Stahování počasí,cen na burze atd. přes wifi?
Dobrý den, mám v plánu koupit příští týden mobil htc touch diamond 2, a jak sem četl tak hodně lidem dělá že se jim samovolně stahují tyto inforamce přes GPRS nebo EDGE. Tak jsem se chtěl zeptat jeslti to jde nějak přenastavit aby se tyto informace stahovali pomocí wifi? předem děkuji za odpověd
Zpravidla, pokud mas dobre nastaveny pripojeni pres wifi, tak se primarne stahuje pres ni, ale pokud si chces byt jistej, tak si pomoci programku muzes zablokovat pouzivani gprs a v pripade potreby si ho zapnout (napr NoData nebo data controller).
Děkuji za rychlou odpověd, a ještě mám dotaz. Jak sem četl na jiných vláknech tak tam take vice lidi psalo že si to nechali zablokovat u operatora. neovliní to nějak funkce telefonu když budou zablokovany uplně?a pokud někdo máte tento mobil a využíváte stahovani dat přes grps tak sem se chtěl zeptat kolik to dá tak mb mesíčně?kdybych koupil internet od o2 150mb na měsíc, vystačí to ??
Mám datovej tarif za 170,-/měs. a za půl roku průměrného používání /maily , počasí , mapy , RSS/ se mi ještě nepodařilo překročit limit 100Mb/měs. , po němž následuje zpomalení do konce období /vodafone/ . Jinak jak mail,tak počasí,akcie atd. si můžeš v jednotlivých aplikacích/resp. účtech/ nastavit na manuální aktualizace a pak máš plnou kontrolu. K tomu používám HD Tweaks /automatické odpojení datového přenosu 10 sec po dokončení akce/. Pokud chceš datovým přenosům zabránit úplně , pak výšeuvedený MODACO Nodata je nejlepší volbou...
...ale pri surfovani pouzivej radeji mobilni/texove verze webovek, prtooze napr.stranka iDnes je cca 1MB.
Já jen doplním,že naprosto stačí vytvořit neplatný datový profil a ten mýt nastavený "natvrdo". Pak se nemá podle čeho spojit s GPRS/EDGE ... a nemusí se tím použít NoData.
Ikdyž koupě tohoto telefonu pro mne znamenala změna operátora právě kvůli internetu.Bez netu to jde taky,ale není to ono,chce to datovej trif a využívat ho naplno...
Ikdyž koupě tohoto telefonu pro mne znamenala změna operátora právě kvůli internetu.Bez netu to jde taky,ale není to ono,chce to datovej trif a využívat ho naplno...