Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: HTC TP2 a ActiveSync 4.5 - nefunkční opakované připojení

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    0

    Zdravím,
    mám problém s připojením HTC Touch Pro2 přes USB k ActiveSync 4.5. První připojení proběhne v pořádku, pokud pak odpojím kabel od PDA a znovu připojím, ActiveSync už zařízení nedetekuje a nepřipojí se. Jediné řešení, které jsem našel je restart PC. Pak se opět jednou připojí. Ten samý ActiveSync se předtím bez problémů spojoval s HP iPAQ 214. S HTC se chová takto.

    Děkuji za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    To nebude o HTC. Zjevně má problém s detekcí zařízení a nejspíše ještě stále předpokládá existenci iPaqu...

    V zásadě by mělo pomoct tohle:

    [l1st][*]Úspěšně připojit TP2 na USB (po restartu PC)[/*][*]Otevřít Správce zařízení na PC[/*][*]Najít Windows Mobile zařízení a smazat ho[/*][*]Odpojit TP2 a VYPNOUT počítač[/*][*]Restart a znovupřipojení TP2[/*][*]AS by to měl rozdýchat, měla by se pouze znovu nastavit událost na USB na nové zařízení[/*]
    [/l1st]
    To všechno ovšem platí pouze v případě, že je synchronizační kabel ve stejné díře, jako byl ten od iPaqu. Bacha na to, AS vyžaduje přímý přístup k USB, takovéto psí kusy už umí vyvolat i multiplikátor USB (v podstatě vnitřní hub) na motherboardu počítače, kterým si někteří výrobci nahánějí počet USBéček - o externích hubech ani nemluvě. Nicméně každý počítač má minimálně jeden USB konektor "čistý". Otázkou bývá, který to je...

    Mimochodem, při pokusech není potřeba restartovat celé PC, stačí pouze v Task Manageru odstřelit wcescomm.exe a spusti AS ručně. Pokud by nic nepomohlo, zde je na to dokonce utilitka...

    EDIT: Nějak moc mezer mezi odstavci...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    0

    Toto řešení, zdá se nefunguje. Po restartu a znovu připojení PDA najdou Windows nové zařízení, AS se připojí. Po odpojení a znovupřipojení kabelu se už AS nepřipojí, restart aplikace nepomůže. Po nějaké době se objeví hláška: "ActiveSync cannot connect to the Windows Mobile powered device". Navíc jsem teď zjistil, že úplně stejné chování vykazuje PC v práci, kde jsem nainstaloval AS na čisto, bez předchozího používání iPAQu. Ještě zkusím jiné USB porty.
    EDIT:
    Proscanování pomocí troubleshooteru dává následující chyby:
    Unable to obtain an IP address for the device.
    Unable to establish a connection between the PC and the device.

    EDIT 2:
    PDA připojuji klasickým mini-usb kabelem místo toho, ext-usb, nicméně nepředpokládám, že problém by byl v tom, když se jednou korektně připojí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Pak podle všeho zůstává jenom jediné: vypnout pro AS "Enable advanced network functionality". U firemních PC dost častý problém - a doma to rovněž možná něco omezuje.

    EDIT: Opravena chybka, která by mohla plést (viz níže).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    0

    Mohu se zeptat, kde tato volba je? V AS jsem jí nenašel. Jinak domácí a pracovní PC se co se týče nějakých síťových parametrů neliší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Na zařízení: Nastavení/Připojení/Připojení přes USB nebo tak něco. Je tam jediný checkbox.

    Ono jde o rozdílné nastavení síťových služeb. Stačí na PC nastavené VPN a hned je všechno jinak...

    EDIT: Oops, až teď jsem si všiml, že to byla moje chyba v předchozím příspěvku. Nemělo tam být v AS, ale pro AS.
    EDIT 2: Tohle mi ale rovněž ušlo:

    Obyčejný miniUSB kabel.

    Tak tohle je trochu mystika. Některá zařízení HTC tohle při synchronizaci vydýchají, ale třebas moje HTC s740 ani náhodou. Ale když jsem si koupil nějaký neoriginální miniUSB kabel slibující syncronizaci s HTC, tak to fachá.

    Mám podezření, zda to na novějších zařízeních jednoduše nevyžaduje jiné zapojení na pinu 4, jak naznačují tato dvě schémata pro miniUSB a extUSB (co je Groud vím, ale co může být N/C netuším (Network/Connection - něco jako pin ve scartu ovládající další zařízení - kdo ví?). Každopádně to vypadá jako něco jiného...

    A je docela možné, že na to "něco" spoléhá implementace rozšířených služeb AS v zařízení...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    0

    Tak s neoriginálním mini-usb kabelem se zdá, že problém skutečně vyřešilo zrušení zaškrtnutí "Enable faster data synchronization" v nastavení USB připojení u položky ActiveSync. Po restartu PC už se zařízení připojuje a odpojuje korektně při každém zasunutí kabelu. Ještě to vyzkouším doma, ale předpokládám, že to bude fungovat. Zároveň doma zkusím připojení přes originální ext-USB kabel, jestli tam vyporozuji nějaký rozdíl. Po vyzkoušení podám zprávu.

    Jediný viditelný rozdíl je, že teď se při připojení kabelu zobrazí připojovací dialog i na TP2. Zajímavé je, že se objeví a připojí dřív než stihnu v nabídce vybrat, zda se má připojit k AS nebo jako MassStorage. Pravdou jest, že stejný dialog se objevoval i na iPAQu.

    Moc děkuji za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Za málo, ještě tedy zaškrtnout "řešení problému" a je to. Ať je jasno, že jsme se k něčemu dobrali...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Internet via ActiveSync / Připojení via ActiveSync
    Od SixMan v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 03-10-2007, 23:24
  2. MDAC a opakované připojení GPRS
    Od vanha v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-02-2007, 17:28
  3. Nefunkční GPRS připojení 3630 a k750i
    Od TTK_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-02-2006, 19:49