Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

GPRS žrout kreditu a Wi-Fi

McDan (20)|23.3.2010 09:49
Dobrý den,

Včera jsem si zakoupil 2 měsíce používaný HTC Touch Diamond2. Když jsem ho dostal do ruky, bylo na něm přednastaveno tovární nastavení, tudíž software byl jako nový. Po vložení SIM karty běželo vše v pořádku, vyzkoušel jsem si aplikace, apod. Večer jdu spát a najednou na mobilu vidím nějakou divnou ikonku, kterou jsem tam ještě neviděl. Myslím, že to bylo takové "E" co obvykle značí GPRS. Kliknu na to a vidím, doba připojení skoro 3 minuty. Tak se podívám zda jde internet a šel. Tak jsem to nějak rychle vypl, aby mi to nevzalo všechen kredit. Potom jsem se připojil na Wi-Fi a internet taky šel a potom jsem ho opět vypl, zamknul mobil a šel spát.
Ráno se probudím a přišla mi SMS od T-mobile, že mi byly zablokovány všechny služby z důvodů nízkého kreditu. Tak vytočím *101# a z 200 korunového kreditu jsem byl v -800 Kč. To je k nas***í, nemyslíte? :mad:
O chvilku později jsem zjistil, že pokaždé když "zamču" mobil horním tlačítkem nad displejem, tak zhruba za 5 sekund vyskočí 2 okna. Jako první se zobrazí:

Wi-Fi
Nelze navázat připojení
Volané: Volaný modem se odpojil. Chcete-li zkontrolovat nastavení připojení a v případě
potřeby změnit, klepněte na položku Nastavení.

a jako druhé okno:

GPRS
Při připojení ke službě GPRS v zaregistrované domácí síti došlo k potížím.

Z toho vyplívá, že se mi mobil pořád snaží někam připojit. Ale Wi-Fi mám ručně vyplé tak proč? A na GPRS jsem ani nenarazil a nikde jsem ho nenašel. Proto Vás všechny znalce prosím o radu jak to vyřešit.

Děkuji za každou radu,
McDan
Keddie_ce4you (49)|23.3.2010 10:22
Nainstaluj si MODACO NoData a zakaž připojení přes GPRS. Pak by to mělo přestat stahovat data za peníze. Nicméně to připojování souvisí s nějakým programem, který chce něco stáhnout z netu. Třeba předpověď počasí.
McDan (20)|23.3.2010 10:54
U všech sítí jsem dal DISABLE. Snad je to tak dobře a už to nebude otravovat. Jen mi blbne pořád nějak Wi-Fi. Normálně se na naši domácí Wi-Fi připojím, ale když jdu třeba do prohlížeče, tak žádná stránka nenačte :(
Zdenek Malinsky (9781)|23.3.2010 11:17
E nesignalizuje GPRS, ale EDGE.
Těch 800 Kč bylo odečteno za data na celý měsíc. T-Mo má několi datovách tarifů, ale i když máš ten nejlevnější a datuješ jako o život, tak nikdy neplatíš víc, než je ten nejvyšší "no-limit nebo unlimited.

Doporučuji ten prográmek NoData od MoDaCo, protože když dáš u všeho disabled, tak se ti pravděpodobně ani nikdo nedovolá, což asi nechceš. Nebo si u operátora nechat vypnout datové a faxové služby.
McDan (20)|23.3.2010 11:52
Díky, takže teď tam mám dva. Tento je taky dobrej http://www.4allmobile.eu/viewtopic.php?f=15&t=29063

A s tou Wi-Fi asi nebudeš vědět, že? Jak jsem psal v předchozím příspěvku. Díky
Zdenek Malinsky (9781)|23.3.2010 13:11
Ááááá, tak pán nakupuje na warez fórech :D :D , ale nějak mi uniká, proč tam musíš mít 2 stejné aplikace. Maximálně to může dělat problémy.

ad wifi
zkus si ping-nout na wifinu a pak i na nějaký web, ať vidíš, kde je problém. Pomůže třeba free utilitka vxutil.
McDan (20)|23.3.2010 13:40
Moc s tím programem vxUtil neumím, ale dostal jsem se k tomu, že můj ping je po 5ti testech pořád 0.
McDan (20)|23.3.2010 13:42
A když vyplním pole "Host", tak potom píše "Cannot find host ...". Asi tam nemám psát adresy nebo nevim...:(
McDan (20)|23.3.2010 17:41
Problém vyřešen ;)
Zdenek Malinsky (9781)|23.3.2010 17:50
No tak se pochlub, kde soudruzi z NDR dělali chybu.
McDan (20)|25.3.2010 12:12
Chtělo to nastavit napájení na nejvíc. Bylo to na střední pozici :)