Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: Pár problémů v začátku

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    0

    Zdravím,
    tak TP2 je konečně doma. Přešel jsem z iPAQa 214 a Nokie 6131. Nová cihla je bezvadná, ale přesto jsem narazil na několik problémů, které by mi snad někdo zkušenější mohl osvětlit. Založil jsem nové téma, protože je toho víc a dávat každý dotaz jinam by asi přineslo spíš chaos. Navíc hádám, že mé problémy jsou běžné a každý nový uživatel něco z toho využije. Moc tedy prosím o pomoc v následujích otázkách:

    SMS Doručenky: Nastavil jsem si, aby chodily, ale když přišla, tak jsem se úplně lekl. Nedá se nějak nastavit, aby byly nenápadné, jako na nokii? Občas se člověk potřebuje mrknout, jestli zpráva někomu přišla, ale nepotřebuji, aby mi po každém odeslání přišla zpět hlučná doručenka.

    Přepínání profilů: Z Nokie jsem zvyklý na používání profilů. Konkrétně hlasitý s vibrací, hlasitý bez vibrace, tišší bez vibrace, samotná vibrace a úplné ticho. Dá se v TP2 tohle nějak vyřešit, abych nemusel vždy měnit celé nastavení? A nejlépe, aby ty profily byly někde po ruce (ideálně dole na home screen místo tlačítka foťáku, který skoro nepoužívám).

    Zobrazení SMS: Kde se dá nastavit, aby se zprávy zobrazovaly normálně za sebou místo ve stromové struktuře?

    Externí klávesnice a čeština: Mám externí klávesnici HP. Důležité je, že bezvadně funguje. Bohužel ale nejsem schopen psát českou diakritiku. Mám CZ zařízení, ale při instalaci jsem vybral angličtinu, protože systém v češtině mít nechci. Tím pádem teď nemůžu psát české znaky. Existuje řešení?

    Připojení k Internetu: Byl jsem velmi mile překvapen, jak proběhlo nastavení připojení. Stačilo vybrat zemi a operátora a nikde jsem nemusel nastavovat žádné parametry. Paráda. Nicméně zajímalo by mne, jak se dá ovlivnit, přes co se telefon připojí. Např. je-li k dispozici WiFi, tak aby se nepřipojoval přes GPRS/HSDPA a plýtval tak drahocené kB. Nějak si to vybírá sám, ale nejsem si jist, že správně. Ikonka připojení HSDPA svítí skoro pořád. Lze to ovlivnit nebo mu mám věřit?

    WAP: Wap na O2 je zdarma (myslím portál wap.o2active.cz). Platí to tak i na tomto PDA, když tam vlezu normálně z Opery? Pozná to operátor nebo mi to taky načte datový objem jako každou jinou webovou stránku?

    Otáčení displaye: V některých aplikacích bych potřeboval otočit display, i když aplikace to sama od sebe nepodporuje (např. TOMTOM). Buď na to mít namapované nějaké tlačítko nebo využít g-senzor. Tuším, že na to je nějaká aplikace. Můžete poradit?)

    SW na hesla: V Nokii jsem měl uloženou spoustu hesel a čísel karet. Můžete mi poradit nějaký software (stačí velmi jednoduchý a nejlépe zdarma), který by to uměl bezpečně (šifrovaně) uložit?


    Určitě ještě přijdu na další dotazy, ale zatím bych byl moc vděčen za radu s těmito.

    Moc díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    SMS Doručenky: nastav si v notifikacích žádný zvuk, žádné blikání diody.

    Přepínání profilů: musíš použít externí program a namapovat si přepínání profilů na dlouhé podržení telfonku. Například z free: PocketZenPhone, G-Profile.

    Zobrazení SMS: bud v registru: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Inbox\Setting s\OEM\SMSInboxThreadingDisabled hodnotu nastavit na 1, nebo přiloženým cabem a jsou na to i softy, stačí zagooglit.

    Externí klávesnice a čeština: řeší se to přímo zde na foru asi dva příspěvky nad tvým.

    Připojení k Internetu: používá se to připojení, které se ti indikuje ikonou vedle síly signálu.

    WAP: to nevím, O2 nemám a ani netuším k čemu by měl být WAP dobrej

    Otáčení displaye: na to nepotřebuješ externí aplikaci TP to zvládá v základu, na TomToma musís zapsat do registru: HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\HTCSENSOR\GSensor\W hiteList
    String ve White Listu bude vypadat takto:
    Jmeno(name): TomTom Navigator
    String: MunichWinClass

    SW na hesla: používám SPLASH ID, synchronizuje se přes AS i s PC, ale není free.


    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    0

    Díky moc, ještě si pohraju. Nicméně mám další otázky a upřesnění:

    SMS doručenky: V notifikacích nemám možnost nastavit samostatně doručenky. Nebo se to skrývá pod nějakým kouzelným slovíčkem? Kolem mms se toho dá nastavit spousta, ale u sms ne. Mimochodem, kde pak uvidím, že byla zpráva doručena, pokud tam tedy nebude žádná notifikace?

    Budík: Je možné nastavit nějak budík, aby začal šetrně a postupně zesiloval? Tak jako standardní Nokií budík? Když to začne hned řvát, tak to zaprvé není moc příjemné a zaduhé to vzbudí drahou polovičku :-)
    EDIT: Zdá se, že to docela dobře řeší G-Alarm. Za těch asi 5 dolarů to myslím stojí.

    Vypínání: Rád bych si taky ujasnil fungování vypínání a zapínání. Z telefonu a PDA jsem byl zvyklý na něco jiného. Po krátkém stisku přejde TP2 do standby, což je předpokládám stejná situace jako u mého iPAQa. Když ho vypnu úplně, tak se stane co? V podstatě po zapnutí dochází k soft resetu, ne? Jak je to se spotřebou v těchto režimech? Mám vůbec vypínat PDA úplně? Nestačí vypnout telefon a přepnout do standby? Asi by mělo, že?

    Kalendář na home screen: Dá se na home screen dostat víc položek kalendáře a/nebo případně i úkoly? Tuším, že jsem někde viděl nějaké udělátko, ale už nevím kde. Nechci se zbavovat TouchFlo.

    Ještě k tomu připojení: Jestli jsem to správně pochopil, tak připojení závisí na tom, co se zobrazuje vlevo od síly signálu. OK, to by šlo. Ale občas je přímo součástí ukazatele síly signálu H (tedy předpokládám HSDPA). A vedle třeba svítí WiFi. Co tato signalizace znamená?

    Moc díky za ochotné odpovědi :-).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    SMS doručenky: Messaging: SMS Delivery Receipt
    Ale mám 6.5 ROM a upřímně si nevzpomínám jestli ta volba je i u 6.1, protože doručenky nepoužívám.

    Vypínání: Vypnutí je úplné vypnutí, nebude fungovat ani budík tak jak jsi zvyklý třeba z Nokie. Standby je zjednodušeně vypnutí displeje a uvedení telefonu do režimu nízké spotřeby, programy běží pokud je potřeba, stahuje se výkon vysílání GSM atd.

    Kalendář na home screen: Na TF3D nenastavíš nic.

    Ještě k tomu připojení: Tak tohle nebudu tvrdit jistě, ale myslím si, že platí co jsem napsal výše.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    0

    Díky moc.
    Tak sms delivery v 6.1 skutečně není. Na 6.5 si počkám, až bude ofiko romka. Do té doby otestuju softy, vyberu si, které skutečně chci a pak nainstaluju novou rom (doufám, že bude taky s novou Manilou) a jen ten použitelný soft. Jsem líný laborovat s neoficiálními řešeními. Jsem rád, že cihla funguje tak, jak má a zatím (po dvou dnech) mi nic nechybí :-)

    Mám ještě jeden problém. Zlobí mi připojení přes ActiveSync. Napoprvé to funguje v pohodě, ale když PDA odpojím a zase připojím, tak už se nechytne. Pomůže jen restart PC. Dělá mi to samé doma i v práci (kde ho připojuji jen jako Guest bez synchronizace). Čím to? s iPAQem mi ten samý ActiveSync (4.5) fungoval dobře. Akorát se teda připojený iPAQ samovolně zapínal, takže nešlo připojit, vypnout a jenom nabíjet, pokud bylo zapnuté PC. Ale to je spíš problém iPAQu. TP2 to tuším nedělá.

    A pak ještě dotaz ke sluchátkům. Používám zatím ta přibalená. Zkoušel jsem rádio i mp3, ale hraje to potichu. Neposlouchám žádné prášení koberců a nepožaduji aby mi duněla hlava, ale když chci dobře slyšet, tak musím mít hlasitost úplně naplno a u rádia třeba v autobusu někdy nestačí ani to. Je to vlastnost těch mizerných sluchátek a můžu doufat, že až připojím přes redukci Koss PortaPro, tak na tom budu líp?

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od nucleolus
    A pak ještě dotaz ke sluchátkům. Používám zatím ta přibalená. Zkoušel jsem rádio i mp3, ale hraje to potichu. Neposlouchám žádné prášení koberců a nepožaduji aby mi duněla hlava, ale když chci dobře slyšet, tak musím mít hlasitost úplně naplno a u rádia třeba v autobusu někdy nestačí ani to. Je to vlastnost těch mizerných sluchátek a můžu doufat, že až připojím přes redukci Koss PortaPro, tak na tom budu líp?

    Díky
    Nemám to vyzkoušené, ale tohle by mělo pomoci:

    Start/Vše/Zesílení zvuku
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Hlavne zakladni sluchatka jsou des.Pouzivam sennheiser IE8 a to uz je jina kava i bez zesileni zvuku tkzv equalizeru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    150

    Citace Původně odesláno od nucleolus
    Mám ještě jeden problém. Zlobí mi připojení přes ActiveSync. Napoprvé to funguje v pohodě, ale když PDA odpojím a zase připojím, tak už se nechytne. Pomůže jen restart PC...........
    Přesně tento problém mám taky. První synchronizace v pořádku, při další se již nechytne. Přitom instalace programů z PC, které "synchro režim" vyžadují funguje, stejně tak i případný flash nové ROM projde a telefon je detekován správně. Nevím sice jak to odstranit, ale já to vyřešil tak, že telefon synchronizuji výhradně pomocí BT připojení. Chytne se vždycky a rychle.

    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    0

    Zdravím, tak jsem tu s dalším dotazem.
    Je možné někde nastavit, aby upozornění třeba na nějaký úkol z tasks zvonilo dlouho, tak jak to obvykle dělají mobily? Nastavil jsem si poměrně výrazný upozorňovací tón, ale ten zazvoní jednou a pak nic. Nokia prudila určitě aspoň minutu, ne-li déle. Dokonce by se mi líbilo, aby začal potichu a přidával.

    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Je to stejné, ajko na každém jiném PDA - věc vhodného nastavení.
    A pokud by to nestačilo, tak je tu Dont Forget od Hujera.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    0

    To je právě to nastavení, které jsem nikde nenašel :-(. Vybrat vyzváněcí tón ano, ale déku upozornění ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    Pod každým zvukem v notifikacích je volba "repeat" to ti nestačí?
    A nebo pužij nějaký připomínač jak píše Zdeněk.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    0

    To tam bohužel nemám :-(
    V nastavení přes G-profile tam položka repeat vůbec není a v nastvení přímo ze systému je šedá a nedá se zaškrtnout :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Bohužel do PDA Ti nevidím, ani jakou tam máš ROM a která aplikace ti to defaultní, jak píše kolega výše, znemožňuje. ops: Mě to klasické upomínání stačí, ale pokud ti to z různéhu důvodu nejde nebo nestačí, zkus ten Dont Forget - to probudí i mrtvého Bude-li vyhovovat, tak ho kup. Stojí sice 250,– Kč / €10,– / $15,–, ale peníze budou použity na dobrou věc.:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    0

    Díky,
    zkusím zapátrat, co by tomu mohlo bránit. Jediné, co podle mne zasahuje do těchto nastavení je G-profile pro různé zvukové profily. Přímo v něm tato volba ale není. Jestli je to on, nevím. Každopádně díky za tip.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Srazy v roce 2013 - změna začátku a místa konání
    Od Zdenek Malinsky v sekci Srazy a setkání
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 21-07-2013, 10:16
  2. Pár rad do začátku
    Od Behe v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-01-2010, 10:23
  3. Vodafone zřejmě zprovozní 3G síť na začátku příštího roku
    Od htcjirka v sekci Oznámení a tiskové zprávy
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-09-2008, 14:55
  4. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-03-2008, 12:59
  5. Par problemu s 720
    Od brn v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 09-02-2005, 09:30