Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Samsung Omnia II (I8000) - jak na aplikace a nastaveni

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    13

    Mobildick obdržel pár kousků Omnie II a tak myslím, že nadešel čas pro výměnu zkušeností nás prvních majitelů v konkrétní oblasti nastavení a využívání aplikací.
    Po těch prvních dnech úvodního nastavování a instalací se mi napodařilo nastavit vestavěnou RSS (pokud nějak nastavit vůbec jde) aby zobrazovala korektně češtinu.
    Druhý dotaz do diskuze mám, jak jste nastavili Bluetooth, resp. vytvořili připojení, pořád mi nic nevidí.
    Je tu někdo také mírně pokročilý s jinými problémy, nejlépe zkušenostmi? )
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    0

    Mno RSS čtečka mi funguje bez problému a zobrazuje vše korektně včetně háčků a čárek (zkoušel jsem např. zpravodajství iDnes.cz), co se týká Bluetooth, tak mi taky funguje bez problému... Telefon jsem koupil v MobilDicku, jsou tam WM6.1 s CZ lokalizací (předpokládám že máš to samé). Napadá mě jediná věc proč se ti to v RSS nezobrazuje dobře a to je v nastavení - systém - místní nastavení - nastav si tam Češtinu pokud nemáš, defaultně tam tuším bylo UK.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    13

    Dekuji za informaci, nejak jsem to rozchodil.
    Presne podle diskuze k Omnii PRO jsem si nabehl a zrusil prijem GPRS tim, ze jsem nastavil prijem WIFI rucne (myslim IP adresy). Tri dny jsem nastavoval nastaveni (mimoradne jednoduche o to vic mne udivovalo ze nefunguje) az po Hard resetu jsem samozrejme to individuelni nastaveni vymazal a tak mi zacalo GPRS chodit. Opravdu velmi zakerna chyba Omnie.
    Tu RSS vestavenou ctecku jsem rochodil az po nastaveni prijmu MMS, nenapadlo mne, ze kdyz se automaticky nastavi SMS, ze ne MMS. No T-Mobile na to ma hezkou aplikaci, tak jsem si poslal nastaveni a uz to chodi. Ona se totiz ta RSS automaticky chtela pripojit k tomu Asijskemu pockytovateli co jsme meli jeho kartu na pripojeni v krabici.
    S tim Bluetooth byla chybka u klavesnice pocitače :-) mel jsem vypnutou viditelnost pocitace pro ostatni zarizeni:-)

    Zajimalo by mne, jak resite nastavovani profilu? Muzete doporucit nejakou externi aplikaci, dle moznosti česky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    41

    Profily neřeším, je to zbytečné. Když mám jednání, nebo jsem u lékaře, tak si dám ticho nebo vibrace. Zabere to stejně času jako přepínání mezi 20ti nesmyslnými profily se spoustou ještě kreténštějších nastavení. Snad jen Rybičky od Xperie jsou ještě větší píč.vina.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Profily atd - ideálně PhoneAlarm , bez něho považuji jakékoliv WM zařízení za polovičně funkční :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    41

    A můžeš mi Lososi říct, na co jsou ty profily dobrý? (myslím jako samostatná aplikace) :?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Sice si nejsem jistý zda tvoje otázka není žert , ale pokud ne tak :

    jsou situace ve kterých je požadavek na funkce telefonu různý - příkladně :

    noc , vypnutý BT , GSM , wifi atd , zvuk pouze na minimu pro budík , podsvícení na minimální intenzitu ale vypínání podsvícení až třeba po 2 minutách ...

    práce , lišící se třeba v hlasitosti od doma , ale nepřeji si aby mi třeba příchozí SMS vyskakovaly automaticky na display ,doma nebo v autě zase naopak , určitě po nočním vypnutí chci mít zapnuté BT , GSM .....

    auto tam zase mám požadavek na maximální podsvícení a délku okolo 2 minut , doma nebo v práci mi stačí třeba 30sec a intenzita jen 50% , při nabíjeni třeba nechci aby se display vypínal vůbec , na běžné nabíjení mimo auto zase nechci aby mi telefon svítil celou dobu

    Zároven si v profilu nastavím opakování zameškaných hovorů , sms , mailů atd , obzvlášt tady kdyz chybí signalizacni dioda je to dost podstatna vec , prirazeni zvuku pro jednotlive funkce , vibrace atd je samozrejmosti ...no asi je toho vic , respektive urcite ale vetsi slohove cviceni bych uz nezvladl :-D

    No a je pomerne jednoduche pak jednim cudlickem preskocit do rezimu ktery potrebuji , pripadne to nechat udelat automaticky - treba nocni rezim si necham naskakovat automaticky na 21:30 kdy uz nehodlam prijimat zadne hovory ani zpravy ....

    Predstavivosti se ale meze nekladou , ale rucni prepinani intenzity podsvetleni , delky doby podsviceni , delky doby vypinani , zapinani gsm , bt , hlasitosti zvlast u telefonu , oznameni a systemovych zvuku a pytel dalsich veci mi pripada uchylne .... :-)


    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    41

    Safra - jako žert ani omylem!

    Na noc místo přepnutí na profil NOC dám Flight mode. - Stejná práce, zmáčknutí jednoho tlačítka.
    Den: Přepnu na normál.
    Teď si ještě nastavit upozornění, že jsem v práci, abych si nezapomněl přepnout profil, když jdu spát později, nastavit si upozornění na jinou deaktivaci GSM atd. To abych měl jednoho negra, kterej by mě upozorňoval.
    Pro pacienta léčebny, který se zrůdnou pravidelností vstává v 6.30 ráno a ve 22:00 je večerka - ANO. Pro normální lidi, kteří vstávají a chodí spát různě je to na nic. Stejně na to jediné důležité . když mám po jednání a nechci zapomenout zapnout mobil mě to nemůže upozornit. :no: . Jinak si místo přepínání profilů buď vypnu zvuk, nebo ho ztlumím. Jediný smysl je automatické časování, ale já nejsem stroj, takže chodím spát pokaždé jindy a ráno automaticky tel. aktivuji při probuzení. A no a to ostatní jsi správně nazval úchylným. Víš jak je to v praxi, pytel koko.in a nakonec používáš 2 osvědčené. mě tedy naprosto stačí Silent a Normal. A tyto profily spolu s Vibration jsou tam již definovány. :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    No,prostě to někdo umí využít a někdo to nepotřebuje - co se týče automatického přepínání to samozřejmě souhlasím , také o tom píšu jen jako o možnosti , smysl má ten noční profil . Nastavení podsvícení , hlasitosti , doby podsvícení , doby vypnutí zařízení , oznámení zameškaných zpráv atd. považuji za nutnost pro většinu lidí ....... dělal to ručně je nepředstavitelné ...

    a nevyužívat to .... jsme u toho co jsem psal výše - je z toho jen poloviční zařízení :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    13

    No kdyz jsem tu diskuzi zacal tak ji asi i ukoncim vysvetlenim duvodu meho dotazu ohledne profilu. Ze SYMBIAMU jsem si zvykl na aplikaci, ktera mne na zaklade kalendare a zde uvedeneho stadardniho hesla automaticky zapnula pri jednani nebo pri jakekoliv akci zvoleny profil. Velkou vyhodou bylo ze jsem nato nemusel pri zahajeni jednani myslet, nedochazelo k trapasum apod. Kritici mohou rici, ze standardne nastavena hodina muze byt nedodrzena ci prekrocena, v obou pripadech je to jedno, pri prekroceni jsem tim daval najevo, ze uz vse bylo receno. Prakticke a osvedcene a hlavne se nedalo zapomenout.
    Zaskocilo mne, ze takovato aplikace pro WM neni.
    Mozna jsem to mnel napsat cele, zase bych se nedozvedel ze jsou to sr..cky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Jak není? A o čem asi tak Losos a mike-biker píšou výše? :? :O
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    13

    Měl bych dotaz na Vaše zkušenosti se synchronizací poznámek z Outlooku. Všechno se synchronizuje dobře, až na ty poznámky, které musím řešit před poznámky v aplikaci dodané na CD ROM s mobilem - Samsung New PC Studio. Jenže to ale vznikají problémy, tím si vytvářím další množinu poznámek. Máte nějaký recept jak upravit někde (nevím ale kde) nastavení nebo externí aplikaci, která umí synchronizaci poznámek s Outlooku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    13

    Tak sem na problem synchronizace poznamek prisel omylem. Prostredi aplikace Samsung New PC Studio v pocitaci synchronizuje nejen poznamky mezi svoji databazi poznamek a mobilem, ale i mezi databazi poznamek v Outlooku. V outlooku vytvorilo jine ikony poznamek pro ty, co jsem mel pred nainstalovanim Samsung New PC Studia a jine po jeho instalaci, aby se poznalo, ktere podlehaji synchronizaci. Docela chytre, jen kdyby to bylo nekde napsano )
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    0

    Můžete mi poradit nějakou klávesnici vzhled ,,phone keyboard" jako mají HTC?Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2003
    Příspěvků
    14

    Jestli ti dobře rozumím tak to umí i klávesnice od Samsungu. Stačí podržet déle tlačítko MODE na virtuální klávesnici a z nabídky která se otevře zvolit 12klávesnice.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 373
    Poslední příspěvek: 01-06-2010, 19:51
  2. HTC Diamond 2 vs Xperia vs Omnia i8000
    Od fisik_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-03-2010, 11:31
  3. HTC Touch HD2 nebo SAMSUNG Omnia II i8000
    Od Vitezslav2_ce4you v sekci HD2
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 14-12-2009, 23:15
  4. Samsung Omnia - Nastavení ICQ
    Od chipik v sekci Omnia SGH-i900
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-12-2008, 09:30
  5. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-12-2008, 19:33