Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 47

Téma: Energy ROM

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    68

    Zdravím všechny. Používá tu někdo Energy ROMku?? Rád bych s někým pokecal o zkušenostech, tipech a tricích atp...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    již mnoho měsíců vpodstatě pouze energy romky... všechny možné, včera jsem flashoval po dost dlouhé době... asi po měsíci tohle
    Energy.RAPHAEL.23557.Sense2.5.Cookie.HomeTab.Apr.1 7
    a zatím bez záseku... pěkná, rychlá, ale nejsem zvyklý na HTC prostředí, používal jsem spb mobile shell, tak se s tím teprve učím... něco mi u ní nesedí se zamykáním a odmykáním, chvílemi mi blblo podsvětlení a je jen windowsovský ovladač hlasitosti (ne HTC volume - ten se kouše s dpadem), ale vše co potřebuji je uvnitř a rychlost je fantastická. uvidíme co výdrž - zítra se mnou vyrazí na běžný pracovní den, tak jí dám trochu "pokouřit" naostro, napíšu zkušenosti. zatím je rychlá a hezká, jestli se ji naučím ovládat, zdrží se aspoň týden
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    gtz gtz je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    37

    Naposledy jsem používal build 23527 s Sense 2.1 , zkoušel jsem buildy na Sense 2.5, ale někdy to prostě nebylo k vydržení - rychlost ... pokud jsem plně synchronizoval své kontakty firemní i pracovní cca něco kolem 1000 tak s Raf nějak začal cukat. Někdy byly problémy i se SMS, pokud jsem to opomenul mazat tak celý systém se jako kdyby zasukoval.

    Výdrž celkem normální , jak na MP3/MP4 , no nejvíce baterky žere Wifi a GPS. Se zepnutým GPS jsem měl problém projet Prahou na jednání a na cestě nazpět po Praze již baterky byly na 30%. Na toto snad jedině nabíječka do auta.

    Nakonec jsem se vrátil k Titanum + SPB a rychlost je celkem rozumná. I když s Energy jsou nějaké problémy s PimBackupem ( po restore je lepší udělat soft-reset ), občas někdy se kousne ArkSwitch , .... ale jinak to jde.

    Klávesnici používám Touch Keyboard ve spolupráci s Mobilnaut Sym. Zkoušel jsem i ten EzInput, ale s tím jsem měl nějaké problémy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    68

    Používám Energy.RAPHAEL.23557.Sense2.5.Cookie.HomeTab.Apr.1 7 a jsem velmi spokojen. Předchozí verze ze 14.Apr. měla nějaké domršené ovládání hlasitiosti - byl tam problém, že ovládací joystick nahoru/dolů ovládal hlasitost, ale to už je v poslední verzi OK. Jinak jsem zatím nenašel nějaký bug, prostě jak píšu, jsem spokojen!
    @gtz - zkus klávesnici Finger Keyboard - je tam i jednoduše přepínatelná čeština...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    gtz gtz je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    37

    Omluva, asi jsem to blbě napsal používám "FingerKeyb-2.1.408 VGA by Giannis86" , nějak jsem domotal názvy, používám to i na svém starém Hermesovi a v pohodě.

    No čeština na hardwarové klávesnici to je jiná kapitola ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    no tak já měl taky Energy.RAPHAEL.23559.Sense2.5.Cookie.HomeTab.Apr.1 7, dnes flashuji Energy.RAPHAEL.23559.Sense2.5.Cookie.HomeTab.Apr.1 8
    v 17 problémy s vytuhnutím tlf po zamknutí, nešly mi zapnout doručenky. Svižná, dobře se mi ovládá mými tlustými prsty (mám ruce jak lopaty), dost hladová. dlouho jsem používal energy půl roku starou romku bez manily se SPB a vydržela dýl. bez autonabíječky nevydržím do tří odpoledne (dříve i do šesti večer). Asi nejrychlejší start GPS (ale fakt nevím, co mám za rádio, i když to je vlastně jedno, protože jsem ho flashoval jen jednou, tak porovnávám rychlost náběhu GPS s různými romkami a stejným rádiem) - do 40s vždy
    nová verze 18 flashnuta před deseti minutami. do konce týdne ji proženu v terénu a zas napíšu...

    mé běžné použití: v 7:00 ráno sundávám z nabíječky. Neustále na gprs datech - outlook, denně cca 1h telefonování, cca 3x SMS, cca 1h browser, cca 3MB maily, cca 1h navigace tomtom. kolem jedný odpoledne cca 20minut nabíjení v autě, pak vydrží tak do tří do čtyř, pak začíná hulákat "low battery" a v šest je posmrti... baterie je 2 roky stará (to musím dodat, telefon mám fakt dlouho)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    gtz gtz je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    37

    No já jsem onehdy ráno odjížděl s 100% nabitým rafem, někde na benzince jsem zapnul wifi , abych si přečetl co se dělo nového , pak navigace ( průjezd městem kde to neznám), ve firmě kam jsem jel jsem udělal pár poznámek a pár fotek a nazpáteční cestě již řval "low-battery".

    Ale energy vydrží o něco déle než Tael, ale fakt je, že Sense žere více než Titanum.
    Kombinace BT+GPS je také celkem smrtící kombinace bez nabíječky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    tak vážení, nefungují doručenky na sms, když využívám editor HTC. v záložce kontakty tapnu na osobu, vyberu psát zprávy a otevře to takový Sense editor. a doručenka nepřijde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    170

    toho jsem si taky vsiml uz v minule verzi, ale u rom TAEL - ztoho duvodu pouzivam classic sms
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    gtz gtz je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od weszter
    tak vážení, nefungují doručenky na sms, když využívám editor HTC. v záložce kontakty tapnu na osobu, vyberu psát zprávy a otevře to takový Sense editor. a doručenka nepřijde.
    No já jsem to v Energy v options neměl vůbec, musel jsem to nastavit na ON přes Advanced config. a funguje to.
    Poslední build sense 2.5 , rádio mám prozatím oficiální.

    - v Advanced Configu jsou tam dvě volby na delivery a obě fungují v pohodě, toto nastavení je staré a muselo se používat i u neofiko rom pro HTC Hermes.

    ještě doplním, že lze to udělat i v HD tweaku hdtweak
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    jo, to jo, v adv. conf. to nastavím, ale pořád mi chodí jen doručenky zpráv zaslaných pouze aplikací tMail (nebo jakxetovlastně jmenuje), prostě pokud si otevřu klasický zprávy, dám nový, pošlu, doručenka přijde. pokud to pošlu ze Sense rozhraní - vyberu kontakt, zvolím send sms, napišu sms, pošlu, a nic.
    Jinak romka je fakt brutálně rychlá, ještě mi nevytuhla, dobře se chytá gps a nemusím do ní skoro nic doinstalovávat. jen si nějak nemůžu zvyknout na to sense... asi se podívám po nějaké vybavené romce bez rozhraní a půjdu zpátky na spb. Nějak si ve svým věku nepotrpím na "krásy" a animace, ale na jednoduchost a ovládání mými oteklými kopýtky

    mimochodem, ten cookies home je moc fajn, na Lockscreenu to je jedna báseň, ale to "lepší" zamykátko, který se spouští tou ikonkou vpravo skoro nahoře na homescreenu prostě nezamknu bez stylusu, a to je fakt vopruz!
    nevím, možná jsem poleno nešikovný, možná je na to shortcut, ale mně se ho nepovedlo najít. Popravdě po šesti letech používání WM už mi nejde o srandičky, ale o spolehlivou, rychlou mobilní práci v terénu. Preferuji přehlednost a jednoduchost... Používám TT7, nějaký soft pro geocaching, maily, agendu, "baterku", browser, IM, rss a office. nepotřebuju rádio, mp3, mp4 ani mp5 ani facebook a na dlouhé večery si vystačím s "Bubbles"

    sorry za mé dlouhé referáty, prostě jen názor uživatele, který s tím pracuje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    gtz gtz je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    37

    No já jsem to zkoušel podobně, obojí cestou a přes klasickou - nová SMS pak doručenka došla, pokud jsem to dělal přes kontakty poslat sms pak doručenka došla v jednom 3 pokusů ( posílal jsem kamarádovi nastavení pro Linux tak se to šiklo a mohl jsem to testnout). Netuším proč to došlo jen jednou. No ale i tak zatím je to celkem slušná rom.

    Rádio mám klasické, prozatím jsem neflashoval na novější, stále jsem u 1.11.25.01 a pohoda. Sice rádio mám s Rilphone, ale snad to zase tak moc nemění.

    No TT je celkem hodně dobrý, ale uvažuji o změně na Navigon - lepší prostředí i grafika. No malé problémy jsou s dosahem na Wifi, věšinou se musím nacpat na střed ... žádné max. battery, ale to je problém všech HTC (dělá mi to jak Hermes tak i TouchPro ), přitom dceřina Nokia to chytá na pohodu s plným kotlem a já mám 2 čárky.

    Synchronizace BT-Visty to je také celkem dílko, někdy se zadaří někdy zase ne, kabel USB je vždy značka ideál.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    gtz gtz je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    37

    EDIT: omlouvám se, ale nevím jakým způsobem se příspěvěk replikoval 2x
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    baterka! to je to, co mě asi překvapuje nejvíce... nevydrží... romka je hladová až nebezpečně, bojím se, že mi to zítra (podle hodin vlastně už dnes) v jičíně (jedu tam služebně) chcípne už odpoledne...
    musím ještě poznamenat jednu drobnost. mívám ve zvyku nechávat ho v autě na nabíječce, když mám jednání. Moje nové služební auto nenabíjí, když neběží motor. toto je rozdíl od mého staršího auta (shodou okolností jsem vyměnil auto i romku přibližně zároveň), které nabíjelo i zaparkované. Možná mám přehnané mínění o výdrži předchozí romky (taky energy, ale půl roku zpět) z tohoto důvodu...
    omlouvám se, ale dřív mi to nedošlo...
    mimochodem, včera ráno nabito, průměrný provoz jako obvykle, o půl jedný chcípnul nadobro. od 21:00 řval že battery critical... víc jak den z toho nevyždímu...

    můj služební telefon je MDA Vario IV (nebo jak toho raphaela značí t-mobile - prostě stejný přístroj v kulatějším pouzdře - original T-Mobile růžová rom) při přibližně stejném používání vydrží cca 2x tak dlouho... do něj nemohu zasahovat, ale rozdíl ve výdrži je neuvěřitelný... oládání je ovšem pakárna...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    gtz gtz je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    37

    To dělá spousta aut, že po vypnutí klíčku se vypne i zapalovač. No já bych si to ani nelajznul nechat PDA v autě, kolega jel na jednání někam do Pardubic a někdo mu udělal díru do skla jen kvůli držáku na Garmina.

    No Energy rom a sense a baterka je něco fakt šíleného ... dnes jsem ráno jel do Brna s 100% , zkoušel jsem novou verzi GPS Compasu i novou verzi offline navigace NaviComputer ( snad jen 20 min. ) párkrát jsem se přes GPRS podíval zda nemám něco v mailu a baterka byla na 70%.

    Uvažuji jen kvůli tady tomu o přechodu a nějakou jinou ( asi s WM61 ), které méně žerou. TM jak píšete má standardní romku od HTC jen s nějakou customizací. Originál WM6.1 držel celkem dva dny podobného použití ( ale s nutným doinstalováním ostatních věcí )

    Sice používám WM již celkem dlouho ( IPAQ, MPX 200 apod. ) tak jsem zkoušel i nějaký Linux do něj, a rychle jsem se vrátil k WM.
    Nefunguje toho tam spousta a baterku to žere více než Energy.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Energy.RAPHAEL.23569.Sense2.5.Cookie.Jun.01
    Od chosino_ce4you v sekci Touch Pro
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-11-2010, 21:59
  2. Energy ROM
    Od adamis_ce4you v sekci HD2
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-06-2010, 01:22
  3. Bohemia Energy - zkušenosti
    Od Zdenek Malinsky v sekci Off topic diskuze
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-05-2010, 19:18
  4. Rom Energy a čeština.
    Od kaiml v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-03-2010, 20:35