Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: HTC Diamond 2 a změna OS na Android

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Zdravim

    Koukal jsem na net a viděl jsme pár videí kde na Diamondu 2 byl nainstalován OS Android. Někde na netu jsem na to našel návod, ale nemá odvahu to zkusit. Máte stím někdo zkušenosti nebo už ste to někdo zkoušel ?

    Díky

    Bohdan
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    199

    Není se čeho bát - zmíněný projekt je ve fázi vývoje a v současné době se Android spouští z karty /blíže viz post 1-4 nížeuvedeného odkazu/. Aktuální verze zatím neumí používat WiFi a BT - slouží spíše k osahání tohoto systému . Nicméně uživatel Shadowline pilně projekt koordinuje a zatím se zdá, že úspěšně . Ještě k té instalaci - v podstatě archiv souborů zkopíruješ na ROOT /kořen/ karty a spuštěním HARET.EXE spustíš Android na svém Topazu /pozor, první spuštění trvá kolem 10 minut-tak se nelekej/. Bohužel aktuální verze neumožňuje zatím korektní vypnutí telefonu/systému/, i když se o to usilovně snaží. Takže nezbývá, než vyndat/zandat baterku.Po zapnutí pak opět telefon nabootuje do Windows. Nejde tedy o žádný flash Rom /zatím/. Trvale se této verze Androidu zbavíš kdykoli prostým vymazáním jeho souborů na kartě /pozor, během svého běhu si Android logicky vytváří odkládací soubor , datové produkty ap. , proto, chceš-li být purista , použij k pokusům čistou kartu /myslím, že 4 gb by měla stačit/...
    A nakonec zmiňovaný odkaz : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=509493 , registrace nutná pro stažení , nicméně na tomto fóru najdeš mnohem víc užitečného softu , než na celém webu HTC...

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Zjednodušeně - je ten Android ještě stále nepoužitelný
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Díky za info určitě OS android testnu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    18

    mohli by ste sem dat konkretny odkaz na androjid? lebo na xda je na 565stran
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    75

    Android jsem na Topazu zkoušel několikrát (jak se postupně vyvíjel) a opravdu to za moc nestojí. Člověk si sice může prohlédnout, jak vypadá čistý Android (jinak dává HTC i do Androidů Sense), ale mi osobně to žádné zajímavé poznatky nepřineslo. Hlavně je obrovský rozdíl mít pak telefon s Androidem doopravdy, především v rychlosti a plynulosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    20

    Dost podstatne - je vydrz baterie. Ale inac vyvoj ide spravnym smerom
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od All.Os
    Android jsem na Topazu zkoušel několikrát (jak se postupně vyvíjel) a opravdu to za moc nestojí. Člověk si sice může prohlédnout, jak vypadá čistý Android (jinak dává HTC i do Androidů Sense), ale mi osobně to žádné zajímavé poznatky nepřineslo. Hlavně je obrovský rozdíl mít pak telefon s Androidem doopravdy, především v rychlosti a plynulosti.
    a nevieš my dat nejaky konkretny odkaz na skusku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    71

    Na 4all fóru se tomuhle tématu věnuje poměrně dost času,teď zájem sice opadnul,ale najdeš tam podrobný návod i odkaz na posl.verzi,včetně řešení problémů. Já už od toho upustil,Android jsem na svém D2 ve finále rozběhal,ale vcelku je to fakt dobrý akorát k tomu,aby ses s tímto systémem seznámil,jako náhrada WM v D2 to fakt není,sežere to baterku,navíc jako herní konzole taky moc ne vzhledem k našim 528 MHz...zkus a uvidíš..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    20

    Je rozdiel ci flashnes celu ROMku alebo Dual Boot.

    ROM

    Dual Boot

    Dost pomoze vypnut graficke efekty v menu. Je to o dost rychlejsie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    1

    Andoida mam na mobilu už od pátku, ale nejde mi načíst pamněťová karta .. nejsem si jistý jestli to nejde vubec nebo je to jen můj problém . Už jsem ji zkoušel i znovu naformátovat na FAT 32, ale nepomohlo to .. Vzhledem k tomu že jsem viděl infgormaci že se aplikace davaji na kartu do jisté složky , tak si myslí že ta karta musí fungovat . Děkuji za radu .
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    71

    Já to mám s kartou to samé,myslím, že je to tím, že pokud máme Android nainstalovanej na kartu,tak při bootování ji prostě systém odstaví. Funguje Ti ten Dual Boot? Já to nainstaloval,ale po SR mi to vždycky skočí do oken..Android missing..musím ho spouštět přes okna,což mně dost votravuje
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    Pokud máš Android na kartě ve složce třeba "andboot", tak Dualboot nenajde cestu a je potřeba to změnit v registrech.
    Návod na XDA fóru

    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Gen.Y\DualBOOT]
    "AndroidBootFolder"="string"
    ("": nechat prázdné, pokud je android volně na kartě ( \Storage Card\haret.exe))
    ("andboot": doplnit název složky pokud je haret.exe pod adresářem (\Storage Card\Andboot\haret.exe))

    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    1

    Lidičky koukám že poslední příspěvek byl někdy v 2011,,, potřeboval bych poradit zdali došlo už k nějakým vylepšením popř. jestli Android na tomto telefonu už funguje bezproblémově,,,mám OS Windows mobile ale bohužel jsem se sním moc nezkamarádil,telefon jsem dostal ale bohužel s WM,,neporadil by mi někdo jak by šlo operační system změnit na Androida??Popř. kdyby chtěl někdo telefon s windows mobile nejsem proti výměně za tip Touch Diamond 2 s androidem,,je používaný cca dva dny,,byl v krabici zastrčený ve skříni celou dobu nepoužívaný,,,
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    71

    Ještě když jsem měl Diamonda2 tak jsem s ním dělal vše možný i nemožný, včetně zkoušky Androidu .. měl by tam už být funkční foťák i wifi, někde na 4allmobile to najdeš..ale ten android na tom fakt běžel dost mizerně a žral baterku..jestli můžu doporučit, pokud sis nezvykl na WM, tak je zbytečný mít HTC D2, navíc v době kdy je WM mrtvej..ale upřímně .. mám android přes půl roku, protože můj D2 šel do věčných lovišť, ale .. zlatý WM ..
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Android pro Touch Pro a Diamond, GPRS připojení funguje :-)
    Od anaxagoras_ce4you v sekci Touch Pro
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 06-03-2011, 12:27
  2. HTC Diamond a Android
    Od motofun_ce4you v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 28-10-2010, 08:11
  3. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 19-12-2008, 10:29
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 11:41