Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Vysoká spotřeba energie???

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    0

    Zdravím,

    potřebuji poradit zda někdo nemá stejnou zkušenost.

    TP2 mi neskutečně žere baterku, po nějakých testech se zdá, že to je připojením na GPRS. Spotřeba je tak brutální, že po dni užívání nemám víc jak 30% energie, spíše tak 20%.

    Ráno například vytáhnu TP2 z nabíječky a když se k němu po 20min vrátím je na 96 - 94%.
    Po ujetí cca 30km jsme pak na 86%. Pokud vypnu data tak se spotřeba výrazně sníží a třeba ujetí celé D11 mi pak sebere jen jedno procento.

    Data používím pro synchronizaci se serverem (nastaveno na synchronizaci pouze při příchodu zprávy) , pak na synch. se Seznamem (tady si to na něj sahá jednou za 30min) a pro stahování SPB počasí (jednou za hodinu).

    Máte podobnou zkušenost, nápad co s tím?


    PS ještě nutno dodat, že dposud jsem používal MDACII ve stejném režimu a to takovou spotřebu nemělo, až teď na konci kdy po 3 letech baterka dávala sbohem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Mě se povedlo vyšťavit D1 za necelé 3 hodinky Dle tvého popisu je to myslím normální (nazapomeň, že máš taky vetší displej s větším rozlišení).

    Pokud ti to vydrží celý den, tak je to snad v pohodě, ne? A v autě namáš snad tak slabý motor, aby to neutáhlo nabíjení PDA.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    0

    No v aute mam porad drzak z MDACII .. sem linej zajit do Sunnysoftu pro novej a nechat to nekde namontovat takze zatim nedobijim .o)

    No ja jen ze mne to fakt vyděsilo MDACII mi vydrželo v poho cely vikend.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Ja osobne vyuzivam Touch Pro 2 celkem hojne,kontrola emailu kazdou hodinu po cely den,nejake telefonaty,icq,internet,vecer wifi a 2 dny vydrzim bez nabijeni.
    Uz od Touch HD se vydrz PDA znacne zlepsila.Navic jsem 90% v UMTS siti,takze tam je naroznost na energii vyssi.
    Takto malou vydrz jsem pozoroval jen par dnu u noveho zarizeni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    0

    No já mám TP2 zatím jen týden, takže myslíš že se to zlepší?

    Odběr displaye neberu v potaz jak říkám ráno sundám z nabiječky dám si sprchu a po 20min je to o 4-6% níž display nepoužit.

    Ještě mne napadlo, že mám na TP2 nalepenou folii InvisibleShield full body, tak zda nemůže být anténa nějak stíněná a tím pádem, že by to mělo větší spotřebu.

    Naprvní pohled je to obyč folie, ale je pravda že je daleko odolnější než klasická, kolega má ve své klasické už šrámy a já ani rýpaneček a to to nosím v klidu s klíčema v kapse.

    A nejvíš mne prudí manželka které jsem koupil P3300 a která mi dvě hodiny po sundání z nabíječky zahlásí, že je na 99% já v tu dobu bývám na 60%.

    No nenakrklo by Vás to?

    PS dalsi vec co by nasvedcoval astineni folie je ze moje TP2 strasne rusi chuvicku je slyset stejny bruceni jako bylo driv u radii tddd tddd tddd prsk prsk
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    381

    Vše je způsobeno tím, že máš zaplou synchronizaci s exchange na typ: As items arrive (česky je to jak jsi psal - při změně/příchozí položce nebo jak to je). Přepni to alespoň na minimální časový interval (každých 5 minut), když už to musí být.

    Edit: tak jak to máš teď to komunikuje se serverem prakticky nepřetržitě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    0

    Vyzkouším a po víkendu dám vědět co a jak.

    Ale přijde mi, že když sedím v práci v Praze na pr... tak je to lepší. Dokonce mam H data. To se mi nikde venku nepoštěstí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    0

    Hmmm


    Mě fakt přijde že to je kvalitou signálu, jak sem na hoším je to žrout jako jako .. no velkej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Jo, klidně to může být slabý signál nebo se ti o PDA "pere" více BTS a neustále se to "přelaďuje". Kámoš bydlel u Stromovky a v bytě "chytal" 4 BTS, takže kdekoli jinde měl výdrž na baterku min. 2x větší.

    BTW nemáš zapnutou wifinu nebo GPS? A co skype

    EDIT
    Pokud to máš na práci, máš zapnutý neustálý sync se serverem a vydrží to od rána do večera (bez jakéhokoli šetření a omezování se), tak bych to bral jako dostačující a vůbec bych se tím netrápil. Mě Treo v práci nevydrží ani půlden.

    A největší žrouti baterky jsou - podsvícení displeje, wi-fi, kontinuální synchronizace/stahování pošty, slabý signál, 3G/UMTS, skype....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    0

    Tak bych řekl, že spotřeby byla způsobená nějako chybou na desce.

    Předminulý týden se mi MDA úplně složilo, baterky vydržela cca 6 hodin a nemohl sem se připojit k PC. Oparva probehla výměnou desky.

    A dnes vyndám MDA v 8:45 z nabíječky a teď v 11:15 mám 97% baterky, mám stejné nastavení jako před opravou jsem na stejném místě, poštu stahuju ve stejných intervalech a objem je každý den cca totožný. Dřív bych už měl jen tak možná 85 - 82%.

    takže tak
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    117

    Jen poznamka. Nekdo tu psal ze dva dny nemusi nabijet (taky nemusim, TP2 mivam na 55-60 procentech kdyz uleham)...

    Na to pozor, doporucuje se nabijet li-ion a li-pol baterie prave pri priblizne 50ti procentech, pry to vyrazne prodluzuje zivotnost baterie.

    Osobne si pred spanim pustim nejaky serial nebo si ctu nebo tak a pres noc nabijim

    TP2 ma z tohoto hlediska idealni vydrz. Lepsi uz by byl snad jen dvojnasobek O neco malo vic bych asi ani nechtel Po Diamondu skok uplne nekam jinam
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    ono zalezi take na tom jak ho pouzivas. Ja nekdy prijdu domu a mam 60% a jindy (treba ted v patek) jsem mel v 11 dopoledne 50%, do konce dne samozrejme nevydrzel. Nabijim kazdou noc.

    Jinak take plati, ze po flashnuti nove ROM neni indikator baterie presny.... jakoby nebyly nastaveny mantinely... az casem se zotavi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    117

    Jj o tom zadna, zrovna dneska jsem nabijel uz v 8 (rsp v 8 hodin jsem měl 40%). Jen jsem chtěl upozornit na to aby někdo náhodou nedělal v dobré vůli že to baterii prospěje to, že by ji vytloukal na 10 procent z principu když v ní má přece energii ještě na jeden den. Li-pol baterii to neprospěje
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    Aha, tak dobre:-) V tom pripade pro uplnost pridavam odkaz na xda: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=519673
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vysoká poruchovost HTC
    Od dusanm_ce4you v sekci Off topic diskuze
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-11-2011, 15:34
  2. Kaiser - spotřeba s GPS
    Od Alfcz v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-04-2008, 13:20
  3. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-04-2005, 09:01