Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: ActiveSync přes Bluetooth ...mezi TP2/WM6.5 a NB Toshiba Portege/WinXP nejde

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    149

    DD, problém je popsán v subjectu - objevoval se mi i u starších HTCček, takže možná jde spíš o problém Toshiby, ale je to pořád divné: WM6.5 se s NB v pohodě spojí, v menuBluetooth se objeví položka Notebooku, v ní je k dispozici sériový port, spojení je vytvořeno - přesto každý pokus o ActiveSync končí "Connection failed" - zkoušel jsem oba BT stacky, co jsou pro Toshibu k dispozici, chová se to stejně... dogooglil jsem se jen k tomu, že i jiným lidem se ten ActiveSync přes Bluetooth nevede... napadá prosím někoho něco? Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    81

    Nevim jak je to u WM 6.5, ale u 6.1 jsem si uzil sve.... Dulezite je v telefonu v seznamu sparovanych zarizeni videt u pocitace se kterym chces provadet synchronizaci v nabidce upresnit polozku activesync, jakmile tam vidis seriovy port, je to spatne nastaveny. Ted uz si nepamatuji jak to bylo v activesyncu, ale u Vist mi dlouho trvalo, nez jsem zjistil, ze v centru zarizeni windows mobile (obdobny program activesync pro Visty, protoze AS ve Vistach nefunguje) musi byt v nastaveni pripojeni uveden port. Ja jsem tam mel defaultne bluetooth coz mi prislo logicke, ale byla to chyba. Ted tam mam COM 7 a synchronizace jede jak vino. Ten port bude asi u kazdeho pocitace jiny, ale takhle se mi to rozjelo. Zkratka zpatky na zacatek, pokud v telefonu vidis seriovy port a ne activesync je problem zde. V nastaveni v notebooku jsem nic nemenili. Nejdrive se nastavi ten port v activesyncu v notebooku a potom se sparuje PDA s notebookem. (Doporucuji v PDA najit pocitac, ne obracene) a v upresneni by se mela objevit nabidka activesync. Tak snad jsem te trochu navedl....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Upozorňuji, že jsem se s AS a s toshibáckýmy drivery setkal za jiných okolností a asi tak před rokem... Z neznámých důvodů je nabízel Fujitsu-Siemens na stránkách s updaty pro můj noťas. Od momentu kdy jsem je nainstaloval jsem měl podobné problémy. A přestože o BT i AS něco vím, skončilo to odistalací a návratem k originál BT službám Windows. Ono totiž ActiveSync je samostatná služba, a toshibácký stack ji neviděl ani po opětovné reinstalaci WMDC.

    Extra Bluetooth nadstavby ale již od SP3 pro XP nejsou potřeba a Windows si až na opravdu exotické případy si poradí se vším i bez toho. Takže má rada bude (pokud jde o XP SP3) ODINSTALOVAT Toshiba BT Stack, pak zkusit Windows Update včetně doporučených instalací. Jsou zde dvě možnosti: buď HW drivery pro BT modul zůstanou (i po zrušení stacku) nainstalovány, anebo je Windows Update nabídne v sekci hardware.

    Za hlavní problém bych totiž považoval ty pokusy o spojení přes sériový port. To byla již od WM 5.0 pouze nouzová oklika, ve skutečnosti se již dneska AS i WMDC default spojují přes BT PAN přímo přes TCP. Nevylučoval bych, že pod WM 6.5 už prostě ta oklika přes sériový port vůbec nefunguje.

    Pokud je na tom notebooku firewall a pokud tam opravdu už ta služba přes COM není, bude možná ještě potřeba ručně otevřít všechny TCP a UDP porty pro dané BT spojení - zde je jejich seznam a pár dalších rad do života.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    81

    Opakuji, ze netusim jak u XP, ale uhodl jsi, ze mam nt Fujitsu siemens, ze jsem aktivne updatoval vse co slo a ze se mi ovladac na BT zmenil z ceske verze na verzi anglickou od Toshiby. Pred tim tam byl nejaky Microsoft. No musim konstatovat, ze po nejakych dnech a noci testovani jsem to uspesne rochodil. Nekde na anglickem foru jsem nasel nejake nastaveni registru, ktere prave zmenilo to nasteveni COM portu, ktere po restartu,nebo noveho sparovani s jinym zarizenim uspesne zase zmizelo. Zjistlil jsem potom, ze se nemusi chodit do registru, ale staci prehodit ten COM port na nejake cislo, nesmel tam byt bluetooth. A jeeto bez problemu. Take jsem zjistil, ze kdyz si chci neco poslat, musim na notasovi dat mys na ikonu BT, nebo aspon pravou rozbalit nabidku vedle hodin, aby soubor prisel. Ted si nejsem jisty, jestli se to musi praktikovat i u sparovaneho zarizeni.... Toto je jen konstatovani, kdyby nekdo resil a proc to s tou Toshibou nejede....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    149

    Děkuju za rady, jakmile budu mít v noci volněji, vyzkouším:-) ... na NB mám teď stack od Toshiby, AS mi nabízí sync na COM7, COM7 je vyhrazeno pro BT, v roletce AS položka Bluetooth vůbec není, zkusil jsem odinstalaci všeho, co s BT souvisí, po restartu se zas natáhlo, co tam bylo a jsem ve stejné...no. Pamatuju, že před rokem jsem to taky zkoušel a to jsem našel nějaký anglický recepis, jak to rozjet pro 6.1ky ... ale neuložil jsem si to:-( ...budu postupovat dle rad, za které dík, ale ...nemáte někdo nějaký další užitečný odkaz?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Užitečné odkazy má neregistrovaný uživatel Google - na toto téma přes půl milionu.

    Na třetím místě mimochodem i tohle pdf.

    Jak jsem ale zmiňoval, nic z toho neřeší možnost, že ve WM 6.5 (zatím vesměs neoficiálních) nemusí už AS vůbec běžet přes sériový port. To je pouze obezlička pro Bluetooth verze pod 2.0.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    149

    ...když mi google hodí 0,5mio odkazů, tak se nejdřív ptám, abych zbytečně nebrouzdal již možná prozkoumanými vodami...
    ...PDF ze stránek Toshiby je přesně to, co člověk nachází - idealistický postup, jak vypadají jednotlivé dialogy, když vše funguje...nicméně tady je postup se kterým jsem nakonec poté, co jsem ještě různě BT přeinstalovával, uspěl - ano, teď to funguje jako v tom PDF od Toshiby:-)
    Děkuji všem za trpělivost a věc je vyřešena - thread lze uzamknout.

    lelouch: Zde ovšem musím přidat moderátorskou doušku - ono to řešení bylo na PRVNÍ POZICI v tom googlím vyhledávání. Jak je vidět, nepoužil jsem přitom žádný extra vyhledávací hack. Jen já sám jsem přesto ztratil dohromady tak 30 minut pomocí na téma, kde jsem uvěřil úvodnímu výroku "dogooglil jsem se jen k tomu, že i jiným lidem se ten ActiveSync přes Bluetooth nevede". A PŘESTO se nakonec ukázalo, že jsme všichni nakonec řešili ne technický, ale vyhledávací problém.

    Nebudu to rozmazávat. Rád bych ale upozornil, že zdejší lidé ochotní a schopní poradit zde nejsou na gumičku. Prosím, příště všechny, kdo na tento příklad narazí, aby si z něj nebrali vzor. Protože v podobných případech existují stovky možných kombinací mobilů, OS, verzí BT, donglů, stacků a podobně je logické, že jsme náchylní uvěřit, že zrovna v tomto konkrétním případě řešení není jinak dohledatelné a musíme to zde rozlousknout spolu.

    Připomínám, že zde existují pravidla diskuse a o samostatném hledání je hned první bod. Ano, o Googlu ani slovo. Ale prosím, my jsme pomoc při řešení - ne NÁHRADA Vaší snahy. Zmiňuji to speciálně proto, že pro technická témata platí obvzláště přísná pravidla moderace.

    Ale protože to přeci jenom řešení je, nechám to být. Takže Rosťo a případní následovatelé - takhle ne, prosím.

    Alespoň dokud chcete, aby se nějakým vašim příštím (možná opravdu neřešitelným) zákysem vůbec někdo zabýval.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Toshiba Portége g900 - tipy, triky...
    Od gooorila v sekci Toshiba
    Reakcí: 46
    Poslední příspěvek: 04-04-2009, 20:01
  2. Má někdo "Toshiba Portege G910" ?
    Od Jarda Lukas v sekci Toshiba
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-07-2008, 20:03
  3. Toshiba Portege G910
    Od karlic_ce4you v sekci Toshiba
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 10-06-2008, 10:08
  4. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-01-2008, 21:32
  5. 3970 + Bluetooth + Activesync + WinXP
    Od Jamescop v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-12-2002, 10:43