Hluchý repráček
Zdravím. Můžete mi prosím poradit servis na FS N560? Z ničeho nic mi odešel zvuk během navigace. Sluchátka fungují, ale zvuk jinak nejde. Popř čím by to mohlo být. V nastavení jsem nic nedělal, nepomohl ani HR. Díky
Servis zajišťovala firma Getronics:
U nákladového nádraží 3265/10, Praha 3
Šámalova 62, Brno-Židenice
Nefunkční zvuk může zavinit oxidace kontaktů reproduktorku či konektoru na sluchátka, studený spoj na konektoru sluchátka případně zničený reproduktorek.
U nákladového nádraží 3265/10, Praha 3
Šámalova 62, Brno-Židenice
Nefunkční zvuk může zavinit oxidace kontaktů reproduktorku či konektoru na sluchátka, studený spoj na konektoru sluchátka případně zničený reproduktorek.
Ano, uvedená firma je prakticky jediná, která má možnost sehnat náhradní díly a opravit ti to. Ovšem náležitě si to nechá zaplatit. Když jsem sháněl základní desku do N560 (cca před rokem) a dotázal se u nich na cenu, málem jsem šel do kolen :-D Bylo to cca 12.500,- Kč plus práce!!! Jenom za desku!!! Napsal jsem jim, že děkuji za nabídku, ale že jsem to nové kupoval za 13.500,- v balení Car Set, tudíž je cena neakceptovatelná. Práci jsem navíc po nich nechtěl, udělal bych si to doma sám - není to nic těžkého, otázka 5 minut... Takže pokud je to jen repráček, tak je to dobré (dal by se asi někde sehnat na inzerát z poškozeného PDA za pár korun), ovšem pokud bude závada na desce, tak uvedená firma ti asi moc vyhovovat nebude...
Jo, a jak píše kolega neda mnou, zpravidla je závada v tom konektoru na sluchátka, kde zlobí kontakt, který přepíná zvuk sluchátka/repro (podle toho jestli jsou tam sluchátka mechanicky zasunutá nebo ne). Už jsem měl ale v rukách i N560, které mělo závadu někde na desce a zvuk z repra nešel (jen do sluchátek). Přitom repro bylo OK. Na tom repráčku se není moc co pokazit... Moc na to nevěřím, že budeš mít problém v něm...
Jo, a jak píše kolega neda mnou, zpravidla je závada v tom konektoru na sluchátka, kde zlobí kontakt, který přepíná zvuk sluchátka/repro (podle toho jestli jsou tam sluchátka mechanicky zasunutá nebo ne). Už jsem měl ale v rukách i N560, které mělo závadu někde na desce a zvuk z repra nešel (jen do sluchátek). Přitom repro bylo OK. Na tom repráčku se není moc co pokazit... Moc na to nevěřím, že budeš mít problém v něm...
Nedavno se mi to stalo take u N560. Odesel repracek. V tom servisu ho zrovna nemeli, ale rikali, ze by jeste mel byt. Ovsem cena: 172 za reprak + 850 za práci tj. 1217 s DPH. Nakonec jsem sehnal vadné PDA a repracek z neho prehodil. Prace na 15minut kdyz to delas poprve a 5 minut, kdyz uz to znas. Jo, a repracek nechteli samostatne prodat , ksindlové. :D No vedi proc, zkousel jsem ho nekde vygooglovat a nepodarilo se. Kdyby ste vedeli kde ho sehnat... Zkusil bych opravit i to vadné PDA, displeje a dotyk. vrstvy se dají na ebay koupit.