Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Android pro Touch Pro a Diamond, GPRS připojení funguje :-)

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele anaxagoras_ce4you
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    87

    9. září vyšla další verze portovaného Androida, podařilo se už rozchodit i internetové připojení. Zatím je tato verze ještě dost nestabilní, ale vypadá to, že je to na dobré cestě. Výhodou je, že se Android dá nabootovat přímo z prostředí Windows Mobile pomocí spouštěče Haret. Takže není nutné zařízení flashovat. Stačí jen soubory nahrát na paměťovou kartu. Balíček je možno stáhnout jak pro Touch Pro, tak pro Diamond. Veškeré info najdete na stránkách projektu zde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    200

    ahoj, chvili jsem to zkoušel, avšak hned problém nastal v momentě, kdyj sem měl zadat pin. systém pin vůbec nebral, ikdyž jsem ho zadával správně. až jak jsem vypl pin tak to najelo. vypadá to zajímavě a určitě to bude velký konkurent stávajícímu wm.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele anaxagoras_ce4you
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    87

    jj, ten pin je dlouhodobý problém o tom vím, ale nějak jsem to zapomněl napsat :-) Mně se to moc líbí, kdyby tak dokázali portnout Androida z HTC Hero plus rozhraní HTC Sense a mít možnost si to takhle spouštět ješte jako rádoby dualboot - WM na práci a Android na blbnutí a testování :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1

    Zkusil jsem Android spustil, ale pořád vypisuje bílé texty. Podle mě to nemá konce. Jak dlouho trvá první spuštění?

    msm_gpio_enter_sleep gpio...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    134

    Skus ho pustit po SR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    a hlavně soubory a složky musí být v rootu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele anaxagoras_ce4you
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    87

    už funguje i WiFi, začíná se ten projekt docela hezky ubírat v poslední verzi mi ještě nevyskočil ani jeden error :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    332

    Docela začínám uvažovat o vyzkoušení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele anaxagoras_ce4you
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    87

    Jojo obzvláště nová verze je docela podařená :-) konkrétně mně funguje GPRS bez problému, WiFi jsem zatím nijak nerozchodil, bohužel. Po úpravě rozlišení se dá vše i slušně ovládat rukou. Navíc se nemusí nic flashovat, vše běží pohodlně z rootu karty odkud se to může kdykoliv smazat. V případě že vyjde nový kernel s novými drivery, jen se se překopíruje ten původní a nebo se uloží pod jiným názvem a přepíše se STARTUP.TXT aby pro bootovaní používal jiný obraz. Je to super na hraní. BTW: HTC HD Blackstone je na tom tuším podobně ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    332

    Tak se mi nepodařilo zprovoznit. Zasekl jsem se na obrazovce s přihlášením do google account. A furt to hlásilo no connection.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    309

    Nedá se nějak obejít nutnost mít to v rootu karty? Já mám Diamonda a na "kartě" - tedy v Internal Storage - mám leccos jiného. Ta halda souborů z Androida se mi tam mezi to ostatní nasere a co já s tím?

    Poradí si WM se dvěma partitions v Internal Storage? Má to někdo vyzkoušené?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele anaxagoras_ce4you
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    87

    Tady je postup na zprovoznění GPRS :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele anaxagoras_ce4you
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    87

    Bohužel jiná možnost zatím není, než nahrát soubory do rootu SD karty. Co se týče dvou a více partition na SD kartě na XDA-Developers byl kdesi tutorial, jak to zprovoznit, ale nevím, jak se to bude chovat s Androidem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    54

    Tak jsem se po dlouhé době odhodlal zase vyzkoušet portaci Androida na Raphaela (stáhnul jsem si z XDA verzi z 24.1. + system.sqsh z 25.1). Musím říct, že tvůrci rozhodně nezaháleli. Zatímco na podzim to byla jen taková hračka a moc mi toho nefungovalo, tak nyní se v podstatě už jedná skoro o plnohodnotný systém. Hraju si s tím asi 2 hodiny, vyzkoušel jsem synchronizaci s účtem google, telefonovat, stáhnout aplikace z marketu, hledat v mapách a zběžně jsem projel většinu aplikací. Wi-Fi i GPRS (3G) fungují v pohodě, zatím není funkční GPS. Hrozně dlouho trvá než systém nabootuje a taky to dost žere baterku (po necelých 2 hodinách je ze 78% jen 12%).
    Jsem mile překvapen, jak krásně to běhá a dost se mi líbí uživatelské prostředí. Tak to vypadá, že pokud se chlapci z Microsoftu v nejbližší době nepochlapí, tak můj příští telefon bude asi s Androidem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele anaxagoras_ce4you
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    87

    Jj Android pro Touch Pro udělal velký skok. Už je relativně stabilní, kdyby fungovalo ještě GPS, kamera a nežralo to tolik baterku, je to super. Snad to bude jen otázkou času, na XDA-DEV je k dispozici ROM, která nabootuje rovnou Android, přesto, že je založena na Windows Mobile. Je to jen čisté jádro, které hledá na SD soubor Haret.exe, když ho najde, tak ho spustí. Windows Mobile se ale nespustí. Každopádně každou chvíli by měl být dostupný i dual boot viz XDA-DEV zde :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 25-11-2008, 12:47
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-11-2008, 19:15
  3. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-10-2008, 08:20
  4. HTC Touch Diamond - wi-fi připojení - zkušenosti
    Od schula_ce4you v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-10-2008, 10:09