Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Jak zprovoznit TOMTOM a bez "fičurek"

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    5

    jediné co bude potřeba: regedit - např. PHM regedit

    a jdeme na to - upravte registry následujícím způsobem:
    1) HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Drivers\Samsung GPS Hardware\InputBufferSize: z 4096 na 512
    2) HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Drivers\Samsung GPS Hardware\OutputBufferSize: z 4096 na 512
    3) HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Drivers\Samsung GPS Hardware\SleepOnNoData: z 100 na 0
    4) HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Multiplexer\MaxBufferSize: z 16384 na 1024

    Nyní přejděte do nastavení GPS/připojení
    1) Port pro programy GPS nastavte na COM4
    2) Hardwarový port GPS ponechte na COM9
    3) Baud rate nastavte na 4800
    4) Spravovat zařízení automaticky - zaškrtnuté


    Nyní stačí spustit TOMTOMa - nastavente GPS na "vestavěná GPS" a tradá, už to fičí

    Vyzkoušeno na firmware JA5, Tomtom 7.916 * bez gpsgate a dalších to před tím u mě funkční nebylo!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    5

    Jinak na Modaco je ještě jiná varianta - ale z tou nemám tak dobré zkušenosti.

    tam se baud rate nastaví na 9600, programový port GPS též na COM4 a jediná úprava registrů je:
    HKLM/System/CurrentControlSet/GPS Intermediate driver/Drivers/samsung GPS Hardware
    změnit inputbuffersize a outputbuffersize - oboje na 8192

    v tomtomu pak také "interní GPS přijímač"
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Citace Původně odesláno od Bukatyr
    Vyzkoušeno na firmware JA5, Tomtom 7.916 * bez gpsgate a dalších to před tím u mě funkční nebylo!
    Nepochybně s řádně koupenou licencí TT, že?

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    5

    na blbou otázku - blbá odpověď.
    viděl jsi někde v mém příspěvku slova jako keygen, crack, warez či rapidshare?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Pánové ops:

    .....uznávejme presumpci neviny. Pokud se k tomu uživatel sám trapně nepřizná nebo se s tím dokonce nechlubí, tak bych se v tom vůbec nevrtal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od Bukatyr
    jediné co bude potřeba: regedit - např. PHM regedit

    a jdeme na to - upravte registry následujícím způsobem:
    1) HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Drivers\Samsung GPS Hardware\InputBufferSize: z 4096 na 512
    2) HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Drivers\Samsung GPS Hardware\OutputBufferSize: z 4096 na 512
    3) HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Drivers\Samsung GPS Hardware\SleepOnNoData: z 100 na 0
    4) HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Multiplexer\MaxBufferSize: z 16384 na 1024

    Nyní přejděte do nastavení GPS/připojení
    1) Port pro programy GPS nastavte na COM4
    2) Hardwarový port GPS ponechte na COM9
    3) Baud rate nastavte na 4800
    4) Spravovat zařízení automaticky - zaškrtnuté


    Nyní stačí spustit TOMTOMa - nastavente GPS na "vestavěná GPS" a tradá, už to fičí

    Vyzkoušeno na firmware JA5, Tomtom 7.916 * bez gpsgate a dalších to před tím u mě funkční nebylo!
    Nevím jak Vám, ale mě po výše uvedených změnách v registru přestala fungovat wi-fi (zapla se, ale nedokázala se už s ničím spojit). Po vrácení parametrů zpět začala wi-fi opět bez problémů fungovat. Nějaký nápad ?

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    5

    to je divné, všechny tyhle nastavení se týkají pouze GPS, sám moc Wifi nepoužívám, ale schválně jsem to zkusil a normálně jede.
    Zkus ještě to druhé nastavení z "modaco" - já s ním tedy moc úspěch neměl, ale třeba ti pak bude fungovat oboje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    28

    ... OK, zkusím a dám vědět ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    28

    ... a hrome, vrátil jsem to zpět a teď už mi nefunguje ani wi-fi ani navigace ... hmm, jen ne HW reset
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3

    Tak na Samsungu i780 to funguje perfektně (a wifi zůstala funkční).

    Díky za sqelý tip - zase o důvod víc proč neměnit PDA )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    25

    TO Bukatyr
    Nevis jestli po te zmnene registru GPS pro tomtom funguje IGO, MIO, GARMIN? Nerad bych to rozvrtal, abych pak zistil ze mi nefunguje IGO.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    5

    MIO a IGO jsem zkoušel a jede bez problémů - Garmin nemám, tam nevím. V jádru ale tyto změny jsou nenásilné, takže by mělo fungovat vše.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    1

    Zdravím,
    na mé I8000 OMNIA II úprava registrů OK, TomTom jede jako z praku ale Garmin nenašel interní GPS zařízení a nejde ani přepnout ani do zadání COM a virtual portů. Při ponechání úprav v registrech a doinstalování GPS MODDRIVERU a nebo GPS GATE se sice virtuální porty objeví, Garmin však s nimi nespolupracuje a ani je nevidí a pouze trvá na Garmin GPS zařízení a ničem jiném. Používám TomTom na autonavigaci a Garmin m8m kvůli TOPO3 a turistice vůbec.
    Díky moc za pomoc a ještě jednou děkuji a gratuluji za Váš dobrý nápad při úpravách registrů a snížení velikosti bufferů.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak zprovoznit nefungujici GPS modul
    Od zdenek_t v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 20-08-2010, 15:48
  2. MDA III jak zprovoznit?
    Od Thompson_ce4you v sekci HTC & klony
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-09-2008, 08:57
  3. Jak zprovoznit nefungujici IE
    Od jospo_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-04-2006, 21:31
  4. Jak zprovoznit AvantGO?
    Od Rogner_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-03-2004, 16:30