Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 73

Téma: Displej na šířku na WM 2003 (bez SE) a funkční

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Zapomeňte na nechodící "Nyditot" a podivné pruhy se zbytky minulých obrazovek po straně. Není třeba čekat na "Second Edition". Už dnes se dá používat všechno, co je připraveno pro displej na ležato a přitom mít slušnou Today obrazovku. Na šířku a pokrývající plný rozměr displeje. To všechno s fungujícími WM 2003 a bez problémů.
    Je pak docela zábavné zjišťovat, co který SW už dnes zvládne na 320x240. Je-li někdy 240 na výšku přesto málo, není nic jednoduššího, než nastavit si 320x320 a je to. Jednoduchá navigace obstará snadný pohyb.
    Dotaz Jirky CBX jsem sice nevyřešil, ale dostal jsem se tak k dotPocket.
    Naštěstí jsem už zapomněl na komentář Alternátora k tomuto SW, takže jsem se dřív dostal k jiné recenzi.
    SW "dotPocket" umí dvě věci. Točit displejem i na WM 2003 a fungovat jako "Pocket Controler" na PC. NA WM 2003 na rozdíl od "Nyditot" funguje a na rozdíl od "Pocket Controleru" na PC zobrazuje i displeje na šířku. Nemá sice ty skiny, ale to se dá odpustit.
    Takže první podmínkou je příslušný download.
    Nejdřív jsem stáhl jen Lite verzi jen pro PDA, ale ta plná umí i to PC, co dál, je jasné rychle.
    Po instalaci první seznámení odpovídá výše zmíněnému příspěvku. Ten čtvereček je ale potřeba použít. Tap'nHold, změní barvu, nabídne menu a hlavně navigační šipky. Budou důležité.
    Po straně ale skutečně hyzdí Today displej předchozí zbytky.
    Řešením jsou Extended Themes od Spb.
    Dají se hned stáhnout, nainstalovat a už to vypadá, jak má.
    Nebo se dá tvořit vlastní pomocí generátoru. K tomu je ale nutné jako podmínku mít nebo nainstalovat na PC předem (download) Theme Generator v. 2.0 od Microsoftu.
    Pro ověření ale stačí ta připravená témata.
    "dotPocket" je trial na 30 dnů. Pak stojí 25 USD (plus DPH!) pro jednu licenci, má slevy při nákupu více najednou. Na Handango není!
    Při instalaci MS generátoru se na PDA nainstaluje ještě "Theme Switcher". Chodí a dá se s ním rychle vybrat, jak a jaká témata chci střídat. Na šířku!

    Jen pro ukázku jsou tu příklady vzhledů 320x240. Ta výška někdy u něčeho nestačí. V praxi proto je lepší nastavení na 320x320 (Landscape) a podle potřeby pohyb kliknutím na navigaci. A ještě se to dá přepínat do výšky 240. Je to sice mírně zdrcnuté, ale pro čtení i ovládání vyhovující.

    Možností mnoho. Zvykne se na to velmi rychle a má to svoje přednosti. Zejména u tabulek, Pocket Informantu, Pocket Internet Exploreru a u spousty dalších, podle stavu dotyčného SW.

    Zatím jsem ještě neobjevil možnost, jak zařídit, aby se "dotPocket" vždycky spouštěl v předtím nastaveném stavu. Kdo to ví, poraďte.

    Podělte se se zkušenostmi. až to vyzkoušíte.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00023149_SCR_0007_SRCv.jpg 
Zobrazení: 42 
Velikost: 9.7 KB 
ID: 323   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00023149_SCR_0004_Dcr.jpg 
Zobrazení: 45 
Velikost: 11.5 KB 
ID: 324   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00023149_SCR_0002_BWFK.jpg 
Zobrazení: 42 
Velikost: 10.7 KB 
ID: 325  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Pokračování.
    Začínám si (spíš rychle než pomalu) zase zvykat na normální displej (= na šířku) i na PDA (LOOX600). Stejně jako pořád na PC nebo dřív na MC218 (= PSION).
    Nastavení je 320x320 na šířku. Podle potřeby (jen občas, ne pořád) je to možné přehazovat (na výšku, vzhůru nohama) bez restartu.
    Je to teď úplně stejné jako na webu na PC. Když je stránka delší, posune se. Tady taky. Zvykne se na to velmi rychle.
    Dokonce i WisBar Advance (stará verze) na tom chodí česky na rozdíl od bety nové v.2. Takže pak není, co řešit (až na 100% vzhled dolní lišty).
    Stačí to nastavit jednou a pak až do prvního restartu není co nastavovat a zapínat. Soft restart to pak jenom všechno nahodí zase (úplně stejně vč. Today displeje) na výšku. Stačí zase klasicky zapnout "dotPocket" v "Programech", vybrat 320x320 Landscape, odklikat OK a počkat na naběhnutí po restartu.
    Najede plný displej na šířku zúžený na výšku na 240. Buď ho nechám, nebo ho roztáhnu.
    A chodí to se vším bezpečně dál.
    Teď začnu konečně psát i poznámky rukou do PDA (PhatPadem). A už vidím ty možnosti pro TD+!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Musím uznat, že jako varianta k SE je to výborná věc a už ji jdu stahovat. Vaše návody a rady jsou opravdu k nezaplacení a nebylo by špatné, kdybyste se o svoje zkušenosti podělil třeba na srazu na Sázavě :yes: A mě osobně zase potěšil fakt, že NDays jsou WM2003SE-Ready
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Tak jsem to nainstaloval spustil a vypadá to na HW reset ?????? Ach jo zase mám co dělat.Tak ti co máte to co já bacha.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    I po HW resetu ještě jedna zkouška avšak výsledek opět HW reset.Pro MDA asi nepoužitelné
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od seba
    I po HW resetu ještě jedna zkouška avšak výsledek opět HW reset.Pro MDA asi nepoužitelné
    Nemilé :? ... nevšiml jsem si sice podrobněji, ale MDA na seznamu otestovaných a doporučených zařízení, na kterých dotPocket běží, nejspíš nebylo
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Ti co mate to samé co já opravdu nezkoušejte další HW reset i při jiném nastavení - rozlišení - prostě displey na ležato jen tak mít nebudeme
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Citace Původně odesláno od seba
    Ti co mate to samé co já opravdu nezkoušejte další HW reset i při jiném nastavení - rozlišení - prostě displey na ležato jen tak mít nebudeme
    Seznam otestovaných PDA bude tedy dobré předem prověřit. Pro tam nezařazené je připravena support stránka a ještě lépe rovnou e-mail na autory pro popsání (a věřme i odstranění) potíží.

    Rozhodně to stojí za to. Na displej na výšku jsem už skoro zapomněl. I tohle teď píšu bez PC vleže přímo z (autory vyzkoušeného) LOOXe s displejem na šířku, přes GPRS, z PIE (písmo na max.) a z verze ce4you pro PDA (Pavle, chodí to skvěle), se kterou se právě teď seznamuji.
    Okno pro text v horní půlce displeje nastavené posuvnými lištami jak třeba, klávesnice v dolní. Navigační kříž hned vedle.
    Navigace přes ten kříž je tak rychlá, že by se mi něco podobného líbilo i na PC (místo šibování myší nebo pohánění kolečka).

    Autoři se snad rádi podívají i na další PDA. Těch 25% prostoru pro šířku navíc určitě stojí za pokus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Milan Švec
    Na displej na výšku jsem už skoro zapomněl.
    ... landscape mode jsem si rovnez oblibil a to predevsim u Pocket IE ve spojeni s funkci Full Screen u Spb Pocket Plus (bez nej se vyhoda zobrazeni na sirku vzhledem k mistu, ktere zabira adresovy radek spolecne s dolni a horni listou, trochu ztraci). Skvele vypada napr. i Pocket Excel. U aplikaci typu ICQ, Registry Editor (tj. majici displej rozdelen na dve casti) nebo tam, kde je potreba pouzit SW klavesnici, ktera take zabira dost mista, se mi jevi pohodlnejsi pouzivani klasickeho zobrazeni ... ale neni nad to mit moznost volby ...

    PavelR.


    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Citace Původně odesláno od PavelR.
    ... U aplikaci typu ICQ, Registry Editor (tj. majici displej rozdelen na dve casti) nebo tam, kde je potreba pouzit SW klavesnici, ktera take zabira dost mista, se mi jevi pohodlnejsi pouzivani klasickeho zobrazeni ...
    Tak tenhle text píšu celý díky dotPocketu 2.1 v režimu 320x320 Landscape za použití funkce "Fit to screen". Což umožňuje bez restartů a přehazování režimů mít v 320 b. šířce celou 320 b. výšku obrazovky v 240 bodech výšky před sebou. I tak se na to dá dobře psát a všechna okna jsou tam současně. Jenom jsou nižší, ale obsah je stejný.
    Podle chuti lze jedním tap'nhold funkci změnit na výšku 320 a pak používat navigační šipky.
    Nebo si to pomocí "Rotate left" nebo "...right" přehodit na výšku (ale tam pak zůstane ta 320 šířka).
    "Flip" je na přehazování vzhůru nohama.
    Jak vidím, na psaní asi bude stačit úplně ten režim 320x320 landscape s "Fit to screen".

    Dlouho jsem si po přestupu k displeji na výšku obhajoval toto řešení. Autoři DotPocketu a Extended Themes se postarali, že po jednom nastavení už nemusím ani restartovat. Držení PDA zleva na ležato ve třech (čtyřech) prstech levé ruky mi přijde už taky pohodlnější.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00023271_capture001_m_PLlC.jpg 
Zobrazení: 33 
Velikost: 13.6 KB 
ID: 327   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00023271_capture002_m_QXTg.jpg 
Zobrazení: 50 
Velikost: 22.6 KB 
ID: 328  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    To opravdu vypadá skvěle - jen já si o řešení vyřešení problémů s mým MDA asi moc nepomůžu - ve škole mě naučili jen rusky - prostě neumím anglicky. Nepomůže někdo jiný?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Myslel jsem, že počasí předělám na šířku z TD+. Daleko jednodušší řešení je využití informací v diskuzi Počasí v Today. Stačilo stáhnout a nainstalovat PocketWeather a už to chodí. Jednoduše, aktualizace bez ActiveSync v pohodě, satelitní i radarové pohledy atd.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00023412_SCR_0003_m_m_bxMi.jpg 
Zobrazení: 52 
Velikost: 16.2 KB 
ID: 331  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Pro všechny, kdo mají potíže s uvedením dotPocketu do provozu.
    Porovnejte, co a v jakém pořadí máte v paměti. Jestli to bude k něčemu, netuším. Zkusil bych to.
    Jinak prostředí WM2003 a verze dotPocketu pro něj. Zkoušel jsem jenom možnost "driver off" a 320x240 a 320x320 landscape, který už používám trvale.
    Připojené obrázky Připojené obrázky  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od Milan Švec
    Pro všechny, kdo mají potíže s uvedením dotPocketu do provozu.
    Porovnejte, co a v jakém pořadí máte v paměti. Jestli to bude k něčemu, netuším. Zkusil bych to.
    Jinak prostředí WM2003 a verze dotPocketu pro něj. Zkoušel jsem jenom možnost "driver off" a 320x240 a 320x320 landscape, který už používám trvale.
    EDIT:
    Tak protože jsem z PDA obtisk displeje (XnView,Capture,Crop) jako soubor sem nedstal, doplňuji jako text:
    1. AuroriSoft dotPocket
    2. Windows Theme Switch Today
    3. Spb Extended Themes Pack 1
    Ehm, nějak jsem u tohoto příspěvku Milana Švece mimo mísu. Jeho návody a recence jsou vždy parádní, ale tady nevím vo co go. Jsem normální uživatel, žádný počítačový guru. Kde zjistím, jak jsou programy řazeny v paměti, jak případně upravím jejich pořadí? Jaký program případně potřebuji? Může případné překopání pořadí ovlivnit chod jiných programů, např. XCPUScalar? Prosím odborníky o vyjádření. Program dotPocket jsem na MDA2 od TM nerozběhal, tři pokusy = zakousnutí na úvodní obrazovce po soft resetu, pomohl vždy jen hard reset.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Citace Původně odesláno od Jarouš
    ...Kde zjistím, jak jsou programy řazeny v paměti, jak případně upravím jejich pořadí? Jaký program případně potřebuji? Může případné překopání pořadí ovlivnit chod jiných programů, např. XCPUScalar? Prosím odborníky o vyjádření...
    Řadím se do fronty s prosbou odborníkům. Proč cokoliv někde chodí a jinde to samé ne a ne - to především. I když si systém v obou případech říká stejně - WM2003.
    Já do vnitřností systému taky vůbec nevidím. Rozdíly mezi WM2003 pro LOOXe, pro MDA atd., různé ROM upravené a neupravené a na co to má všechno vliv - to jde úplně mimo mě.
    Takže výše jsem pouze uvedl to, co mi v PDA přibylo (ty tři programy na rozdíl od stavu předtím) a v jakém pořadí před okamžíkem, kdy jsem mohl konstatovat, že to na placato s největší pravděpodobností asi bude chodit.
    Jestli se to nějak podmiňuje nebo ne, jsem nezkoušel a radši ani nebudu.
    Jestli na to, že to chodí, má vliv ještě něco jiného specifického jenom pro LOOX, nebo instalovaného ještě dřív, nevím.
    Samotného by mě zajímalo, jestli tu (= u nás) existuje vůbec ještě nějaké jiné (jakékoliv) PDA, kde to chodí (= displej na šířku s dotPocketem) taky. Zatím se neozval nikdo!

    Jinak odpověď na výše uvedené dotazy poskytne pohled do Settings/Nastavení, záložka System a služba "Remove Programs". Tam koukám vždycky, když potřebuji něco vyhodit, přidat (novou instalací) nebo jenom třeba přesvědčit se, co tam přibylo.
    A s tím, na co má vliv pořadí programů, jo, to už je pro super specialisty. Já na to můžu jít jen metodou pokus/omyl.
    Tady to vyšlo. Těším se, že se najde ještě někdo, komu to půjde taky!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-07-2011, 19:47
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-04-2010, 12:29
  3. Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 22-08-2009, 20:05
  4. SMS "na šířku"
    Od manman v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-09-2008, 20:40
  5. TT6 - zobrazování na výšku/ na šířku
    Od TomTomX_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 12-11-2007, 16:42