Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: n560 a WM6,1 classic

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    7

    Ahoj lidi,
    zakoupil jsem z druhé ruky zařízení Pocket LOOX N560. Jsou na něm dodatečně nahrané WM 6,1 classic. Nicméně to má dva problémy. Jedním je, že uspávací tlačítko funguje jako soft reset (hádám, že se systemu nelíbí a restartuje se) a taky nejde zvuk z reproduktoru, jen do sluchátek. Chci se zeptat, zdali tyto problémy muže způsobovat právě tato verze WM? Dá se někde sehnat originální původní ROMka s WM 5? A jde doionstalovat podpora SDHC? Jaký je rozdíl mezi WM 5 a WM6,1 classic?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Nekupoval jsi to nahodou nedavno z aukra a puvodni majitel psal o nefunkcnim zvuku? S tim bys nic SW neudelal, protoze mi majitel potvrdil, ze je to HW zalezitost.

    Pro podporu SDHC muzes bud nainstalovat novy ovladac (po HR o nej prijdes a musis mit po ruce kabel+PC nebo obycejnou SD kartu s tim ovladacem) nebo tam dat rovnou ROM s podporou SDHC. Dalsi info - Loox n5x0 series - ROM update na Windows Mobile 6.x

    A u MS jsem nasel popis zmen ve WM6 (kouknete na autora )
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    7

    Ano, to je ono.
    Potřeboval bych poradit postup, jak flashnout původní ROM. Zařízená bohužel nelze synchronizovat :?
    Poradí někdo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Odkaz na originalni ROM najdes hned pomoci hledani vpravo nahore. Snaz se trochu.

    Co to znamena nejde synchronizovat? Activesync na XP nebo Windows Mobile Device Center ve Viste(7) nenajde PDA? Nebo nemas Wokna, kabel...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    7

    XPčka s nejnovějším Active sync ho nenajdou. Visty ho "najdou" sami, ale to je skoro k ničemu. Nevim, zdali nemam například nějak updatovat i active sync v zařízení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    7

    Když jsme u toho, koukám, že máš v podpisu napsaný co máš za zařízení, schodou okolností to samé taky s WM 6,1 ... je to stabilní a rychlá ROMka? Funguje UPLNĚ všecko do má??
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    0

    Mám v PC dvě instalace WinXP na různých discích. Můžu synchronizovat v obouch systémech. Obě instalace vycházejí z jedné zálohy pevného disku.
    A teď to hlavní. V jednom systému musím mít zaškrtlé Start - Settings - Connections - USB to PC - Enable advanced net.... a v druhém systému to být zaškrknuté nesmí. Jinak se nepřipojím. Nemám ani tušení proč to tak je, ale ty to můžeš zkusit odškrtnout jestli ti to nepomůže s připojením.
    Já teď používám ROMku 61_20755_063_14_sdhc a ta je stabilní a všechno maká jak má. Ta novější 6.1 20755-19 mi dělala problémy s připojením do internetu přes mobil, ale možná jsem mněl něco blbě nastavený. Nebylo moc času na testování.
    Jinak ActiveSync se updatovat nemusí. Navíc nová verze už nebyla hodně dlouho.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    50

    Romky pro Looxe jsou tady http://fsc.newplowe.com/index.htm
    S tím zvukem to vypadá na kontakt v díře pro sluchátka, někde to tady bylo popsané jako závada.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    7

    Tak jsem do zařízení nahrál originální ROMku. Všechno fachá nadmíru stabilně a jsem spokojen. Jen je tu jeden problém. Ve WM 6,1 mi to ukazovalo 120MB RAM, teď ukazuje jen 60MB (přitom jde o verzi looxe s 120MB ram...co se stalo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    No originalni ROMka ma zrejme podporu jen pro originalnich 64MB RAM. Musis pouzit nejakou, ktera podporuje tu pridanou pamet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    7

    Nejde o přidanou, ale jde o RAM od výroby, ale asi to tak je. Myslel sem, že windows mobile fungujou trošku jako windows mobile, ale nevypadá to tak, je to k pos*ání. Zlatej PALM OS
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    0

    N560ka se nikdy nevyráběla s takovou pamětí. Tu paměť v něm zvětšují dva maníci, které bys našel i na tomto webu.
    Nevím co myslíš tou druhou větou s windows mobile. Asi ti chybí (tak jako mě ze začátku) nějaké rozhraní na plochu pro spouštění aplikací apod. Mohu ti doporučit SPB Pocket Plus. Používám dlouho a spokojenost.
    Originální ROMka není nic moc. Výrobce Fujitsu Siemens na ni nikdy nevydal nějakou opravu nebo záplatu. Prostě se na to vybod. Ty 6.1 od "newplow" jsou o dost lepší a podporují právě tu větší paměť a rychlejší karty SDHC. Navíc jsou stabilnější a o trošku rychlejší.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    7

    Tak to je hustý, myslel sem, že jde o běžnej RAMkovej integráč pájenej na desce. Jak to zvětšujou?? Použitím části ROM?
    Jinak díky všem za rady, rozchodil sem docela stabilně WM 6,1 od newplowe. Trošku se ještě peru S GPS, ale to pujde.
    V předchozím příspěvku sem jen chválil archaický Palm OS, který byl excelentní, ale už je to přecijen důchodce...
    Pokud by u toho reproduktoru šlo o závadu konektoru, jak ji napravím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    0

    Tu pamněť zvětšují tím, že ji vymnění za větší. Jak prosté, ale není to žádná sranda. Ten čip má kontakty po celý spodní ploše a musí se celý ohřát horkým vzduchem aby se dal vyndat. No a trefit tam spátky novej taky nebude žádná sranda.
    S tím konektorem, jestli se nevyznáš v elektronice, tak to radši přenechej někomu jinému. Opravit by to jít mělo.

    Edit: Klidně může být taky špatný roproduktorek, nebo zaoxidovaný kontakty. Je pod kurz. tlačítkama a tam je to děravý.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. ASUS A639 - WM6.5 Classic 21501 5.3.0 ENG a WM6.1 Classic 21054
    Od pitka v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 28-05-2010, 15:51
  2. M930 6.1 Classic ENG pro CZ zařízení
    Od pitka v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-08-2009, 15:13
  3. hp ipaq 114 classic
    Od michale v sekci iPAQ 1xx
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-07-2009, 14:51
  4. HP iPAQ 110 Classic Handheld Review [brighthand]
    Od Zdenek Malinsky v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-11-2007, 08:13