Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: HardSPL chyba

  1. #1

    gtz gtz je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    37

    Dobrý den,

    tak jsem si konečně byl pro Rafa v servisu, již došel opravený a prý zcela nový. Tak jsem se kouknul, byl tam WM 6.1 včetně CZ od SunnySoftu,
    což mi moc nikdy nesedělo. No tak jsem si říkal dám novou verzi EnergyRom. Ve svéma archívu jsem našel HardSPL pro Rafa, Rafa jsem připojil k USB portu ( XP HOME, SP3, 3.5 NET ) bez SIM a bez MicroSD karty. Našel vše jak měl, po chvilce čekání a potvrzení aplikace na Rafovi napsal, že má problémy se spojením na USB ( sakra nevím proč ). Tak jsem zkusil druhou metodu, nahrál jsem SSPLMANUal.exe do Rafa a spustil jsem ho, obrazovka zčernala , pustil jsem RUU a nic se nedělo. Přemýšlel jsem zda to není nějakou divnou ROM, tak jsem stáhnul ROM pro jistotu, abych měl zachovanou češtinu od Sunnysoftu a přes Updater to pustil. Vše proběhlo tak jak mělo, ale nakonec se objevilo, že ROM je vadná :? a RAF nechtěl nic dělat a padal stále do bootloaderu. Nakonec pomohlo stáhnout od HTC poslední verzi RUU_Raphael_HTC_Europe_5.05.401.1_R_Radio_Signed_R aphael_52.58.25.30_1.11.25.01_Ship.exe , z ní vepreparovat NBH , to jsem následně nakopíroval na microSD a update proběhl tak jak měl. Doinstalovala se čeština, ale probémy s HardSPL jsou stále stejné.
    Raf se brání nacpat tam HardSPL - zkoušel jsem to jak na XP PRO, tak i na XP HOME i ve Virtuálu a stále nic. Vždy napíše stejný problém s connection a pošle mne do kytek. ( minule to šlo na první pokus )

    EDIT1
    V dokumentaci se o tomto erroru píše následující :
    ERROR [202, 204] : CONNECTION
    This error message will appear when the device is not connected to ActiveSync correctly.
    Make sure you properly connect the device to the PC through ActiveSync before running RUU.

    Toto dělá pouze jen u HardSPL unsigned, klasický Update přes jeho instalák v pohodě
    udělá to co má.

    Tak kde je sakra zakopaný ten problém ...

    Mohu se zeptat jak na to ?
    ( zkoušeno bez SIM i bez microSD ) jak mu vnutit nový FLASH ? opravdu jsem zde hledal co jsem mohl, ale v podstatě jsem se nic nedozvěděl,
    nepomohlo by z HardSPL vypreparovat NBH a to spustit přes microSD ?

    Díky moc budu rád za rady jak na to




    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    134

    co si mal s telefonom?
    skus ist podla tohto navodu http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=662
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    gtz gtz je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    37

    Jasný, to jsem někde taky vyhrabal, ale u mne nejsou Sevny, ale Xp-Home. Návod je celkem pohodový, již jsem to dělal na pár telefonech .

    Telefon měl problémy s WIFI+BT , nechytal WIFI ani když jsem byl u routeru. u BT to celé nějak padalo. Šel nazad k distributorovi, který ho poslal dále, jak mi bylo řečeno měnila se asi deska. Ale prostě SPL tam nejde

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    60

    neni tvoje PC nejaka stara sunka, jak rychly mas USB? me to delalo presne ty sami problemy na nezaktualizovany virtualni stanici, ktera umela USB 1.1, na notasu s USB 2.0 to slo flashnout v pohode. ted jsem upgradoval virtualni stanici a flashuju spl normalne
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    gtz gtz je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    37

    Takže :

    zkoušel jsem to jak na Acer NTB, kde je USB2.0 v pohodě, starý TyTn byl v pohodě. zkoušel jsem to i na starším desktopu kde je nějaký AMD s 2GB DDR a také nic.

    Zkoušel jsem to i ve virtuálu ve Vista Pro kde je 4GB DDRAM a CPU T8100 , to asi není žádná šunka
    Btw. virtuál mám připojen tak, že mám udělaný otisk disku s XP a ten používám v VISTách když musím.
    Ten Virtuál má přidělenou pamět cca 1.5 GB takže místa hafo.

    Jak budu mít čas zkusím vše na virtuálu v Suse 11.2 ( můj primární systém, XP+VISTY pouze pracovní nástroj )

    Upřesním jen, že dnes ráno co jsem to zkoušel tak to házelo nějaký Error 260 ( to dělalo, když jsem pustil RUU a pak jsem spustil ten SSPLmanual.exe i když jsem RUU dělal x-krát po sobě tak nic ). Prolezl jsem x-for na xda a nové OS rom od HTC 5.05 a 5.10 prostě blokují flash. Musí se to pak dělat přes ten SSPLMAnual.exe, ale to nějak nejde.

    flashuji již nejakou dobu se starým HTC HERMES ani s PALM-750V jsem nikdy problémy neměl. Ale ani s Rafem než šel do servisu. No budu bádat dále.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    60

    jak rikam delalo mi to uplne to sami a byl problem v USB :bulb:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    gtz gtz je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    37

    házelo to také ERROR 260 ?

    Jak může být problém s USB když TyTN normálně jde flashnout ?

    Nebo jinak, proč to nejde když to předtím šlo v pohodě ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    134

    podarilo sa ti to nainstalovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    gtz gtz je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    37

    Nakonec ano,

    na mém Rafíkovi, byl SPL 1.69 , sice nevím jak se to tam celé dostalo .... ofiko distribuce používájí SPL 1.90. SPL 1.69 mi připadá jako brand od Tmobile.

    Flashnul jsem ofiko ROMku od Vodafone sice také 5.05, RUU hlásil problémy s connection (202), tak jsem to zkusil ručně -
    - nahrál jsem SSPLManual.exe do Rootu Rafa
    - Spustil jsem SSPL..
    - Spustil jsem RUU
    ( napsal úplně to stejné tedy nic )
    - nedalo mi to a pustil jsem RUU podruhé, - tentokrát bylo vše dokončeno na 100% , Rafa jsem rebootnul a
    SPL je opravdu 1.90.Olipro

    Takže opravdu asi byl problém s SPL s tím co tam byl flashnut.

    Nyní již pohoda zase s Energy

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HardSPL
    Od Mist_ce4you v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-10-2009, 08:58
  2. problém hardSPL
    Od Micro_ce4you v sekci Touch HD
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 30-08-2009, 19:31
  3. HardSPL unlock
    Od lift66_ce4you v sekci SE XPERIA X1
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-06-2009, 16:30
  4. HardSPL
    Od radekl_33 v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 20-04-2009, 15:04
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-12-2008, 08:31