Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Loox N560 a připojení k domácí wifi

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    32

    Zdravím Vás,

    vím, že se to tu již řešilo nesčetněkrát...témata jsem prošel, ale stejně se mi nedaří doma k wifi připojit....Respektive PDA píše connected, ale nesosá žádná data....přijde mi jako by se jen připojilo k routeru, ale nenavázalo připojení k internetu.. Byl bych vděčný, kdyby mi tu někdo udělal stručný, ale kompletní postup, jak se připojit. Mám FSC Looxe N560.
    Do teď jsem to dělal tak, že jsem dal: start-nastavení-připojení-wifi-dal vyhledat nové připojení-po té co to našlo mojí wifinu jsem na ni kliknul (nezaškrtával hidden network), dal next a tam je authentication (dal jsem WPA, zkoušel jsem i WPA-PSK), data encryption sem dal WEP, vyplnil jsem klíč pro připojení k routeru a tím to pro mě končilo...pravděpodobně to celé dělám špatně, tak předem děkuju za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    261

    Přesně jak to popisuješ se připojuju taky a jde mi to.Nevidím v tom chybu, snad někdo ze zdejších odborníků poradí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Zkoušel jsi si někam PINGnout?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    100

    Pokud máš na routeru zapnuto filtrování MAC adres, musíš povolit MAC adresu WiFi adaptéru svého zařízení (zjistíš ji buď z nálepky na krabici, nebo pomocí IP tool či vX util).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    32

    Pingnout jsem se nezkoušel....popravdě nevím jak se to u PPC dělá.....to asi není stejné jako u PC...přes start-spustit že...zkoušel jsem to a bez výsledku. Co se týká Mac adres, doma na to mrknu, ale myslím, že bych žádný filtr nastaven mít neměl...nic jsem nenastavoval..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    100

    Ping můžeš dělat třeba pomocí mnou odkazovaných vXutil
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    A vyzkoušej víc adres - normální i verze pro PDA. Kdyby něco nešlo, tak na PC ověř, zda ve stejnou chvíli to běží z něj, zda je problém na PDA nebo jinde.

    EDIT
    Rád bych doplnil, že jsou i jiné stránky než seznam (ztratí ti maily a pak tě nezná ) a lžiDnes :?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    32

    Dobře, děkuji všem za dosavadní rady, zatím jsem vxUtil vyzkoušel jen ve spojení s mým mobilem (přes BT-GPRS) a funguje)....večer ale budu u kamaráda, který má doma taktéž router a ani jemu se nepodařilo doposud připojit se svým pda (HP Ipaq 214) přes wifi. Tak to u něj budu zkoušet. jde mi teď ale o jedno, kde začít...první asi dám vyhledat wifi sítě, jakmile to najde tu jeho (nebo mojí u mě doma), zadám připojit k internet nebo práce, upřesním typ zabezpečení (WPA, WPA-PSK), zadám heslo (klíč) a tím by to v tu chvíli mělo končit viďte? A pak už budu laborovat s vxUtil...Předem omluvte mojí neznalost, ale wifi, IP, Mac apod jsou pro mě složitosti, kterým opravdu nerozumím...vím cca, co to je, ale nic víc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    100

    Nebo zkus WiFi Monster - ten je free, a umi taky spoustu veci...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    32

    Tak jsem se tady na diskusi dočetl, že loox n560 nepodporuje WPA2 a tím pádem jsem se ani na takto zabezepčenou wifinu nemohl připojit....viz odkaz níže:
    http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=19004
    Za pomoci softwaru z odkazu jsem se bez problemu ke kamarádově wifině připojil.....ale po restartu už ne protože to žádnou síť nenajde....poradíte co kde nastavit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    100

    Je ta síť skrytá, nebo ne (tzn. vysílá SSID)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    32

    No notebook mi ji normalně najde, takže skrytá nebude....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    100

    Já mám taky doma skrytou síť, a NTB mi ji najde - důležitá je konfigurace, která je nastavená na routeru - když v konfiguraci sítě na připojovaném počítači zadám, že jde o skrytou síť, tak si ji už potom sám najde.
    Zkusil bych to takhle:
    1) Zjisti si, jakou IP adresu má router (uděláš to na PC nebo notebooku, který je k routeru připojen - zkus v browseru zadat třeba adresu 192.168.1.1, nebo si příslušnou adresu zjisti v manuálu routeru)
    2) Zkus po připojení k síti o tuto adresu pingnout
    3) Pokud ping vrátí kladnou odezvu, zkus pingnout o adresu nějakého dalšího počítače, který je připojen ke stejnému routeru (jeho IP adresu zjistíš příkazem ipconfig /all, zadaným z příkazové řádky, nebo kliknutím pravým tlačítkem myši na symbol síťového připojení v systémové oblasti hlavního panelu (vpravo u hodinek) a výběrem položky Stav z kontextové nabídky - proklikej se záložkami, někde najdeš jak IP počítače, tak routeru (bývá označen jako Výchozí brána - tento postup můžeš použít i pro zjištění IP routeru v bodu 1) - IP adresu zjišťuj na konkrétním počítači, ne na PDA
    4) Pokud se podaří pingnout o adresu dalšího počítače, měl by zabrat i ping na adresu kdekoliv na internetu - třeba 74.125.87.99 (google.com). Jestliže ping o adresu uvnitř lokální sítě nevrátil správnou odezvu, pak se podívej do konfigurace routeru někam do položek Firewall nebo MAC address filter, a přesvědč se, že MAC adresa bezdrátového adaptéru PDA je mezi povolenými. Předpokládám, že od routeru máš nějaký manuál, případně si jej můžeš stáhnout od výrobce - tyhle věci se občas vyplatí alespoň zběžně prostudovat.
    5) Pokud se daří pingnout uvnitř sítě, ale ven nikoli, pak se ponoř do důkladného studia manuálu k routeru - bude to na 99% nějaká prkotina, ale metodou pokus-omyl na to přijdeš. Tohle se takhle přes diskusi těžko dává do pořádku.

    Než vyzkoušíš popsaný postup, přesvědč se, že jiný připojený počítač je schopen pingnout jak dovnitř sítě, tak ven.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    32

    Děkuju moc za rady..neměl jsem možnost dříve odepsat...ale doma jsem zkusil připojení přes wifi a nemusel jsem řešit žádný problém...pda se chytlo a jede to....bude to tím, že doma mám router od D-linku, kterej "neumí" WPA2 (jen WPA), takže proto to šlo tak hladce...kámoš má doma router se zabezpečením WPA2, takže tam to proto nejde...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. N560 "zamrzání" wifi připojení
    Od ersa_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-01-2011, 08:27
  2. Připojení a nastavení wifi n560
    Od Perolino v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-07-2007, 17:11
  3. FSC N560 a připojení na net přes wifi
    Od roman. v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-06-2007, 15:54
  4. FS N560 LOOX a připojení na internet pře mobilní telefon
    Od Prefect v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-04-2007, 05:26
  5. FS Loox N560 připojení do domací počítačové sítě.
    Od josfiala_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-03-2007, 14:26