujeme, v mém případě má stávný out.txt cca 17kB (funguje to i na Win7 64bit, právě odzkoušeno)
    5. V out.exe najdeme řádek na kterém se spolu vyskytuje ms flash a filesys.exe, takove řádky najdeme dva.V mém případě vypadaji takto:
    33f7aeb2 03e65490 fb fb 0.0 0.0 msflash.dll f3fa2242: filesys.exe
    53f326fa 03e65490 fb fb 0.0 0.0 msflash.dll f3fa2242: filesys.exe
    6. To první 32bit číslo je PID tedy čislo procesu pod kterým se spouští daná instance filesys.exe, u mě 33F7AEB2 a 53F326FA
    7. Problém je, že takto nedokážeme poznat, který z těchto dvou procesů způsobuje problémy a prostě to musíme zkusit, pokud se netrefíme máme druhý pokus.
    8. I dale máme dvě možnosti buď odvážně přímo budem ručně editovat filesys.exe, tedy nějakým hex editorem najdeme pozici 61Ch a vyměníme 4byty nasimi 4 byty z PID, tedy v mém případě bychom zapsali 33 F7 AE B2 nebo možná i B2 AE F7 33 já si teď za boha nemohu vzpomenout jaká je posloupnost, ale je to jedno viz další bod.
    9. Využijeme práci někoho jiného a upravime přimo patchovaci programek. Zde http://www.winmobiletech.com/052006iPAQhx4700WM5/BH99/ najdeme patch, který patchne filesys.exe pro tyto dvě PID
    97f67da6 03dca400 fb fb 0.0 0.0 msflash.dll f7fa5752: filesys.exe
    f7f67642 03dca400 fb fb 0.0 0.0 msflash.dll f7fa5752: filesys.exe
    Pokud se do těchto souboru podivámě nějakým Hex editorem zjistíme, že se liší od pozice 0x448 kde najdeme A6 7D F6 97 respektive 42 76 F6 F7 tedy otočené PID.
    V mém případě tyto čísla změním na B2 AE F7 33 respektive FA 26 F3 53, uložime a nahrajeme do PDA
    10.Počkame až bude filesys.exe vytěžovat CPU a vyzkoušíme, který zabere, druhý umažeme a ten správný dáme do startup.
    11.Pokud to při startu bude vyskakovat info okno, mužete ještě zkusit stejně upravit i ten patch, který jsem sem dával, teoreticky by to mohla být verze u které bylo toto hlašení potlačeno.

    Nicméně nečekejte zázraky, celá tahle finta pouze snižuje prioritu procesu filesys.exe a misto 100% ho zrazi někam k 50% CPU.
    Jak jsme již říkal jediné co funguje je nedat filesys.exe moc šancí přeskupovat data v interní flash. Tedy
    - nic nenahrávat do interní Flash, vše na kartu
    - minimalizovat systémové zápisy do Flash doporučuji použít něco jako SKTools
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    9

    Super popis ale na mne moc slozite. Me by se hodilo, kdyby nekdo udelal patch na wm 6.1. A ja ho jen nainstalovat a makalo to.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. hx4700 WM5 - patch pro filesys
    Od Shady_cz_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 12-11-2007, 14:28
  2. TT6 a hx 4700
    Od lace_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-12-2006, 11:13
  3. WM5 a filesys.exe
    Od thomas.riker v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-11-2006, 07:22
  4. Mrtvý iPAQ hx 4700, aneb jak spustím u hx 4700 bootloader?
    Od Miloš Strouhal v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 29-09-2005, 22:11
  5. HP HX 4700
    Od GROOVEMAN_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 01-10-2004, 10:29