Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Je to malé, je to hezké, je s tím zábava, ale dá se na tom skutečně pracovat?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    5

    Jsem absolutní začátečník, PDA mám půjčené dva dny, během této doby jsem se poohlížel i po info na internetu a tak chci nyní požádat o radu i zkušené profíky. Používám klasický notebook pro vzdálený přístup do firmy a normální kancelářské aplikace. Na pohodlné cestování to, ale není a tak na přechod Tater potřebuji něco menšího. Půjčil jsem si AXIM 5 a narazil na problém, že Pocket excel ani další nepodporují makra a když jsem zkusil otevřít 3MB excel soubor nedočkal jsem se vůbec. Tudíž mi zbývá možnost přihlašovat se na server do firmy a excel, word, point atd spouštět tam. Používáme Cisco VPN Client, IPSec, bez certifikátů jen na hesla a pak klasického tenkého klienta. Bude mi to fungovat i na PDA ?, a v případě,že jo,nebude u toho stašně dlouhá odezva (předpokládám GPRS v MT spojené s PDA přes BT). Má smysl jít do VGA PDA, abych měl větší plochu k dispozici ?. Nevím jestli to tenký klient v PDA umí. Proto prosím zkušené o reakci na otázku, zda-li již se dnešní PDA dají používat v podstatě jako náhrada NB a pokud ano jaké pořídit. díky . Pett
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Sice nejsem zkušený, ale můžu zkusit odpovědět

    add VPN a přístup) pokud se u vás ve firmě nepoužívají certifikáty, mělo by se jít normálně připojit. Není to tak dávno, co se to tu probíralo a dokonce tam byl i odkaz na stránky s návodem
    add odezva) s GPRS bohužel žádné zázraky nečekej, ale mám to vyzkoušený s NB (kombinace GPRS Oskar + Cisco VPN + Terminal Services) a jelo to v celkem v pohodě tzn. dalo se s tím pracovat...
    add VGA) VGA není špatná a díky aplikace SE_VGA je dokonce i použitelná

    PDA ale asi nikdy nebude náhradou NB - spíš pořád jeho doplňkem ... osobně používám kombinaci NB + PDA (a ještě i stolní PC ale teď už strašně málo). Jde spíš o to, co od PDA čekáš...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    1. Jak spravne podotkl eXEden, PDA neni urceno pro to, aby plne nahradilo notebook. Z toho je nutne vychazet.
    2. Pocket Excel a vubec vsechny Pocket aplikace jsou funkcne orezane, takze neni mozne ocekavat plnou funkcionalitu, jakou nabizi klasicke verze programu.
    3. Na displeji 240 x 320 bodu je reseni, jake uvadite (přihlašovat se na server do firmy a excel, word, point atd spouštět tam) podle meho nazoru holy a nepouzitelny nesmysl. Ona je v tomto pripade tragedie i jen restartovat sluzbu, natoz chtit PRACOVAT s nejakym dokumentem.
    4. VGA displej prinasi spolu s Terminalovym klientem vyrazne zlepseni (viz tento clanek), ale porad to neni ono.
    5. Existuji i aplikace tretich stran (napriklad PlanMaker jako nahrada Excelu), ale stejne nedosahuji 100% kompatibility se stolni verzi.

    Muj zaver - PDA je velmi uzitecny pomocnik na to, abyste byl porad na prijmu emailu a byl schopen napriklad odpovedet ucetni na email, ve kterem vam posle v Excelu vypsany seznam neplaticu. Slozite veci jako jsou makra, provazane dokumenty atp. jsou mimo schopnosti techto zarizeni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    5

    Díky moc za odpověď,

    K GPRS, přesně tak to nyní s NB používám, jen od Eurotelu, i když ten jejich Akcelerátor je v poslední době spíše zpomalovač ( 5min. funguje pak se sekne, zrychlené pakety bloudí zřejmě přes půl světa a pomůže to jen vypnout a jet bez toho). Je to sice pomalé ( vzdálený přístup ), ale jde to i s prací na větších dokumentech.

    K VGA, jde mi jen o to co bude ta brzda při práci, zda-li vlastní PDA s VGA (myslím ted na HP4700) rozlišením vykreslující obrazovky nebo GPRS prenos, pokud to bude GPRS je to v pohodě, protože by jsem oproti práci na NB nemusel zaznamenat takový rozdíl.

    Planmaker jsem si ztáhnul, ale problém to nevyřešilo. Potřebuji každý den nacpat do excel tab. nějaká data, která se objevují na internetu, v tabulce je makro, které to schroustá a pak vyplivne daný soubor v xml formátu, který pak odešlu e-mailem. To nevyřešili ani ostatní tabulky (Ptab ani Spread). Napadá mě neexistuje na PDA nějaký převaděč dokumentů ?, protože některé tabulky to umí uložit v Unicode a pak by do xml nemuselo být tak daleko.

    Chápu, že to nebude takový komfort jako na NB, ale zase ta mobilita....
    Předpokládám, že časem zabere i Microsoft a VGA opravdu podpoří v 4.3.

    Cisco dělá variantu VPN i na PDA ? a nebo je potřeba něco od jiného výrobce.

    A ještě poslední dotaz je možno nastavit NB spojený s PDA jen USB (PDA v kolébce - AXIM X5 ) jako síť a zkusit terminál. Nebo potřebuji jinné propojení Irda, Blue ...

    Pett



    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Pett
    Napadá mě neexistuje na PDA nějaký převaděč dokumentů?
    Tak to nevím ... o jaký převod přesně se jedná?
    Citace Původně odesláno od Pett
    Cisco dělá variantu VPN i na PDA ? a nebo je potřeba něco od jiného výrobce.
    Cisco bohužel svůj VPN klient pro PDA nedělá :? Buď můžeš použít klasický systémový anebo některý z těch, co už jsou na trhu (např. Movian VPN)
    Citace Původně odesláno od Pett
    A ještě poslední dotaz je možno nastavit NB spojený s PDA jen USB (PDA v kolébce - AXIM X5 ) jako síť a zkusit terminál. Nebo potřebuji jinné propojení Irda, Blue ...
    Použít můžeš všechny varianty připojení (USB, IrDA, BT + Wi-Fi)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    5

    V podstatě převod z excelu, 24 hodnot ve sloupku, a v druhém čas a datum, takové hodinové odečty spotřeb,

    Když bych to natáh do PDA z e-mailu, normalní xls, tam to z editoval v tabulce, která umí uložit list v Unicode(myslím, že v tom Spread to šlo a že byl dokonce i v češtině) a potom na ten uložený Unicode spustil nějaký převaděč, který to dostane do xml, ve formátu, který bych někde určil jako template a ten převaděč by tam nasypal, aktuální data a čas na správné místo.

    V NB to dělám normálně, že otevřu xls, upravím data a pak spustím to makro, který je v tom uložený a který do určeného adresáře uloží ten vygenerovaný xml.

    Zjistil jsem, že terminál v PDA neodzkouším, protože na NB mám jen XP Home a tam to asi nepůjde - nebo ano?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    0

    nedavno jsem narazil na pro vas mozna zajimavou vecicku - Sony VGN-U50 XP. vypada to jako vetsi PDA, ale ma to v sobe PC s WinXP. (blizsi informace tady a tady) myslim, ze do CR se to nikdy oficialne nedostane a nemel jsem cas koukat po cene, ale mozna by se vam vyplatil bud nejaky sub-notebook (treba sony vaio nebo takovy pekny 1kg vazici notebook od toshiby, ale na typ si nevzpomenu) nebo tablet pc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Pett
    Zjistil jsem, že terminál v PDA neodzkouším, protože na NB mám jen XP Home a tam to asi nepůjde - nebo ano?
    Na XP Home to nepůjde ... to chce XP Prof. anebo už přímo Server
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    5

    Budu muset běžet, díky všem za ochotu podělit se o vlastní zkušenosti.

    Na to sony jsem už také koukal, být to místo 40000, 20000 tis. tak to mám asi vyřešené, i když kdo ví kde bych to vůbec sehnal.

    Mám ale pocit , že ze všeho nejvíc ted PDA, pokulhávají v software. Když si vezmu procesory už okolo 600MHz, VGA rozlišení , a RAM třeba až 128MB, to jsme pře pár roky měli na stole jako slušné dělo a win98 na tom běžel docela skvěle. Kdyby Microsoft udělal generační skok s Win CE, a dotáhl to alespoň na ekvivalent 98ček tak mám vyhráno a všechno doslova v kapse, hanheld mě již dnes přijde trochu velký.

    Díky Pett
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Citace Původně odesláno od Pett
    ...Kdyby Microsoft udělal generační skok s Win CE, a dotáhl to alespoň na ekvivalent 98ček tak ..
    .. tak k tomu připojíme LCD, BT klávesnici a tiskárnu přes IR a NTB můžeme odložit do sklepa vedle PCéčka .
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    5

    Skvělá vize - co ostatní na to, co by měl umět PDA roku 2006 ( ať nemusíme čekat zas tak dlouho)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Citace Původně odesláno od Pett
    Kdyby Microsoft udělal generační skok s Win CE, a dotáhl to alespoň na ekvivalent 98ček tak mám vyhráno a všechno doslova v kapse, hanheld mě již dnes přijde trochu velký.

    Díky Pett
    Mno ja tedy nevim jak Vy ale W95/98/ME bych jako vyhru nebral. NT (tudiz i XP Pro) RULEZ!!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Wuffi
    NT (tudiz i XP Pro) RULEZ!!!
    Osobne: Nothing from MS rulez ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    255

    anebo http://www.flipstart.com/ , ale to je myslim ze U.S. a poslednich nekolik mesicu mam pocit ze se to nehejbe

    Citace Původně odesláno od zipiik
    nedavno jsem narazil na pro vas mozna zajimavou vecicku - Sony VGN-U50 XP. vypada to jako vetsi PDA, ale ma to v sobe PC s WinXP. (blizsi informace tady a tady) myslim, ze do CR se to nikdy oficialne nedostane a nemel jsem cas koukat po cene, ale mozna by se vam vyplatil bud nejaky sub-notebook (treba sony vaio nebo takovy pekny 1kg vazici notebook od toshiby, ale na typ si nevzpomenu) nebo tablet pc.
    to mne by naopak stacilo funkcne obycejny PDA, ale ve vetsi krabicce s klavesnici )
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 06-10-2009, 17:20
  2. Jak pracovat s wifi?
    Od Libor P. v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 07-01-2007, 00:25
  3. Qtek 8310 - Hry a zábava
    Od Šeba_oldd v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 24-04-2006, 09:07
  4. SE_VGA - aby VGA bylo skutečné VGA
    Od Pavel Koza v sekci Windows Mobile a Windows CE
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 29-06-2005, 13:20