Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: OS - problém (ROM)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    10

    Ahoj, koupil sem HP iPaq 1940 (bohužel k tomu nebylo žádné CD). PDA fungovalo, ale dal sem na rady upgradovat windows, které jsou umístěné v ROM paměti. Omluvte mě, v tomto jsem laik, tak mě kdyžtak upozorněte, pokud říkám něco špatně. Stáhl jsem si ze stránek HP nějaký upgrade, ale pro model iPaq 4150 (to že mám model 1940 jsem zjistil až po vyndání baterky, kde je to na štítku. prodávající mi to prodal s tím, že je to model 4150). Nahrál jsem tedy po rozbalení (exe aplikace) v PC všechny soubary na SD kartu a pka hodil do PDA. V PDA jsem spistil aplikační soubor a PDA zhaslo. Po chvíli se nastartovalo a svítí jen bílá obrazovka s nápisem HP.....nelze restartovat (hard reset - pouze problikne a zůstane svítit ta sámá obrazovka s logem. Nejde v tomto stavu ani vypnout (musím vyndat baterku). Zkoušel sem spojit s pc přes usb kabel,ale activesync zařízení nespáruje. Jsem bezradný, nevím, jak dát přístroj zpět do provozu, abych ho mohl užívat. Poradíte mi někdo, co kde jak stáhnout či jakým způsobem mám postupovat. Možná by bylo lepší komunikovat napřímo: mé ICQ 169-038-013 nebo skype "praha-tuning"

    Předem moc děkuji za radu vedoucí k znovuzprovoznění přístroje.

    David
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    DObry den. iPAQ h1940 je uz hodne letite zarizeni a tak nebylo tak "blbuvzdorne". Poslete presne odkazy, co jste stahnul a pak napiste, jak delat hw reset. Treba neni vsechno ztracene
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    10

    Dobrý den, moc děkuji za reakci.

    stahnul jsem toto: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=cs&cc=cz&prodTypeId=2 15348&prodSeriesId=349042&prodNameId=349044&swEnvO ID=1087&swLang=8&mode=2&taskId=135&swItem=PSG_I218 94-106143

    do počítače, kde jsem to spustil...rozbalili (nainstalovali) se soubory, které jsem nahrál na SD kartu a pak kartu vložil do PDA. V PDA jsem potom spustil soubor setup_HP_WLAN_Driver_update.exe

    A pak už se objevila ta bílá obrazovka s logem HP, které se nemůžu zbavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    10

    Reset provádím buď klasický (zapíchnutím stulusu do zdířky pro reset.....a hard-reset...podržením off tlačítka souběžně se stisknutým tlačítkem reset pomocí stylusu po dobu asi 5sekund.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Pro jistotu se zeptám - po tom HW resetu by se ve spodní části obrazovky měl objevit nějaky progress bar, je to tak? Pokud čtu dobře, tak ten upgrade co jste omylem instaloval by neměl nic flashovat, takže HW reset by to měl řešit...

    Nicméně můžete zkusit taky to, že stáhnete ROM upgrade pro h1940 a zkusíte ho spustit. Je to sice malá šance, ale někdy to zafunguje. Zařízení samozřejmě mějte připojené.

    P.S. Zkuste kouknout sem nebo sem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    10

    Nene, po hard resetu se ten bar nezobrazí, pouze problikne obrazovka a je tam opět ta bílá stránka s logem. Když připojím PDA k PC přes USB, tak ho windows najdou, jako PDA Device (ve složce tento počítač), ale když ho rozkliknu, je to prázdné....a activesync ho nespojí s pc. :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    10

    stáhl se mi jeden soubor exe ......neznám ale postup, jak dál...když ho zkopíruju na sd kartu a špuopnu do pda, nic se nezmění :-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    1. Samozřejmě jen hádám, ale je možné, že ten HW reset ve skutečnosti neproběhne
    2. Pokud počítač po připojení zařízení NĚCO udělá, tak je to jedině dobře, protože pak je to přeflashování možné. Zkuste stáhnout ten instalátor e zkuste ho spustit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Ten soubor, co jsem na něj odkazoval, se musí spustit na PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    10

    když sem ho spustil v pc rozbalili (nainstalovali) se mi soubory do složky Ipaq na disk C Mám tedy PDA připojit na PC USB a co bych měl udělat dále?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Měl by tam byt nejaky soubor .exe, neco jako RUUpdate nebo tak nejak... To spustit a pak pokracovat podle instrukci na obrazovce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    10

    provedl jsem, ale napíše to error.....něco v tom smyslu, že problém s připojením PDA k PC
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Nasel jsem tohle... Melo by to obejit kontrolu activesync.

    regedit

    In HKEY_CURRENT_USER\Software\ROMUpdateUtility\HB20
    1) create a dword key called "ByPassBootloaderCheck" with the value 1
    2) create string a key called UpdateFile, with the value
    "C:\iPAQ\SP26263\H2B11020uo.nbf" (or whatever your rom file name).

    Restart ROMUpdateUtility, and it will download the rom directly to the IPAQ bootloader and complete the install (without checking for activesync)!

    Mozna se budete muset dostat do bootloaderu, to by melo jit soucasnym stisknutim VSECH 4 tlacitek, zapinaciho tlacitka a resetu, pak pustit reset a po chvili zbytek...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    10

    šlo by to přeložit prosím do nějakého postupu, abych to zvládnul (pochopil) ? Moc děkuju
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Tak co na to říkáš...?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00337374_HTC-HD2-039_rlZw.jpg 
Zobrazení: 39 
Velikost: 96.0 KB 
ID: 11109  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-04-2010, 09:26
  2. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-02-2007, 11:31