Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 23 z 24 PrvníPrvní ... 1321222324 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 331 až 345 z 359

Téma: Garmin-Asus nüvifone M10 - ROM WVGA WM6.5.3 CZ - OS 23121 5.3.6 - cZonee

  1. #331
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    28

    No tak som si precital cele forum od zaciatku po koniec. Celkom pekne ste sa s tym pobavili.
    Klobuk dole no

    Takze si to zhrnieme a sa opytam co sa uz asi mnoho ludi pytalo len pre istotu ci som to spravne pochopil
    Mobil som si objednal www.alza.sk. Takze v pohode si mozem dat verziu 6.27.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1.Nejprve na SD kartu zkopírujeme .ABI soubor.
    2.Pak přivedeme zařízení do bootloaderu, to je, držet VOLUME DOLŮ a reset stylusem -
    držet VOLUME+Stylus v resetu tak dlouho, dokud se neobjeví černá obrazvka s Varováním.
    Objeví se černá obrazovka, vše pustíme a stiskneme jednou tlačítko VOLUME NAHORU.
    Na displeji se objeví uprostřed 2 (nebo 4) tlačítka. Na jednom z nich je USB a SD DOWNLOADER.

    3.Stistkneme tlačítko SD a pak už se psutí proces sám.Na displeji se objeví informace, že probíhá
    stažení toho ABI ssoubor z SD karty atd.... necháme až se vše dokončí samo.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    V com je tato verzia INA ???.. 627 ? vase postrehy oplati sa to ?..


    Pitka napisal
    Nezapomenout si po každém updatu FW, provést kalibraci řadiče touch screenu


    Nikde som to nenasiel ze co to robi a preco to treba robit a ako sa to robi ? Takze ak poprosim pomozete mi CO TO MAM vlastne urobit a ako ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #332
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    553

    Po kazdem flashi ROM si zkalibruj displej - Nastroje/System/Displej/Kalibrace displeje...... potom jdi do registru HKLM/System/GWE/Touch/Filter/tam je polozka MinimumTapTime zmen hodnotu 40 na 8 ,pak udelej Soft Reset...... Tot vse cuuuuus.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #333
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Nejsem si jist, jestli jste Pitku pochopili sparávně.... nebo jestli já.
    Ale existuje ještě jedna kalibrace displeje, říkejme ji třeba "HW kalibrace".
    Ta se udělá jednoduše a aktivuje se v tom stejném dialogu, jako když se flešuje (tam, kde jsou na displeji ty dva tlačítka "SD Download" a "USb Download", tak úplně dole je to tam napsaáno
    "Press Volume-UP + Volume-Down + Power" a tím se aktivuje kalibrační obrazovka přímo z M10 a ne z nějakého hloupého OS
    Zkuste to... tím se nic co je v zařízení nesmaže, není třeba se obávat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #334
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    28

    Dakujem za odpoved Toto vsetko sa robi az ked mi to vsetko nahopdi zapnem mobil.. A potom sa ta kalibracia urobi ? To aby mi sedel displej ked sa ho dotykam s perom ? Pochopil som to spravne ?

    Taka vec.. Chysta sa este novsia verzia 628 ?...Alebo toto je uz posledna ? ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #335
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Ta HW kalibrace se provádí z Dialogu boot loaderu, to znamená, z toho dialogu, kde je na displeji SD Downloader a USB Downloader.
    Jinými slovy až budou na displeji zobrazené ty dvě zmíněná tlačítka, tak pak stisknout tu kombinaci kláves. JInde to nic neudělá.
    A ano, slouží to na zkalibrování displeje. Podobný dialog je také přímo ve Windows, ale to je celkem k ničemu, pokud se udělá tato klaibrace.

    A ROM 6.28??? nevím, poslední snad není, ale zase na druhou starnu, je to dokonalé zařízení, tak co vylepšovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #336
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    28

    Jasne rozumiem .Ja som sa len pytal ze ta kalibrácia sa robi az po instalovani ROMU a potom sa nanovo dostat do toho stavu ako na zaciatku kde je USB download a SD download a urobit kalibraciu.. ano ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #337
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Ano. Nejdříve flešnout - až to všechno najede, tak znova do flešovací obrazovky a kalibrace. S tím, co už je v zařízení se už nic nestane
    Po kalibraci jen reset stylusem a je to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #338
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    28

    vdaka za odpoved vsetko funguje ako ma vdaka.. RAm som urobil flash.

    Este pre upresnenie.Ako docielim to aby som mal system taky cisty ako na zaciatku? Bez softu ale aj bez suborov na mobile.Lebo urobil som Flash Rom a zlosky a soft vsetko ostalo...?

    Tak v tom mam mensi zmetok. Co sa robi aby som uplne dal telefon do stavu aby bol cisty bez bludov a softu tak ako na zaciatku. Cisty bez suborov iba Pitkova romka aby tam zostala ?

    1.soft reset- co to spravi s telefonom ? Do akeho stavu da telefon ?

    2.hard restet - co to spravi s telefonom ? Do akeho stavu da telefon ?

    skusal som hard reset a ostali mi zlozky na mobile a to nechcem

    3.A mam tu mensi problem mozno ze ano a mozno ze nie... Skusal som si zmenit vzhlad .Sluzi polozka Start Domu.. Na to ze ma vrati na hlavnu plochu ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #339
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    2

    Zdravím všechny.
    Někdy se mě stane, že se zařízení sekne - úplně zamrzne. Můžu mačkat power tlačítko jak chci a nic, černo. Když připojím přes USB kabel do PC tak se taky nic nestane, ani na nabíječku nic. Stává se to hodně náhodně a občas když dojde nějaká SMS a vypadá to, že se má odemknout display, ale můžu s tím plovoucím zámkem hýbat jak chci a nic a pokud zmáčknu power jako abych to dal do sleep režimu tak pak už to neprobudím. Pomáhá u toho jen vyndat baterii.
    Flashnul jsem to na tu poslední ROM a je to stabilnější. Přesto se mě to občas a zcela náhodně stane. Nemůžu říct, že by to bylo po nějakém softu, ikdyž bych možná měl podezření na PocketMobile Reader. Ale ten vždy po čtení natvrdo uzavřu jako EXIT a tak nevím (hlavně nevím o něčem rozumném jiném pro PDB a e-books).

    Jediné co jsem po Flashnutí změnil bylo chování SMS zpráv. Ten konverzační (chat) mód mě nevyhovuje - nemám to jako chatovací zařízení a tak abych měl zprávy od někoho 3 měs staré co spolu nesouvisejí, to mě přijde trošku padlé na hlavu. Navíc v doručených pak vidím něco jako "Já: ...." a pod tím hned za zprávou znovu už bez "Já". Když jsem to viděl prvně tak jsem byl značně zmaten. Navíc jsem nenašl nikde v menu kde to vypnout, ale našel jsem návod na zápis do registru, co pak to dokáže a je to klasicky "po staru" jedna zpáva za druhou jako u WM5 třeba. Nevím proč to není nikde v menu, nebo je to někde zašité?
    Jinak jsem ale nic nepřenastavoval a neměnil (kromě obrázku na pozadí, který jsem Gimpem upravil na velikost displaye takže žádna fotka ze zrcadlovky apod.).

    Nesetkali jste se náhodou s podobným chováním?
    ROMka "Verze : M627 Full cZonee" je tedy poslední?

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #340
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    mám ten samý problém, občas úplně bez jakékoliv příčiny se mi zasekne a jedinné co pomůže je vyndáni baterie. stane se to vždy když čtu na mobireaderu, takže bo bude asi nějaký zakopaný pes v tom. protože jinak se nestává. myslím, že s tím zásekem jednou za měsíc se dá žít. pamatuju na mioA701 a tam se vyndavala baterie aby naskočil co tři dny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #341
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    553

    Hoši mě to nezamrze jak je rok dlouhý,možná to může mít souvislost s tou čtečkou knih nebo co to používáte. Ale z mého pohledu,a to co s M10kou občas provádím,se divím,že drží jako přibitá a ne ne se kousnout ) )
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #342
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Čtečka je prevít
    Já taky nevím, co je to, že by se to nějak kouslo... ale některé aplikace prostě kompatibilní nejsou. Vyzkoušel bych nejnovější verzi programu.
    Popřípadě z jakého data je poslední vezre té či oné čtečky?
    Nebo vyzkoušet jiný SW.
    Víc asi k tomu neřeknu, páč v PDA nečtu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #343
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    2

    Jen jsem napsal svoji zkušenost
    Jinak je pravda, že je to za ten peníz výborné zařízení. Je pravda, že né vždy ten dotykový displej zareaguje a někdy musím klepnout znovu, ale zase to nereaguje na každé lehounké přejetí prstu. Jsem s tím po 3 MDA spokojen. Měl jsem FS T830 a tam mě vadila nestandardní velikost displaye (některé aplikace pak blbnuly), ale jinak mě stačilo a kdyby měl ten display velikost o palec větší tak si ho asi ještě nechám. Pak jsem testnul Mio A702, a docela fajn přístroj, jen kdyby procesor byl alepoň o 100 MHz rychlejší. Byť to byl Texas Instruments a trošku jiná architektura, tak mu prostě pár koníků chybělo. Pak jsem narazil na tenhle Asus-Garmin M10 a jsem konečně víceméně spokojen. Pár věcí by se našlo, ale v rámci ceny 5tis si myslím, že se dají akceptovat.
    Jediný problém je právě tohle divné absolutní a zcela náhodné zamrzání. Je ale fakt, že právě vždy po použití Mobil Pocket Readeru. Né hned, ale třeba až za 2h a někdy až po týdnu. Já na tom čtu právě dost, jak cestuji vlakem nebo i doma pak. Docela jsem si na to zvyknul už před nějakým pátkem, co jsem byl na VŠ a měl tehdy svoje první PDA.
    Ten Mobil Pocket Reader mě vyhovuje, je problém, že už se nějaký čas nevyvíjí a taky už nebude. Byl zdarma, ale bylo počítáno s tím, že přes amazon se tím budou kupovat knihy a nějak to nemělo ten správný tržní efekt a tak už před myslím 3 rokama vývoj skončil. Není to soft pro WM6.5.3 ale ještě pro WM5/6 a tak možná nechodí úplně ok a je asi možné, že zůstane někdy viset divně v paměti a zablokuje tak nějaký proces, občas a náhodně.
    No teď vím, že nejsem sám komu to takhle blbne, tak zkusím ještě zmiňovaný "AllReader Plus" a uvidíme.

    Díky všem za reakce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #344
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    28

    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #345
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    9

    zdravim prosim vas nejde mi nainstalovat srs mam jeste puvodni verzi pomuze mi pls nekdo
    ¨jinak bych chtel podtknout ze sem fakt laik tak ze se na me musi pomalu zatim dik
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 23 z 24 PrvníPrvní ... 1321222324 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Garmin-Asus nüvifone M10 - Vlastní POI-kešky pro Garmin navigaci
    Od nefrit_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-03-2011, 17:21
  2. Garmin-Asus nüvifone M10 – Přizpůsobení integrované Garmin navigace.
    Od nefrit_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-02-2011, 23:02
  3. Garmin-Asus nüvifone M10 - iGO8
    Od nefrit_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-02-2011, 14:47
  4. Garmin-Asus nüvifone M10 - Vlastní POI pro Garmin navigaci
    Od Pavel.ct v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-12-2010, 22:56