Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Smártřády - hledání nejbližší zastávky pomocí GPS

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    109

    Taky vás nebaví zadávat do Smartřadů nejbližší zastávku? Jsem si za jedno odpoledne poskládal aplikaci co to bude dělat za mě a tady jí dávám k dispozici.

    Pravidla:
    [l1st][*]Nainstalovat pomocí přiloženého cabu.[/*][*]Smartrady musí běžet na pozadí a musí mít načtený jízdní řád Prahy (když bude zájem mohu přidat libovolné body z poi.cz).[/*][*]PDA musí mít validní gps signál a to pomocí té nativní GPS služby (Start / Settings / System / GPS). Odmítám implemenotvat parsování NMEA protokolu a otevírání COM portů. Tedy podporované systémy jsou WM5 a WM6.[/*][*]Po spuštění aplikace se zjistí aktuální poloha a najde nejbližší zastávka se naťuká do políčka "Z" na aktuálně otevřené kartě ve Smartřádech.[/*][*]Aplikace nemá žádné GUI. Pokud vše proběhne správně, nevyhodí ani žádnou hlášku.[/*][*]Úspěšně testováno na HP hx4700 a HTC HD2.[/*]
    [/l1st]

    Děkuji autorům Smartřádů a lidem z poi.cz.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    261

    Šikovný...díky.:yes:

    Edit.
    Jestli tomu dobře rozumím, tak to funguje jen pro Prahu.....
    Pokud bych chtěl třeba dálkové autobusy (mimo Prahu), tak to jde nějak nastavit, nebo co je potřeba stáhnout?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    109

    Rozumíš tomu dobře, pokud chceš dálkové autobusy, budeš je muset nejdřív posbírat, já z nich pak můžu vyrobit databázi. Pokud jich potřebuješ rozumně málo, pošli mi jejich souřadnice a jména (která se používají ve Smartřádech) v PM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    261

    Dík za ochotu, stačí mi to, tak jak to je. Jen jsem se chtěl ujistit, že jsem to dobře pochopil....:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Ahj. Nemohu to rozchodit. Jediné co mne napadá je, že mám Smart Řády nainstalované na kartu. Je možné že to dělá neplechu? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    261

    Mám je taky na kartě a funguje to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    109

    Nemohu rozhodit znamená co?
    Aplikace se nespustí a systém řekne, že nastala chyba?
    Aplikace se spustí, vypíše chybovou hlášku a skončí?
    Aplikace se spustí, najde nejbližší zastávku, ale nepovede se jí přepnout na smartrady a vyplnit jí?

    Kde jsou smartrady nainstalované je jedno, jen musí běžet, mít načtené jízdní řády a být na obrazovce s výběrem "z", "kam" a spol.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Smart řády jsou spuštěné, GPS aktivní, po spuštění Smartrady GPS vyskočí hláška err: Smartrady nejsou spuštěné!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    109

    Tak to je přinejmenším podivné, tahle chybová hláška se zobrazí, pokud se nenajde okno se jménem "smartrady". Mohl byste pomocí TaskMgr zjistit, zda Smartřády mají okno s tímto názvem (viz příložený obrázek)? O kterou verzi smartřádů se jedná?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00336996_Screen01_HC0N.png 
Zobrazení: 38 
Velikost: 36.4 KB 
ID: 11105  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Tak to okno tam mám, ale název s diakritikou. Verze SmartŘádů je 2.1.0.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00337032_Screen01_1uh7.jpg 
Zobrazení: 42 
Velikost: 116.3 KB 
ID: 11106  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    109

    Jo, tak to leccos vysvětluje, po upgradu na aktuální verzi to začne fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Paráda. Už to funguje. Díky moc za pomoc. Pomohla aktualizace SmartŘádů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    37

    Ahoj, co se týká GPS, tak vás možná potěší, že v tomto ohledu jsme před nedávnem začali vyjednávat s Chapsem a vypadá to, že brzy bychom mohli mít pro použití ve Smartřádech veškeré GPS souřadnice, které jsou obsaženy v IDOSu (a není jich málo). Pokud všechno dobře dopadne, tak už brzy by měly přibýt ve Smartřádech nové funkce, které s GPS souvisí a které by mohly být myslím velice zajímavé. Co třeba funkce "vyhledávání spojení z aktuální pozice uživatele do zadaného cíle" - tedy uživatel by vůbec nezadával zastávku "Odkud", ale nalezená spojení by vždycky začínala pěším přechodem na (pro dané spojení) nejvýhodnější blízkou zastávku, přičemž délka pěšího přechodu by se vypočítala podle vzdálenosti uživatele od zastávky (samozřejmě pouze vzdálenosti vzdušnou čarou, což by ale nemuslo tolik vadit). Nebo můžeme přemýšlet i o nějaké primitivní navigaci uživatele na vybranou zastávku (např. jen otáčející se šipka naznačující směr k zastávce + údaj o vzdálenosti atd., to by se také mohlo hodit, když třeba člověk skončí na nějakém neznámém koutě Prahy apod.).

    Nechceme nic na 100% slibovat, protože ty souřadnice ještě nemáme, ale momentálně to vypadá velmi dobře, takže pokud byste měli nějaké nápady, tak napište.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    273

    je to jen můj názor...ale slovy klasika: nepouštěl bych se do žádných větších akcí...ale jestli z toho postupem času chcete udělat obrovskej a pomalej moloch...,tak good luck:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    20

    Mozno by uzivatelia ocenili skor touch verziu nez gps
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Smartřády - jízdní řády pro PPC i WM Smartphone
    Od chose007 v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 118
    Poslední příspěvek: 05-02-2009, 18:49
  2. Hledání (v kalendáři ale i jinde)
    Od kenpa v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-04-2007, 09:00
  3. Nejbližší budoucí modely HTC - dle www.mobilmania.sk
    Od blue face v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-02-2006, 16:34
  4. Hledání a zase hledání
    Od Vladimír Klaus v sekci Provoz FÓRA
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 09-08-2005, 07:05