Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Synchronizace kontaktů s Windows Vista/7

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    177

    Zdravím všechny.
    prosím o radu, začal jsem používat nová okna W7 kde je implementován windows mobile center. Vše funguje bezvadně až na jedinou věc. Kontakty se mi při synchronizaci v TP smažou a nejsou k nalezení ani v outlooku v PC. Používám Office 03, ale mám vyzkoušeno, že to dělá i s outlookem 07. Zkoušel jsem všemožně najít nějaké směry nastavení, konflikty atp., ale bezúspěšně. Nezbývá mi, než po každém takovém pokusu obnovit zálohu v TP. Připadá mi to jako dost výrazná a zásadní chyba, ale nechci se kvůli tomu vracet k XP Pro.
    Díky všem za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Chybí mi v tom popisu problému jedna zásadní věc: co se v tom stolním Outlooku dělo s kontakty před pokusem o tu synchronizaci? Jde o úplně první synchronizaci se zatím nepoužitým souborem .pst nebo...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    177

    Byla to nová instalace Office, čili tam žádné kontakty nebyly. A pro úplnost uvádím, že se mi do stolního outlooku načetly jen dva poslední přidané kontakty v zařízení, v zařízení ale ani tyto dva nezůstaly. prostě pusto prázdno:-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    To WMDC už v těch Windows bylo a instalace Office proběhla až pak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    177

    Ano, presně tak. Nová instalace windows7, následně office 03.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Smazat všechna partnerství ve WMDC. Stáhnout WMDC znovu ze stránek MS a nainstalovat. Nové partnerství. Nový sync.

    Důvod je prostý. Jak ActiveSync tak WMDC potřebují detekovat verzi Office a podle toho se nastavit a nalinkovat si příslušné knihovny. Když to nepomůže, budeme pátrat dál, ale tohle je zatím nejpravděpodobnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    177

    Ok, jdu na to. ještě předpokládám, že musím vymyzat i dosavadní partnerství v zařízení, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Richtig.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    177

    Hmmm, tak blbý. Instaloval jsem nový driver pro WMDC - samotna aplikace nelze stahnout, odstranil jsem vsechna dosavadni partnerstvi (tedy jeste pred instalaci novych driveru pro WMDC), v zarizeni odstranil vsechny dosavadni partnerstvi, SR, prvni pripojeni, nove partnerstvi, synchro.... ted mam ve stolnim outlooku jen 5 kontaktů ze zařízení, zařízení po stránce kontaktů zcela prázdné :-(
    EDIT: tak v zařízení zůstaly ty samé kontakty jako jsou v outlooku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    OK, tak to zkusíme brutální silou...

    [l1st][*]Nejdříve bych si zkontroloval nastavení času a časových zón jak na PC, tak v telefonu. Zatím zejména ty zóny.[/*][*]Připomínám, že hlavní nepochopení synchronizace spočívá v tom, že se ty dvě místa mají dát do SOULADU. Co považuje synchronizační program za poslední zásah, to provede - bez ohledu na to, na které straně to "novější" je. Nemá to s konflikty co dělat. Takže musíme zařídit, aby byly Outlookovské kontakty zastaralé. Nejdříve - odpojit zařízení, odpojit PC od Internetu (ať si nemůže aktualizovat čas), hupky do nastavení systémového času a vrátit hodiny o dva roky zpátky. Vážně.[/*][*]A teď budu trochu hádat, protože si už verzi 2003 pamatuji jen matně: V Outlooku založit nový soubor .pst - ve File (asi Soubor), New Outlook Data File - pod nějakým vlastním názvem - ne outlook.pst! Teď v tom samým menu File snad bude položka typu Data File management. Tam je třeba ten nový soubor označit jako (Default /Výchozí?) Odpojit telefon. Zavřít Outlook povelem Exit z menu File - opravdu takto, je v tom rozdíl.[/*][*]Vrátit systémové hodiny na 2009. Obnovit kontakty v telefonu ze zálohy. Sync. Vše by se mělo přesypat do "nového" souboru Outlooku.[/*][*]Po novém spuštění stolního Outlooku by měly být otevřené oba soubory - starý, i ten "nový". Teď stačí otevřít adresář s přesypanými kontakty, dát Ctrl-A (označ všechny), Kopírovat, vlézt do adresáře v původním souboru a dát Vložit. Opět otevřít Data File Management a zvolit jako výchozí zase ten původní soubor. Ten dočasný je možné zavřít. Až teď připojit PC zpět k internetu - ono je to totiž i i pojistka proti tomu, aby se v době experimentů nestáhla do toho bastleného souboru i nějaká pošta, která by mezitím mohla dorazit.[/*]
    [/l1st]
    Pokud nepomůže ani tohle, bude plán C ještě horší .

    EDIT: Zapomněl jsem dodat, že je třeba odpojit telefon ještě před odchodem z Outlooku a před vrácením hodin na 2009.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    177

    Ať dělám, co dělám, nepodařilo se mi najít položku volby "výchozí" v novém či starém datovém souboru složek ve stolním Outlooku.
    Je tam vůbec ta možnost?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Pozor na to: nejde o SLOŽKU, ale SOUBOR. A každý soubor obsahuje svou sadu složek. Pokud je nalevo otevřený panel se složkami, pak každý soubor představuje jeden strom s +- kompletní sadou (maily, kalendář, kontakty...) - obvyklý název je Osobní složky (Personal Folders) nebo tak... Je třeba nastavit CELÝ tento strom jako výchozí - ne jenom jednotlivou složku.

    Sorry, mám Office 2007 už od rané bety a opravdu si už nepamatuji, jak to bylo v 2003. V zásadě jde o nastavení DATOVÉHO SOUBORU. teď jsem se díval na Help Microsoftu a vzpomněl jsem si, jak to tam bylo divné. Nastavuje se to v nastaveních mailu a kontakty je nutné ošetřit ještě trochu jinak. Naštěstí jsem našel jeden starý český návod, který to popisuje snad dostatečně...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    177

    Tento návod jsem také našel, zkousim to podle nej. Ale co je divne, ze se mi po vymazani vsech predchozich partnerstvi v TP po prvni snychronizaci s pc vytvorily zase tri nova partnertsvi. To je nejake divne, jestli to nedela neplechu. Kazdopadne, ted jsem je vsechny znovu vymazal (i ze stolho wdmc) a zkusim dale podle tveho navodu...

    EDIT: Tak to nefunguje, vsechny kontakty z TP pryc, v outlooku je jich uz celych sedm - tedy o jeden vic nez v predchozi synchronizaci. ja se asi naseru a cely W7 hodim do kose :-)

    lelouch - když chceš pouze po chvíli něco dodat, pouze zedituj svůj poslední příspěvek, prosím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    No, předpokládám, že jde jenom o nějakou RC verzi - a pokud nejde ani upgradnout WMDC, je to nějaké divné... Ale co vím, tak si zatím nikdo nestěžoval. Jenomže pokud u nefinální verze nefunguje podpora staršího softu, to ještě nic neznamená... Než bych házel do koše celý operační systém, zkusil bych ten Office odistalovat, dát si tam 60tidenní trial Office 2007 a rozhodoval se až pak...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    177

    ano, to je moznost, nad kterou take premyslim. asi mi nic jineho nezbyde....
    kazdpoadne diky moc za tvuj cas a dost fundovane rady :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Synchronizace LOOX N560 a WINDOWS VISTA
    Od Vlastislav Šťastný v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-05-2008, 22:55
  2. Vario Windows Vista a SYNCHRONIZACE
    Od mpsdesign_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-05-2007, 14:27
  3. Synchronizace Windows Vista
    Od anicka.balounova_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 22-04-2007, 10:48