Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Dilema HTC Touch Pro 2 nebo HD2 ??

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    27

    mam trosku dilema zda mam vymenit svuj mesic stary TP2 za HD 2. Bohuzel jsem ho jeste nemel moznost okouknout v realu, u meho operatora ho budou mit az koncem tydne. Muzete mi nekdo prosim napsat pro a proti proc menit ci nemenit. S TP2 jsem vcelku spokojeny, klavesnici neberu jako nejvetsi prednost, nevim co muzu cekat od kapacitniho displaye, absence stylusu napr. pri psani sms, internetu apod. U TP2 mi napriklad vyhovuje lupa na spodni casti displaye, obzvlaste pak pri brouzdani internetem, jak je tu u HD? Nebo jak je to s tray ikonami (programek MagiCall), na TP2 kvuli tomu nemohu pouzivat TF3D, protoze se zde nezobrazuji. Predem dekuju vsem za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Pokud jde o tu listu pod displejem, tak protoze ma HD2 kapacitni s podporou multitouch, neni nutna. Zoomovani se totiz dela gesty s vyuzitim vice prstu najednou. A pokud jde o TouchFLO a jeho vyhody/nevyhody, tak tam se lisi akorat v par funkcich navic u HD2, takze pokud Vam z nejakeho duvodu nevyhovuje na TP2, tak na HD2 to bude to same.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Obrovské plus je rychlost. Ta je zhruba 4-5x vyšší. Je to zajímavé, procesor třeba v HD (či Touch Pro 2) versus HD2 je na počet MHz rozdílný jen 2x (528MHz vs 1000MHz), ale takový Garmin či Smartmaps se spouštějí více než 4x rychleji. Internet v Opeře 9.70 na HD2 je úžasně použitelný, v podstatě jako na velkém PC. 1GHz CPU není sice "nutnost", ale tvoří rozdíl mezi "v nouzi použitelným" a "chci kdykoliv používat". HD2 je rychlostí podobný velkému PC, a to je skvělá věc, která přebíjí jiné nedostatky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    464

    je to o prioritách. Jestli potřebuješ HW klávesnici a psát poznámky rukou, ber pro 2. Jestli Ti předchozí věci nechybí, je HD2 lepší volbou, protože rychlost je konečně výborná. Reakce telefonního modulu de facto bez prodlevy, aplikace rychlé, žádné tuhnutí aplikací při připojeném active syncu apod. Prostě wokna potřebují ten brutální výkon. Neměl jsem v ruce dosud ani vzdáleně srovnatelně rychlé zařízení s win mobile. Na kapacitní displej se chvíli zvyká, ale zvykám si rád:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od JecminekMaselnik
    wokna potřebují ten brutální výkon
    "Wokna" potřebují nejméně výkonu ze všech mobilních OS, jsou nakonec psána (WinCE) pro procesory na 100 - 150MHz.

    To, co opravdu potřebuje výkon jsou moderní mobilní aplikace, třeba renderování složitých stránek v Opeře není zrovna sranda, Flash je extrémně náročný, multitasking tuplem. A zde je CPU poznat, bez ohledu na OS pod ním.

    Třeba iPhone, který má mnohem pomalejší kernel a OS, si pomáhá tím, že neumožňuje multitasking a každou blbost doplňuje hromadou animací, což opticky klame. I pomalé zařízení se pak zdá subjektivně rychlejší, přestože není.

    Na skutečnou rychlost to ale samozřejmě nemá vliv, je to jen efekt.

    1GHz CPU a 4.3" displej je už dost podobný zážitek jako na velkém PC (či netbooku), a to je obrovská výhoda HD2. A nejedná se o laciné efekty, ale o skutečnou rychlost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    48

    Dneska jsem si HD2 pořídil a zatím trochu postrádám to nadšení, které jsem očekával, zatím jsem přehodil sim kartu zpátky do TP2. Nicméně, z části je to i tím, že na TP2 nemám WM6.5, ale jenom 6.1. Vadí mí, že vypadlo docela dost možností co se týká nastavení a zatím jsem neměl nervy hledat aplikace, které by to nahradily.

    Odemykání displeje v horní části dspleje vzhledem k jeho velikosti je dost nepraktické. A odemykání displeje je po každém jeho zhasnutí jako na IP:-/
    Jeden záznam z kalendáře na home mi nestačí a nějak jsem to v recenzích přehlídl.
    Jinak je asi otázka času než si zvykneš na to, že je telefon větší, protože TP2 jsem používal z 99% jednoruč, pokud jsem neměl otevřenou klavesnici a na HD2 mám asi trochu malý ruce a krátký prsty:-)
    Taky chybí nadšení z toho, že misto miniUSB používá microUSB, takže ty kvanta usb kabelu rozhazených doma, v kanceláři, autě a kvanta nabíječek jsou teď trochu na houby...
    Jinak displeje je trochu míň přesný, než na TP2, ale s tím jsem počítal.
    Baterku zatím nejsem schopnej srovnat... + Nedaří se mi do horní lišty dostat stav baterky a nerad bych kvuli tomu vyhodil touchflo, protože na to jsem si na TP2 hodně zvykl, ikdyž jsem ho na TP1 kdysi okamžitě vypnul.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    464

    Citace Původně odesláno od rADo2
    Citace Původně odesláno od JecminekMaselnik
    wokna potřebují ten brutální výkon
    "Wokna" potřebují nejméně výkonu ze všech mobilních OS, jsou nakonec psána (WinCE) pro procesory na 100 - 150MHz.
    nechci se tady pouštět do nějakého zbytečného flame, ale s tím, jak fungují mobilní windows mám celkem dlouhou zkušenost a jestli na konečně solidní reakci telefonního modulu je potřeba gigový procesor, nechci vést diskusi v duchu WM psaných pro 150MHz procesory. HD2 co se týče rychlosti obsluhy hovorů či prohlížení netu je na tom konečně stejně jako iphone a zaplať pánbůh za to.
    BTW jsem si jist, že WM 6.5 nejsou psána pro procesory 100-150MHz:-))
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    22

    Dilema PRO2 a HD2 mám také,s tím rozdílem že je mám před sebou.
    Ta baterka na HD2 je slabší,při stejné práci skoro o den méně a to je fakt průšvih!!!
    HD2 se lépe nosí v kapse.
    Zapínání je nešikovné,zatím si netroufám vypnout LOCK protože si myslím že se mi bude v kapse zapínat.
    WiFi router je super vychytávka.
    Hardwarová klávesnice mi trochu chybí,ale ta softwarová je na HD 2 dobrá a vcelku přesná,akorát mezerník mohl bý více napravo.
    Osobně si myslím že výměna PRO2 za HD2 je blbost,já mám na PRO2 anglickou verzi s osekanou ROM a rychlost je taky dobrá,ale na ten obrovskej nádhernej display si člověk zvykne hooodně rychle!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    22

    Ještě dodám pokud je někdo zvyklý na hardwarovou klávesnici (u mě HTC 710,MDA Vario,Kaiser,HTC PRO2),těžko si zvykne na HTC HD2.Doporučuji koupit telefon na vyzkoušení u Vodafonu-bez problémů jde do 30ti dnů vrátit!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    Uni Uni je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    143

    Mohu přispět čerstvými zkušenostmi s HD2. Od včera. Přístroj je to příšerný, prakticky nepoužitelný. Kombinace WP6.5 a kapacitního LCD diskvalifikuje z použitelnosti takřka veškerý SW, nebo se skřípěním zubů (např. PI, Total Commander, Splash ID, atd.). Tedy, pokud si necháš HTC Sense, je vše lepší (já vypnuto). Jinak se připrav na neskutečné hledání použitelných alternativ, příp. bombardování vývojářů. Jenže na WM platformu se už snad déle než rok nijak výrazně neprogramuje..... Takže pokud "nepokročilý uživatel-Sense", HD2, pokud naopak velice pokročilý s chutí ladit (tu zatím mám) HD2. Pokud koupit a používat s aplikacemi třetích stran, Pro2.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    133

    narozdil od zuivatele UNI to vydim zasadne jinak. Ja se tez rozhodoval mezi touch PRo 2 vs. HD2. Od vcera mam HD2 vykon super, baterka mizerie ( temer nepouzitelne wifi ). Ale ceho jsem se bal a to je pouzitelnost kapacitniho displaye tak tady byli obavy liche jak TC, tak Remote desktop, dokonce i konzole je plne ovladatelna asi mam dost citlive prsty nebo nevim, ale ruce mam celkem velke. Proste vse co jsem zatim potreboval trefit to jsme trefil kdyz ne na poprve tak na podruhe. Navic ten vykon je fakt bomba takto rychle zarizeni jsem jeste v rukach nemel. Takze jedinou nevyhodou zustava slaba baterka kde namisto WIFI pouzivam HSPDA prenosy s datanonstop.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Uni
    Mohu přispět čerstvými zkušenostmi s HD2. Od včera. Přístroj je to příšerný, prakticky nepoužitelný. Kombinace WP6.5 a kapacitního LCD diskvalifikuje z použitelnosti takřka veškerý SW, nebo se skřípěním zubů (např. PI, Total Commander, Splash ID, atd.). Tedy, pokud si necháš HTC Sense, je vše lepší (já vypnuto). Jinak se připrav na neskutečné hledání použitelných alternativ, příp. bombardování vývojářů. Jenže na WM platformu se už snad déle než rok nijak výrazně neprogramuje..... Takže pokud "nepokročilý uživatel-Sense", HD2, pokud naopak velice pokročilý s chutí ladit (tu zatím mám) HD2. Pokud koupit a používat s aplikacemi třetích stran, Pro2.
    Tak v tohle ohledu s tebou naprosto nesouhlasím, bud máš obrovsky prsty, nebo to jen neumís ovládat. První den je to vždycky težsí, ale po par dnech si zvyknes a vychytáš způsob jak na displej klikat. Da se ovládat bez problému i TotalCommander. Každopádně prstových alternativ je celá dlouhá řada, ve všech možných typech aplikací. Nehledě na to, že existuje aplikace Zoomer, která ti dovolí používat multidotekové ovádání v každe systémové nabídce. můžeš si tak nazvětšovat jakékoliv nastavení a bezproblémů, bez přehmatu vybrat. jediný kde sem narazil na problem s tímto displejem je prohlížení webu, nekdy ti to opera nezvětší do podoby, kde by se dalo třefit na první pokus, to je zase ale otázka nastavení prohlížeče.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    Uni Uni je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    143

    Tak TC použitelný opravdu není, nelze rozumně označovat položky, přetahovat je do druhého okna apod. 6.5 způsobí, že dochází k nechtěnému posunu okna (i mimo výřez), v aplikaci chybí checkboxy pro označování položek, prostě masochismus. PI zase příšerně pracuje s velkým množstvím ikon (se slzou oku jsem vzpomínal na Agendus na Palmu s 400MHz CPU a sty ikonami.....), nefunguje tam kinetické scrolování, ale dojde k výběru nějaké ikony, ta se jen někdy přiřadila ke kategorii, zcela neintuitivní ovládací prvek pro posun (záležitost OS), podivný posun na další měsíc, atd. atd. Resco Explorer 2008 při povelu "Move" nabídne stromovou strukturu adresářů, člověk se musí strefovat do malých prvků a když se trefí člověk vedle "vžum", data jsou přesunutý někam a hledej šmudlo. V Pocket Playeru nefunguje checkbox pro výběr asociace, i když si ho nazoomuju, při psaní SMS je hromada plochy vyplácána na cosi, co jsem zatím neprozkoumal, Titanium screen je naprosto nekonfigurovatelný, start menu prakticky také, všude se neskutečně plácá místem, chybí oddělené ovládání EDIT: "hlasitosti" telefonu a systému (nebo zatím neobjevil), atd. atd. Miliony problému. Buď kvůli HD2, nebo kvůli WP6.5. Ale se vším se poperu (předpokládám), jen je to obrovské rozčarování při přestupu na "novou" platformu z WM6.1.
    V tu chvíli si člověk uvědomí jednu věc, jak je směšné, že všude člověk čte, jak je iPhone překonán tímhle, jak tamtím, jak je mizerný apod. Ale když se člověk podívá na GUI a logiku všeho...je to úplně jiná generace OS, aplikací, GUI. Světelné roky vpředu. iPhone HW je možná poražen (no v HD2 32GB mít nemůžu), ale v SW je naprosto neohrožený.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    0

    Očividně sis vytvořil negativní nazor a nebudu tě tu přesvědčovat jelikož to nemá smysl. Jen drobnost dnes vyšla betaverze Resco Exploreru 2010: Více ZDE. Ten unguje naprosto perektně. TC není zatím pro toto ovládání optimalizovaný, stejne tak jako většina starších aplikací. HD2 je prvním zařízením svého druhu v oblasti WM a vývoji programu chce dát nějaky čas.

    Pokud ti nevyhovuje Sense ani klasická Today obrazovka, zkus např. SPB Mobile Shell, kde si své prvky můžeš rozmístit jak potřebuješ.

    Nabídku start je také možné pomocí drobné upravy přepnout do původního zobrazení

    Jinak co se týče PI tak společnost která ho vyvýjí nedokáže absolutně reagovat na vývoj v oblasti WM. jedná se o perfektní aplikaci, ale bohužel je třeba ji dále upravovat dle aktuálních požadavků trhu. Jinak vestavěný kalendář není vubec špatny, jen si to chce zvyknout na logiku ovládání.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    Uni Uni je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    143

    TC se určitě nezoptimalizuje, viz stolní verze a neexistence 64bit verze (kvůli Borlandu, či co). Jo, je nějaká beta toho, tamtoho, vím. SPB Mobile Shell je varianta, kterou vyzkouším, až bude verze funkční na HD2, prozatím testují, verze 3.5.1 zatím není plně kompatibilní. Takže další problém.
    Jo, můžeš upravovat tohle, tamto (třeba Owner info kvůli Pocket Playeru) atd. atd. To je to, před čím varuji, že s tímhle zařízením čeká člověka hromada práce, aby se s ním dalo pracovat (teď ke všemu ani neběží Live server, boha).
    Pak jsou tu bugy přímo v OS, je třeba upravovat registry, atd. atd.
    Čili, pokud někdo rozvažuje mezi Pro2 a HD2, tak Pro2 má danému člověku očividně co nabídnout a rozhodně se jedná o lepší koupi. S tím, v jakém stavu je HD2 a trh s aplikacemi pro Windows Phone.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Xperia X1 nebo Touch PRO2 nebo iPhone 3GS ?
    Od pavel1tu_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 05-09-2009, 17:10
  2. Vybrat HTC Touch Pro nebo HTC Touch HD?
    Od Kosto v sekci HTC & klony
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-11-2008, 12:26
  3. Koupit HTC Touch Cruise (HTC P3650) nebo HTC Touch Diamond?
    Od Vitezslav2_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-08-2008, 18:32
  4. Dilema - Acer n35
    Od RomanP_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 14-04-2005, 15:05
  5. Dilema
    Od dIs v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-04-2004, 12:10