Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Lehká ROM pro ty, kdo Manilu nepoužívají

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    149

    Jediná ROM s vykuchaou manilou, co znám, je energy titanium - ta ale má chyby a občas je poznat, že tam manila chybí: některé funkce prostě nejdou vůbec (zkuste si uložit neznámé číslo, které Vám právě zavolalo, do kontaktů), některé fungují blbě (zkuste si prostě číst maily:-) ... zdá se, že auor měl při mazání součátí manily "těžkou ruku"...
    Protože mi tyto chyby byly potvrzeny i jiným uživatelem této ROM, a ta první se s energy táhne už dlouho, tak k enrgy ztrácím důvěru...
    Navíc se zdá, že některé aplikce manlu používají, takže i když chci mít interface BEZ manily, tak ji asi v systému potřebuji.
    S manilou jsem zkoušel Deep Shining, Energy, ROMeOS, Rhodium_AF ... všechny obsahují krom manily i spoustu z mého hlediska nesmyslů (nejlépe je na tom AF, nejhůře Deep) ... nepotřebuji Bing, různé messengery, WorldCard...a nechce se mi to z rom mazat ručně... tak bych rád někde našel rom, kde:
    - bude connection setup, abych to nemusel dělat ručně
    - bude NETcf
    - Advanced Config a další tweakovací apps
    - nejlepší verze messagingu
    - asi acrobat, opera 9.x (tj. s podporou zoombaru)
    - možná office
    - pak už nic (třeba jsem na něco zapomněl, ale nemyslím...)

    máte někdo podobné požadavky? jakou v tom případě máte ROM?
    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    nahodou jsem narazil na tohle, tak to muzes zkusit:

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=604893
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    149

    k tomu jsem se taky doklikal, ale (a) ten člověk píše, že je to jeho první pokus o ROMku (b) se mi po zběžném přečtení zdá, že tam spousta věcí bude chybět, že to vykuchal moc... zatím se bojím zkoušet to...diskusi k tomu jsem nečetl.

    otázka: když už mám nainstalovanou ROM, která mi jinak vyhovuje, a chci z ní vykopat třeba JetCET nebo pod., jak to udělám? Kdysi, když jsem měl první TyTn, tak byl nějaký cab, který odemkl paměť pro editaci - je něco takového i teď? dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    kdyz mas program zabudovanej v ROM, tak ho ze zarizeni proste nedostanes. Muzes ho ale prepsat - napriklad kdyz vyjde nova verze. Kdyz ho takle prepises nejakym novym souborem a ten pozdeji smazes, bude namisto nej onen puvodni soubor z ROM. Cili odpoved je: ne, nelze smazat neco co je v ROM.

    K tomu me napada - proc to vlastne mazat? Kvuli pameti? Ja pouzivam dost aplikaci a stejne mam v zarizeni 130 MB volnyho. Vetsi programy cpu na kartu - stejne jako fotky a hudbu. Takze v zarizeni zbyva pamet snad jedine na dokumenty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    149

    já s pamětí docela bojuju. aplikace nahrávám na kartu, dokumenty mám taky na kartě, a dyž mám spuštěný obvyklý set aplikací (tasks, calendar, calc, pocketartist, mobireader, album, camera), tak mi třeba odmítá naskočit iGo ... vím, mohl bych o vypínat (což dělám), ale štve mne to - pocketartist nabíhá dlouho, album taky, cameru chci mít aplou pořád... takže to je ten důvod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    jenze to bojujes s RAM - tedy pameti pro programy. Kdyz v zarizeni bude chybet nejaky program, tak ti to poskytne misto, ktere se da prirovnat k harddisku v pocitaci - tedy na programy, dokumenty apod.

    Kdysi az do windows for pocket pc 2003 byla pamet sdilena a posuvnickem se posouvalo, zda se ma pouzivat pro programy (tedy jako RAM u pocitace) nebo pro uloziste (tedy jako harddisk u pocitace). Od windows mobile 2005 se rychla pamet v zarizeni pouziva pro spustene aplikace a do zarizeni se integruje i flash pamet pro uloziste dat.

    Pokud ti mohu poradit, tak zkus spustit Advanced Config (najdes googlem nebo na xda) a najit tam Filesystem cache v Performances ... tusim, ze default hodnota je auto a advised je 2MB. Nastav to na 128kb. Zarizeni by nemelo byt nepatrne pomalejsi, ale usetris tim celkem dost mista. Alespon me to pomohlo dost, protoze mi hodne pameti zabira TouchFlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od Mist
    jenze to bojujes s RAM - tedy pameti pro programy. ...Kdysi az do windows for pocket pc 2003 byla pamet sdilena a posuvnickem se posouvalo, zda se ma pouzivat pro programy (tedy jako RAM u pocitace) nebo pro uloziste (tedy jako harddisk u pocitace)....zkus spustit Advanced Config (najdes googlem nebo na xda) a najit tam Filesystem cache v Performances ... tusim, ze default hodnota je auto a advised je 2MB. Nastav to na 128kb. Zarizeni by nemelo byt nepatrne pomalejsi, ale usetris tim celkem dost mista. ....
    jasně, já jsem brontosaurus, kterej měl PalmII v době, kdy si jiní hráli v uhláku na horníka (mimochodem, aplikace pro první PalmOS byly to NEJLEPŠÍ, co jsem zatím měl v ruce...) - takže jsem si myslel, že s pamětí data/programy jde shiftovat i dnes (ano, WinMo mám někde od roku 2003-4 - první MDA), protože by mne ve snu nenapadlo že někdo TAKHLE LOGICKOU věc znemožní. Tak pardon.
    ohledně Advanced Config ... nevím, na webu (xda, kde jinde) píšou, že mám NAOPAK zvětšit na ještě víc ... podobně tam radí zvětšovat další cache...no nic, zkusil jsem na Tvou radu ponížit a právě restartuju...po restartu to vypadá (vizuálně podle qwertymemory) že jsem si moc nepomohl - teploměr končí tam, kde končíval...uvidím dál...
    opravdu není finta na to, jak použít pamě´t v zařízení, která mi dnes leží ladem, pro běžící aplikce? (na DinarSoft MemMaid se mi zatím úplně nedaří přenastavit vše na kartu a bojím se, že se ty zásahy zas budou týkat jen storage paměti...)

    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    na zacatku to nepoznas, protoze zarizeni nema ulozene zadne soubory v cachi. Po startu zarizeni mam 54% zabrany pameti.... kdyz zarizeni chvili pouzivam, tak skoncim na 76% zabrany pameti po projeti vetsiny funkci ktere pouzivam (=nabidka start, lock screen, HTC Messaging, Home tab, SMS tab, Mail tab, mail client, twitter tab, zapnout a pak vypnout beejiveIM+facebook aplikaci). S filesystem cache nastaveno na vice jsem mel vzdy minimalne 80%.

    Vsude sice pisou, ze nastavit filesystem cache spise na vic, ale ja zase nekde cetl, ze pri snizeni filesystem cache se zarizeni zas tak nezpomali. Tak jsem to zkusil a ono opravdu .... pameti mam celkem vyrazny kus vic (nekilluje mi to aplikace, kdyz mi jich bezi vic) a zarizeni je stejne rychle jako predtim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    Koukal jsem po ROM s WinMo 6.1 a nasel jsem tohle: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=608009 ... treba ti to bude vyhovovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    149

    díky...budu sledovat, zda vydá 6.5 - pak bych do toho šel....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    podle me 6.5 nevyda (alespon podle jeho INTRO)... proc vlastne chtit 6.5? :-) Nerikam, ze je nemam rad, ale 6.1 je nejspis sviznejsi a mene pametove narocna.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od Mist
    podle me 6.5 nevyda (alespon podle jeho INTRO)... .
    To intro zní dost přesvědčivě... asi jí zkusím:-)

    Citace Původně odesláno od Mist
    proc vlastne chtit 6.5? :-) Nerikam, ze je nemam rad, ale 6.1 je nejspis sviznejsi a mene pametove narocna.
    Nevím, mně se 6.5ky zdály lepší - snad i rychlejší, i když to není logické:-) ... jak jeto s tou svižností? je někde nějaké seriozní srovnání?

    Každopádně dík za tip...

    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Jak odinstalovat Manilu
    Od mr.roger v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-05-2010, 17:54
  2. Lehká úvaha nad koupí MPx220 :-)
    Od sebastian_ce4you v sekci Motorola
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 02-09-2005, 09:24