Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Proč si (ne)koupit HTC TP2 Rhodium?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Zdravím všechny.
    Jsem spokojeným majitelem dosluhujícího HP iPAQ hx2750, které používám hlavně jako kalendář, videopřehrávač (hx2790 je na video nepoužiteoné) a prohlížeč internetu. Začal jsem ale pokukovat po něčem modernějším s WM, co podporuje snadnou synchronizaci přez kolébku. Tímto z výběru vypadla Omnia, i Xperia. HTC TP2 mě hodně zaujalo a přemýšlím, jestli ho koupit nebo ne. Co jsem se dočetl, tak má nějaké nedostatky a nevím, jestli je to už opraveno firmwarem nebo novou revizí:
    Slabá hlasitost reproduktoru při použití jako telefon
    Slabá citlivost wifi anteny
    Viklající se display
    Horší kvalita focení
    Málo volné paměti i s vypnutým TouchFlo

    Toto jsou přeci jenom nedostatky, které jsou dost zásadní na telefon v hodnotě slušného notebooku. Můžete mi někdo potvrdit / vyvrátit tyto poznámky? Máte někdo možnost srovnání s mým stávajícím PDA? Jaké jsou Vaše argumenty pro/proti nákupu? Jsem hodně nerozhodný, pomozte prosím.

    Děkuji předem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    30

    Slabá hlasitost reproduktoru při použití jako telefon - nesmysl!
    Slabá citlivost wifi anteny - nesmysl!
    Viklající se display - jen u nekolika kusu
    Horší kvalita focení - nesmysl!
    Málo volné paměti i s vypnutým TouchFlo - nesmysl!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Tez musim reagovat

    Slabá hlasitost reproduktoru při použití jako telefon - musim odpovedet stejne,nesmysl
    Slabá citlivost wifi anteny - musim opet odpovedet stejne,nesmysl
    Viklající se display - muze byt,ale nicemu to nevadi
    Horší kvalita focení - pro me je to vice na praci nez na foceni.Kvalita fotek je prumerna jako u ostatnich wm zarizeni
    Málo volné paměti i s vypnutým TouchFlo - opet blabol
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    622

    myslim ze vse bylo receno, krom toho jeslti hledas kalendar, prehravac videa a neco na internet .. a s timhle fotak myslim nema moc spolecneho (ac je mizerny) .. fotit se ma fotakem, ne mobilem
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    381

    Přesně tak, kromě toho bodu s foťákem jsou všechno nesmysly.
    Fotky z vestavěného foťáku jsou skutečně hrozný a jsou zdaleka nejhorší ze všech WM za poslední dobu.
    Zde je i pár ukázek včetně krátkého videa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    souhlasim s bjirkou do posledniho puntiku

    Jediny co mi na Touch Pro2 vadi je fotak.

    Co se tyce te wifi, tak skutecne chytam min nez na starem Dell Axim X50v nebo na notebooku. Ale treba je to jen vadny kus, nevim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    163

    Záleží na tom, s čím se TP2 srovnává. Na trh se chystá OmniaPro a Xperia2.
    Omnia bude asi levnější, Xperia2 dražší, než TP2. TP2 z nich má asi nejhorší foťák a nemá 3.5mm jack (to druhé mi vůbec nevadí, to první trochu ano). Na hudbu je A2DP, bohužel samostatný foťák ssebou permanentně nenosím (je moc velkej).
    Bohužel člověk může porovnávat pouze tabulkové parametry (velikost displeje - dost důležité!, frekvence CPU, ...), ale nedozví se třeba porovnání kvality TV výstupu či srovnání citlivosti GPS či WiFi. Založil jem na toto srovnání separátní diskusi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    3

    Pre mna je dolezita este jedna vlastnost (rozhodujem sa medzi TP2 a Nokia N97) - synchronizacia s Lotus Notes.

    Existuje taka moznost pre TP2? Okrem nespolahliveho mNotes? Pretoze pokial viem, WM sa inak synchronizovat neda (pokial sa da, opravte ma...) Nokia ma toto vyriesene, aj ked - uprimne, moj favorit je TP2. Ale ak si ho nesynknem, na co mi bude?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    ad sync WM a Lotus Notes
    Třeba tady nebo tedy nebo si projeď celou sekci + Komunikace & Synchronizace


    A příště zkus tenhle odkaz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    3

    jj, tento link tiez pripajam na niektorych forach Ale je pravda, ze sa tomu nevenuje vela for a o sync tu som prehliadol - sorka.

    OKa, trosku offtopic, ale mozno tiez niekomu pomoze v rozhodovani; jedina aplikacia zo zmienenych, ktora bezproblemovo funguje je IBM Easysync (skusal som uz predtym vsetky zmienene), stoji ale nejakych 70USD/rok/licenciu. Tz. ze pri predpokladanom pouzivani telefonu 2 roky mi ho predrazi o skoro 150USD - a to uz nie je malo... A licenciu potrebujem oficialnu, kedze pc na ktorom to bude bezat patri IBM

    Je mi jasne, ze MS nebude pripravovat aplikaciu na sync s LN (sak je to ich konkurencia), ale preco takuto ficurku nema HTC? Ked chce predavat devices?

    Zatial som sa stale nerozhodol, ale znava sa zacinam trosku viac priklanat k Nokii. Jedine, co to nema zo sw ktory pouzivam je iGO (a mozno aj to ma, zatial som nehladal)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Děkuji všem za odpovědi. Nejspíš ještě počkám, co trh přinese. Původně jsem se měl smířit "jenom" s tím, že to má lesklý (čti věčně upatlaný a ošklivý) display - s tím už jsem tak nějak počítal. Potom bych měl dál zapomenout na:

    funkci USB host
    SDIO funkci
    nemožnost připojit externí (větší) klávesnici
    nutnost připojovat sluchátka přes redukci

    Pokud bych měl za toto zaplatit 5 - 8 tisíc, tak budiž, ale za cca 14 - 15 000 mi to přijde moc drahý. Za tu cenu bych očekával možná i funkci DVB-T tuneru - levnější E-ten to měl. Neschopnost USB host mě moc mrzí, stejně jako funkce SDIO - starší luxusní PDA to všechno měly, proč je to u nových MDA problém?

    Řešení pro mě - buďto tohle výrazně slevní, nebo přijde snad v budoucnu lépe provedený kousek. Omnia i Xperia mají bohužel tu špatnou vlastnost, že je USB konektor na boku - nedá se pohodlně připojit do kolébky - kdo to musí dělat několikrát denně, ten pochopí.

    Ještě jednou děkuji všem za odpovědi.
    Sajmon
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Lesklý displej vadí? A on někdo vyrábí PDA/smarty s matným displejem? :O
    USB host - a co třeba vypalovačka? :sarcastic:
    SDIO funkci - a k čemu to potřebuješ?

    ano, starší PDA to měly, ale dnes jsou komunikátory (tedy i GSM částí) vybaveny dostatečně, že už není (skoro nic) nutno přopojovat

    externí klávesnice by měla jít přes BT
    proprietální konektror na sluchátka je fakt wopruz

    DVB-T u E-tenu - ano, ale moc použitelně to nefungovalo

    Kolébky už dnes není trend (v rámci šetření) a musí se dokupovat. Proto je to takto utvořeno. Záleží jednak na výrobci PDA a pak i kolébky. Ale ruku na srdce-dnes už není PDA takovou luxusní záležitostí jako kdysi (když stálo skoro roční plat) a je to spotřebka, takže není nutno se tím chlubit na pracovním stole. Ale nevím, kde je problém a proč je potřeba několikrát denně připojovat a odpojovat z/do kolébky.

    Z výše uvedeného bych řekl, že spíše potřebuješ nějaký netbook (nebo UMPC), který spíše splní tvoje požadavky, než PDA.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    3

    Zdenek, nie si trosku zbytocne sarkasticky?

    Z Tvojej reakcie mi to pripada, ze neznesies, ze aj taketo fajn zariadenie nemusi niekomu vyhovovat. Neries, ze naco potrebuje SDIO - proste tam nie je a pre niekoho to moze byt chyba. Ja ho mam a v zivote som ho nepouzil. Kolega vedla ho pouziva skoro denne. Podla mna je tunner zbytocnost, ale ked ho niekto chce, preco nie...?

    TP2 je super zariadenie, ale pokial nepodporuje USB host (inak, to vazne???), tak sorka... Toto uz vedel moj starucky 5rocny fotak...

    TP2 sa mi velmi paci, ale ako to napisal Sajmon, cena je pomerne vysoka a za taku cenu chcem no.1 device! Pokial kupujem manzelke mobil za 150eur, je mi to jedno, co to vie, ale ked mam zan dat 600, tak mi rano musi pripravit kavu... a tomuto zazraku proste niektore veci chybaju...

    A ad koliska; argumentovat cenou, je smiesne... Vyrobna cena je mozno radovo par centov... A pokial takyto device pouzivas ako manager, nemas ho len na predvadzanie sa, synchronizujes si ho stale, aby si bol online, tak koliska je bezpodmienecna!!!

    Mozem este otazku? Niekde som to cital... pri HTC nefunguje budik, ked je vypnuta? Je to pravda?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Nene, to jsi špatně pochopil. Myslel jsem to takl, že každé zařízení má svoje určení a PDA není nebylo a nikdy nebude jako PC či notebook (to jsem tam taky psal, zda by toto nebylo vhodnější).
    No je to asi jako když si koupím kombíka a rozčiluji se, že nejde 250 km/h a má pomalý rozjezd nebo si koupím sporťáka a bude mi vadit, že moc žere a nevejde si ma tam rodina s 5 dětmi a psem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Tohle fakt nemá cenu řešit. Buď má zařízení parametry a výbavu kterou chci nebo ne a pak je na každém, jak moc je ochoten jít ke kompromisu. To samé je s cenou - buď na to mám a koupím nebo počkám na bazarové levnější kousky. Takhle mi to trošku připadá jako v té bajce o kyselých hroznech.

    A nakonec - každý má možnost si u HTC nebo jiného výrobce objednat zařízení dle svých požadavků.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. [ROM|WWE|WM6.5|Sense 2.5] Rhodium AF
    Od Mist_ce4you v sekci Rhodium ROM a vaření
    Reakcí: 58
    Poslední příspěvek: 14-06-2010, 07:18
  2. Ceska ROM pro Touch Pro 2 Rhodium
    Od petross v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-01-2010, 13:30
  3. TF3D Rhodium smsky
    Od Wolfford v sekci Touch Pro
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-10-2009, 23:33