Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: King Diamond T5353+ čínsky klon Diamonda 2

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    36

    Neviem či je tu vhodné zakladať tému v tomto vlákne, aj keď sa jedná tiež o klon a dikusiu o čínskych klonoch som tu ešte nenašiel.
    Kúpil som pre syna na skúšku tento na prvý pohľad nadupaný fónik: King Diamond T5353+ s 1GHz procesorom!
    Ak má niekto doma takýto kúsok, nech sa mi ozve alebo pridá skúsenosti. Ak je niekto zvedavý ako v skutočnosti vyzerá a funguje, može sa v pohode pýtať...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    14

    ak ho uz mas tak, daj nejake info...dost zaujimavy kus zeleza!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    To je docela síla, ale za 5000... Jestli to bude fungovat, tak proč ne Jen by mě zajímalo, jak moc to topí, protože pokud je ta PXA310 skutečně taktovaná na 1GHz, tak to musí topit jak toaster..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    36

    No doslova kus železa to neni... Treba rátať s tým že je to predsa čínsky klon! Aj som nečakal veľké zázraky za cenu 190€. Mám skúsenosti s plno fónmi (dump aj smart) z tejto zázračnej krajiny... Sám vlastním HTC Leo, takže syn chcel niečo podobné. No kúp mu hračku za 530€... ) Fón našťastie dorazil ešte pred Vianocami, preto bolo u nás veselo. Po rozbalení som nečakal žiadne prekvapenie, keďže som si niečo o ňom prečítal a pozrel videá na youtube: .
    Všetko bolo ako opísal predajca na svojom mieste, aj podľa videa. Bol som po zapnutí zvedavý na úvodnú today obrazovku a mierne ma sklamala. Cakal som aj TF3D, ale do tejto anglickej romke sa asi nevmestilo. Je to vlastne iba základná WM6.5 rom. Chýbajú niektoré aplikácie ako napr. pre mňa dôležitá Opera! Sklamala ma absencia G-senzoru, pričom mi číňan písal, že v čínskej romke, ktorú onedlho vypustia už je aplikovaný (pritom nižsší model T5355 ho má v základnej výbave!). Senzor je vo fone, ale je problém s anglickou rom, preto ešte na tom pracujú...
    Na rýchlosť fónu som bol najviac zvedavý, keďže sa vnútri nachádza 1GHz procesor Marwell PXA310 . Porovnal som ho s Qualcomm Snapdragon QSD8250 v mojom Leoškovi a celkom si počínal dobre! Niektoré operácie mu troška trvali, ale najviac som bol zvedavý na prehrávanie videa a rýchlosť otvárania webstránok v opere. Normálne to šlapalo ako v Leošovi, žiadny veľký rozdiel. Takže videá divix netreba nijako konvertovať, coreplayer ich prehráva bez nejakého veľkého trhania! Stránky v opere otvára svižne, takže veľká spokojnosť. Len to ovládanie nie je absenciou G-senzoru a kapacitného dipleja také pohodlné. Leoša by som už veru nemenil... :yes: )
    Skúšal som "trocha" flashovať nejakú inú romku z TF3D a na nete som ich veľa pre tento typ fónu nenašiel! Problém je v tom, že originál alebo inú neoficiálnu romku do neho nedáte, s čím som po skúsenostiach počítal! ( Po spustení flashovania sa fón odpojí od PC a vyskočí chyba a po spustení bootloadera (tlačidlo ukončenia hovoru + vedľajšie tlačidlo pre návrat + tlačidlo vypnutia/zapnutia fónu), na bielej obrazovke oznámi, že treba vložiť 2 bin súbory loader.bin a flash.bin! Takže tieto súbory som googloval a pár som ich našiel, len po preflashovaní som zistil, že sú čínske... Pôvodnú romku som si v návale očakávania zabudol zálohovať, preto mám teraz v ňom pekné hieroglify... :sarcastic: Takže teraz čakám na mail od môjho čínskeho kamaráta, kde mi má poslať link na stiahnutie anglickej rom. Lebo anglickú romku som ani za boha nemohol v priebehu sviatkov nájsť... :
    Ak je tu niekto, čo má skúsenosti s flashovaním týchto zázračných vecičiek z krajiny neobmedzených možností (nemyslím USA... ), nech sa tu ozve.
    Ďakujem za ten čas strávený čítaním týchto pár riadkov... )

    Ak má niekto ešte otázky, kľudne sa pýtajte...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    36

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    To je docela síla, ale za 5000... Jestli to bude fungovat, tak proč ne Jen by mě zajímalo, jak moc to topí, protože pokud je ta PXA310 skutečně taktovaná na 1GHz, tak to musí topit jak toaster..
    Pavle, topit to topí približne ako Leoš, takže v norme... No podľa testovania tam ten 1GHz procesor musí byť, aj keď možno nie je tak svižný vo všetkých aplikáciach ako Qualcomm... Plynulé prehrávanie nekomprimovaného videa hovorí za všetko... To napr. moj predchádzajúci Blackstone nedokázal!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    36

    Tu posielam pár screenov tohto krasavca...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00338330_Today_rmx.jpg 
Zobrazení: 80 
Velikost: 67.6 KB 
ID: 11145   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00338330_ROM_xse5.jpg 
Zobrazení: 81 
Velikost: 46.0 KB 
ID: 11147   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00338330_Memory_3wi9.jpg 
Zobrazení: 83 
Velikost: 35.5 KB 
ID: 11149  
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    36

    Fón stále testujem a pomaly zisťujem, že je fakt vyrobený v Číne... ( Už som zohnal anglickú ROM-ku, len zatial iba WM6.1 a dokonca som ju poslovenštil!!! Len samozrejme nie bez problémov. Všetko funguje ako má, až na vstup do štart menu. Proste sa doň nedostanem!!! Ale nejako extra to nevadí, pretože je to iba základná ROM WM6.1 bez TF3D a po doinštalovaní SPB Mobile Shell 3.5 nie je ani nutné. Pavel Koza mi ponúkol spraviť takú malú recenziu, tak onedho sa tu dozviete viac o tomto zaujímavom fóniku. Zatial aspoň pár ďalších aktuálnych screenov...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    36

    Takže až teraz po vložení simkarty som zistil, že je nefunkčný mikrofón a slabo počuť hlas v slúchadle!!! Po dvoch týždňoch testovania a ladenia (hlavne ROM-ky) ho možem teda vrátiť naspäť predajcovi... ( Samozrejme nemožem hovoriť o nekvalite, pretože sa to može stať hocikomu a hocijakému originál fónu! Už som z Číny kúpil veľa rôznych fónov a zatiaľ som mal minimum reklamácii. Takže neviem, či sa oplatí robiť nejakú recenziu. Ale aj bez spomínaných problémov je to za tie peniaze fakt slušný fónik a rozhodne stojí za povšimnutie. Kto chce vidieť viac foto ako vyzera oproti originálu, posielam link:

    http://item.taobao.com/auction/item_detail.jhtml?item_id=0b8498aabce31df37473ce99 ae63a05d&x_id=0db1&received_or_posted=0&buyer_or_s eller=0
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    3

    ahoj, také jsem si koupil tento přístroj, ale již s WM6.5 v EN, a stále bojuji s nahrátím češtiny. Podařilo se mi tam nahrát češtinu od sunnysoftu ale také nefunguje tlačítko start, jinak běží docela rychle. Chtěl jsem se zeptat jaký je postup pro případné nahrátí jiné ROM, jelikož se to nechová jako klasické HTC, a kde by se dali nějaké postahovat. Díky Berka
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    199

    Problematika je slušně zpracovaná na XDA...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    3

    jen ta ahgličtina mi moc nesedí, na škole jsem měl jen ruštinu a překlad pana gogela je občas docela nesrozumitelný, nicméně je tu někdo komu se podařilo nějakým spůsobem počeštit WM 6.5 na tomto zařízení. diky za info
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    3

    Tak pro majitele těchto zařízení mám potěšující zprávu. dnes se mi podařilo zařízení opatřit slovenščtinou od sunnysoftu, funguje i po uplynutí 14 dení neplacené verze. Je třeba si však ještě po instalaci slovenštiny nainstalovat dotykové prostředí SPB menu, je totiž nutno nastavit tlačítko start, které po instalaci této slovenštiny přestane reagovat. V prostředí SPBmenu je třeba po instalaci nastavit ve složce ...Nastavení/SPB Mobile Shell/Systém... v řádku Vyřadit START nastavit paradoxně "ANO" a poté je spouštěcí tlačítko start aktivováno.
    Ke stáhnutí Na stránkách http://www.synetics.sk/download/IWPRO_SK_HTC-Diamond2_10.zip
    Je třeba instalovat do čistého zařízení, tedy po provedení tvrdého resetu. Oskoušeno na třech zařízeních Touch Diamond 2 T5358 s WM 6.5.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    2

    tak čekám na pecku Diamond2 T5353++, tak jsem zvědav :-)
    samozřejmě WM 6.5 v češtině, vytvořená na zakázku....
    tady jsou technická data:

    Screen 3.2" 480*800 WVGA
    Touch Screen SPB3.5 will be preinstalled, G-sensor is also supported
    Ring Tones Support mp3、midi、wav、amr
    OS New Upgrade! Microsoft Windows Mobile 6.5 CZ
    CPU CPU: Marvell PXA310 1GHZ
    Memory 256M Ram, 256 Rom, 2G TF Card (Mini SD)
    Maximum support: 16GB
    Battery 1600mAh
    Camera Dual Cam
    Back Cam: 5MP, Supports DC and DV (actually it is only 3 MP, no auto focus)
    Front Cam: (1.3 MP)
    Weight 110 g
    Bluetooth Supported
    WIFI Supported (Built-In)
    GPS SIRF Star III (Built-In)
    GPS Navigation Software
    FM supported

    pak dám vědět, jak to šlape :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    zoolmann_ce4you
    Guest

    Ahoj lidi, dá se nějak opravit nepřesná dotyková vrstva v tomto telefonu na LCD ?
    Kalibrace nepomaha...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    71

    Ach jo,já jsem přesně koupil takovýhle klon s označením King Diamond T5353( Diamond2 ++)
    Zkušenosti-nejde přeflashovat,časem se systém zahltí a poháhá jen HR,fotí to hůř než MIOA501 který má foťák 2Mpix..nekupujte to,pokud na to narazíte.Telefon funguje normálně,je rychlý,navigace v pohodě..ale nefungujou pro ně programy do Diamonda,takže tu samou službu vám splní starý PDA s jakýmkoliv foťákem.

    Edit:Takže všeobecné poznatky z čínského klonu tvářící se jako Diamond2.Pro všechny kteří by si nechtěně mohli naběhnout tím samým způsobem.Telefon má označení Touch Diamond2 T5353++,udávaný procesor 1GHz možná 1Ghz má,ale zajímal by mně převod mezi čínským herzem a normálním.Na starým MIO A501 mám nainstalované ty samé programy a nestačím se divit,jak bravurně zvládá s 200Mhz procesorem a 18MB RAM věci,které čínský Diamond2 odmítá akceptovat a vzorovitě se zasekne,jak mi bylo sdělenozprostředkovatelem,prej systém Mobile Shell bere moc paměti,takže se nemůžu divit,že když mám spuštěný MS 3.5,navigaci a někdo mi do toho zavolá,že mi telefon zamrzne.Ať koukám jak koukám,navigace plus MS 3.5 mi ukrojí max 15 MB a to přeháním,stále mi zůstává dost RAM k dispozici,no prostě zřejmě jeden čínský herz je proti normálnímu čtvrtinovej a počítám,že ten procesor při zobrazení Touchflo,které není součástí dodávané ROM,ačkoliv na krabici je,shoří pokud mi někdo k tomu zavolá,zrovna když budu listovat Operou 10 nebo přes prohlížeč Skyfire,který žere na tenhle stroj nehorázných 10 MB. Pokud chcete po tomhle klonu dvě a víc aplikací najednou,připravte se na to,že po spuštění té druhé budete muset udělat SR.
    Abych se obrátil jinam,to k avizovaným 5Mpix rozlišení foťáku-po zapnutí foťáku jen koukáte na tmavý displej,když se vám horko těžko po nastavení,při kterém se neobejdete bez stylusu,displej foťáku rozsvětlí,tak můžete fotit,ale pouze jeden snímek,potom se celá procedura nastavení musí opakovat.V telefonu vypadají snímky z foťáku pěkně,o to drsněji vypadají,když je stáhnete do počítače a posléze si je prohlídnete.,porovnával jsem je opět s MIO A501 s 2Mpix foťákem,a když jsem to ukazoval manželce,jak fotí MIO a jak čínský 5Mpix foťák,zmohla se jen na vyděšený přiskrcený zvuk,až jsem se těšil,že je po ní.
    Další je nastavení ID volajícího,které jsem tady již na fóru řešil těsně po koupi tohohle střepu.Mně osobně nejde nastavit ID,když jsem ho zrušil u operátora,musím mít nastavení ukázat ID pouze kontaktům,jinak si nezavolám.Po každém Softresetu,a že jich u tohohle lesklého střepu je,musím ID nastavovat znova..bylo mi opět řečeno,že tenhle problém zmizí po přeflashování ROM,nevím,udělal jsem HR a chová se to stejně hnusně a zákeřně.
    Další poznatek je s úžasnou kosmickou baterií 1600mAh,kterou nabíječka dobije,ale i po naformátování baterky když jedete přes nabíječku,tak se telefon vybíjí až chcípne docela,a nechtějte vědět,jak dlouho takhle vydrží běžet navigace přes kabel v autě.
    To,že telefon nejde unlocknout pro nahrání jiné ROM vidím taky jako docela fatální průšvih a vůbec,jsem zvědav,čím mně ještě tenhle křáp překvapí než ho rozšlapu.Zatím na něj nemám absolutně náladu,jedu na starým MIO A501 a říkám si,jakej jsem idiot,že jsem se nechal takhle blbě napálit a vyhodil pět litrů vzduchem,když jsem v domnění,že kupuji HTC Diamond2 zakoupil bohapustou kopii,protože o tomhle šuntu s honosným označením King Diamond jsem neměl tušení,dokud jsem ho nekoupil.
    Vím,že ne každý touží testovat nové ROM a stále nastavovat telefon po flashnutí znova,ale pokud u PDA o tuhle možnost přijdete,je to zlý.Každý zbehlejší uživatel WM pozná,že u tohohle zgeba něco není v pořádku.
    Shrnutí:Rozhodně o tomhle Diamondu netvrdím,že je špatnej,tohle totiž není Diamond,tohle umí s bídou telefonovat.Udávaným hodnotám RAM,procesoru a foťáku by po vyzkoušení asi uvěřila ještě má čtyřletá dcera,ale sedmiletý kluk řekne,že tohle není fotka z 5Mpix foťáku.Telefon je dobrej,pokud chcete někoho naštvat,dejte mu ho darem,to je jediná funkce,pro kterou se podle mého názoru hodí.Takže rada pro ty,kteří si myslí že kupují HTC Diamonda2,nekupujte v žádném případě tel s označením Touch Diamond2++,pro jistotu si ověřte sériové číslo na stránkách HTC,aby jste pak nebyli zklamaní.V případě,že ale tenhle telefon chcete koupit,můžete,má označení HTC Touch Diamond2++ ,jeden mám na prodej,kdyby měl někdo zájem.
    A poslední problém se projevil dneska v dost zásadní věci,a tou je telefonování,telefon netelefonuje korektně.Když v nastavení ID volajícího nastavím volbu odesílat moje ID každému,nebo nikomu,telefon netelefonuje pro jistotu nikam.Když nastavím volbu odeslat ID pouze kontaktům,tak telefon sice telefonuje,ale pouze čísla,které jsou uložené v seznamu,na číslo které nemáte uložené si prostě jen tak nezavoláte,potom to nějak záhadně občas jde,ale po SR se to chová stejně,a netuším,jakou fintou si poté,co vyměním baterku,zavolat na číslo,které nemám uložené.
    Pokud má někdo zájem o českou ROM pro tenhle přístroj,můžu mu poslat odkaz.Pro doplnění-systém Windows mobile používám už od dob,kdy se běžně dodával do přístrojů WM5,poté jsem přeflashoval na 6.1 a pak i na 6.5,už rok a půl se v tomhle systému orientuju a používám ho, pochybuji,že by mnou uvedené závady byly způsobeny tím,že že neumím např.nastavit ve WM jak z PDA volat.
    Se zprostředkovatelem prodeje jsem stále v kontaktu,tak uvidíme,jak to dopadne,jestli mi vymění telefon,který neumí ani telefonovat.

    Abych to jen nehanil a napsal nějaký pozitivum-fakt hezky vypadá,je to ale trochu drahá cetka.

    Editřeflashování ani po zaslání originál ROM a návodu jak při něm postupovat není možné,karta,ze které se má instalace spustit,odmítá i po naformátování přijmout flashovací soubor.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-05-2010, 20:19
  2. Klon Diamonda z číny
    Od 100bubu v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-11-2009, 22:28
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 10:41
  4. Nastavenie MMS, klon sim karty
    Od 1andrej1 v sekci Mio
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-12-2006, 16:43