Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: ASUS A639 - WM6.5 Classic 21501 5.3.0 ENG a WM6.1 Classic 21054

  1. #1
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Připravil jsem update na WM6.5 Classic, tato verze bude jen v ENG.
    Ještě zkusím připravit WM6.1 Classic, snad i v CZ, tedy jestli bude zájem.

    Práce bylo hodně jelikož Classic se mírně liší od Pro, takže jsem chvílemi i tápal. Snad se, ale výsledek bude líbit.
    Neobsahuje adresaci 128MB, jelikož na 64MB strojích by systém pravděpodobně nenabootoval.
    Ale já již mám upgrade tak nemohu, ověřit 100% spuštění systému.

    OS : jádro a AKU WM6.5 Classic 21501.5.3.0
    rozlišení : QVGA
    jazyk : ENG
    podpora adresování : 64MB s pagepool 5MB
    systém : WMc 6.5

    -----------------------------------------------------------------

    Link, datum a verze / 14.3.10 WM6.5 :
    http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/...r_36.88MB.html

    Detaily WM6.5 :
    upgrade OS
    upgrade ovladače BT
    přidán GPS catcher
    přidán Office pack
    přidán Remote presenter
    přidán Fexplore Extension
    přidán TaskMgr3.1
    security patch
    vyčíštění od balastu

    FAQ :
    Jak na flash (doporučuji update booloaderu na verzi 08130700, kdo upgradoval na ofic. WM6 Classic bude automaticky mít):
    1. formát karty na FAT16 (event. FAT32)
    2. vložit soubor na kartu
    3. držet power+OK+alltab a poté reset (PDA musí být nabíjeno)
    4. podržet tlačítka do náběhu bootloaderu
    5. vyčkat do plného naflešování a poté reset (někdy je nutné vybrat baterii)

    Děkuji všem za feedback.

    Několik screenů, první 4 jsou z WM6.1 a další WM6.5 :
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00341750_100304-215646_aVIf.jpg 
Zobrazení: 68 
Velikost: 77.7 KB 
ID: 11273   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00341750_100304-215658_QL8W.jpg 
Zobrazení: 57 
Velikost: 53.5 KB 
ID: 11274   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00341750_100304-215708_5pF.jpg 
Zobrazení: 58 
Velikost: 42.0 KB 
ID: 11275   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00341750_100304-220001_aVIf.jpg 
Zobrazení: 53 
Velikost: 33.3 KB 
ID: 11277   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00341750_100314-154114_mhUs.jpg 
Zobrazení: 61 
Velikost: 61.0 KB 
ID: 11327   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00341750_100314-154120_rmZw.jpg 
Zobrazení: 64 
Velikost: 60.6 KB 
ID: 11328   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00341750_100314-154127_qlZw.jpg 
Zobrazení: 53 
Velikost: 54.2 KB 
ID: 11329   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00341750_100314-154144_QL8V.jpg 
Zobrazení: 53 
Velikost: 33.8 KB 
ID: 11330  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Pustil jsem se nakonec do WM6.5, je to první FW pro čisté PDA které jsem dělal.
    Jelikož není moc majitelů tohoto PDA, tak je systém v ENG, i pro jiné než CZ uživatele.
    Jestli bude zájem tak udělám 6.1 v CZ, záleží jaký bude zájem a ohlas.
    Díky za komenty.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    17

    Jasné per sem tu 6.1 já mám problém Když dám reset po rebootu tak mi nic nenaběhne jen černá obrazovka
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Jak reset pp rebootu, nebo proč ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    17

    Dobrá začnu tedy takto jednoho dne jsem vypnul PDA a druhého dne jsem ho chtěl zapnout zmáčknu power a nic jen svítící černá obrazovka pak jsem skoušel restart a nic když sem se naštval tak jsem mačkal všechno co šlo pak převratná změna naběhla obrazovka modré logo Asus ale dál nic a když sem to reset tak se pak oběvovala jen ta modrá obrazovka s logem asus ale teď už zase ne a tak jsem skusil Flash HW chtěl jsem přejít na tu 6.5 co tu je a dělo se toto - Spustilo se bootovací menu požádalo mě to abych to zasunul do kolébky a poté se rozjelo začalo čtení skončilo uspěšně začal zápis skončil uspěšně a potom se nic nedělo tak jsem uposlechl další pokyny jež jsou zde napsány a dal reset no a hádejte co se stalo Nic nenaběhlo jen černá obrazovka no tak koukám na návod a tam napis že je to pouze pro 128 MB ram no a tak bych potřebovat něco pro 64 a nebo poradit co s tim je jelikož záruka mi skončila před 2 měsíci (pech) prosím poraďte pokud možno jsem i na skype autoboly
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Zkus si stáhnout origo verzi zde :
    http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/67275/A639_K733_CZ.rar_29.94MB.html

    Postup updatu je stejný, potom dej vědět.
    A hlavně bych zkusil hard reset, ne jenom reset.

    Tento 6.5kový FW je částečně upravený na 128 adresování, ale měl by nabootovat i na 64 strojích.
    Toto bych potřeboval od někoho 100% ověřit, jelikož mám zařízení která má již fyzicky 128MB.
    Děkuji a nebojte se zařízení to přežije, ale musíte postupovat přesně dle popisu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    1

    fajn, dobra praca, mal som problemy zo stabilitou ale s tvojou verziou je to ok. inak mam 64MB, este keby bola lokalizacia tak by to bolo super
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Děkuji za první reakci Toto mě trochu postrčilo na lokalizaci.
    Kolik ti zbývá volné RAM ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    26

    Ahoj, tak jsem si nainstaloval tvou verzi 6.5 Classic. Mám klasickou 64 MByte verzi. To, ze tam neni cestina me nikterak netrapi. Ale par poznatku ti mohu z kratkeho testovani dat.
    1) Pristroj si ani kratkodobe nepamatuje datum a cas (mam dve baterky a tak to pri vybiti menim) ;-) Staci oddelat zadni kryt a je tam datum 1.5.2007 ci tak nejak to tam stalo.
    2) Nefunguje klasicky task manager, ale jen (asi tebou pridany TaskMGR FdcSoft)
    3) Prkotinka, ale preci... U ikonky Bluetooth mam jen cerny ctverecek ;-)
    4) Obcas se mi stalo, ze kdyz jsem dal zvolit rychlost CPU tak pristroj zmrzl, zcernal a nic... Pomohlo dat jen reset.

    5) Jinak info o memory 53.88 Mb a volné paměti Pro Aplikace 49.26 a pro programy 20.29 MB

    Kdyby te neco zajimalo, nebo by jsi neco chtel probrat tak klidne muzes pres SZ a nebo po ICQ viz. info o me.

    Jinak dobrá práce, a jestli do češtiny jit nebo ne... Tezko rici, kolik lidi ma jeste tenhle starsi kousek... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Díky,
    problém ikony neřeš o tom vím.
    S nastavením CPU jsem problémy neměl, tak vůbec netuším. Ovladač je původní. Možná popiš více.
    Klasickýho správce jsem tam nedal schválně, jelikož nemá tolik možností jako FDC. Což je pro mě podstatnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od pitka
    Zkus si stáhnout origo verzi zde :
    http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/67275/A639_K733_CZ.rar_29.94MB.html

    Postup updatu je stejný, potom dej vědět.
    A hlavně bych zkusil hard reset, ne jenom reset.

    Tento 6.5kový FW je částečně upravený na 128 adresování, ale měl by nabootovat i na 64 strojích.
    Toto bych potřeboval od někoho 100% ověřit, jelikož mám zařízení která má již fyzicky 128MB.
    Děkuji a nebojte se zařízení to přežije, ale musíte postupovat přesně dle popisu.
    Ahoj,
    vím, že to sem nepatří, ale žádné jiné téma řešící alespoň částečně můj problém jsem nenašel.
    Jedná se o to, že řeším se svým Asus639 problém spočívající v tom, že PDA se při spuštění po zlomku sekundy zasekne, na displeji zůstane jen rozplizlé modré logo "Asus" (ta animace ani nedoběhne a zamrzne to) a tím to končí. Jelikož systém vůbec nenaběhne, NEFUNGUJE ANI HARD RESET.

    Napadlo mě, zda není nějaká možnost PDA rozchodit pomocí "bootovací" karty (něco jako bootovací disketa pro velký windowsy)?
    Nemyslím tím hned přeinstalovávat WM - pokud by systém naběhl, dal bych ten hard reset a pak by se vidělo, jestli tím bude problém odstraněn - pokud ne, pak teprve bych přeinstalovával systém.

    Nebo pokud existuje nějaký jiný způsob, jak PDA zotavit - budu rád za každou radu

    Díky Stan_Da
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    to Stan_Da :
    je možno se dostat alespoń do okna bootloaderu ?
    Popiš detaily jak došlo k této chybě.

    3. držet power+OK+alltab a poté reset (PDA musí být nabíjeno)
    4. podržet tlačítka do náběhu bootloaderu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    4

    Tak bohužel se do bootloaderu nedostanu :-(
    Výsledek je stejný jako při pokusu o hard reset - displej krátce blikne světle šedě a pak zůstane svítit tmavošedě.
    Jak k poruše došlo nevím, PDA se prostě v kapse samo vypnulo (nejedná se o chronický problém se spínačem pod víkem baterie - to mám ošetřeno) a při pokusu o zapnutí zamrzlo. Párkrát ještě pomohla ta simulace HR a teď už nezabírá nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Jestli chceš a nemáš zařízení již v záruce, tak mi ho můžeš poslat.
    Kontaktuj mě přes PM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    4

    OK, napsal jsem SZ
    Stan_Da
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. n560 a WM6,1 classic
    Od JaSk_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 10-09-2009, 00:37
  2. M930 6.1 Classic ENG pro CZ zařízení
    Od pitka v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-08-2009, 15:13
  3. hp ipaq 114 classic
    Od michale v sekci iPAQ 1xx
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-07-2009, 14:51
  4. HP iPAQ 110 Classic Handheld Review [brighthand]
    Od Zdenek Malinsky v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-11-2007, 08:13